Osijek je trenutno najozbiljniji klub u RH...sve drugo kula od karata...Osijek ale...
-
-
-
VIDEO Tučnjava Torcide i BBB-a! U obračunu koristili baklje i palice, ozlijeđeni leže na uliciZagrebačka policija je jutros spriječila još jedan dogovoreni obračun navijača u Novom Zagrebwww.jutarnji.hr
Koja su stoka od ljudi ti huligani, saka jada terorizira normalni svijet, cast normalnim navijačima.
-
Hajduku će prvi put u HNL-u suditi stranac! Marić odlučio: Cipraninu derbi na Poljudu
Predlažem i da uzmemo Ciparsku burzu za neko vrijeme, možda nam krene bolje.
-
Ministar Filipović traži još jednog savjetnikawww.poslovni.hr
vrlo vjerojatno traži prometnog stručnjaka za prijelaz semafora, jer mu zvučni signal ne pomaže, a nema uvijek Plenkija blizu sebe
-
Moj 10-godišnji sin je vidio na forumu pojam EBITDA i to asocirao kao "Ekskluzivna Baba I Tetka Djeda Antuna".
-
malo o srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj koja je gotovo sigurno "proizasla" iz pravoslavne crkve u Hrvatskoj nakon 2 svjeskog rata
-
HDZ-ov kapetan Kirk
Šeks došao na sjednicu predsjedništva stranke sa šiltericom s natpisom "Budi odvažan"ŠEKS je sa šiltericom došao na sjednicu Predsjedništva HDZ-a.www.index.hr -
bome komšinica kao da je došla Zoki mjerodajnice predati
Nova veleposlanica Srbije u Zagrebu Jelena Milić predala vjerodajnice MilanovićuZAGREB - Osam mjeseci nakon imenovanja, Jelena Milić, dugogodišnja aktivistica civilnog društva i donedavna direktorica Centra za euroatlantske studije (CEAS),…seebiz.eu -
HDZ-ov kapetan Kirk
njemu bi puno bolje odgovarao ovakav zadatak, a na kapi natpis
Budi namazan!
-
kako ono kaže kolegica zlocesti
"nema besplatnog ručka"
Musk radnicima Twittera ukinuo besplatne obrokeMILIJARDER i novi vlasnik Twittera Elon Musk ukinuo je besplatne obroke za djelatnike kompanije. Kaže da se godišnje na to potroši 13 milijuna dolara.www.index.hr -
-
Ova je ostala bez gaća i nosi ih na štapu, ali doslovno .
Ostadosmo i mi bez gaća uskoro zbog inflacije i poreza na extraprofit..
Ne nosi više donje rublje, kaže da joj je preskupo: 'Taj novac koristim za plaćanje računa...'Emmerald (29) iz Engleske kaže da se odlučila na drastičan korak kada je vidjela koliko je sve poskupjelo. Shvatila je da previše troši na donje rublje pa je…www.24sata.hr -
Ova je ostala bez gaća i nosi ih na štapu, ali doslovno .
Ostadosmo i mi bez gaća uskoro zbog inflacije i poreza na extraprofit..
Vi'š, dobra ideja kako pokriti gubitke na ZSE! Jedino što ne znam bi li o meni pisale novine kada bih se odrekao donjeg rublja.
-
Ljudski mozak je promjenjiv poput softvera. Danas mora pokrivati svaki dio kože. Potom programiraš drugačije. I eto, nose se tange. Prekosutra izvršiš preprogramiranje i nosi se nešto treće. I svima je u datom trenutku to bilo "normalno", a sve ostalo nepoželjno i zabranjeno. No, svejedno, prelaziti granice ljudskosti zbog tako marginalnih stvari - to mogu samo najveći izrodi poput ovih:
https://www.index.hr/vijesti/clanak…sti_najnovije_d -
Bolesno, stvarno bolesno 😒.
Kad imas vlast, sudstvo, vojsku i policiju, pa radis sto zelis. A ostali nesposobni se organizirati da revolucijom i masovnoscu nesto promjene…
-
Kad imas vlast, sudstvo, vojsku i policiju, pa radis sto zelis. A ostali nesposobni se organizirati da revolucijom i masovnoscu nesto promjene…
glavno da naši BFF-ovi mogu radit što hoće, pa to nije kršenje ničega, jer si ekonomski ovisan o njima
Kineske ‘policijske postaje‘ niču kao gljive poslije kiše: ‘To je nečuveno i drsko zadiranje suverenitet‘Dok jedni tvrde kako služe za praćenje iseljenika i izvršavanje pritiska na njih, iz Pekinga poručuju da im olakšavaju životwww.jutarnji.hr -
A što je kod nas drugačije ?
Zar nije kod nas isto ? U poslijednjih 4 godine ne naplatiš 19 milijardi kuna poreza, jer to dijeliš sa svojim pajdama, a u isto vrijeme doneseš " zakon " gdje ćeš naplatiti 2 milijarde kuna onima koji su toliko dobri da sami opstaju i još imaju i dobit. u isto vrijeme donosiš zakon gdje poslodavci mogu ukinuti 30 % neto plaće posloprimcimja za vrijeme " krize ". Kako je sada kritza tako će i plaće pasti za 30 %. bez riječi. A i oni koji imaju dobit, a nisu izabrana kasta, e ti će morati platiti.
Kod nas nitko ništa ne razumije, pa se ne može niti organizirati. Ovih dana čujem iz nekih privatnih firmi gdje su uposlenici profesionalci kako su im smanjili neto plaće za 50 %. Ljudi se spremaju napustiti Hrvatsku.
Uglavnom ovo ide u smjeru da će za koju godinu u Hrvatskoj biti samo ovih koji rade za 1500 kuna mjesečno. Na poljima, ne pamuka, ali u slavoniji i baranji. Poslodavac će biti nepoznat, jer tko zna tko je vlasnik Fortenove.
Hrvati odlaze i sprema se sudbina Slavonije i ostalom dijelu Hrvatske. Hrvatska postaje sirotinjski Dubai sa 70 % muškog stanovništva. Dalamaciju će osiromašiti novi zakoni o pomorskom dobru. Apartmani više nemaju izlaz na more. Zadnji u nizu su oni u Dalmaciji, ali i on će to napustiti.
Kako Hrvatska nije UK i nema taj asimacijski potencijal za 50 godina premijer " Ali Khan "će reći da nam ne treba skupa komemoracija u Vukovaru...
-
već sam par puta nešto pročitao o ovome. koliko je istina nemam pojma ali da pospremimo dok nije nestalo iz etera.
Donedavno smo bili vrlo nezadovoljni politikom naše vlade koja je dopuštala transport nuklearnog otpada iz gotovo cijelog svijeta. Kakvo je ovo smetlište, rekli smo? Da, dobivamo novac za to, ali u što pretvaramo svoju zemlju?
A onda je stigla zaglušujuća vijest. Rusija se sjetila tehnologije nuklearnog zatvorenog ciklusa. Zapravo, uspješno smo testirali reaktor koji radi na nuklearni otpad. Za naš život to je puno važnije od leta na Mars ili na Mjesec. To se može usporediti samo s izumom elektriciteta, parnog i mlaznog stroja. Uostalom, ova tehnologija je sposobna riješiti energetski problem cijelog čovječanstva za tisuću godina.
Uostalom, kako je bilo i prije.
Dakle, bacili ste drva u ložište, pa su izgorjela sto posto. Iskoristili smo puni toplinski potencijal ovih drva za ogrjev. Međutim, s uranom, kojim se hrane nuklearne elektrane, sve je bilo potpuno drugačije. Tehnologije atomske reakcije omogućile su korištenje samo 5% potencijala urana.
I 95% je otišlo u nepovrat. Isti onaj nuklearni otpad koji se nakuplja u nuklearnim elektranama diljem svijeta i nitko ne zna gdje ga staviti.
Prosječan nuklearni reaktor (stari tip) proizvede 25 tona nuklearnog otpada godišnje. Postoje stotine ovih reaktora diljem svijeta. I to rade desetljećima. U svijetu su se nakupile tisuće tona nuklearnog otpada, od kojih su mnogi sada pohranjeni u Rusiji. A u tom otpadu nalazi se desetke i stotine puta više energije nego što je već izvučeno u nuklearnim elektranama.
Nuklearni otpad pretvoren u nuklearno gorivo. Ako koristite novu tehnologiju, sada čak ni novi uran nije potrebno rudariti.
Već nakupljeni "otpad" iz svih postaja u svijetu moći će se jednostavno spaliti.
Sada se čini iznenađujuće, ali ista ta Njemačka, odakle smo dovezli najveću količinu nuklearnog otpada, to nam je i platila. Odnosno, sve ovo vrijeme od nje smo dobivali ogromnu količinu energetskih resursa i novca. Scholz je sada spreman da se objesi na ovaj trik!
Mislim da sada imamo dovoljno energije za desetke tisuća godina. S obzirom da se u utrobi Zemlje nalazi i ogromna količina urana. Kažu da na planeti ima 1000 puta više urana nego zlata.
Da, mnoge su zemlje radile na ovoj tehnologiji, ali onda je Zapad odlučio da je nuklearna energija opasna i da je bolje razvijati vjetrenjače i solarne baterije. Ali Rusija je nastavila istraživanja i evo ih - prvi rezultati, prvi reaktori sposobni "spaljivati" istrošeno nuklearno gorivo.
Uostalom, u usporedbi s istim ugljenom, statistika je sljedeća. Jedan gram urana u nuklearnom reaktoru može isporučiti onoliko energije koliko 2,5 tone ugljena. Samo 1 kg urana dovoljan je da golema nuklearna elektrana radi jedan dan i opskrbljuje energijom milijunski grad. Sada imamo beskonačan broj tih kilograma.
A svu tu revolucionarnu tehnologiju razvili su u skromnom gradu Seversku u regiji Tomsk. U kemijskoj tvornici koju su prije dvadesetak godina jednostavno htjeli zatvorit.
A sada će Seversk dati više energije nego sva nafta, sav ugljen i sav plin na planeti zajedno.
Odnosno, svo bogatstvo koje postoji u Iranu, Iraku, Siriji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Venezueli, Sjedinjenim Američkim Državama, Norveškoj i desecima drugih mjesta širom Zemlje - sve to (samo u 1000 puta većoj veličini) sada može "zamijeniti" jedan Seversk.
-
Nije se Rusija ničeg sjetila, tehnologija, je stara desetljećima. Zašto ovog nema uokolo po svijetu - jer nije ekonomski isplativo.
Što ne znači da neće postati.
Inače se nuklearni otpad već koristi u konvencionalnim nuklearkama npr. u Francuskoj.
-
izgleda da i Elon Musk "slavi" Vukovar i Škabrnju
Brojni otkazi u Twitteru doveli do konfuzije, zatvoreni svi urediMasovni otkazi doveli su do zabune u vezi s tim tko ima pravo ulaziti u prostorije Twittera.hr.bloombergadria.com -
👍💙
„Rođen sam kao bijelac, što me čini rasistom.
Ne glasujem za stranke ljevice, što me čini fašistom.
Heteroseksualac sam što me čini homofobom.
U braku sam sa ženom što me čini zaostalim.
Posjedujem svoju kuću, što me čini sumnjivim bogatim vlasnikom.
Obožavam mladu janjetinu sa ražnja, što me čini pobornikom zlostavljanja životinja.
Ja sam kršćanin, što me čini nevjernim psom u očima nekoliko milijuna muslimana i klerofašistom u očima antifa.
Imam preko 50 godina što me čini starim idiotom.
Razmišljam, ne gutajući sve ono što mi tisak i e-mediji diktiraju, što me čini reakcijom...
Cijenim svoj hrvatski identitet i svoju zapadnu kulturu, što me čini ustašom i ksenofobom.
Želio bih živjeti sigurno i vidjeti kriminalce u zatvoru, što me čini gestapovcem.
Vozim na dizel, što me čini zagađivačem.
Strogo sam odgajan i zahvalan sam roditeljima na tome, što me čini mučiteljem djece i protivnikom njihova razvoja.
Vjerujem da je obrana zemlje briga svih građana, što me čini militaristom.
Imam poštovanje prema radišnim, nesebičnim i izuzetno uspješnim ljudima, što me čini socijalno retardiranim.
Zato što imam svoje mišljenje, nazivaju me zadrtim, čak i glupim.
Na kraju zahvaljujem svim prijateljima koji se još uvijek usuđuju družiti se sa mnom unatoč ovim brojnim manama.."
-
-