1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE prodaja - kladionica

• airfire
  • April 15, 2020 at 2:35 PM
  • Zatvoreno
  • havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 10, 2021 at 9:51 AM
    • #4,681

kaj je bilo bilo je. Svaka skola kosta. Netko je zaradio super, netko izgubio. To je burza.

Optuzivat da je netko navlacio je neozbiljno.

Nisam ovdje pisao od kad sam izasao na 6.7 ( to mi prosjek, sa skoro 90 000 komada ) , a do tada sam bio full u razmisljanjima i pratio i postao info koje sam imao. Ne samo ja nego i drugi. Od tada je cijena bila blizu 9 ( nisam kukao da me netko nagovorio kaj sam prodao) i nize pa nisam zahvaljivao nekom jer me nagovorio da sam prodao.

Ovo je burza i svatko sa svojim tesko zaradjenim novcima treba donjet odluku sam za sebe.

Uvijek je netko drugi kriv, nejde to tak.

Pouka za drugi put, ne treba se zaljubit u dionicu. Uvijek ima nekih prilika.

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • July 10, 2021 at 9:53 AM
    • #4,682

Pa to gdje će cijena u ponedjeljak je jedino bitno u ovoj priči, pa nisu ljudi stavili lovu ovdje iz humanitarnih razloga . Ja san tu svoju pretpostavku od 3.5 kune iznio samo na račun jučerašnjih postova o 4.5 kn po dionici, jerbo 5.4 kune o kojima sad pričate nije vrabac na grani sve dok sabor HR ne promjeni zakon, a hoće li to napraviti ili ne , e to je pitanje od 5.4 kune po dionici ....

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • July 10, 2021 at 9:57 AM
    • #4,683
    Quote from mikromakrto

I dalje mislim da je A1 ispao najveći tragičar. Em nisu kupili Optimu (ne vjerujem da nisu htjeli), em će dobiti siću za svojih milijun i kusur dionica.

Meni ovo izgleda politički dirigiranje da se UG nasilu ubaci kao treći igrač na tržištu, bez obzira šta ministrica pričala o pristiscima prema izmjenama ZEM, njoj tek ne vjerujem, više vjerujem Huljiću kako ju je oslikao u NU2. A A1 nije ni smio kupit Opte.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 10, 2021 at 9:59 AM
    • #4,684
    Quote from Backdraft

Na sve treba gledati pozitivno pa tako i ovo, ako nista drugo barem velik porez necemo platiti 😝

Da, baš se mislim kad sam slučajno ulazio 1.60-1.80 sa finom količinom ... pa je otišlo na 7-8 kako neću prodati jer je poreza pun k... pa ću sačekati da prođe 2 godine i tako će finalna cijena bit bar toliko ili veća.

Sad vidim da je bilo bolje da sam platio taj porez i išao dalje, al jbga, svaka školarina se plaća X/ . Ali vjerovatno bi neki % stavio i u DLKV, pa bi tek onda bio pušing 8|. Na kraju balade, dobra diverzifikacija i ne biti previše pohlepan je nekako osnova. Iako je ovo HR i ovdje svaka logika pada u vodu, možeš mačku o rep objesiti.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • July 10, 2021 at 10:01 AM
    • #4,685

Ajde budimo ozbiljni, ako je javno rečeno da zakon tj. članak, nije u skladu sa pravnom tečevinom EU, da će se izmjenit, onda sigurno neće odjednom Plenky ići glumiti Orbana.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • July 10, 2021 at 10:11 AM
    • #4,686

Ja smatram da će se zakon mijenjati jer u protivnom kompletna "namjera" da se razbije duopol pada u vodu.

Novi zakon je usklađivanje našeg zakona i dijela zakona pravne stečevine EU.

Ako su HT i ZABA pristali na ove uvjete iz ugovora zamislite šta to za njih znači da propadne prodaja. Bolju ponudu očito neće dobiti.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 10, 2021 at 10:16 AM
    • #4,687
    Quote from titulus

Sve mi je to nejasno, šta je sa svima drugim velikima koji su kupovali oko 6 i nisu prodavali, kao Drvo... Nadam se da tu ima još nešto što ne znamo

Pa loše su investirali i izgubiti će dio novaca, nema tu neke mudrosti, kako mislite što s njima ? Po čemu su oni pametniji od nas ?

Vjerovao sam u višu cijenu dok Handžekovićka nije prodala po 6,7, tada sam shvatio da nešto smrdi. Ipak nisam očekivao prodajnu cijenu ispod tih 6,7, tako da je ovo ipak neugodno iznenađenje, ali eto, opet sam nešto zaradio.

Da li itko razmišlja što bi se dogodilo da teoretski sabor ne usvoji zakon u obliku koji odgovora UG ? Onda bi i ovo jada od ponude palo u vodu ?

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • July 10, 2021 at 10:48 AM
    • #4,688
    Quote from Paulie
    Quote from titulus

Sve mi je to nejasno, šta je sa svima drugim velikima koji su kupovali oko 6 i nisu prodavali, kao Drvo... Nadam se da tu ima još nešto što ne znamo

Pa loše su investirali i izgubiti će dio novaca, nema tu neke mudrosti, kako mislite što s njima ? Po čemu su oni pametniji od nas ?

Vjerovao sam u višu cijenu dok Handžekovićka nije prodala po 6,7, tada sam shvatio da nešto smrdi. Ipak nisam očekivao prodajnu cijenu ispod tih 6,7, tako da je ovo ipak neugodno iznenađenje, ali eto, opet sam nešto zaradio.

Da li itko razmišlja što bi se dogodilo da teoretski sabor ne usvoji zakon u obliku koji odgovora UG ? Onda bi i ovo jada od ponude palo u vodu ?

Ja vjerujem da je zakon gotova stvar, ali isto tako vjerujem da ce mnogi iskoristiti pon za izlazak na sve iznad 5kn jer nema smisla ostati i cekati

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • July 10, 2021 at 10:49 AM
    • #4,689

Zakon ce biti izglasan. Dal u rujnu ili koji mjesec iza, to ne znam. Ali znam da je UG dobio garancije u onom trenutku kad se stisala medijska ofenziva koja je pucala iz svih topova. Najniza izracunata cijena od 5.36kn ostaje kao referentna buduca otkupna vrijednost dionice.

Skoro sve kockice sad pasu u igracku. I prodaje nekih iz top10, i prestanak UG ofenzive, i izostanak komentara o kupnji od oba lokalna kupca, i medijska ljutnja Aeinza kod odbijanja produljenja ugovora prijenosa sadrzaja, i dogovor sa HT oko produzenja istog, i pocetak reklamiranja Teletine optike, i komentari na forumu u zadnjih desetak dana.

Samo jedna kockica jos stoji izvan i ne zna se gdje ju treba ubaciti - kome je AH prodala ili prepustila svoj udio. Kao i kockica za koju jos uopce nije poznato jel ili nije dio ove igracke - Hanza medija.

Jedino se bojim, koliko god se neki mozda nadaju, da Viki Kristina Barcelona ipak nije toliko glupa direktno radeci transakciju za koju je jasno da utjece na cijenu ponude otkupa.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • July 10, 2021 at 10:51 AM
    • #4,690
    Quote from LodeRunner

Zakon ce biti izglasan. Dal u rujnu ili koji mjesec iza, to ne znam. Ali znam da je UG dobio garancije u onom trenutku kad se stisala medijska ofenziva koja je pucala iz svih topova. Najniza izracunata cijena od 5.36kn ostaje kao referentna buduca otkupna vrijednost dionice.

A Po cemu mislite da bi mogla biti ikoja druga od 5.36?

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 10, 2021 at 10:57 AM
    • #4,691

na kraju konca (ako je kraj!?)... kakvu je tu imala ulogu švicarska inv banka? osim da je izabrana da vodi prodaju, kasnije nigdje nisam ništa pročitao vezano za njih i prodaju optime.

nadalje, neizrecivo mi je drago da nitko osim mene ovdje nije popušio lovu!!?? samo ste povečavali prosjek ulaska i gotovo nikome ne premašuje 5,36kn!!?? čudo jedno! baš ste srećkovići što niste u minusu, jedino nisu ostvareni snovi?( :huh: a barem stotinjak x su forumaši prijavljivali kupnje iznad 6, pa čak i 8kn! a protrgovan je ogroman broj papira.....zaista zanimljivo!

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • July 10, 2021 at 11:03 AM
    • #4,692
    Quote from Backdraft

Ne vidim gdje sam napisao navedeno razmisljanje.

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • July 10, 2021 at 11:08 AM
    • #4,693
    Quote from LodeRunner
    Quote from Backdraft

Ne vidim gdje sam napisao navedeno razmisljanje.

Po ovome najniza sam razumio da mislite da moze i vise

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • July 10, 2021 at 11:13 AM
    • #4,694
    Quote from tollway

na kraju konca (ako je kraj!?)... kakvu je tu imala ulogu švicarska inv banka? osim da je izabrana da vodi prodaju, kasnije nigdje nisam ništa pročitao vezano za njih i prodaju optime.

nadalje, neizrecivo mi je drago da nitko osim mene ovdje nije popušio lovu!!?? samo ste povečavali prosjek ulaska i gotovo nikome ne premašuje 5,36kn!!?? čudo jedno! baš ste srećkovići što niste u minusu, jedino nisu ostvareni snovi?( :huh: a barem stotinjak x su forumaši prijavljivali kupnje iznad 6, pa čak i 8kn! a protrgovan je ogroman broj papira.....zaista zanimljivo!

Ja sam imao srece jer sam ulazio od 1.80 do 5.8

Prosjek mi je trenutno 4.21 s tim da sam prosle izlazio i ulazio s 20 000 dobitka

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 10, 2021 at 11:16 AM
    • #4,695

jedva čekam ponedjeljak i stampedo na optimi!!! predviđam otvaranje sa dražbom uravnoteženja i padom xetra trgovinske platforme 8o

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 10, 2021 at 11:32 AM
    • #4,696

Obzirom da javna ponuda neće ići prije konca godine, imam strpljenja sačekati frenda da se vrati sa godišnjeg odmora.

Matematičar, Zloćka je blagoslovljena prijateljima :S , da izraćuna tromjesečni ponderirani prosjek

Jer se ni oko toga ne možemo dogovoriti.

Sve skupa, nije praznik u rimu završnica, al' mogli smo i gore proći

Opte je mogla ostati neprodana, u zapećku, pod upravljanjem Zabe

Veliki su se dogovorili, kao i uvijek. Posve mi je nezamislivo da za tu siću HT pušta trećeg na tržište, pa su se vjerojatno dogovorili o nekim drugim uvjetima koji su im prihvatljivi i povoljni. Veliki se uvijek dogovore.

Zašto mislim da ni mali neće loše proći, pod uvjetom da imaju strpljenja i odvažnsoti i budu znali iskoristiti prilike ?

Za Opte je uvijek trebalo imati odvažnosti.

Sve skupa, nejasno. Osim da neće ostati u zapećku i gomilati dugove i gubiti korisnike do stečaja

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • July 10, 2021 at 11:43 AM
    • #4,697
    Quote from Vule

Mozda je ana prodala nekom iz telemaha..

Je, Ana je prodala Viki, a Viki ce to za koji mjesec prodati Kresi a onda to Kreso uvali forumasima kad cijena opet pocne rast.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • July 10, 2021 at 11:50 AM
    • #4,698

U OPTE je dosta dugo zarobljeno podosta novca tako da će ova prodaja oslobađanjem istog vrlo vjerojatno pozitivno djelovati na ZSE preljevanjem u druge dionice.

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • July 10, 2021 at 11:52 AM
    • #4,699

A u sta? Od jucer gledam sta na zse uzeti i nisam nasao 3 dionice da mi je isplativ rizik/dobit.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • July 10, 2021 at 11:57 AM
    • #4,700
    Quote from zlocesti

da izraćuna tromjesečni ponderirani prosjek

Jer se ni oko toga ne možemo dogovoriti.

ponderirani prosjek je razlika ukupnog 3mj. prometa i volumena , nema tu nekih nejasnoća ili dogovora, obična matematika i to iznosi 5,36kn...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 6 gostiju