ja sam bio sudionik nekih dražbi i licitacija gdje u opće nisam imao namjeru ništa kupiti. uplatiš jamčevinu, pojaviš se na licu mjesta, pokažeš lovu i onda vam stvarno zainteresirani kupac podjeli po 100€ samo da ne licitirate. 100 evrića ni oro ni kopo.
-
-
-
ja sam bio sudionik nekih dražbi i licitacija gdje u opće nisam imao namjeru ništa kupiti. uplatiš jamčevinu, pojaviš se na licu mjesta, pokažeš lovu i onda vam stvarno zainteresirani kupac podjeli po 100€ samo da ne licitirate. 100 evrića ni oro ni kopo.
Dođem Vam ja ko vjerovnik pa Vam uvalim jedno 1000 eura baš da licitirate. Može tako? Isti efekt, ali x10.
-
bio sam prisutan na jednoj licitaciji zadnje predratne godine u rovinju naselje polari. početna cijena 2000 dm dva albanca se za komad livade gdje će prodavati lubenice nalicitiraju do 15000 dm. sutra dan ista početna za neku dvoranu gdje se prije igrao ping pong a sad će biti bilijari i fliperi. dođe 6 ljudi ali niko nema dovoljno bilijara, sad bi ovaj tri, onaj pet jedan dan njegov lik da radi sutra neko drugi i td. ovaj moj gazda kaže ja imam tvornicu bilijara, svakome po 1000 dm da ne licitirate. šta će ovi nego pristanu. šef kampa krene sa licitacijom 2000 prvi lik 2300 i moj gazda 2500 prvi put, drugi put treći put prodano. šef kampa skonta da je neka prevara i poludi. cijelo ljeto nas je gnjavio zbog radnog vremena i buke, odbio je za poklon novi štap na rasklapanje u kutiji boli glava. bila neka kišna godina i švabe samo udri po bilijaru i fliperu. za tjedan dana tri sefa zatrpamo lovom dok gazda to ne dođe pokupiti. nas dvojica smo popili pola lokalnog djutu fri šopa to ljeto.
-
Hrvati imaju 'u čarapama' 36 milijardi kuna: Nakon ovog iznosa morat ćete opravdati porijeklo novcaRiječ je o novcu koji je možda legitimno zarađen, ali na njega nije nužno plaćen porez. S takvim novcem možete neograničeno kupovati namirnice iz dućana, no…m.vecernji.hr
Ak nekog zanima.
-
O velikog problema promijenit u eure sad preko sezone bilo koji iznos još po tečaju koji će vjerojatno bit zbog sezone povoljniji nego taj za direktno prebacivanje na računima.
-
ovdje se aludira a neko sivilo i kriminal a tko god da se bavi takvim stvarima i drži takva sredstva u "čarapi" , sigurno to ne drži u kunama...a kada se već piše, da pitaju bivšeg ši župana pauka kojemu je sin izbunario čarapu, što misli o tome
-
ovdje se aludira a neko sivilo i kriminal a tko god da se bavi takvim stvarima i drži takva sredstva u "čarapi" , sigurno to ne drži u kunama...članak je priglupi pokušaj zastrašivanja i lova na vještice
Blago rečeno, članak je potpuna glupost, jer postoji milijarda načina i prilika za zamijeniti kune!
-
u ovim okolnostima prelaziti na euro je čisti suicid. ako nemamo pameti onda bar prepisujemo od onoga koji ju ima. kad norveška prijeđe na euro odma sutra i mi to napravimo. do tad sjedi i čkomi.
-
u ovim okolnostima prelaziti na euro je čisti suicid. ako nemamo pameti onda bar prepisujemo od onoga koji ju ima. kad norveška prijeđe na euro odma sutra i mi to napravimo. do tad sjedi i čkomi.
Uopce nije siucid nego prednost, suicid bi bio da mi taj tecaj zapravo i koristimo pa da smo izgubili mogucnost koristenja tog mehanizma upravljanja tecajem kada trebamo korist od toga, ovako s obzirom da je tecaj 97% vezan uz euro 30 godina, skroz je nepotrebno imat tu svoju valutu jer predstavlja samo trosak i rizik koji ima cijenu, a jako mali benefit donosi.
-
I tako je sve bitno vezano za euro, pa nikakve koristi od kune.
Bitno je imati novca, a tko ima sigurno ne drzi u kunama nesto ozbiljnije niti racuna vrijednost necega.
Jedino necemo bit milijunasi na ZSE nakon NG 🤣, tj. Trebat ce puno vise 💰💰💰 da se to postigne 😎
-
-
za godinu dana neće biti ni eu a kamo li eura. to je promašen projekat koji ameri kao glavni sponzori sad ruše. norvežani, šveđani, danci, česi i dr su sigurno maloumni što su zadržali vlastitu valutu. prošao je davnih dana prvi val priključenja eu gdje su pojedine države od toga imale koristi. mi kao zadnji možemo od toga samo imati štetu. portugal, španjolska, grčka su imali sve blagodati od toga i šta su stvorili. ratovali su nešto sitno prije 100 i više godina i njihov ekonomski bilans je porazan. dužni su toliko da to nikad ne mogu vratiti. to su banana države gdje je jedino sijesta i fijesta konstanta. ali ta su vremena završila. država koja sama sebi ne može osigurati energetsku i prehrambenu sigurnost nije država. da li mi to možemo? možemo u velikom postotku. zašto bi sad vukli tuđe breme kad je parola uzdaj se use i u svoje kljuse.
-
Ma za par godina mozda nece biti ni nas, pa je opet svejedno. Nista nije vjecno…
-
za godinu dana neće biti ni eu a kamo li eura. to je promašen projekat koji ameri kao glavni sponzori sad ruše. norvežani, šveđani, danci, česi i dr su sigurno maloumni što su zadržali vlastitu valutu. prošao je davnih dana prvi val priključenja eu gdje su pojedine države od toga imale koristi. mi kao zadnji možemo od toga samo imati štetu. portugal, španjolska, grčka su imali sve blagodati od toga i šta su stvorili. ratovali su nešto sitno prije 100 i više godina i njihov ekonomski bilans je porazan. dužni su toliko da to nikad ne mogu vratiti. to su banana države gdje je jedino sijesta i fijesta konstanta. ali ta su vremena završila. država koja sama sebi ne može osigurati energetsku i prehrambenu sigurnost nije država. da li mi to možemo? možemo u velikom postotku. zašto bi sad vukli tuđe breme kad je parola uzdaj se use i u svoje kljuse.
Sve to nema nikakve veze s eurom ni kunom nego nasom politikom, sta radimo i sta stvaramo, a znamo vec dugo koji je smjer i nitko nije kriv nego sami sebi, ostali dugovi u eurima s pokricem u betonu, a ne u izvozu zato je tecaj i beskoristan jer ga nemamo s cim iskoristit da dignemo izvoz, mozemo jedino dignit dug.
-
vrlo dobro se zna zbog čega nam dug raste. plaćamo bezbroj stvari koje nam ne trebaju. kako će se svijet mjenjati kod nas će to biti još drastičnije. jedina naša prednost je što smo psihološki spremni na nedaće. u glavnom neće više svaka šuša voziti bmw. era života na dug je završena. bitno je imati nešto svoje da bi mogli preživjeti mi i neka naša šira zajednica pa i sama država. ako imamo kakav višak s time idemo u međunarodnu razmjenu ako pak nemamo odreknemo se nekih stvari.
-
Poučan vic:
Krao Cigo pragove sa pruge i ode na sud. Sudija ga pita; Kako ti cigo ukrade onolike pragove za drva? Nisam ja, djeca bogami gospodine sudija. Sta je tebi Cigo kako ce djeca prenijet pragove od 300 kila. Gospodine sudija sta dijete zna sta je 300 kila......
-
Sjedi ministar Filipović Darijo u autu čekajući da se upali zeleno na semaforu.
U traku do njega stane Josipa Rimac sa svojim mercedesom.
Pogledaju se oni međusobno i Josipa koja inače jako voli ministre gospodarstva i dozvole za ventilatore, počne spuštati prozor...
Na to, ministar gospodarstva Filipović Dalobor, sav fasciniran nenadanim činom "kninske kraljice", također počne spuštati svoj prozor, pogleda je onako blago beef kako samo on to zna , lagano joj se nasmiješi i reče:
...Što je, i ti si prdnula ?
-
i ti se žališ da nemoš nać meštra za mali posao.
evo, ovaj ti nije skup
Žena iz Koprivnice majstoru dala 6000 kuna. On obavio samo dio radova i nestaoPROVEDENIM kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnjak sa šireg koprivničkog područja oštetio 39-godišnjakinju nakon što su u ožujku prošle…www.index.hr -
evo i jedna lijepa vijest za diletante (obožavatelje) pa tko je blizu Zadra neka se namisti na određenu frekvenciju u gradu
VIDEO U Zadar dolazi Diletta Leotta – jedna od najpoznatijih novinarki na svijetuNa panelu "Women in Sports" pridružit će joj se uspješne žene iz područja sporta i medija poput Mirne Zidarić, Ivone Hemen, Zdenke Zrilić, Debole Adebanjo,…linker.hr -
Hrvati toče najskuplje gorivo u susjedstvu, stižu promjene u cijenama dizela i benzinaVidjet ćemo može li se još nešto učiniti s obzirom da bilježimo zadnja dva, tri tjedna rast cijena - najavio je 9. svibnja predsjednik Vlade Andrej Plenkovićwww.vecernji.hr
ovo je način na koji vlada RH svojim nečinjennjem tj izdajništvom i dodvorništvom osiromašuje svoje građane...cijena enregije u Hrvatskoj je najveća od svih zemalja u okolini od kojih su neke u nezavidnijem geografskom položaju poput Mađarske, ali zato imaju od Sanadera do sada Plenkovića sve Vlade u svome džepu
a vi hrvati kupujte za 40 % skuplju enregiju ( koju dobavimo vaši morem, transportiramo vašim, a sada i našim naftovodom, plaćajte našim rafinerijama, jer smo vaše zatvorili ) , a s tom skupljom enregijom doći će i inflacija..danas se na periferiji periferije Zagreba prodaju stanovi po 2750 do 2900 eura / m2 ( novogradnja ), izvan tramvajske zone i 200 metara od smetlišta Jakuševac
cijena taxi / uber / bolt na istoj udaljenosti koja je koštala maksimalno 50 kuna, sada je 90 do 100 kuna
to je inflacija u Hrvatskoj koju možemo zahbvaliti Plenkoviću i njegovoj " vladi "
užas, za iseliti se u Sloveniju, Irsku - odmah
-
dok i dan danas vidim (a svi plaču nad cijenom goriva) da je u svakom automobilu samo vozač, onda benzin nije preskup. možda dizel je, ali nisam baš ni u to siguran!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner