evo mog iskustva. 2007. uplatio novogradnju 50m2 u varaždinu, stan preuzeo u kolovozu slijedeće godine. od listopada 2009 do danas rentam istom paru. po sadašnjoj stanarini, neto povrat investicije je 24, 5 g. u međuvremenu cijena kvadrata tog stana porasla 15-17%.
Nekretnine opcenito u HR
-
-
-
Kod ove analogije s taksistima cijene nekretnina bi bile na vrhu upravo sada
-
Kad je Kostolany pričao o taksistima tada su jos kočije vozile.
Kumice s placa su indikator, a moja nije spomenula dionice nego nekretnine.
-
Kad je Kostolany pričao o taksistima tada su jos kočije vozile.
Kumice s placa su indikator, a moja nije spomenula dionice nego nekretnine.
I kod mene se kumice bacile u nekretnine. Izgleda da je zato cijena breskvi porasla - trebalo je ukalkulirati ratu kredita
-
čudne vi neke kumice imate, moja samo o rajčicama i krastavcima
-
Kad jednog dana stvarno počne bear market na nekretninama biti će najžešće hvatanje padajućih noževa, all in s maksimalnom mogućom polugom.
-
ma kakvi bear marketi, nema toga, bar ne u dogledno vrijeme...sva, ali baš sva tržišta rastu i rasti će i dalje i to stoga što tržišta usklađuju vrijednosti roba, dobara i svega drugoga uslijed pada vrijednosti novca...to što smo mi u hr, monetarnom politikom hnb-a, u stvari pod đonom ecb-a, zapeli u vremenu i prostoru i nismo se pomakli u nigdje još od 2005., to je samo naš problem
-
ma kakvi bear marketi, nema toga, bar ne u dogledno vrijeme...sva, ali baš sva tržišta rastu i rasti će i dalje i to stoga što tržišta usklađuju vrijednosti roba, dobara i svega drugoga uslijed pada vrijednosti novca...to što smo mi u hr, monetarnom politikom hnb-a, u stvari pod đonom ecb-a, zapeli u vremenu i prostoru i nismo se pomakli u nigdje još od 2005., to je samo naš problem
Hm, hm, vi stvarno mislite da si prosječan građanin RH može priuštiti 1.200.000,ookn za stan od 60 kvadrata?
-
Hm, hm, vi stvarno mislite da si prosječan građanin RH može priuštiti 1.200.000,ookn za stan od 60 kvadrata?
kolega, sa hr plaćama si građanin sa iznad prosjećnim prihodima to jedva može priuštiti ali pravo pitanje nije to tko si na marketu može priuštiti te cijene nego zašto ne može a na to pitanje odgovor treba tražiti na adresama vlada.hr, sabor.hr i hnb.hr a ne na forumu
također, prije neki dan sam i načelno odgovorio na to tvoje pitanje kada sam napisao da ne moraju svi živjeti u zg, st, i sl. mjestima u kojima cijene novogradnji divljaju, na par km. od tih i takvih "marketa" se može naći sasvim pristojna nekretnina za i u pola manje novaca...
-
Znaci za jedan taj apartmanic od 60 kvadrata dat ces preko 200k €.... jel ga mozes izrentat da ti godisnje ostane bar 10% takve investicije, recimo 20k €?
😄😄😄😄😄😄Ti bi prinos od 10 % na nekretnine! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ja sam računao i ispada ti da treba oko 50godina da vratiš uloženo. (pedeset godina)
Sama aprecijacija nekretnine ti je min. 5% na godinu, na Jadranu.
-
-
kolega, sa hr plaćama si građanin sa iznad prosjećnim prihodima to jedva može priuštiti ali pravo pitanje nije to tko si na marketu može priuštiti te cijene nego zašto ne može a na to pitanje odgovor treba tražiti na adresama vlada.hr, sabor.hr i hnb.hr a ne na forumu
također, prije neki dan sam i načelno odgovorio na to tvoje pitanje kada sam napisao da ne moraju svi živjeti u zg, st, i sl. mjestima u kojima cijene novogradnji divljaju, na par km. od tih i takvih "marketa" se može naći sasvim pristojna nekretnina za i u pola manje novaca...
Evo možeš si kupiti dvoetažni stan 95 kvadrata,sa dva parking mjesta u Kaštelima i sa pogledom na more, nekih 500metara od mora za nekih 900k kuna, imaš brzu cestu i doslovno si za 5minuta u Splitu.
Što je najbolje ovaj će stan vriditi za 3-4 godine, min 1800-1900eura/kvadrat. Dakle imat ćeš aprecijaciju nekretnine od min 40% u 4 godine. Al eto ljudi žele u Split i ove će pare dati za stan od 40 kavdrata,te će platiti još garažu min 1300 eura kvadrat, a ovde dobiješ parking džabe. I još kad ti dođu gosti u Splitu nemaju di ostavit auto, a ovde imaš dva dva parkinga mjesta i imaju di stavit auto. Uz to ne živiš u zgradurini sa 20 stanova punih luđaka, već u kući sa 6 stanova.
-
Pa u samom clanku kazu da gradnja ne prati postojecu infrastrukturu, kao i da betonizacija obale unistava ono zbog cega ljudi i vole nase more.
Gdje to zavrsava? Ne znam. Nadam se da necemo postati slicni spanjolskoj obali.
A sto se tice nas investitora/pusionicara na ZSE, kazu da 90% ljudi gubi na burzi, pa valjda niti ZSE nije izuzetak.
mislim da se ne razumijemo baš u potpunosti, ne radi se nužno o nikakvim gubicima na burzi da bi bio pušioničar, evo da pokušam plastičnije objasniti, meni recimo na mom portfelju piše +30,82 % , ali imam jedan dio uložen u Janaf i taj se nije pomakao s mjesta već dobrih 3 godine, čak je i nešto jeftiniji sada, znači, osim nešto sitno dividende, prinos 0 kn ili manji minus, ovisno o cijeni u trenutku nabavke, da sam taj novac kojim slučajem uložio recimo u beton, železo, drvo, nekretninu, unazad 6mj, mogao sam ostvariti barem 30-50% prinosa i danas ili u budućnosti kupiti opet taj isti Janaf i to 30-50% više komada u nadi da će to jednoga dana isto porasti, kada se naš dragi Dragan vrati jednom s gepek lovom, e to je po meni taj dio pušioničarstva na burzi, ne uvijek samo svojom krivnjom
p.s. ako još uvijek nije razumljivo, javite kada su posjete, mogu naletiti
Kolega uvik se možete tješit da ima gorih od vas, recimo 350 milijardi kuna depozita leži po bankama i tamo truli već godinama, u doslovnom i prenesenom smislu., dok ukupni krediti više manje godinama stagniraju. Neto finacijska imovina Hrvata je svaku godinu sve veća i veća,a ispred Bugarske smo,iza Rumunjske.
U Rh se stvara jedan široki domicilni kapitalistički sloj, i po tome smo iznimka od ostalih tranzicijskih zemalja.
-
a da svi promijenimo državljanstvo?
AFGANISTANCI U HRVATSKOJ 'Dat će im se državni stan na korištenje, slijedi proces integracije'Evo što čeka izbjeglicedalmatinskiportal.hr -
a da svi promijenimo državljanstvo?
točno to...
a ja kao mlada osoba u 30ima zivim sa roditeljima... krasno..... uredno placam porez u HR preko 20 godina (nemojte mi sada da ne radim 20 godina, ali kada odem u ducan uredno platim PDV na kupljeno.... )
-
Jeste vidjeli kako izgledaju stanovi koje drzava daje na koristenje? Lipa nije uložena u najveći dio njih od promjene režima, da vam ih ponude na korištenje dok bi zbrojili što bi se sve trebalo napraviti za iole komforan život biste pobjegli glavom bez obzira...
-
Jeste vidjeli kako izgledaju stanovi koje drzava daje na koristenje? Lipa nije uložena u najveći dio njih od promjene režima, da vam ih ponude na korištenje dok bi zbrojili što bi se sve trebalo napraviti za iole komforan život biste pobjegli glavom bez obzira...
Zato jer je krajnji cilj da te familije odu iz RH dalje u EU. Ovo je sve samo gluma prema EU da ispadnemo humani.
-
a jesi ti vidio možda u kakve škole ponegdje idu djeca, kakve su nam negdje bolnice, državne institucije, pa da nam Austrobugari ne izgradiše, od ovih što kradu ništa ne bi novoga imali, sve bi nam bilo po šatorima i kontejnerima ko sada na Banovini, ali bitno da je g(k)radonačelnik sebe i svoje namirio i to imaš u 70% lokalne samouprave
-
Uopće mi nije jasno kakve to ima veze s prethodnom diskusijom, ali slažem se da je državna imovina vrlo slabo održavana. Poanta je bila da se ovaj medijski pokušaj nabrijavanja ljudi na udomljavanje 19 ljudi od kojih 10 djece u socijalne stanove stavi u kontekst i da se malo razmisli kako taj smještaj može izgledati...
-
Evo najavili su još izbjeglica, blago se nama...ajde da više Amerika siđe sa trona i oslobodi nas nametanja woke ideologije.
-
Evo najavili su još izbjeglica, blago se nama...ajde da više Amerika siđe sa trona i oslobodi nas nametanja woke ideologije.
Kolega pa više Hrvata ima raseljenih po svijetu nego na teritoriju RH, uglavnom zbog ratova i političkih promjena, zar ne možemo imati neki minimum razumijevanja kad treba vratiti nazad? Ako ćemo gledati pragmatično, barem će poraditi na demografiji i nedostatku jeftine radne snage.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner