meni je neki deda od 92 g rekao da neće biti snijega ove godine. kao on se nešto sjeća prije 50 g da je isto tako bilo, nisam mu baš vjerovao ali... zima će doći kad tad ako te ne ugrize onda te ošine repom. to da si nešto napustio su političke priče. austrija, mađarska, slovenija pa čak dijelom italija su isti plinski sklop. nije za badav u baumgartneru ogromno čvorište. nekad je bilo najveće u evropi.
havi ti ekonomisti su isto kao i mas mediji. služe za zaglupljivanje naroda. ima ekonomista koji imaju šta za reći ali je njima ograničen pristup medijima. neki dan sam gledao jedan prilog gdje se citiraju profesor na madridskom fakultetu i jedan mađarski ekonomist iz credit suisse koje ne vidite u medijima. dovoljno je reći da je ove godine nobelovu nagradi iz ekonomije dobio ben bernacke. za njegovog mandata je pumpan keš u sistem nemilice. i ovo su sad posljedice toga.
ma sve ok, ali crnčiš ga brate, kao da si prošao Igmanski marš ,
pusti ljude neka žive, ulažu i uživaju, mani se austrougarske, Mlade Bosne i povijesnih nepravdi, moj je otac čekao Ruse još '68 pa još nisu stigli,
nastupa nova genaracija,