Mislim da je veliki problem što potencijalne best buy firme u RH nisu dioničke ili nisu na ZSE, Ima ih podosta koje su mi zapele za oko, a o njima se malo ili ništa ne govori - Kamgrad, Infobip, Rimac Automobili, Q Agency, Oradian, Mikroblink, Infinum, Include, Nanobit su neke od interesantnih. Neke su već velike, a neke tek rastu. Ako mislite da su male i preslabe za razvoj ne zaboravite da je Coca Cola prve godine postojanja prodala ukupno 26 boca pića. Nikad ne znate gdje leži sljedeći novi div.
Možda ne bi bilo loše sa imamo i (barem) jednu temu posvećenu tome. Firme s potencijalom za IPO. Tko zna s vremenom kako budu rasle možda se odluče na taj korak. Bilo bi dobro to pratiti. Nisam vidio da na forumu postoji i ta tema za buduće IPO firme - možda bi bilo dobro i to otvoriti ?
Sad sam vidio sa ima jedna za IPO Tommy - OK bilo bi dobro imati na oku i ostale sličnog potencijala. Prvo ih uopće nabrojiti da znamo koje su i čime se bave. ZSE ako se ne bude podmlađivao svježim firmama će brzo otegnut papke s ovim starim izlizanim firmama od kojih većina vuče korijene iz socijalizma.
A da bi to bilo moguće trebati će očito nešto napraviti u sustavu da se ljude motivira na taj korak - dakle neminovno će neke buduće vlade to morati mijenjati jer to danas ne funkcionira nikako. Od ukidanja ili barem smanjivanja poreza na kapitalnu dobit na dalje. Ali jadni smo dok je vijest u RH da jedan od utemeljitelja trenutno najjače političke stranke primjećuje da je predsjedniku pun nos. A ovo drugo ne primjećuje. Kao ni birači koji ih uvijek iznova takve biraju.