solari su jedna velika prevara, kolega plavi. O tome i pričam, zasto postoje reverzibilne elektrane. Solarci proizvode ali neredovito i tu je najveci problem. I dalje, kao i Status ignorirate najveci problem kod proizvodnje el energije, a to je da ju ne mozete sadistiti, kao recimo naftu.
I zato u krizi nastradaju upravo firme poput kodt. Nadam se da sam vam objasnio vasu plosnu projekciju i zasto ste u krivu.
Jedino vam mogu jos prisnaziti ovu tvrdnju sa info da kad neka drzava ima viska struje ona PLACA da joj netko preuzme to jer ju ne moze ispustiti u odvod.a gasenje hidroelektrane kosta vide od plaćanja da vam netko preuzme struju. Vjerujte mi tu sam doma kao i na brodarima
Molim?! Kako me lijepo varaju.. ima li takvih da me još izvaraju..
Solari koje sam postavio 2012. su se isplatili taman u siječnju 2020. (insolacija je i bolja u južnim krajevima nego u ZG i može još brže se povratiti ulaganje), dakle nepunih 8 godina.
Ugovor sa HEPom je potpisan na 12. I sad imam još 50% vremena za zaradu. 3,15kn = 1kwH, pogledajte koliko vi plaćate na svom računu.
Može se el. energija skladištiti, ali uslijed pada temperature se povećavaju gubitci u akumulatoru/bateriji, koji je financijski najveća stavka i gdje ljudi zapravo tek trebaju napraviti iskorak.
A zašto bi je vi skladištili? Za sebe? Zbog koga? Vratim lijepo u mrežu i ona u toj mreži kruži.
Meni je ovo baš prilagođeno metabolizmu, solari rade, ja spremam lovu.
Nekad je bolje ništa ne reći.