Je li možete preporučit zanimljive filmove o financijskim krizama i prevarama kao što su:
-The Big Short (2015.)
-Vuk s wall streeta
Trading places.
Je li možete preporučit zanimljive filmove o financijskim krizama i prevarama kao što su:
-The Big Short (2015.)
-Vuk s wall streeta
Trading places.
-The Big Short (2015.)
-Vuk s wall streeta
- Bitka na Neretvi
Preporuka filmova - osim To Big to Fail sve dokumentarci, ali vrijedni gledanja
Enron: The Smartest Guys in the Room
Commanding Heights: The Battle for the World Economy
Money for Nothing: Inside the Federal Reserve
Ma je, sve ok, ali nekako sam dojma da je gša više glasina nego šta bi nešto stvarno i prominila, jer nemojmo zaboravit, mnogima paše ovakav sustav inače bi već davno zdravstvo bilo reformirano
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…g-rata-15074172
Gdje ima dima ima i vatre.
Meni, temeljem ovih njenih "spontanih" fotografija ona izgleda kao nečiji pijun ali s druge strane da joj stoje optužbe, vjerojatno stoje.
Evo, nastavak zabave! Sad šteti HDZ-u.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…-hdz-u-20210521
Čerupanje ...
I mi se čudimo šta nam ekonomija i gospodarstvo cvjeta
I mi se čudimo šta nam ekonomija i gospodarstvo cvjeta
lektor: Bahra (iz Ljubav je na selu)
https://www.poslovni.hr/hrvatska/poslo…nimanja-4289462
“Dva su razloga za manjak radnika. Loše strukovno obrazovanje i to što država ne kontrolira plaće po kolektivnim ugovorima. One u građevinarstvu trebaju biti 30 do 50 posto više nego, primjerice, u trgovini”, kaže za Večernji list Mirko Habijanec, predsjednik uprave građevinske tvrtke Radnik.
Pazi izjave dotičnog druga, pa valjda potražnja određuje plaću, zašto bi ona bila veća u građevini nego u trgovini!?
kol. zm1, plaču određuju dogovor i uvjeti prihvaćeni od strane poslodavca i djelatnika
https://www.index.hr/mobile/clanak.…ndex_tid=120315
koji je ovo s*it show, pa to nisu istine.
da sam barem znao da dolazi i Neve, otišao bi je priupitati zna li ona kad će Optima napokon
Jednom mi je jedan direktor turističkog naselja (ex KPH, tadašnji HDZ, of course) rekao: " Ja sam bija NAJPRVIJI !" Sasvim slučajno porijeklom Vlaj, a naravno, za njega je to bilo Dalmatinac fetivi.... Teško sam komunicirao na hrvatskom, a strane zaike su govorile jeb...tajnice. Onako kerumovski. Kad se sjetim a prošlo je 30 god od tada, vidim da se ništa nije promijenilo. samo umjesto nekog partijskog sekretara, imamo plen ki moon CKEU.
kol. zm1, plaču određuju dogovor i uvjeti prihvaćeni od strane poslodavca i djelatnika
Je, ali on tu zaziva državu i kaže da bi plaće morale biti veće u građevinarstvu, ali to je opet dogovor poslodavca i djelatnika, kako vi kažete, a ne da država određuje
“Dva su razloga za manjak radnika. Loše strukovno obrazovanje i to što država ne kontrolira plaće po kolektivnim ugovorima. One u građevinarstvu trebaju biti 30 do 50 posto više nego, primjerice, u trgovini”, kaže za Večernji list Mirko Habijanec, predsjednik uprave građevinske tvrtke Radnik.
Pazi izjave dotičnog druga, pa valjda potražnja određuje plaću, zašto bi ona bila veća u građevini nego u trgovini!?
Na širem području Splita, mislim da nema manje-srednje građevinske (izvođenje radova) firme koja ne prijavljuje zidare na minimalac i razliku isplaćuje na ruke, a vozikaju bjesne SUV-ove i što ja znam što. To je 100%. U velikim firmama, amo reć o kojima se čuje po novinama, je već urednija situacija i malo bolje plaće. Ti vlasnici malih firmi su mentalno manageri iz 18-19 stoljeća. Strani radnici? A oni isto mogu samo produžit dalje kad vide s kojim pijavicama imaju posla. Ajmo sad forumski frustirani obrtnici - udri po meni !
Na širem području Splita, mislim da nema manje-srednje građevinske (izvođenje radova) firme koja ne prijavljuje zidare na minimalac i razliku isplaćuje na ruke, a vozikaju bjesne SUV-ove i što ja znam što. To je 100%. U velikim firmama, amo reć o kojima se čuje po novinama, je već urednija situacija i malo bolje plaće. Ti vlasnici malih firmi su mentalno manageri iz 18-19 stoljeća. Strani radnici? A oni isto mogu samo produžit dalje kad vide s kojim pijavicama imaju posla. Ajmo sad forumski frustirani obrtnici - udri po meni !
baš to.
ekipa ne kuži koja lova se vrti u građevini.
meni je jedan izbacio kalkulaciju materijal + ruke, a ruke su bile materijal x2.
da ne pričam da je meni cijena tog materijala zaračunata po MPC, a on kupuje po VPC, itd.
hrpa ljudi koja nešto studira uopće nema nikakav talent za to i samo očekuje da ih neko uhljebi da mogu neki posao odrađivati s "pola mozga", a ovo je doslovce "tvornica love".
istina, posao nije lak, al, bogami, nađi posao di kod renoviranja stana, kad još platiš i svog "manovala" 10 k kuna, ladno spremiš 30 k za misec dana posla 🤷
kol.st-brajo, kao i obično, istina je negdje na sredini...u baušteli se fakat vrti ali i naradi i nije u pitanu platiti nego da bude kvalitetno izvedeno a to je pravi problem jer danas svi ti nekakvi imaju certifikate, obučili se u njemačkoj i pun mobitel slika...takve jdo i dam nedam račun treba otpiliti odmah pogotovo ako traže avans!
nadalje, takav radnik kada uračunaš dnevnice, doprinose i dr. troškove, alat i amortizaciju, teško da može koštati ispod 750kn dnevno, pogotovo kod vas u dalmaciji, tamo je pod normalno 1000kn dnevo
kol. KultLicnosti, smisao privatnog poduzetništva je profit i kada imaš prihode i dobit, u interesu ti je izvuči maximalno ili potrošiti da se umanji porezna osnovica zato se i voze suvovi a o načinu poslovanja i mentalitetu nema smisla, ima svega, i onih iz garaže koji odrade vrhunski i onih u fensi kombinezonima i spravicama nakon kojih pločice otpadaju sa zidova
kol.st-brajo, kao i obično, istina je negdje na sredini...u baušteli se fakat vrti ali i naradi i nije u pitanu platiti nego da bude kvalitetno izvedeno a to je pravi problem jer danas svi ti nekakvi imaju certifikate, obučili se u njemačkoj i pun mobitel slika...takve jdo i dam nedam račun treba otpiliti odmah pogotovo ako traže avans!
nadalje, takav radnik kada uračunaš dnevnice, doprinose i dr. troškove, alat i amortizaciju, teško da može koštati ispod 750kn dnevno, pogotovo kod vas u dalmaciji, tamo je pod normalno 1000kn dnevo
kol. KultLicnosti, smisao privatnog poduzetništva je profit i kada imaš prihode i dobit, u interesu ti je izvuči maximalno ili potrošiti da se umanji porezna osnovica zato se i voze suvovi a o načinu poslovanja i mentalitetu nema smisla, ima svega, i onih iz garaže koji odrade vrhunski i onih u fensi kombinezonima i spravicama nakon kojih pločice otpadaju sa zidova
1. to 1000 kn dnevno jedino ako radi s onim Bosch-em najprofesionalnijim, a to neš doživit.
2. materijal (ako mu ti ne visiš nad glavom) vreća dok si ti tu je "robna marka" (tipa Ceresit), a kad ti odeš, nešto najjeftinije.
3. ako uzmeš nadzor, i taj je boliku*cina, jer i on svrati uru dnevno (ostalih 7 opet ovi meštrijaju kako hoće)
4. jednostavno ih nema, pa se mogu ponašati kako hoće
5. ogroman prostor za konkurenciju (budimo realni, ne triba ti velika pamet za taj posal, nego neko znanje i vještina, a to sve možeš steći s praksom, samo treba biti uporan)
6. takvo je tržište i neka je, ja sam malo pratio te cikluse i uspio sebi srediti po relativno normalnim cijenama, netom prije ovog zadnjeg ludila, a čini mi se da će s ovim "javnim radovima" biti sve gore, jer će skočiti i njihove cijene i cijene sirovina.
7. sa hrpom "diploma" ćeš uskoro moć obrisat g*zicu, samo, jbg., teško ego natirat da se uvati mišalice, pa se onda ide Irska, Njemačka, itd.
Sram me reći, al' ja svoju koristim umjesto palome već sada
O vremena, o običaji, o ljudi
Sram me reći, al' ja svoju koristim umjesto palome već sada
O vremena, o običaji, o ljudi
e da, Vi ste bili u "meštrijanju", a za tu lovu ste mogli u Bagatina na totalni "remont" da izgledate 20 mlađe, ko Lille Bačić
Nije samo u Splitu...ima toga i u drugim krajevima...
Krkan gazda (građa beton armirno da ti je Bem we ) slucajno ga poznajem, je prosle godine vrtija 3 milje. Ove godine je na 15. Naravno, višak ulaže na zse i volstrit. Nakon praseta jagnjetine i noći cajki ipak opet uloži u četverokatnicu kraj mora 🤣🤣🤣