Parking misto treba bit dio stambene jedinice a ne odvojeno , ovo sad je idiotizam. U zakonu upisat za sve novogradnje. Ako tebi netreba sad parking šta onda za 10 god kad dođe neko drugi ? Šta on treba trpit ucjene da mu neko proda misto ?
pa imaš novu zgradu suda di je idiotizam na najjače.
ministarstvo nije osiguralo parking, a nisam nigdi pročitao i da će u budućnosti osigurati kad se izgradi poslovni kompleks na onom makadamu, nego su platili kaznu 🤦
u normalnoj državi bi zajedno s bankama (navodno su oni investitori) osigurali parking u tom projektu i upirali da se projekt šta brže počne realizirat (naravno, u fazama).
druga stvar koja tu bode oči je i zgrada "robne" kuće Dobri (namjerno sam stavio u navodnike, jer ono tamo ne liči na ništa).
da je pameti, Grad bi prodao Banovinu i dao ponudu da se tamo prebaci sva gradska uprava (pričao sam sa ljudima koji su upućeni i tamo ima i više nego dovoljno prostora).
znači, da se Grad, Ministarstvo pravosuđa, banke, HŽ (zbog usjeka pruge) udruže, dobili bi u centru grada kompleks stani pa gledaj, a trenutno imamo ruglo.
navodno će i HEP nešto "ziđat" na Sućidru, tamo di je bila ona ogromna vanjska trafo stanica, pa se oslobađa i ona ćošak zgrada kraj Erste banke.
a posebna enigma mi je zgrada kraj Pravnog faksa di su Prekršajni sud, Matični ured, Županija.
tamo se uvik pogubim, jer zgrada ima 3 ulaza, a ništa nije na jednom mistu 😅
evo samo primjer kako je država "uredila" svoje nekretnine, onda možeš mislit kakav kaos vlada u zemljišnim knjigama 🤦