1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108
  • 293
  • etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • May 20, 2021 at 11:44 PM
    • #2,121
    Quote from karlo

Je li možete preporučit zanimljive filmove o financijskim krizama i prevarama kao što su:

-The Big Short (2015.)

-Vuk s wall streeta

Trading places. :)

https://www.imdb.com/title/tt0086465/

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • May 21, 2021 at 8:55 AM
    • #2,122
    Quote from karlo

Je li možete preporučit zanimljive filmove o financijskim krizama i prevarama kao što su:

-The Big Short (2015.)

-Vuk s wall streeta

- Bitka na Neretvi

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 21, 2021 at 9:17 AM
    • #2,123

Preporuka filmova - osim To Big to Fail sve dokumentarci, ali vrijedni gledanja

Inside Job

To Big to Fail

Enron: The Smartest Guys in the Room

Commanding Heights: The Battle for the World Economy

Freakonomics

The Money Masters

Money for Nothing: Inside the Federal Reserve

Panic: The Untold Story of the 2008 Financial Crisis

Global Financial Meltdown

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • May 21, 2021 at 12:08 PM
    • #2,124
    Quote from etoimene
    Quote from zm1

Ma je, sve ok, ali nekako sam dojma da je gša više glasina nego šta bi nešto stvarno i prominila, jer nemojmo zaboravit, mnogima paše ovakav sustav inače bi već davno zdravstvo bilo reformirano

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…g-rata-15074172

Gdje ima dima ima i vatre.

Meni, temeljem ovih njenih "spontanih" fotografija ona izgleda kao nečiji pijun ali s druge strane da joj stoje optužbe, vjerojatno stoje.

Evo, nastavak zabave! Sad šteti HDZ-u.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…-hdz-u-20210521

Čerupanje ...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 26, 2021 at 6:12 PM
    • #2,125

ovako Plenković i Dalićka na Podravci :S

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 26, 2021 at 7:10 PM
    • #2,126

I mi se čudimo šta nam ekonomija i gospodarstvo cvjeta ^^

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ta/2278759.aspx

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 26, 2021 at 7:36 PM
    • #2,127
    Quote from D_artagnan

I mi se čudimo šta nam ekonomija i gospodarstvo cvjeta ^^

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ta/2278759.aspx

lektor: Bahra (iz Ljubav je na selu) :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • May 27, 2021 at 12:33 PM
    • #2,128

https://www.poslovni.hr/hrvatska/poslo…nimanja-4289462

“Dva su razloga za manjak radnika. Loše strukovno obrazovanje i to što država ne kontrolira plaće po kolektivnim ugovorima. One u građevinarstvu trebaju biti 30 do 50 posto više nego, primjerice, u trgovini”, kaže za Večernji list Mirko Habijanec, predsjednik uprave građevinske tvrtke Radnik.

Pazi izjave dotičnog druga, pa valjda potražnja određuje plaću, zašto bi ona bila veća u građevini nego u trgovini!?

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • May 27, 2021 at 1:33 PM
    • #2,129

kol. zm1, plaču određuju dogovor i uvjeti prihvaćeni od strane poslodavca i djelatnika

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 27, 2021 at 2:57 PM
    • #2,130

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ndex_tid=120315

koji je ovo s*it show, pa to nisu istine.

da sam barem znao da dolazi i Neve, otišao bi je priupitati zna li ona kad će Optima napokon :S

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • May 27, 2021 at 3:08 PM
    • #2,131

Jednom mi je jedan direktor turističkog naselja (ex KPH, tadašnji HDZ, of course) rekao: " Ja sam bija NAJPRVIJI !" Sasvim slučajno porijeklom Vlaj, a naravno, za njega je to bilo Dalmatinac fetivi.... Teško sam komunicirao na hrvatskom, a strane zaike su govorile jeb...tajnice. Onako kerumovski. Kad se sjetim a prošlo je 30 god od tada, vidim da se ništa nije promijenilo. samo umjesto nekog partijskog sekretara, imamo plen ki moon CKEU.

<X

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • May 27, 2021 at 4:09 PM
    • #2,132
    Quote from barbosa 2.0

kol. zm1, plaču određuju dogovor i uvjeti prihvaćeni od strane poslodavca i djelatnika

Je, ali on tu zaziva državu i kaže da bi plaće morale biti veće u građevinarstvu, ali to je opet dogovor poslodavca i djelatnika, kako vi kažete, a ne da država određuje

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • May 27, 2021 at 6:06 PM
    • #2,133
    Quote from zm1

“Dva su razloga za manjak radnika. Loše strukovno obrazovanje i to što država ne kontrolira plaće po kolektivnim ugovorima. One u građevinarstvu trebaju biti 30 do 50 posto više nego, primjerice, u trgovini”, kaže za Večernji list Mirko Habijanec, predsjednik uprave građevinske tvrtke Radnik.

Pazi izjave dotičnog druga, pa valjda potražnja određuje plaću, zašto bi ona bila veća u građevini nego u trgovini!?

Na širem području Splita, mislim da nema manje-srednje građevinske (izvođenje radova) firme koja ne prijavljuje zidare na minimalac i razliku isplaćuje na ruke, a vozikaju bjesne SUV-ove i što ja znam što. To je 100%. U velikim firmama, amo reć o kojima se čuje po novinama, je već urednija situacija i malo bolje plaće. Ti vlasnici malih firmi su mentalno manageri iz 18-19 stoljeća. Strani radnici? A oni isto mogu samo produžit dalje kad vide s kojim pijavicama imaju posla. Ajmo sad forumski frustirani obrtnici - udri po meni ! :D

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 27, 2021 at 6:15 PM
    • #2,134
    Quote from KultLicnosti

Na širem području Splita, mislim da nema manje-srednje građevinske (izvođenje radova) firme koja ne prijavljuje zidare na minimalac i razliku isplaćuje na ruke, a vozikaju bjesne SUV-ove i što ja znam što. To je 100%. U velikim firmama, amo reć o kojima se čuje po novinama, je već urednija situacija i malo bolje plaće. Ti vlasnici malih firmi su mentalno manageri iz 18-19 stoljeća. Strani radnici? A oni isto mogu samo produžit dalje kad vide s kojim pijavicama imaju posla. Ajmo sad forumski frustirani obrtnici - udri po meni ! :D

baš to.

ekipa ne kuži koja lova se vrti u građevini.

meni je jedan izbacio kalkulaciju materijal + ruke, a ruke su bile materijal x2.

da ne pričam da je meni cijena tog materijala zaračunata po MPC, a on kupuje po VPC, itd.

hrpa ljudi koja nešto studira uopće nema nikakav talent za to i samo očekuje da ih neko uhljebi da mogu neki posao odrađivati s "pola mozga", a ovo je doslovce "tvornica love".

istina, posao nije lak, al, bogami, nađi posao di kod renoviranja stana, kad još platiš i svog "manovala" 10 k kuna, ladno spremiš 30 k za misec dana posla 🤷

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • May 27, 2021 at 6:35 PM
    • #2,135

kol.st-brajo, kao i obično, istina je negdje na sredini...u baušteli se fakat vrti ali i naradi i nije u pitanu platiti nego da bude kvalitetno izvedeno a to je pravi problem jer danas svi ti nekakvi imaju certifikate, obučili se u njemačkoj i pun mobitel slika...takve jdo i dam nedam račun treba otpiliti odmah pogotovo ako traže avans!

nadalje, takav radnik kada uračunaš dnevnice, doprinose i dr. troškove, alat i amortizaciju, teško da može koštati ispod 750kn dnevno, pogotovo kod vas u dalmaciji, tamo je pod normalno 1000kn dnevo

kol. KultLicnosti, smisao privatnog poduzetništva je profit i kada imaš prihode i dobit, u interesu ti je izvuči maximalno ili potrošiti da se umanji porezna osnovica zato se i voze suvovi a o načinu poslovanja i mentalitetu nema smisla, ima svega, i onih iz garaže koji odrade vrhunski i onih u fensi kombinezonima i spravicama nakon kojih pločice otpadaju sa zidova

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 27, 2021 at 6:56 PM
    • #2,136
    Quote from barbosa 2.0

kol.st-brajo, kao i obično, istina je negdje na sredini...u baušteli se fakat vrti ali i naradi i nije u pitanu platiti nego da bude kvalitetno izvedeno a to je pravi problem jer danas svi ti nekakvi imaju certifikate, obučili se u njemačkoj i pun mobitel slika...takve jdo i dam nedam račun treba otpiliti odmah pogotovo ako traže avans!

nadalje, takav radnik kada uračunaš dnevnice, doprinose i dr. troškove, alat i amortizaciju, teško da može koštati ispod 750kn dnevno, pogotovo kod vas u dalmaciji, tamo je pod normalno 1000kn dnevo

kol. KultLicnosti, smisao privatnog poduzetništva je profit i kada imaš prihode i dobit, u interesu ti je izvuči maximalno ili potrošiti da se umanji porezna osnovica zato se i voze suvovi a o načinu poslovanja i mentalitetu nema smisla, ima svega, i onih iz garaže koji odrade vrhunski i onih u fensi kombinezonima i spravicama nakon kojih pločice otpadaju sa zidova

1. to 1000 kn dnevno jedino ako radi s onim Bosch-em najprofesionalnijim, a to neš doživit.

2. materijal (ako mu ti ne visiš nad glavom) vreća dok si ti tu je "robna marka" (tipa Ceresit), a kad ti odeš, nešto najjeftinije.

3. ako uzmeš nadzor, i taj je boliku*cina, jer i on svrati uru dnevno (ostalih 7 opet ovi meštrijaju kako hoće)

4. jednostavno ih nema, pa se mogu ponašati kako hoće

5. ogroman prostor za konkurenciju (budimo realni, ne triba ti velika pamet za taj posal, nego neko znanje i vještina, a to sve možeš steći s praksom, samo treba biti uporan)

6. takvo je tržište i neka je, ja sam malo pratio te cikluse i uspio sebi srediti po relativno normalnim cijenama, netom prije ovog zadnjeg ludila, a čini mi se da će s ovim "javnim radovima" biti sve gore, jer će skočiti i njihove cijene i cijene sirovina.

7. sa hrpom "diploma" ćeš uskoro moć obrisat g*zicu, samo, jbg., teško ego natirat da se uvati mišalice, pa se onda ide Irska, Njemačka, itd.

zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 27, 2021 at 7:03 PM
    • #2,137

Sram me reći, al' ja svoju koristim umjesto palome već sada

O vremena, o običaji, o ljudi

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 27, 2021 at 7:10 PM
    • #2,138
    Quote from zlocesti

Sram me reći, al' ja svoju koristim umjesto palome već sada

O vremena, o običaji, o ljudi

e da, Vi ste bili u "meštrijanju", a za tu lovu ste mogli u Bagatina na totalni "remont" da izgledate 20 mlađe, ko Lille Bačić :S

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • May 27, 2021 at 7:20 PM
    • #2,139
    Quote from KultLicnosti
    Quote from zm1

Nije samo u Splitu...ima toga i u drugim krajevima... :D

pecunia non olet

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • May 27, 2021 at 8:41 PM
    • #2,140

Krkan gazda (građa beton armirno da ti je Bem we ) slucajno ga poznajem, je prosle godine vrtija 3 milje. Ove godine je na 15. Naravno, višak ulaže na zse i volstrit. Nakon praseta jagnjetine i noći cajki ipak opet uloži u četverokatnicu kraj mora 🤣🤣🤣

• 1
    • 106
    • 107
    • 108
    • 293

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. MDKA (Medika d.d.) 833

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 13, 2025 at 11:06 AM
    2. Odgovora
      833
      Pregleda
      308k
      833
    3. bjane

June 13, 2025 at 11:06 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 13, 2025 at 8:22 AM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. Sheki

June 13, 2025 at 8:22 AM
    1. IG (ING-GRAD d.d.) 91

• Confused 1
      • Avx
      • February 20, 2025 at 4:08 PM
      • Dionice
      • Avx
      • June 12, 2025 at 11:59 AM
    2. Odgovora
      91
      Pregleda
      33k
      91
    3. All

June 12, 2025 at 11:59 AM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 12, 2025 at 10:41 AM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      511k
      1.1k
    3. C-man

June 12, 2025 at 10:41 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 11, 2025 at 3:02 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      927k
      2.1k
    3. Bokyklc

June 11, 2025 at 3:02 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• MDKA (Medika d.d.)

bjane June 13, 2025 at 11:06 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Sheki June 13, 2025 at 8:22 AM
  • IG (ING-GRAD d.d.)

All June 12, 2025 at 11:59 AM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

C-man June 12, 2025 at 10:41 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Bokyklc June 11, 2025 at 3:02 PM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)

MihoMato June 11, 2025 at 2:48 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

abc1 June 11, 2025 at 2:04 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

mikromakrto June 11, 2025 at 12:26 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo June 10, 2025 at 5:46 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Alboreto June 10, 2025 at 10:25 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt