školski sustav prehrane = burek investitori
MAJKA SPLITSKOG UČENIKA OGORČENA 'Besplatna marenda, ali ne za one s posebnim režimom prehrane'
U jelovniku krafne, hrenovke u lisnatom tijestu, bureci...
dalmatinskiportal.hr
moj jedini prigovor je šta uz burek ne ide i jogurt
Znači dobiješ mukte marendu i onda ide rant iz nezahvalnost..."pomozi sirotu na svoju sramotu" bilo i bit će.
malo da usporedim
vs.
također ovo...
a kod nas 75kn ili 10 eur, 2,5 eur(19 kn) razlike
Deru nas desetljećima...sada je samo jednostavno za usporedit.
nova valuta, stari običaji.
i nije da ljudi ne kupuju pa da im zalihe stoje.
ovo je još i dobro.
prije nekoliko godina isti mobitel u MediaMarkt-u 349 €, a kod nas uređaj bez ugovorne obveze 559€.
naravno da sam zvao tetu iz Austrije da mi ga uzme.
btw., imao je i hrvatski menu i tipkovnicu, sve isto kao i ovdi 🤷
m znam ali sad reko baš idem pogledati...ma bogte, smrznuti pomes digli sa 11kn na 22 a kg krumpira po 4 kn ...u špar više niti ne ulazim, još su mi plodine najbolje...i što je najgore, ekipa plaća te cijene, predpostavljam uglavnom djelatnici ( ) drž i javnog sektora kojima pare pre lako dolaze pa ih boli dupe a ima ih o-ho...umjesto da šalje inspekcije, bolje da vlada snizi, ne plaće jer one nisu velike nego te svakojake dodatke po kolektivnim ugovorima i da vidiš kako "tržište" odrađuje
zabrint ću se da nas čitaju ovi s Index-a 😅
zabrint ću se da nas čitaju ovi s Index-a 😅
Naši novinari su dno...
Ja sam u tri klika našao našao Iphone 14 6GB/128gb za 885 eura..toliko o istraživačkom novinarstvu https://e-point.hr/product/apple-…ign=direct_link
Tko želi biti Stopedesettisućaš 🤦
Recimo ja sam ovaj laptop koji košta 8888kn kupio prije 2 mjeseca za 7200knhttps://i.postimg.cc/PrTCYGR5/jjj.jpg
par sati čačkaš i uvik nađeš istu stvar dosta jeftinije. U ovom slučaju 1700kn jeftinije.
ekonomska teorija pozna ovu situaciju. to se zove paritet cijena. kad neko pusti u opticaj novac bez pokrića više za taj novac ne možeš kupiti ništa. nešto tipa bivša yu 80.tih godina. bonovi ovo ono. sad svako drži robu dok se ponovno ne usuglase koliko čega nešto vrijedi. ovo je ozbiljan poremećaj koji je namjerno napravljen da se izglajhaju dugovi koji se nikad nebi mogli vratiti. i onda idemo opet iz početka.
Display Moremalo da usporedim
https://www.lidl.de/p/parkside-20-…raet/p100344889
vs.
https://www.lidl.hr/p/za-sigurnu-z…-odvijac/p87510
također ovo...
https://www.lidl.de/p/floralys-toi…soft-xxl/p51464
a kod nas 75kn ili 10 eur, 2,5 eur(19 kn) razlike
jedino kod tih usporedbi treba staviti netto cijenu + pdv… iako porez moze nositi cca 4-5% samo razlike, ne vise
ali onda kol.D_artagnan, da bi analiza/usporedba bila točnija treba i uračunati troškove poslovanja, npr. radnik u de. košta bar duplo više, struju odnosno energiju plaćaju bar x3, nekretnine, zemljišta, usluge i sve to o-ho više nego u hr a fiskalno i nije baš toliko različito
stari moj, gule nas ko ovce i ovi stranjski a bome i naši
FOTO Dok 'grmi' o Dinamu osuđeni bjegunac Mamić na ruci ima sat od milijun kuna
Mamić ne odustaje od luksuza. Naime, na ruci je imao sat vrijedan gotovo milijun kuna.
Nije to ništa. Navodno je za ukradene (naše novce) na pripreme Dinama u Tursku vodio dvije mlade cure. Nek mu se nađu između prijepodnevnog i poslijepodnevnog treninga.
ali onda kol.D_artagnan, da bi analiza/usporedba bila točnija treba i uračunati troškove poslovanja, npr. radnik u de. košta bar duplo više, struju odnosno energiju plaćaju bar x3, nekretnine, zemljišta, usluge i sve to o-ho više nego u hr a fiskalno i nije baš toliko različito
stari moj, gule nas ko ovce i ovi stranjski a bome i naši
Da, kad sve to stavis i u paritet sa prosjecnim primanjima po gradovima, lokacijama dolazimo do stvarno zastrasujucih brojiki…
ali to se i desava kad nemas svoju proizvodnju i svoje trgovacke centre koji su u vlasnistvu nasih građana, fondova. Sto se onda cudimo ko pira dreku sto ekipa iz vana pokusava maksimizirati svoj profit.
Vjerujem da im je i nabavna cijena max. moguca da ovdje ostanu na pozitivnoj nuli, jer realno zasto bi porez na dobit placao drugoj drzavi kad to mozes u svojoj drzavi i puniti svoj proracun. To sto nasi politicari neznaju, znaju se samo prepucavati i gledati iz koje si stranke, a ne sto znas raditi i koliko kvalitetno…sada dolazi na naplatu 😏 . Pa ovi likovi u saboru zadnjih 30 godina su zlo, kad ti cujes o cemu oni raspravljaju i koliko ih bude u saboru na raspravama u donosenju nekih odluka…
Kada se pricalo na TVu mediji, o ekonomiji, investiranju u svoje kompanije, nadzoru tih kompanija, kaznjavanju nepravilnosti. Inspekcije i revizije ima samo na papiru i to za one najmanje i najsitnije ribice.. zato imamo agrokor i sve kompanije u njegovom sustavu, zato imamo dlkv, vdkt… pa sve redom koje su unistili
zadnjih desetak dana puno boravio po kafićima i pizzerijama. tu je glavni problem! od 01.01. u SVIM u kojim sam boravio cijene veće od min 8% do čak 25, pa i 30%!!!!!. pogotovo kava i pivo. 31.12. cijena karlovačkog 14 kn, kava sa hladnim mlijekom 8kn. danas u istom lokalu isto pivo 2,30, a kava 1,40 eura. pa sad računajte. govorimo o vrlo solidnom kafiću u manjem gradiću u međimurju. mogu samo zamisliti kako je u većim i velikim sredinama i gradovima. u ožujku pičim turu po istri i primorju. baš me zanima kaj bum tam se doživel.
Ne vidim problem rasta cijena u kafićima i restoranima, ja im iz revolta neću više ići...problem je vekna kruha koja je 1.1.2022. koštala 6 kn, 30.12. 9kn, a danas 10,50 kn...kafići će propast, ali kod kruha... tu će onaj mali, obični čovjek propasti!
Ne vidim problem rasta cijena u kafićima i restoranima, ja im iz revolta neću više ići...problem je vekna kruha koja je 1.1.2022. koštala 6 kn, 30.12. 9kn, a danas 10,50 kn...kafići će propast, ali kod kruha... tu će onaj propasti!
neće kolega, mali čovjek će se prilagoditi ovako ili onako a ako će neko propast onda su to trgovci i/ili ugostitelji ili svatko drugi koji se nije cjenovno prilagodio gospodarskim standardima "malog, običnog čovjeka"
*tollway, i kod mene isto, u subotu kratka kava 9 kn a u nedjelju 1,4eur, 18% više za što...to sam platio i prešao u drugi kafić koji nije podizao cijene a moja ekipa i ja smo generirali bar 10etak k kn mjesečno pa ćemo sada vidjeti šteri ima vekšega