Ako ne bude 10 , onda SE BUMO NAČEKALI .
A ONDA - premija 10 posto .
Ako ne bude 10 , onda SE BUMO NAČEKALI .
A ONDA - premija 10 posto .
Koliko se tu stranica napisalo cudo jedno.Imamo drugog operatera HT koji isplacuje dividendu i poništava dionice,dobro je profitabilno,duga nema,manje više je sve jasno.Jasno mi je i da se Optima prodaje,multiple koje se tu spominje su ok. Vjerovatno Optima ima svoju dobru vrijednost. Al koliku vrijednost ima HT po tim multiplima?
Nećemo saznati dok se ne bude prodavao.
Nema svaka dionica/firma u svakom trenutku vrijednost na burzi koja je jednaka nekakvoj valuaciji, po kojem god parametru.
Zato i trgujemo, želeći pronaći odlične firme, s podcijenjenom dionicom.
Da su svi vrednovani "fer i korektno", živili bi samo od dividendi.
kolege, opce cu napomenuti... vecina se slazemo da ne ide ispod 9.5kn / dionici. k tome, ako i "zaboravimo" ZABA po 10 kn.. ne zaboravite da gospodin Krešo niti jednu nije prodao, dapače još je kupovao.. a da ne Govorimo naše "PT DRVO" koje je ulazilo i preko 6kn / dionicu.
moje razmišljanje. pogledajte na investiramo.com malo zadnjih mjesec do 2 koliko je Krešo još kupovao. Ja samo u toem razdoblju koliko je dokupio, ukupno nemam toliko.
a sjećaš li se možda martića?
kolege, opce cu napomenuti... vecina se slazemo da ne ide ispod 9.5kn / dionici. k tome, ako i "zaboravimo" ZABA po 10 kn.. ne zaboravite da gospodin Krešo niti jednu nije prodao, dapače još je kupovao.. a da ne Govorimo naše "PT DRVO" koje je ulazilo i preko 6kn / dionicu.
moje razmišljanje. pogledajte na investiramo.com malo zadnjih mjesec do 2 koliko je Krešo još kupovao. Ja samo u toem razdoblju koliko je dokupio, ukupno nemam toliko.
ne.
kolega dionicar matija martić je osnivač i bivši vlasnik optime. pročitati po nekada stari forum iz početka bude poučno. kakve su se tamo greške radile ajmeeee.
Ovo kada krene, u satu će biti pojedeno sve do 10
a kada točno kreće, da se znamo pripremiti u taj sat
E sada ste me zbunili kolega. Cekam a ne znam gdje. Ovdje ili na Igh? Kada ce tih sat vremena?
Bude prvo tamo, a onda ovdje... Negdje usput bude i svizac zamotao čokoladu
Najbolje na đuri,kad ono krene,spašavaj se tko može.
E sada ste me zbunili kolega. Cekam a ne znam gdje. Ovdje ili na Igh? Kada ce tih sat vremena?
sudeći prema dosadašnjim prometima, lova je spremna i čeka
Viktorija 'oćeš kupit tu Optimu ili ne, ajde javi pliz...
Viktorija 'oćeš kupit tu Optimu ili ne, ajde javi pliz...
Ma krivo postavljaš zahtjev. Viki, javi da si kupila...
I svih 100 će u kupnju zdrobiti nakon toga ni lipe neće 5 godina investirati. Neću ulaziti u špekulacije koliko je za eventualno preuzimanje, a koliko za razvoj.
Stvar je potencijalnog okvira i pozicioniranja u rasponu mogućeg troška, a UG očito smatra da im upravo toliko treba za količinu optike koji računaju da im je dovoljan, a onaj tko je citao sta sam pisao o ukupnom trošku za rang investicije u optiku koje Optima trenutno posjeduje (sto koincidira opet sa cca 100 mil eur), zna da u tom slučaju UG nemora alocirati nesto kroz pet godina ako dobije sve u nultoj godini.
Sto se planova tiče isti se mjenjaju i prilagođavaju novonastalim uvjetima pitaj ministra Marića.
Pametari se dječko nadalje negdje drugdje i nemoj zbog nas ulaziti u špekulacije koje navodis svima je ovdje jasno da su razne kombinacije moguće, ili si ti jedan od onih koji bas mora biti poklopac svakom loncu.
Što si nervozan? Nije tu poligon za natjecanje čija je točna i zadnja. Svatko ima svoje razmišljanje i to ti je to. Ne moraš čitati, kad vidiš da ja pišem, preskoči. Uostalom tržište pokazuje vrijednost, a ne puste priče.
Stvar je potencijalnog okvira i pozicioniranja u rasponu mogućeg troška, a UG očito smatra da im upravo toliko treba za količinu optike koji računaju da im je dovoljan, a onaj tko je citao sta sam pisao o ukupnom trošku za rang investicije u optiku koje Optima trenutno posjeduje (sto koincidira opet sa cca 100 mil eur), zna da u tom slučaju UG nemora alocirati nesto kroz pet godina ako dobije sve u nultoj godini.
Sto se planova tiče isti se mjenjaju i prilagođavaju novonastalim uvjetima pitaj ministra Marića.
Pametari se dječko nadalje negdje drugdje i nemoj zbog nas ulaziti u špekulacije koje navodis svima je ovdje jasno da su razne kombinacije moguće, ili si ti jedan od onih koji bas mora biti poklopac svakom loncu.
Što si nervozan? Nije tu poligon za natjecanje čija je točna i zadnja. Svatko ima svoje razmišljanje i to ti je to. Ne moraš čitati, kad vidiš da ja pišem, preskoči. Uostalom tržište pokazuje vrijednost, a ne puste priče.
Koje tržište točno?
Nas 100 špekulanata koji sebi međusobno prodajemo DLKV, IGH, OPTE, ADRS? 10 value investitora i par fondova?
Smijeh..
Gdje se kreće, gore ili dolje....😳😳
Sadsa bi novopećeni sabornici htjeli utjecati na cijenu , jer još nisu kupili ..
Raspudić . Benčić , Grbin , ono sve znaju o OPTIMI .!
?!? sta kazu?
Švicarci računaju u EURIMA !