1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • March 28, 2020 at 8:50 PM

Gledam malo ovo po Zagrebu kako je unisteno u potresu, sve te stare zgrade.. govore da ih je jako puno unisteno... neznam jel to ima smisla i obnavljati, pa opet imati stare zgrade, sa losim svim parametrima... i cekati novi potres..

ili jednostavno vecinu koja nije od extra povjesne vrijednosti srusiti i napraviti nove moderne zgrade,,,, dozvoliti jos 2-3 kata vise da bude financijska isplativost, za onog tko ce raditi i da se taj extra prostor renta ili proda... prakticno tamo je najveca vrijednost samo lokacija

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • March 28, 2020 at 9:11 PM

Davno je rekla jedna naša intelektualka, srušiti i izgraditi još starije. To je rješenje.

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 28, 2020 at 11:55 PM
    Quote from D'artagnan

Gledam malo ovo po Zagrebu kako je unisteno u potresu, sve te stare zgrade.. govore da ih je jako puno unisteno... neznam jel to ima smisla i obnavljati, pa opet imati stare zgrade, sa losim svim parametrima... i cekati novi potres..

ili jednostavno vecinu koja nije od extra povjesne vrijednosti srusiti i napraviti nove moderne zgrade,,,, dozvoliti jos 2-3 kata vise da bude financijska isplativost, za onog tko ce raditi i da se taj extra prostor renta ili proda... prakticno tamo je najveca vrijednost samo lokacija

Još je prerano za graditi nove moderne zgrade , treba pričekati da gospon Tomislav malo prizdravi , nešto se žalio na svoje zdravstveno stanje u posljednje vrijeme.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 29, 2020 at 5:39 PM

Nema normale, vremena nisu normalna

Evo kako to izgleda na slikama

https://www.bbc.com/news/business-51706225

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 29, 2020 at 9:25 PM
    Quote from D'artagnan

konzervatori ne daju rušiti, a nemaju kvalitetna rješenja za sanaciju i tako idu dani,

to bi jedino gospon Gazda mogao riješiti, jer je on stručnjak za replike, samo mu ovdje nema tko dozvoliti pretvaranje u hotele, pored toga, čovjek je, budimo iskreni najdulje od svih nas u izolaciji i prvi je započeo, još po Londonima

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 30, 2020 at 3:31 PM

Zacarani krug

"Fiskalni učinci privremenog hipotetskog smanjivanja bruto plaća financiranih iz proračuna opće države 'relativno' su skromni (od 0,38 do 1,22 posto BDP-a), a posljedice zbog utjecaja na ključne ekonomske pokazatelje (BDP, proračunske prihode te posredno deficit i javni dug) mogu biti dugotrajne i velike. No, sadašnja je situacija istovremeno prijetnja gospodarstvu i javnim financijama, ali i prilika za nužno potrebne strukturne reforme, selektivne i dobro promišljene rezove te reorganizaciju i optimizaciju hrvatskog javnog sektora", smatraju analitičari IJF-a u ponedjeljak objavljenom aktualnom osvrtu.

https://www.seebiz.eu/ekonomija/ijf-…-skromni/228565

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • March 30, 2020 at 5:00 PM

Amerikanci dovode i brodove bolnice

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

bez ocjena molim

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 30, 2020 at 9:57 PM

Mislim da sam ovo procitao i da nisam vidio da pise Fed mislio bi da netko pretjeruje ali sad ti budi pametan

Coronavirus job losses could total 47 million, unemployment rate may hit 32%, Fed estimates

• The coronavirus economic freeze could cost 47 million jobs and send the unemployment rate past 32%, according to St. Louis Fed projections.
    • There are nearly 67 million Americans working in jobs that are at a high risk of layoffs, according to the analysis.
    • St. Louis Fed President James Bullard said last week that the initial estimates are grim but the plunge should be short-lived.

https://www.cnbc.com/2020/03/30/cor…t-fed-says.html

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 30, 2020 at 10:35 PM

Haha, pazi ovo :)

"Roses are red

April is grey

By the time you leave your house

It's gonna be May."

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 1, 2020 at 10:55 AM

evo, napišite ovdje

Quote from zlocesti

Rekla bih vam..... ali............

1. Admin će me izbrisati, pa pod ključić, malo sam pod ključem u stavrnom životu, još mi fali i ovdje

2. Pokvariti ću nekome planove

Jedino da se preselimo u Kavanu.... ima li tamo cenzure, ili možemo biti nepametni i pohlepni kakvi jesmo

Inače... ovo vam je sve opisano u svakom udžbeniku o trgovanju

Ne ulaganju, nego trgovanju :)

Display More

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 1, 2020 at 11:08 AM

Ah.......... ako me Admin stavi pod ključ, vi ste krivi :)

Dakle, preneseno iz literature, svima dostupne, i nije Graham, Inteligentni investitor

Elder- Trading for a Living

Ništa tako poticajno ne djeluje na odluku o kupnji kao rast cijene.

Rast cijene na tickeru je najbolji EPP

Jer ako nismo kupovali na 4,40....a moglo se........... za zapitati se je zašto sada kupujemo na 5,60... kao mahniti

Drugo je objašnjenje da je ipak negdje nešto procurilo. Bilo da je u pitanju cijena, bilo povoljan tijek pregovora- u što sumnjam.

Ovdje je oduvijek bilo malih ribica, kojekakvih predatora, i velikih ulagatelja. Nisu imali iste targete, niti kratkoročno, niti dugoročno

IMHO, stvarno vjerujem da će se prodaja okončati, u svoje vrijeme, i da Opte neće otići po 5 kn... ali to je samo moje skromno mišljenje. Ničim utemeljeno, osim sa malo zdravog razuma. Kupovala sam kada sam mogla, u količini koju sam mogla, i čekati ću završetak trakavice zvane preuzimanje Optime.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 1, 2020 at 11:14 AM

Stvarno molimo Admina da nam dozvoli crtati na topicu, a ne tamo negdje daleko, u nekom zabačenom kutu.

Kome se god to ne sviđa... ili preskoči post, ili nas umjetnike stavi na - Ignore

BTW, - Ignore je iz Raja izašao.

Bronhi !

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 1, 2020 at 12:11 PM

Ovo je stvarno samo za Kavanu, razgovori uz kavu...

Nije nagovor

Da imam novaca koliko mi treba za sve ostalo, i još u suvišku koji mi dugo neće trebati.... i da sam mlađa i bolje podonosim rizik..... nakupovala bih se tone papirića Optime, i čekala... i čekala... koliko treba, dulje ili kraće

Ovo je prilika Once in a Lifetime

Samo mi prepadnuti kojekakvim preuzimanjima na ZSE, i sada ovim izvanrednim stanjem... mi to ne vidimo

U sve sumnjamo, svega se bojimo

A ovo je u stvari, na rok čekanja koliko bud etrebalo, Non Brainer ulaganje

That's All Falks

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • April 1, 2020 at 12:14 PM

kakvo je ovo navlačenje

vi sigurno imate ove dionice

bez ocjena molim

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 1, 2020 at 12:20 PM
    Quote from zlocesti

Ah.......... ako me Admin stavi pod ključ, vi ste krivi :)

Dakle, preneseno iz literature, svima dostupne, i nije Graham, Inteligentni investitor

Elder- Trading for a Living

Ništa tako poticajno ne djeluje na odluku o kupnji kao rast cijene.

Rast cijene na tickeru je najbolji EPP

Jer ako nismo kupovali na 4,40....a moglo se........... za zapitati se je zašto sada kupujemo na 5,60... kao mahniti

Drugo je objašnjenje da je ipak negdje nešto procurilo. Bilo da je u pitanju cijena, bilo povoljan tijek pregovora- u što sumnjam.

Ovdje je oduvijek bilo malih ribica, kojekakvih predatora, i velikih ulagatelja. Nisu imali iste targete, niti kratkoročno, niti dugoročno

IMHO, stvarno vjerujem da će se prodaja okončati, u svoje vrijeme, i da Opte neće otići po 5 kn... ali to je samo moje skromno mišljenje. Ničim utemeljeno, osim sa malo zdravog razuma. Kupovala sam kada sam mogla, u količini koju sam mogla, i čekati ću završetak trakavice zvane preuzimanje Optime.

Display More

skinuo sam neke Elderove i Talebove sažetke.

definitvno poučno štivo.

kad bude daily trend down, a weekly up Elder kaže go long.

kako je danas weekly up i daily up, odlučio sam stajati sa strane.

inače, Taleb kaže ciljate dionice koje imaju 90% šansi za ići 10% dolje i 10% šansi za ići 200% gore.

i tog načela sam se držao pa sam dokupio na 4 kn.

nadam se da sam u pravu.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 2, 2020 at 7:54 AM

Preneseno iz jednog od komentara na članak objavljen u Yahoo Finance.

https://finance.yahoo.com/news/really-wa…-203036108.html

Svi brinemo

--------Recession is when the GDP has 2 down quarters averaging few percent and unemployment rate hits ~10%. Goldman predicts unemployment >15% and GDP decline 0f 34%%. It is likely to be lot worse as no one is really working. You can only do so much on your laptop. Small businesses will go bankrupt, people will not be able to pay rent and mortgage, corporations will not be able to pay bond interest, the chain reaction is impossible to predict. After it is over and who knows when that will be how many people will jump on planes, check into hotels or go to work knowing that all it takes is one copy of the virus and it will start again. I think Dow my hit 10,000 or worse.-------------

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • April 2, 2020 at 9:22 AM

možda isto za kavanu, kako gledate na očekivanu inflaciju i uz isto neizbježan rast kamatnih stopa sa ovakvom razinom korporativnog duga?

...sram me koliko nemam..

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 2, 2020 at 2:40 PM

... Ovako ćemo kod frizera kad se frizeraji otvore. ... https://www.facebook.com/10152579814882…734471790/?t=36

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 3, 2020 at 12:15 PM

Ovo krenulo fejesom. Nemreš vjerovat. Ludilo uzima maha.

U CITATU ...

" IZAĐI VAN !

Izađi van, čovječe! Ne dozvoli da te zatvaraju i lažu. Probudi se. Skini tu glupu masku. Otiđi do prirode, do šume, udahni svježi zrak, udahni život. Ne dozvoli da te strah okuje i život pretvori u mizeriju i ništavilo. U kakvo si to ludilo upao pa misliš da je zatvor dobar i da te od nečega štiti? Gdje ti je hrabrost, gdje junaštvo? Tvoji preci su neustrašivo jurišali na neprijatelja ne žaleći svoje živote, a ti si se nabio u sobu kao zadnji bijednik. Izađi van, spasi svoju dušu, spasi ono što je od nje ostalo. Ne dozvoli da ti ispiru mozak. Isključi TV, ne slušaj vladu i tzv. "stručnjake", jer ti znalci su od tebe već napravili roba, a sada žele da da te skroz pokore, da ti načisto ubiju duh.

Zar ne vidiš, čovječe, da su te okovali lancima, pretvorili u poslušnoga roba koji drhti od straha pred nevidljivim neprijateljem. Gdje ti je čast, gdje ti je hrabrost i vjera u Boga? Zar zaista misliš da te zatvor može spasiti? Onaj koji se boji smrti, taj se boji i života. Izađi van, stiglo je proljeće, ugrijalo sunce, procvjetalo cvijeće. Izađi van i udahni zrak, udahni život punim plućima. Od bolesti najbolja zaštita smo mi sami, naš imuni sistem. Zatvaranjem i stavljanjem maski samo slabimo imunološki sistem, blokiramo unos kisika i svježega zraka, a strahom paraliziramo cijelo tijelo.

Čovječe, ubijaš i gušiš samoga sebe i misliš da je to za tvoje dobro. U što sve te nisu uvjerili. Ne dozvoli, probudi se konačno. Otvori oči. Otvori dušu. U dubini sebe pronaći ćeš istinu. Priroda nije opasna. Opasni su oni što te štite od te prirode, što te zatvaraju, stavljaju brnjice i rukavice, udaljavaju od drugih. Zar ne vidiš da nas udaljavaju od života, od prirode, od svega? Sutra ta razdaljina od drugih može biti 5 ili 10 metara. Možda će ti reći da se moramo ukopati u zemlju, jer je došao još veći i opasniji neprijatelj. Ne vidimo ga, ali je jako opasan i sve će nas pobiti, jer je toliko strašan. I zato najbolje svi pod zemlju, daleko od sunca, od drveća, ptica, rijeka, plavoga neba. I što nam vrijede onda takvi životi? Možeš li shvatiti taj paradoks? Hoćeš li baš u sve što ti kažu vladari, mediji i "stručnjaci" povjerovati?

Čovječe, shvati da ćeš se razboljeti od zatvorenoga prostora, od izolacije, od stresa, od straha, od nekretanja, od pretjerane zaštite. Izađi van i budi slobodan. Skini te glupe rukavice i rukuj se kao čovjek sa ljudima, zagrli ljude, izljubi ih, pruži im toplinu i ljubav. Ne boj se ljudi. Oni se isto boje kao i ti. Oslobodi sebe okova, pa onda oslobađaj i druge. Reci im da izađu, da oslobode sebe, da isključe TV, da ne nasjedaju na manipulacije. Izađi van iz svoje sobe, ali i van starih uvjerenja, van ograničenja, van svih uslovljenosti. Izađi van lažnoga znanja, van ukalupljenosti, van mentalnih zatvora, van svih okvira, van svega što te čini poslušnim i pokornim robom. Otvori se za novi svijet. Ovo je savršena prilika za buđenje. Ako se sada ne probudiš, kada ćeš? Izađi van jer vani je život. Izađi van i spasi se".

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 3, 2020 at 12:30 PM

Spas stiže s neba. Ha-ha !!!

https://www.facebook.com/michaelbaruchp…698706116/?t=32

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:08 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      909k
      2.1k
    3. All

May 20, 2025 at 2:08 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 466

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:13 PM
    2. Odgovora
      466
      Pregleda
      202k
      466
    3. Hawk Tuach

May 20, 2025 at 12:13 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 119

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 10:05 AM
    2. Odgovora
      119
      Pregleda
      42k
      119
    3. value_zg

May 20, 2025 at 10:05 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 20, 2025 at 2:08 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

value_zg May 20, 2025 at 10:05 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt