Funderbeam

• Ako se moderatori slažu i s ovom temom.

Funderbeam postaje sve zanimljiviji. Prometi i broj investitora raste. Dosta firmi bilježi značajan rast, Funderbeam indeks također bilježi veliki porast.

Join a community of more than 60,000

We make it easy for people from around the world to invest the way they want, when they want.

More than €29 million fundraised. A cost-efficient and simple fundraising process with support beyond capital.

https://www.funderbeam.com

https://www.netokracija.com/iv…-ulaganje-startupi-125599

• Ampler Bikes

Ampler Bikes is engineering the future of personal transport. Our smart electric bikes offer fast, affordable, and stylish way of moving in urban areas.

Kretanje cijene:

11/2018 - 2,96 EUR

30.11.2021 - 22,50 EUR

• Include 2

Include is a leading European high-tech hardware company that develops and manufactures breakthrough smart city technology products and services.

Kretanje cijene:

10/2019 - 3,25 eur

30.01.2021 - 1,70 eur

Edited once, last by nalet: Merged a post created by nalet into this post. ().

• Funderbeam

Funderbeam is building the global marketplace for venture backed companies.

For investors, Funderbeam provides access to a community of ambitious growth companies — and provides investors with liquidity through its regulated marketplace. Each business has a lead investor who will act as an ambassador for the deal.

Kretanje cijene:

06/2019 - 1,42 EUR

30.11.2021 - 4,84 EUR

• Slična tema je, ali je i dosta različita. Na Funderbeam je par firmi iz HR, ostalo je sve iz dosta različitih država.

Na Funderbeam su startup firme koje tek kreću...

• Funderbeam 2021. također vrlo zanimljiv za ulaganje. Završili su s prikupljanjem kapitala. Uskoro se može očekivati i početak trgovanja. Značajno povećanje broja investitora, trnasakcija i prometa.

• Škicam malo Funderbeam i Mrvošev Include. Čini mi se ok prilika obzirom na sav taj hype oko "zelenog", međutim nikad nisam trgovao preko Funderbeama.

Ima li tko iskustva, kolika je likvidnost tamo i kako se kreće cijena prva dva Includea?

Mislim na ovo:

Include na Funderbeam SEE prikuplja novi kapital za daljnje skaliranje poslovanja
    Solinska tvrtka Include, proizvođač smart city rješenja koja se koriste u 59 zemalja i više od 500 gradova diljem svijeta, osnivača Ivana Mrvoša, danas je pred…
    lider.media

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

• Evo malo info o Funderbeamu... Tamo pomalo ulažem i trgujem od prve Includeove kampanje 2017.

Likvidnost je na Funderbeamu ipak nešto niža nego na ZSE :)

Npr. u zadnji 30 dana je ukupni promet bio malo veći od 1,1 mil. € (sve firme listane tamo, ne samo Include; ima ih preko 50).

Include je u zadnje vrijeme slabije likvidan: "Include 1" je protrgovan u vrijednosti 7,5k €, a "Include 2" 480€. Trenutne cijene su:

• "Include 1" 1,36€ (+36% u odnosu na početnu vrijednost od 1€)
    • "Include 2" 1,68€ (-51% u odnosu na početnu vrijednost od 3,45€)

Najtrgovanije "dionice", tj. udjeli firmi (Silen, Ampler Bikes, HUUM, Bikeep) su imale ozbiljnije promete u rasponu 50k-270k €.

Trenutno, osim Includea, još 3 firme imaju aktivne crowd investing kampanje, uključujući i naš MIRET (eko tenisice).

P.S. na forumu postoji topic Funderbeam, ali je nelogično smješten (mislim pod "Tržišta kapitala - USA") pa je slabo aktivan, iako je u zadnje vrijeme povećan broj kampanja i naših firmi i generalno.

• Predlažem administratoru da prebaci ovaj topic u "Ostali oblici ulaganja" jer nema apsolutno nikakve veze s USA tržištem kapitala.

Inače, u zadnje vrijeme se dosta povećao broj kampanja i izlistavanja, a i novi direktor Funderbeam SEE je očito aktivan pa je i nekoliko naših firmi prikupljalo ili trenutno prikuplja investicije: Make IT Easy (MobilityOne), Include, Miret.

• Znači ne isplati se još ulagat. Čini mi se ok priča to oko Mrvoša, ali mi se ne isplati zapet u nekoj nelikviduši dok divlja inflacija i kruži covid. Vele da je Funderbeam, među ostalim, i kao nekakva priprema za izlazak na ZSE. Pa možda tek onda neke novce gurnut unutra, za sad odustajem.

Ali hvala kolega za info:thumbup:

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

• Definitivno se ne isplati kratkoročni trade jer je likvidnost niska pa s manje od 1000€ možete značajno utjecati na trenutnu cijenu. Ali kao sa svakim start-upom: što ranije uložite - veći je potencijal zarade.

"Samo" treba biti strpljivi i pogoditi onaj koji će uspjeti a ne propasti :)

• Ima li netko kakav info više o ovoj ekipi?

Vidim da im prikupljanje dobro ide.

mobilityONE 2
    Providing seamless fleet asset management SaaS platform fully integrated & ready for future mobility ecosystem
    www.funderbeam.com

U mrtvilu na zse ne vidim baš neke prilike a slično je i šire što se dionica tiče u dogledno vrijeme.

• Možete obrazložiti zašto biste uložili u obveznice VC-a? Još da se radi o udjelima bih razumio, ali obveznica je skroz druga priča. Radije bih lovu posudio susjedu kojeg će biti sram ako ih ne vrati nego nekome dao da se igra s mojim novcima pa ako uspije u pothvatu sve njemu, a meni tek mizerna kamata na ulaganje. Ako ne uspije pothvat njemu ništa, a ja gubim sav novac. Nema neke logike.

• Možete obrazložiti zašto biste uložili u obveznice VC-a? Još da se radi o udjelima bih razumio, ali obveznica je skroz druga priča. Radije bih lovu posudio susjedu kojeg će biti sram ako ih ne vrati nego nekome dao da se igra s mojim novcima pa ako uspije u pothvatu sve njemu, a meni tek mizerna kamata na ulaganje. Ako ne uspije pothvat njemu ništa, a ja gubim sav novac. Nema neke logike.

Otkud ti to da je obveznica? Ni ne može biti jer je obveznica vrijednosnica manjeg rizika. A ovo je visokorizično ulaganje a isto su u pitanju udjeli samo preko zajedničkog posrednika

What are the differences between a loan and a nominee structure?

• Uostalom evo općih uvjeta pa molim za pojašnjenje zašto nema određenog roka dospijeća tog instrumenta, niti kamatne stope, a ako se taj dug može pretvoriti u kapital po kojim se uvjetima provodi konverzija, odnosno koliki postotak equitya će investitori dobiti? Proklamirana namjera je da će oni za 6 godina prodati kompaniju pa da investitori iz ovoga imaju nekakva tag-along prava, opet se tu može postaviti milijun pitanja kakva prava, odgovora nigdje... Dio prikupljenog novca će se koristiti za povrat uloženog kapitala vlasniku od gotovo 100 k EUR (vrlo produktivno iskorišteno). Stavili su na syndicate stari društveni ugovor iz kojeg se uopće ne vidi koji je pravi udio SPV u društvu, u međuvremenu je bilo još nekoliko izmjena članova društva, to im valjda nije bitno. Meni izgleda da bi se dečki malo igrali s tuđim novcima i to je u redu, ali s mojim neće.

• Funderbeam
    Transforming the way high impact entrepreneurs get funded around the world. Funderbeam provides deal syndication and a secondaries platform that facilitates…
    www.funderbeam.com

Trguje tko ? Ima kaj pametnog ?