Po komentarima ovdje se vidi da je pijanka vec krenula.
Mislim da su jace droge u pitanju.
Ovo je dobro
Po komentarima ovdje se vidi da je pijanka vec krenula.
Mislim da su jace droge u pitanju.
Ovo je dobro
UG i Credit suisse u prošlosti su bile povezane, tj. CS je vodila za UG neku akviziciju. Pretpostavljam da UG se nije ni javio na natječaj niti neće jer onda bi bila malo tricky situacija zbog potencijalnog sukoba interesa.
e ovo je genijalno, logika vam je alan fordovska....
Što se tiče Alan Forda, nemojte ga čitati samo od riječi do riječi, promislite malo, možda izvučete neku bit... Na ovoj temi 90 % članaka govori o UG i Optimi, spominju se cijene od 8 do 20-ak kuna i još kojekakve besmislice. 90 % postova je običan trash, čast iznimkama.
Što se tiče UG i CS, kad budem imao vremena prosurfat ću i vidjeti da li je CS vodio za UG više akvizicija. Jer ako je onda se ovaj put nije javio na natječaj sigurno, a niti neće.
Imam dionice OTP tako da...
Ja već otvaram drugi šampanjac, moram samo paziti da me čep ne pogodi u oko
Nije problem prvo oko, samo nikad ne gledati u cep pri otvaranju sampanjca preostalim okom.
za sve koji misle da kupac neće platiti više od 5,30 ima 40-akk za izaći još 2min
Trebali su dati Milanu Bandiću da im nađe kupca .
bjeze (ne)vjernici iz crkve danas...
bjeze (ne)vjernici iz crkve danas...
nitko ne bježi, samo se poštuje odluka Stožera, preko 25 osoba ne smije biti u vjerskim objektima
A šteta , tako milo izgleda, to mi je najljepša u vladi.
petkom najbolje pazarim hvala prodavacima, pusa i vidimo se slijedeći tjedan...
Zaokružimo na 11 i to je to.
Zaokružimo na 11 i to je to.
ne dam ispod 12...
moje realno očekivanje 12,30 kn
Ajde neka vise daju tih 10kn pa da se malo zakurbla ovo nase TK! Od tolikog cekanja vec su mnogi osijedili. Topici tipa Svastara, korona i dr. imaju vise upisa nego bilo koja dionica.
kUPACA IMA , zato CREDIT ŠVICARSKA BANKA , koja ZNA .IDE dovršiti posao kak se spada .
Display MoreProblematicni dugovi su pretvoreni u kapital pa nam ovdje nisu bitni, preostali su stavljeni u funkciju razvoja poslovanja iz kojeg se onda ostvaruje ebitda, drugim rjecima koristi se poluga na dug koja je razumna sve dok su kamate manje od marze. Koliko je ono ebitda marza na opte 25%+..... dakle poslovanje podrzava trenutni dug a infrastruktura tj imovina ostaje. Obzirom da smo se iz ovog razloga bazirali na donji raspon ebitda metrike od 7 a ne 10 postoji prostor od barem 400 mil kuna koji se odnosi na dug pa ga slobodno umanjite...
Ili mislite da malo zaduzena kompanija nebi bila placena po 10 ebita, pritom ne zaboravite naknadno rekalibrirati i sve ostale bilancne pokazatelje kada napravite ovaj adjustment.
Još nitko od onih koji spominju dug nije dao primjer izračuna iz kojeg bi bilo vidljiva vrijednost Optime "minus dug".
Dajte već jednom tu formulu, pa to ne bi trebalo biti tako teško ako znate o čemu pričate i ako se to tako računa, valjda ćete naći jedan primjer na netu.
@mega
UG je radila zadnje akvizicije po multiplikatoru oko 6xEBITDA čini mi se, ispravi me ako griješim, tako da je 10xEBITDA superoptimistična, da ne kažem nerealna procjena.
Od 5 do 7x EBITDA je realno očekivati, pod uvjetom da netko uopće želi kupiti Optimu.
Pa svi operateri žele kupiti OPTIMU da se prošire .
Oni gledaju dugoročno , baš ih briga za dugove i OSTAlE indikatore . Jeste li gledali jučer - FOUNDER - OSNIVAČ ?
Ovdje je pitanje REGIONALNO , a i šire .
kolege, opce cu napomenuti... vecina se slazemo da ne ide ispod 9.5kn / dionici. k tome, ako i "zaboravimo" ZABA po 10 kn.. ne zaboravite da gospodin Krešo niti jednu nije prodao, dapače još je kupovao.. a da ne Govorimo naše "PT DRVO" koje je ulazilo i preko 6kn / dionicu.
moje razmišljanje. pogledajte na investiramo.com malo zadnjih mjesec do 2 koliko je Krešo još kupovao. Ja samo u toem razdoblju koliko je dokupio, ukupno nemam toliko.
Pa ne kupuje Krešo , već Švicarska banka .
kriv
Koliko se tu stranica napisalo cudo jedno.Imamo drugog operatera HT koji isplacuje dividendu i poništava dionice,dobro je profitabilno,duga nema,manje više je sve jasno.Jasno mi je i da se Optima prodaje,multiple koje se tu spominje su ok. Vjerovatno Optima ima svoju dobru vrijednost. Al koliku vrijednost ima HT po tim multiplima?
kajnak:
neznam ko ocekiva 13kn....realno je ocekivat oko 9-10 kn i mislim da je tako delloite I procjenija...tako da sve iznad 10kn izgleda nerealno....