Kad ce taj zakon promjeniti, jel uskoro sada do 19.09.??
OPTE prodaja - kladionica
-
airfire -
April 15, 2020 at 2:35 PM -
Zatvoreno
-
-
-
čini mi se da je Opte dobila žestokog konkurenta po pitanju cijene,
4,71 : 4,70 ddjh, na koga se kladiti ?
-
nekad je Opte bila ruku pod ruku i sa Ingrom.. Ingra odnijela pobjedu za sada.. vidit ćemo kako će se ovo odigrati
-
nekad je Opte bila ruku pod ruku i sa Ingrom.. Ingra odnijela pobjedu za sada.. vidit ćemo kako će se ovo odigrati
pa ne dajte da se odigravaa bez vas, učestvujte
eno i vart : jdpl su također egal, ne znaš koji končić ili konop povući
-
sto če u zakonu biti ili što se očekuje da bude donešeno a da pozitivno može utjecati na Optimu?
Za odgovor na to pitanje treba sutra na otvaranju kupiti barem 20.000 komada.
Admin, šalji ovo u Birtiju.
-
Ja mislim da je sve puno muke bez rezultata.
-
Ovim enciklopedijskim komentarom ste nam svima otvorili oči.
-
Moderator : zašto se ovakva pisanja opće dozvoljavaju kad nemaju veze ni sa čime a pogotovo ne sa Optimom?
-
sto če u zakonu biti ili što se očekuje da bude donešeno a da pozitivno može utjecati na Optimu?
Kolega Hugh, već ste do sad mogli naučiti da se na ovom forumu može slobodno iznositi mišljenje dokle god hvalite Optimu. A do tad onima koji su kupovali po 8 sad vrijedi 5.
-
Kolega Hugh, već ste do sad mogli naučiti da se na ovom forumu može slobodno iznositi mišljenje dokle god hvalite Optimu. A do tad onima koji su kupovali po 8 sad vrijedi 5.
kolega, i Vi i ja znamo da je po TA ovo moglo do 4 kn, a onda bi već postala dirt cheap i value investitori bi preuzeli dionice na toj cijeni.
ako ste htjeli drukati na pad, već ste tjedan dana u zakašnjenju
btw., pogledao sam malo listu izrečenih kazni i nije baš da ih nešto imate, što znači da itekako možete slobodno iznositi svoje mišljenje, pogotovo ovdje u kladionici di se zabrane ne daju, a stil pisanja je slobodniji (dapače, ovdje ne izdajemo kazne ni za dokazane neistine) nego u glavnim temama.
tamo se za takve stvari sankcionira, jer hoćemo da ovo mjesto ipak bude više usmjereno edukaciji, a manje drukanju iz osobnih pobuda.
pravila su jasna i jedan kolega se već samoizbacio radi nepridržavanja istih.
prema tome, u temama koje spadaju pod rubriku Kavana (Birtija, Prognoza cijena, Optima - kladionica) može se pisati što god se želi, dok se ne vrijeđa.
i Vi sad slobodno možete ovdje napisati da će Optima u stečaj (iako i ptice na grani znaju da nema ništa od toga) i nećete dobiti sankciju.
inače, ovaj forum nije ni bio aktivan kad je Optima bila preko 8 kn, a tamo su glavni drukeri tada bili neki koji se sada javljaju na nekim drugim temama (sami će se prepoznati koji su), a čiji se drukerski postovi premještaju na pripadajuća mjesta.
ako to nije razina demokratičnosti koja Vas zadovoljava, onda mi iskreno nisu jasni ni Vaše pisanje, ni Vaši motivi ni što Vi zapravo hoćete.
-
-
Kupovao sam i preko 8kn kolega, ali na žalost ne vrijedi sada ni 5kn, a TA kaže da će biti i ispod 4kn. Budite sad pametni pa mi recite što da činim
sa ovim dionicama.
-
kolega, i Vi i ja znamo da je po TA ovo moglo do 4 kn, a onda bi već postala dirt cheap i value investitori bi preuzeli dionice na toj cijeni.
ako ste htjeli drukati na pad, već ste tjedan dana u zakašnjenju
btw., pogledao sam malo listu izrečenih kazni i nije baš da ih nešto imate, što znači da itekako možete slobodno iznositi svoje mišljenje, pogotovo ovdje u kladionici di se zabrane ne daju, a stil pisanja je slobodniji (dapače, ovdje ne izdajemo kazne ni za dokazane neistine) nego u glavnim temama.
tamo se za takve stvari sankcionira, jer hoćemo da ovo mjesto ipak bude više usmjereno edukaciji, a manje drukanju iz osobnih pobuda.
pravila su jasna i jedan kolega se već samoizbacio radi nepridržavanja istih.
prema tome, u temama koje spadaju pod rubriku Kavana (Birtija, Prognoza cijena, Optima - kladionica) može se pisati što god se želi, dok se ne vrijeđa.
i Vi sad slobodno možete ovdje napisati da će Optima u stečaj (iako i ptice na grani znaju da nema ništa od toga) i nećete dobiti sankciju.
inače, ovaj forum nije ni bio aktivan kad je Optima bila preko 8 kn, a tamo su glavni drukeri tada bili neki koji se sada javljaju na nekim drugim temama (sami će se prepoznati koji su), a čiji se drukerski postovi premještaju na pripadajuća mjesta.
ako to nije razina demokratičnosti koja Vas zadovoljava, onda mi iskreno nisu jasni ni Vaše pisanje, ni Vaši motivi ni što Vi zapravo hoćete.
Dok se licitiralo na forumu s ciframa 15 kn, 20 kn, 30 kn... Ja sam upozoravao da se ne navlaće ljudi jer nit ima ponuda, nit se uopće može prodati jer zakon ne dopušta, pa sam pobrao zabranu od 1 dana koja je trajala 48 sati. U međuvremenu, dionica je pala skoro 50 %, a isti ljudi isto pišu, i, zanimljivo, oni nisu isključeni. Nemam ja ništa protiv što ste vi ili Naim ovdje fasovali, za Naima dapače, žao mi je što se drukovima navuklo neiskusnije ulagače kojima će nakon toga ostati gorak okus u ustima i moža zauvijek otići s burze jer će se osjećati prevareno.
Da ponovimo, na natječaju je bilo 0 kupaca, a bez kupaca Opte vrijedi 0. Sve ostalo spada u domenu SF-a i pustih nabacivanja brojkama.
-
Dok se licitiralo na forumu s ciframa 15 kn, 20 kn, 30 kn... Ja sam upozoravao da se ne navlaće ljudi jer nit ima ponuda, nit se uopće može prodati jer zakon ne dopušta, pa sam pobrao zabranu od 1 dana koja je trajala 48 sati. U međuvremenu, dionica je pala skoro 50 %, a isti ljudi isto pišu, i, zanimljivo, oni nisu isključeni. Nemam ja ništa protiv što ste vi ili Naim ovdje fasovali, za Naima dapače, žao mi je što se drukovima navuklo neiskusnije ulagače kojima će nakon toga ostati gorak okus u ustima i moža zauvijek otići s burze jer će se osjećati prevareno.
Da ponovimo, na natječaju je bilo 0 kupaca, a bez kupaca Opte vrijedi 0. Sve ostalo spada u domenu SF-a i pustih nabacivanja brojkama.
kad su izašle navedene cifre o kojima pričate, ja sam objavio prema mjerljivim evaluacijama koja cijena po dionici je realna za očekivati (nije bilo govora o navedenim ciframa).
inače, ja ovdje ništa nisam fasovao, a za kolegu ne znam, jer ne ulazim u to koji kolega ima koliko dionica niti po kojoj cijeni je kupovao niti me zanima.
trenutno je situacija što se zakona tiče takva kakva je (dok se nešto ne promijeni).
informacije da je natječaju bilo/nije bilo kupaca i koje su cifre bile u pitanju, radi svoje objektivnosti neću javno komentirati.
-
Zasto bi bez kupaca opte vrijedila 0?
-
Tupimo to već više od godinu dana.. procjrnjena vrijednost prije pripajanja H1 bila je preko 7 kn izmedju 7 i 8 kn.. bio je objavljen i dokument i stranica na kojoj to piše.. pa si mislite.. ne želim ispast druker koji nagovara na kupnju..
-
A dokle ćemo više slušati o tome da kupaca nema.. niti znamo da ima, niti znamo da nema
Obzirom da na burzi i tako uvijek predmnijevamo, misliti da ima je veća vjerojatnost
Vip je želio kupiti Optimu i prije pripajanja H1, nešto se bio i tužakao, pa zašto sada misliti da ne bi kupio , a moguće mu je.
Ako zbog ničeg, da zapriječi dolazak trećeg na tržište
Mobitel je u našoj zemlji cjenovno postao dostupan svima tek dolaskom Tele2.
Dolazak trećeg operatera na tržište donio bi revoluciju u području pay Tv. Sada gledamo malo za puno. Sa trećim bi više za manje .
Viđeno u susjedstvu, iz prve ruke
No, svatko po svome
-
Vele kupaca nema a i nije ih niti bilo, čak se to i tvrdi. Mogao bi se s tim i složiti ali ne mogu kad je bila ponuda od A1.
Druga je stvar što ponuda nije bila dobra, a i ako opet budu možda nešto nudili osobno ne očekujem ništa više od iste crkavice koju su si zacrtali dati.
Dakle po mojem skromonom mišljenju bez promjene bitnih članaka u ZEM vidim da smo mnogi ovdje u gabuli jer nema šanse da uloženi
novac izvučemo.
-
To da li je ponuda bila dobra ili ne je relativno jer je bila znatno iznad trenutne cijene. Nije istina da ponuda nije bilo.
Al vidim da ovdje ima dosta provokatora koji dan danas hvale “jeftinu” PTKM i navlače lude.... al o tom potom.
Ja bih moderatoru zbog osjetljivosti teme savjetovao da briše sve postove koji licitiraju s ponudama i cijenom. Jednostavno da se ne nadu svi u problemu. Neki već očito jesu pa je krenula nervoza i optuživanje.
Sa firmom je sve dobro, pa ne vidim razlogom da neće biti i sa prodajom. Jednom kad to bude ponovno aktualno.
-
To da li je ponuda bila dobra ili ne je relativno jer je bila znatno iznad trenutne cijene. Nije istina da ponuda nije bilo.
Al vidim da ovdje ima dosta provokatora koji dan danas hvale “jeftinu” PTKM i navlače lude.... al o tom potom...
tu si Naime u pravu: od priče o potcijenjenosti OPTE mi jedino priča o potcijenjenosti PTKM ide više na živce
jutarnja provokacija od računovođe
NHF
-
Je, a kod mene se kaže sto se babi htilo, to se babi snilo. Pogotovo kad se počnu čarati potpore pa se sma 200 pokaze najvažnijom, pa 50, pa 14 i na kraju kad niti jedna ne fercera napise se neka bude 100.
Nema to veze s tehnikom nego sa time da su se špekulanti iz Opte uglavnom razbježali po IGH, Ingri i najviše Dalekovodu. Stabilna baza ulagaca u Opte je i dalje stabilna. A Graf crtaš ovisno o sentimentu na ostalima.... doduše za nacrtati nešto na Opte radi vece FF i kapitalizacije treba vise novaca nego na ostalima. I tu se zapravo skriva taj manipulativni karakter lokalne TA. Ovdje nema inflowa i outflowa nego se postojeći novac prelijeva iz jedne u drugu. Dok smart money baza u velikim stockovima čeka i stoji.
Zato je naprosto smiješno kad netko radi analizu dionica koje ne vraćaju ili kasne s dugovima i vrednuje vrijednost njihovog equitya. Još smjesnije kad za to koriste TA. Zapravo, nitko pametan neće to tako vrednovati, možda samo pisati o trendu.
U stvarnosti, rast bi značio rast cijene kontrole, a defacto u većini tih priča je već “sutra” moguće razvodnjavanje ili narodski rečeno potop, pa se čovjek onako laički pita, kako onda se procjenjuje rast vrijednoosti kontrole? A onda iz toga derivira vrijednost manjinskih udjela? Pa iskreno..... nikako.... vjerovanjem i valjda nadom da će se dugovi vracati, a poslovni rezultati rasti. Sa firmama gdje je D/E omjer iznad 7 to je bas nada i opasno klađenje sa dvojbenim rezultatima. U Corona krizi.
Ne bih se htel mesat...al nije li HT nedavno dao neku pozajmicu/zajam OPTE ...po tome ispada da i OPTE ima problema sa vracanjem dugova...a equitya nema...
Ocito OPTE nije nista bolja od navedenih...
Nije, nije Ht to radi jer mu je stalo do malih dionicara, pa onda i ti mali dionicari to vole kad se netko brine za dugove koje ne mozes vratiti, to se zove obostrana ljubav i svi su zivjeli sretno do kraja zivota
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner