Mogu ja biti loša u logičkom zaključivanju, al' me pogled na monitor ne demantira.
Cijenovno bez pomaka
To što se cijena ne miče, a rezultati bi morali biti dobri je nepovoljno za ulaz u poziciju?
Mogu ja biti loša u logičkom zaključivanju, al' me pogled na monitor ne demantira.
Cijenovno bez pomaka
To što se cijena ne miče, a rezultati bi morali biti dobri je nepovoljno za ulaz u poziciju?
Cijenovno bez pomaka
To kaže da su vlasnici kapitala na burzi racionalni?! Ja vas pitam ako je Jadran grupa imala cca 10% veće prihode u 1H 2021, nego u 1H 2019 i to sa samo 58% noćenja iz prve polovine 2019, što mislite kakvi će biti FI u 3Q 21, kada je Kvarner na 85% noćenja iz 2019.
Display Morehttps://www.index.hr/vijesti/clanak…ro/2300885.aspx
Meni to nije dobro, šmrcko
Samo su zaboravili reći da su cijene noćenja skoro 50% veće ,nego 2019.
U Hrvatskoj, prošle godine Austrijancima trećoj najpopularnijoj turističkoj destinaciji, ovog kolovoza u prosjeku ćete platiti 173 eura (hotel) i 153 eura (apartman) za jedno noćenje – 27 i 61 posto više nego 2019. godine, navodi portal Check24.
https://kroativ.at/usporedbe-cije…lji-nego-prije/
Kolegice stavrno ste loši u logičkom zaključivanju. Kolovoz 2021 je po turističkim prihodima, bolji nego kolovoz 2019.
Nije bas to tako jednostavno bilo naime dobar dio njih je bookirao apartmane ranije po znatno nizim cijenama jer nisu ocekivali boom i onda kad su svi skuzili da je navala poceli su dizat cijene tako da pitanje je kakav je prosjek zapravo bio kad se sve uzme u obzir puno je smjestaja da se bez prave statistike lako zakljuci
Samo su zaboravili reći da su cijene noćenja skoro 50% veće ,nego 2019.
U Hrvatskoj, prošle godine Austrijancima trećoj najpopularnijoj turističkoj destinaciji, ovog kolovoza u prosjeku ćete platiti 173 eura (hotel) i 153 eura (apartman) za jedno noćenje – 27 i 61 posto više nego 2019. godine, navodi portal Check24.
https://kroativ.at/usporedbe-cije…lji-nego-prije/
Kolegice stavrno ste loši u logičkom zaključivanju. Kolovoz 2021 je po turističkim prihodima, bolji nego kolovoz 2019.
Nije bas to tako jednostavno bilo naime dobar dio njih je bookirao apartmane ranije po znatno nizim cijenama jer nisu ocekivali boom i onda kad su svi skuzili da je navala poceli su dizat cijene tako da pitanje je kakav je prosjek zapravo bio kad se sve uzme u obzir puno je smjestaja da se bez prave statistike lako zak
Većina takvih jeftinih rezervacija kroz srpanj, a pogotovo kolovoz je potiho otkazana, barem u privatnom smještaju.
Cijenovno bez pomaka
To kaže da su vlasnici kapitala na burzi racionalni?! Ja vas pitam ako je Jadran grupa imala cca 10% veće prihode u 1H 2021, nego u 1H 2019 i to sa samo 58% noćenja iz prve polovine 2019, što mislite kakvi će biti FI u 3Q 21, kada je Kvarner na 85% noćenja iz 2019.
Nije dobro gledati samo podatak o ukupnim prihodima, nego i strukturu tih prihoda. Kod Jadran grupe uzmite u obzir knjiženje potpora za očuvanje radnih mjesta. Osim prihoda dobro je gledati i rashode, a kod gore navedene grupe rezultat i nije baš neko veselje, kao ni novčani tok, usprkos potporama. Treba uzeti u obzir da Jadran upravlja većim kapacitetima od onih kojima je upravljao 2019.
Usprkos svemu, mislim da Jadran ima osnove da bude dobra firma, ali još uvijek po meni ima boljih risk/reward prilika na zse.
U svakom slučaju, ja kod firmi gdje sam većinski, što se financija tiče, gledam prvo cf, pa ebitda, pa neto dobit, a prihodi su mi ono, za prezentaciju za kakvog kupca ili banku... ali ima nas svakakvih, nekome su najbitniji prihodi, nekome broj zaposlenih, itd.
Nije bas to tako jednostavno bilo naime dobar dio njih je bookirao apartmane ranije po znatno nizim cijenama jer nisu ocekivali boom i onda kad su svi skuzili da je navala poceli su dizat cijene tako da pitanje je kakav je prosjek zapravo bio kad se sve uzme u obzir puno je smjestaja da se bez prave statistike lako zak
Većina takvih jeftinih rezervacija kroz srpanj, a pogotovo kolovoz je potiho otkazana, barem u privatnom smještate
uf to je bilo reputacijski vrhunsko, naročito za kolege (prema pisanju kolega BudFox) koji su izgleda zapeli u nekom hoteljeru...
Većina takvih jeftinih rezervacija kroz srpanj, a pogotovo kolovoz je potiho otkazana, barem u privatnom smještate
uf to je bilo reputacijski vrhunsko, naročito za kolege (prema pisanju kolega BudFox) koji su izgleda zapeli u nekom hoteljeru...
Bolje zapeti u hoteljeru nego u DCF-u
Bolje zapeti u hoteljeru nego u DCF-u
Ili s "Tončijem" pod istim "krovom"...
To je mjesec u kojem se inače ostvaruju najviše cijene i svakako će utjecati na ukupan prihod sektora u 2021. godini.
Nije dobro gledati samo podatak o ukupnim prihodima, nego i strukturu tih prihoda. Kod Jadran grupe uzmite u obzir knjiženje potpora za očuvanje radnih mjesta. Osim prihoda dobro je gledati i rashode, a kod gore navedene grupe rezultat i nije baš neko veselje, kao ni novčani tok, usprkos potporama. Treba uzeti u obzir da Jadran upravlja većim kapacitetima od onih kojima je upravljao 2019.
Usprkos svemu, mislim da Jadran ima osnove da bude dobra firma, ali još uvijek po meni ima boljih risk/reward prilika na zse.
U svakom slučaju, ja kod firmi gdje sam većinski, što se financija tiče, gledam prvo cf, pa ebitda, pa neto dobit, a prihodi su mi ono, za prezentaciju za kakvog kupca ili banku... ali ima nas svakakvih, nekome su najbitniji prihodi, nekome broj zaposlenih, itd.
Sve potpisujem. I sama sam pobjegla s mora u kolovozu i otisla u Slavoniju. Kulminacija je bila kada su dvije žene u trgovini počele se gurati ispred mene i jos mene optuzivati za guranje, a radila je jedna blagajna gdje ocito radi potplacena radna snaga.
Zanima me koju vrstu turista mi privlacimo sa malim betonskim apartmanima gdje kroz prozor gledas susjedni apartman, a gledas hoces li imati gdje staviti rucnik na prenatrpanoj plaži.
Pa cak i te kave i pizze od 100 kuna su potpuno lažni elitizam. I vani postoje mjesta gdje vas nece pustiti bez odgovarajuceg dress coda, ali tamo sve odise luksuzom. Ovdje isti kafic u koji zimi odlaze lokalni besposlicari, sada stavi kavu po 100 kuna samo zato jer su mu dosli turisti.
I pita se čovjek koliko mi stvarno uprihodimo od takvog masovnog turizma, koliki je oportunitetni trošak. Koliko takav jeftini turizam koristi javnu infrastrukturu, a koliko istoj u prosjeku vraća.
Većina takvih jeftinih rezervacija kroz srpanj, a pogotovo kolovoz je potiho otkazana, barem u privatnom smještaju.
Cijenovno bez pomaka
Nisam nikada kupovala Jdrn i ne znam kako firma fundamentalno stoji pa necu puno pametovati.
Zanima me koliko njihovi kapaciteti mogu postati hoteli sa visokom kategorizacijom.
Nedavno sam razgovarala sa gospodinom koji se dugo bavi sa turizmom u Crikvenici.
Kaze da je u Jugoslaviji Crikvenica imala trecinu gostiju u hotelima, a ostali u tzv zimmer frei aranzmanu, a gosti su se hranili po restoranima. Danas se gotovo sve svelo na apartmane, a gosti su ljudi nize platezne moći koji hranu nose sa sobom i sami kuhaju. U javnu infrastrukturu se slabo ulaže, pa su plaže neuredjene i prenatrpane
On sumnja da ce neka veca hotelska kuca tipa Valamar ovdje otvoriti hotel sa 5 zvjezdica jer oni svojim gostima moraju ponuditi onda i privatnu plazu, a ne prenatrpane javne plaze bez infrastrukture.
I gdje ce otici novac od ove sezone? U gradnju infrastrukture ili nove apartmane i stanove u Zagrebu? I gdje to zavrsava? Javni prostor je ogranicen resurs.
Sve potpisujem. I sama sam pobjegla s mora u kolovozu i otisla u Slavoniju. Kulminacija je bila kada su dvije žene u trgovini počele se gurati ispred mene i jos mene optuzivati za guranje, a radila je jedna blagajna gdje ocito radi potplacena radna snaga.
Zanima me koju vrstu turista mi privlacimo sa malim betonskim apartmanima gdje kroz prozor gledas susjedni apartman, a gledas hoces li imati gdje staviti rucnik na prenatrpanoj plaži.
Pa cak i te kave i pizze od 100 kuna su potpuno lažni elitizam. I vani postoje mjesta gdje vas nece pustiti bez odgovarajuceg dress coda, ali tamo sve odise luksuzom. Ovdje isti kafic u koji zimi odlaze lokalni besposlicari, sada stavi kavu po 100 kuna samo zato jer su mu dosli turisti.
I pita se čovjek koliko mi stvarno uprihodimo od takvog masovnog turizma, koliki je oportunitetni trošak. Koliko takav jeftini turizam koristi javnu infrastrukturu, a koliko istoj u prosjeku vraća.
u pravu si, i te kako
sjećam se prije dvije godine tražimo stol za pojesti ručak, Kalelarga
i znam da je to mjesto, sada kao manji restoran, prije bio kafić
(još si mislim gdje su strpali kuhinju?)
i dođe nakon cca 45 min(!) rižoto od sipe, ne al dente nego kao da je šljunak na tanjuru
koji je problem skuhati rižu?
elitni turizam kod nas prolazi jedino u hotelu ili resortu, ostalo su pokušaji sitnih ugostitelja da u dva mjeseca špice sezone zarade za cijelu godinu, bez uvrede
inače jedino gdje sam pošteno pojeo (tako i platio) u Zadru je Bruschetta
ostalo, uključujući i famozni Dva Ribara, palac dolje (bio par puta)
U Hrvatskoj je prema podacima Porezne uprave o ukupnim iznosima fiskaliziranih računa u kolovozu oboren apsolutni rekord ukupnog iznosa potrošnje u jednom mjesecu u povijesti. Na početku druge pandemijske godine za redom nitko nije očekivao da je tako nešto moguće, pogotovo ne da će turistička sezona biti uvjerljivo uspješnija nego ona 2019. godine. Prema zapažanju mladog hrvatskog ekonomiste Ivice Brkljače u kolovozu je ukupni iznos fiskaliziranih računa iznosio 25,6 milijardi kuna ili 3 milijarde (12%) više nego u kolovozu 2019. godine.
A drugi pak pišu da se baš i nemamo čemu radovati. treba uračunati i učinak hiperinflacije.
Ako je cijena kave 15 kn, a cijena pizze u lokalnom bircu 60 kn, i nije tako teško bilo doći do rekorda
Imam turiste. Imam Adris.
Obala je ostala oranž
Beroš je rekao kako se Panonska Hrvatska zacrvenila zbog visokog postotka pozitivnih među testiranima
A drugi pak pišu da se baš i nemamo čemu radovati. treba uračunati i učinak hiperinflacije.
Ako je cijena kave 15 kn, a cijena pizze u lokalnom bircu 60 kn, i nije tako teško bilo doći do rekorda
Imam turiste. Imam Adris.
Je, evo točno se sjećam kave po 6 kuna u Brelima i pizze od 35 kuna u Rovinju 2019...
Idući četvrtak već 09.09. i već smo dobro zagrebali u posezonu, a u Hrvatskoj prije par dana preko 750 000 turista…
Valamar ima hotele u Poreču, ako se ne varam.... I like that
Najposjećeniji su gradovi u Istri, Rovinj, Poreč i Umag. Turista je, potom, najviše u Splitsko-dalmatinskoj, Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji.
To je rast za čak 67 posto u odnosu na prošlu godinu i samo 15 posto manje od rekordne 2019. Ako se nešto drastično ne promijeni u našoj epidemiološkoj situaciji, i posezona bi nam mogla biti iznad svih očekivanja.
Poreč je još uvijek pun turista.Pred 10 sam minuta prošao Dekumanovom i preko Trga slobode. Sve je puno turista. Terase kafića krcate, parkinga nigdje. Hoteli puni, konkretno hotel Parentino (bivši Zagreb) je i dalje pun (1000 gostiju). Jutros sam bio u Zelenoj laguni (hotel Zorna i Gran Vista) sve vrvi. Prelijepi sunčan dan, temperatura ugodno topla, zelenilo i uređenost okoliša (tko je bio u Zelenoj zna) more plavo plavo plavo i čisto i bistro... raj za oči i dušu, za džep čistilište ali ne pretjerano. Više nego dobro.
Poreč je još uvijek pun turista.Pred 10 sam minuta prošao Dekumanovom i preko Trga slobode. Sve je puno turista. Terase kafića krcate, parkinga nigdje. Hoteli puni, konkretno hotel Parentino (bivši Zagreb) je i dalje pun (1000 gostiju). Jutros sam bio u Zelenoj laguni (hotel Zorna i Gran Vista) sve vrvi. Prelijepi sunčan dan, temperatura ugodno topla, zelenilo i uređenost okoliša (tko je bio u Zelenoj zna) more plavo plavo plavo i čisto i bistro... raj za oči i dušu, za džep čistilište ali ne pretjerano. Više nego dobro.
Kolega Hvala na info. Bio sam nekoliko puta u Poreču i hotelima tamo i prekrasno je, te se uvijek rado vraćam .
Bezbrojne uvalice (lagune), Valamar hoteli, more, lijepi grad, ma sve je super, baš po mjeri čovjeka
Split u kolovozu na 88% noćenja iz kolovoza 2019.