Bok svima,
pokrecem temu o SNBA (Slatinska Banka d.d.)
Primjetio sam poprilicno velike transakcije danas, dva velika bloka. Ima tko kakvih saznanja sto se zbiva?
Ovu kolicinu dionica je jedino Addiko Bank mogao rijesiti...
Bok svima,
pokrecem temu o SNBA (Slatinska Banka d.d.)
Primjetio sam poprilicno velike transakcije danas, dva velika bloka. Ima tko kakvih saznanja sto se zbiva?
Ovu kolicinu dionica je jedino Addiko Bank mogao rijesiti...
Kako sam i prepostavio, Addiko/SZAIF je otpustio 127.136 dionica, odn. 15% glasackih prava u dvije blok transakcije. Tko god kupio, pojavit ce se u Top10 sa ovom kolicinom dionica uskoro.
OK, sad znamo tko je uzeo blok od 76.100 komada, koliko vidim, nekakav madjarski PE fond... Ali tko je uzeo drugi blok od 51.036 komada, to uopce nije zavedeno... Kako je to moguce, nije mi bas jasno...
Pozdrav,
Koliko se meni čini, sprema se preuzimanje... sumnjam da bi fond ušao bez da ima strategiju daljnjeg razvoja. Ovu dionicu već duže promatram, i čini mi se dosta podcijenjena.. S obzirom da je postojeća dionička struktura već dugo identična, sada nakon ove promijene bi mogla cijena skočiti, kao sto se vidi i jučerašnjim trgovanjem... svakako dionica za promatranje, očekujem pozitivan trend...
Pozdrav,
Koliko se meni čini, sprema se preuzimanje... sumnjam da bi fond ušao bez da ima strategiju daljnjeg razvoja. Ovu dionicu već duže promatram, i čini mi se dosta podcijenjena.. S obzirom da je postojeća dionička struktura već dugo identična, sada nakon ove promijene bi mogla cijena skočiti, kao sto se vidi i jučerašnjim trgovanjem... svakako dionica za promatranje, očekujem pozitivan trend...
Dakle preuzimanje na vidiku - odgovara mom modelu ulaganja... Imao sam nesto SNBA od prije pa me zato zanima sta se tu desava...
OK, objavljeno je i tko je drugi kupac blok transakcije bio... 51.036 komada, 5.55% glasackih prava...
OK, objavljeno je i tko je drugi kupac blok transakcije bio... 51.036 komada, 5.55% glasackih prava...
https://www.dw.com/hr/bogatstvo-zahvaljujući-bogu-sreći-i-viktoru-orbanu/a-41123080
predsjednik NK Osijek.
on je glavni mađarski igrač ovdje i osoba od povjerenja.
Yup, Madjari ulaze u vlasnicku strukturu SNBA...
SZAIF sve prodao? Kako to da su ovi odvjetnici - Zupic&Partneri dosli na prvo mjesto?
Nasao sam samo neka baljezganja na ZSE o promjeni glasackih prava, ali odnosi se na 15.05.2020.
Pa zato valjda sto je Uskokovic njih ovlastio kao odvjetničko društvo za drzanje vlasničke pozicije. Moguće znog izlozenosti prema “drugima i trecima”.
Sad je i sluzbeno... SZAIF je pao ispod 5%... Cudi me da nigdje na burzi nije evidentirana blok transakcija... Nisam siguran da je ovo bilo ovlastenje za drzanje vlasnicke pozicije, jer je u sluzbenoj dokumentaciji prikazano kao kupoprodajni ugovor...
Zupic i Partneri - obavijest o promjeni u glasackim pravima
pa valjda zato sto im je Addiko prodala svoj udio mimo burze.
pa valjda zato sto im je Addiko prodala svoj udio mimo burze.
SZAIF je to, ne Addiko... Svejedno, nesto se tu kuha, mene zanima sta...
meni izgleda da orban šalje svoje poklisare u osvajanje svugdje gdje ima barem nekoliko mađara!
meni izgleda da orban šalje svoje poklisare u osvajanje svugdje gdje ima barem nekoliko mađara!
I ja mislim tako, važno je da se mi žestoko branimo sa velikim poklonima odavno ne perspektivnim firmama, a ne vidimo što je sutra.
Pa kada nas još i Mađari, nekada smo za njih bili ondašnja Amerika, preuzmu, onda čuđenje.
Krece dubinska analiza... Moguce preuzimanje na vidiku...
https://zse.hr/userdocsimages…14efc73fc12.pdf
Razmisljam na glas...
Prema broju dionica (84758), dionice koje su bile pod brojem 1. - ŽUPIĆ & PARTNERI D.O.O. prelaze u ruke Madjarskog MKB fonda... Dakle, pozicija jedan i dva su onda Madjari sa ukupno 17.5%... I sad slazem dalje kontrukciju...
1. CERP - mislim da bi drzava bila voljna prodati sve sto joj ne treba jer joj treba novaca, tako da ce tu moci dobiti 5.23%...
2. Ako je netko od ovih likova iz Top10 madjarski igrac, mogli bi imati preko 25% da krenu u preuzimanje...
I to je onda savrsena dionica po mom stilu ulaganja... Potencijalno preuzimanje...
Imam odredjenu kolicinu SNBA i ne namjeravam prodavati preko burze...
Display Morehttps://zse.hr/userdocsimages…14efc73fc12.pdf
Razmisljam na glas...
Prema broju dionica (84758), dionice koje su bile pod brojem 1. - ŽUPIĆ & PARTNERI D.O.O. prelaze u ruke Madjarskog MKB fonda... Dakle, pozicija jedan i dva su onda Madjari sa ukupno 17.5%... I sad slazem dalje kontrukciju...
1. CERP - mislim da bi drzava bila voljna prodati sve sto joj ne treba jer joj treba novaca, tako da ce tu moci dobiti 5.23%...2. Ako je netko od ovih likova iz Top10 madjarski igrac, mogli bi imati preko 25% da krenu u preuzimanje...
I to je onda savrsena dionica po mom stilu ulaganja... Potencijalno preuzimanje...
Imam odredjenu kolicinu SNBA i ne namjeravam prodavati preko burze...
jeste Meštrovića, bivšeg predsjednika NK Osijek brojali?
on Vam je njihov igrač.
kolega očito ne prati nogomet