Nebitno je jel nešto nama normalno ili nenormalno, mi smo sitna samostalna zemlja koja nema mnogo resursa i treba gledat SVOJ probitak i sigurnost, klonite se dalje od velikih geopolitički sukoba. Samo se vi hvatajte na emotivne udice koje vam bacaju mediji, iz čistog altruizma naravno.
-
-
-
Samo tijekom studenoga u Ukrajinu je ušlo 136.000 komercijalnih generatora, EU im daje preko 400 transformatora, te 40 velikih generatora.
Ako je ovo točno, onda ste dobro informirani. Je li to nekakav indajder podatak ili javno dostupan?
-
Samo tijekom studenoga u Ukrajinu je ušlo 136.000 komercijalnih generatora, EU im daje preko 400 transformatora, te 40 velikih generatora.
Ako je ovo točno, onda ste dobro informirani. Je li to nekakav indajder podatak ili javno dostupan?
Ukrainian media also said, citing deputy head of the Ukrainian parliamentary committee on finances, tax and customs policy Yaroslav Zheleznyak, that Ukraine imported 136,000 power generators of different types for approximately $88 million between November 1 and 21.
Ukrenergo announces only scheduled power cuts in Ukraine for Wednesday
EU will give Ukraine 200 transformers, 40 heavy generators to support energy sector.
EU will give Ukraine 200 transformers, 40 heavy generators to support energy sector.The announcement was made by European Commission President Ursula von der Leyen in a phone conversation with President Volodymyr Zelensky. "Each of these…kyivindependent.com -
kad god želiš shvatiti nešto što ne razumiješ staviše se u položaj nekog inžinjera. tu nema ideoloških natruha. samo gola realnost. ja sam to gledao iz pozicije končara i dalekovoda. zaključak je vrlo jednostavan. kao da pokušavaš u staru ladu ugraditi dijelove od forda. to je stari sovjetski sustav koji je tamo natrpao ondašnje njihove vrhunske tehnologije. prekapacitirao ih je jer su bili izlog prema zapadu. u zadnjih 30 godina ovi su to eksploatirali, krali i muljali. ulagali ništa nisu. trenutno što imaju na skladištu mogu popraviti. bilo kakava suvisla intervencija sa drugim tehnologijama bi trajala hohohohoo. to što sad ovi petljaju sa nekim generatorima i td. nema nikakakav značajan utjecaj osim da se opet tu nekoga prevari. vjerovali ili ne tako vam je to. možda bi japanci mogli promjeniti energetski sustav za godinu dana jedino što oni tamo ne žive.
-
To su naprosto bemislice.
Radi se o transformatorima i generatorima, i, ne biste vjerovali to je prilično stara tehnologija koju ne treba ništa prilagođavati.
Kad su Rusi uspjeli koliko toliko svoju tehnologiju ubaciti u TE Sisak, mogu i Ukrajinci sklepati nešto s našom tehnologijom.
Bitno da ste se vi stavili u inženjersku poziciju...
-
ja sam se konsultirao sa ljudima iz struke prije nego što sam ovo zaključio. ti se isto možeš raspitati u lokalnom kafiću pa javi rezultat.
-
Visoki napon ide im do 750 kV isto kao i Rusima, i to je neka veća razlika, tu može postojati problem sa zalihama jer ih nema u Europi. Ništa što se ne može proizvesti i nikakva svemirska tehnologija (eto prilike i za Končar KPT).
Pričaš o nekakvoj krađi i eksploataciji. Isto kao da pričaš da mi eksploatiramo jugoslavensku infrastrukturu. A tko je to financirao, možda Srbi?
Financirali smo svi mi.
Sramota kako se ljude etiketira kao zadnji ološ.
Potpuno razumijem kolegu 5. Element koji je izgubio živce čitajući ovakva naklapanja.
-
krađa se je vidjela kad je moldavija ostala bez struje. udar na te energetske prstene je udar na rinata ahmetova. i ti i onaj se malo educirajte i smanjite doživljaje. ja sam znao ukraince i ukrainke kad mnogi nisu znali gdje je ta država i ne pišem ništa na pamet. jedino što tad nisu imali tu ideologiju. i sam sa ostao zatečen količinom ludosti.
-
Kad je Moldavija ostala bez struje jedino se vidjelo da je cijeli sustav povezan. Koliko god ti tvrdio da su razlike nepremostive, eno je i Ukrajina sinkronizirana na ENTSO-E još ovog proljeća.
-
ali je izvozna cijena x 10 i ide u džep oligarhu. narod nema nikave veze sa tim. onda su si još neki filozofi u eu zamislili da će beskonačno vući njihovu struju z dž. probaj to malo racionalno razmisliti. za mene su radile ukrainke u lokalu i kreteni su ih vani sačekivali i udarali reket za votku i td. dok nisu vidjeli tko udara reket. ja volim ukraince ali istinu volim više. širimo temu bez veze jer mnogi ljudi nikad nisu izašli iz svog sela i pričaju stvari o kojima pojma nemaju.
-
-
kad si me već povukao za jezik mariju od užgoroda do kuće na vlaku barem 3x pokuša reketariti njihova policija ( to je zlo zla) i još 10x pijani banditi. žena ne smije kući jer svi hoće đengi. kad netko sa mnom ulazi u diskusiju neka mi kaže svoja vlastita iskustva a ne narative engleskih propagandista kojim se živo hebe i za njih i za nas.
-
I kakve sve to veze ima sa barbarskim raketiranjem druge države 🤔
-
Rusija (Wagner) regrutira zločince da bi činili zločine. Kakva je to država u kojoj tamo neki privatni igrač "Wagner" ophodi zatvore i nudi oslobađanje iz zatvora nakon 6 mjeseci? Prema kojem zakonu? Prema kojem moralu?
Ide se čak u Afriku i skupljaju se najgori od najgorih.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…_procitaj_jos_d -
eee a gle ga dok je bio konobar
-
Rusi pucaju na svoje trupe. Tragikomično!
Britanski institut: Rusi koriste zastarjele karte i greškom pucaju na svoje vojnikeU IZVJEŠĆU se navodi kako Ukrajinci uspješno obmanjuju Ruse tijekom prvih devet mjeseci invazije.www.index.hr -
,,Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je u današnjem govoru rekla kako se procjenjuje da je poginulo oko 100 tisuća pripadnika ukrajinske vojske i 20 tisuća civila. Ukrajinci su dosad izbjegavali davanje preciznih informacija o vlastitim gubicima, tvrdeći da bi te brojke Rusiji dale prednost.''
Još je rano i prerano za istinu međutim, čak i uz konstantno bombardiranje sa lažnim vijestima i dezinformacijama, jasno je da je ukrajinsko društvo pretrpjelo ogromnu ratnu traumu čije će se posljedice vidjeti još desetljećima. Iskreno im želim da saznaju cijelu istinu o tragediji koja im se dogodila i još uvijek događa.
-
U Zagrebu voda skuplja nego u Milanu, Madridu, Varšavi i RimuZAGREB - Apsurdno je da vlada s više od pola milijarde kuna subvencionira struju za Grad Zagreb kako bi spriječila udar na džepove građana, dok gradska vlast…seebiz.eu
Bravo Bandic ( bivsi Sdp, Racan ga spasio kad je pijan bjezao policiji )
Bravo Mozemooooooo ,,,, ajmooooooo
Lako mitingovat
-
Jako dobar podcast. Nikad aktualniji..preporuka svima
-
stavio sam post na temi ulaganje u solarne elektrane... tarifne stavke hepa za poduzetnistvo... šok i vjeverica
u vt kwh na 5.76kn nakon isteka vladinih mjera za 4 mjeseca
To bi mogao biti elektromor
Koliko firmi ce staviti kljuc u bravu?
Vrijeme li je za kupit zse prnje?
-
stavio sam post na temi ulaganje u solarne elektrane... tarifne stavke hepa za poduzetnistvo... šok i vjeverica
u vt kwh na 5.76kn nakon isteka vladinih mjera za 4 mjeseca
To bi mogao biti elektromor
Koliko firmi ce staviti kljuc u bravu?
Vrijeme li je za kupit zse prnje?
nema druge nego instalirat kućnu biciklu u ured.
komp radi dok imaš snage vrtit pedale
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k