Lantana na Murteru radi uobičajeno, traži se mjesto više, jede se i pije kao i prije, tko ima novaca ima, sad i još više... Tko je imao kvalitetu ima je i sada... A gosti mu se uvijek vraćaju. Tko je bio osrednji, i prodavao jaja pod bubrege jer je mogao u razdoblju ful turizma, taj će poginut
Turističke dionice i perspektive
-
-
-
Na kraju će sezona biti mozda i 60% lanjske. Rekordne godine. Znači ostvarit ćemo sezonu kao možda pred 5-6 godina s obzirom kako jako rastemo zadnjih godina. A mi ako ne napravimo 100% mi smo u bankrotu. Sad zamislite tu silu rashoda proračuna koji su nabujali bez ikakve osnove koje mi ne mozemo fonancirati ako nam sezona imalo podbaci. strašno
-
A Amerika i Engleska mogu financirati svoje rashode?
Javni dug se nikad neće vratiti. Refinancirat će se u beksonacnost. Dok ne dođe do sloma povjerenja u recentni model blagos(r)tanja.
-
Evo vam info iz prve ruke u Splitu, hotelske sobe 4*, do 1.7 promet 0 kuna, 7 mjesec noćenja na 80% prošlogodišnjih ali prihodi zato na 40 %. Slično imaju i ostale kolege, jerbo statistika je bez duše
-
Od turističkih dionica jedino se nekako drži JDRN. To mi je drago jer tu imam za mene srednji ulog! Inače što kolega Mrcash navodi je točno, ali se uvijek
govorilo da je statistika točan zbroj netočnih podataka!
-
Meni se čini da bi svi turisti uskoro mogli 10% u plus...izvještaji izašli mirovinci polako kreću u kupovinu...čini se da su rezultati bolji nego što su očekivali a i 8,mjesec će biti znatno bolji od očekivanog...
-
-
U Dubrovniku sam bio 25.07. lokalci kazu oko 25 posto od prosle godine
-
Game over za sezonu?
https://www.koronavirus.hr/najnovije/180-…no-115-osoba/35
180 pozitivnih slučajeva na 1201 testiranog. To je 15% pozitivnih, što je iznimno puno i upućuje da se ne testira dovoljno. Uz ovakve rezultate brzo bi mogli vidjeti Hrvatsku na još crvenih lista.
-
Loše najave iz Slovenije, nadajmo se da se neće ostvariti.
https://www.istriaterramagica.eu/novosti/politi…-crvenoj-listi/
-
-
evo mog razmišljanja: corona je donekle popustila, vrhunac je sezone i svi (ili velika većina) koji su mogli ili su planirali su trenutno na našem jadranu. zato su svima, pa i meni, ove brojke o dolascima i noćenjima unatrag mjesec dana, u najmanju ruku iznenađujuće. dobre brojke možemo očekivati još 10-15 dana bez obzira na crne, crvene ili zelene liste. a onda početkom rujna mislim da slijedi pražnjenje jadrana. nešto dolazaka starijih generacija i nešto malo domaćih, i to je to. a o potrošnji ne bih govorio, bojim se da je vrlo mršava.
-
evo mog razmišljanja: corona je donekle popustila, vrhunac je sezone i svi (ili velika većina) koji su mogli ili su planirali su trenutno na našem jadranu. zato su svima, pa i meni, ove brojke o dolascima i noćenjima unatrag mjesec dana, u najmanju ruku iznenađujuće. dobre brojke možemo očekivati još 10-15 dana bez obzira na crne, crvene ili zelene liste. a onda početkom rujna mislim da slijedi pražnjenje jadrana. nešto dolazaka starijih generacija i nešto malo domaćih, i to je to. a o potrošnji ne bih govorio, bojim se da je vrlo mršava.
Preoptimistični ste. S jučerašnjim i današnjim brojem oboljelih izgleda da je upropaštena druga polovica kolovoza. Nakon Italije i Austrija je uvela ograničenje. Pitanje dana je kad će i ostale zemlje. Od sezone su turisti imali srpanj i prvu polovicu kolovoza.
-
Ovo definitivno nije dobro, na pola smo kolovoza i desava nam se scenarij koji nikako nije dobar za HR. Mislim da bi i buking za rujan mogao propast ako se nastavi ovako veliki broj oboljelih. Statistika govori da je pre malen broj testiranih naspram zarazenih.
-
Koja statistika to govori?
Kad je bio jednoznamenkasti broj zaraženih na skoro tisuću testiranja dnevno, nije valjalo. Kad je 200 zaraženih na 1200 testiranja dnevno, opet ne valja? Treba li raditi 5 tisuća testiranja dnevno da bi se otkrilo istih 200 ili 220 zaraženih kao s 1200 testiranja?
Naši rade odličnu detekciju onih koje treba testirati, što se najbolje vidi po općem stanju u državi vezano za koronu. Niti smo imali hrpu mrtvih, niti smo imali opći kolaps (osim navale na brašno i germu prvih tjedan dana), niti po bilo kojoj statistici spadamo u neki vrh zaraženih.
Ništa, ali gorimo za senzacionalizmom i da cijeli svijet piše o nama na loš način za što nema apsolutno nikakve potrebe.
Svakodnevno brojanje zaraženih je apsolutno nepotrebno; bitno je da se oni koji su zaraženi drže propisanih mjera, poglavito prema starijima i teško bolesnima.
Danas ovakva reakcija, a sutra će opet svi brojati broj ulazaka na Bregani, izdanih kartica na Lučkom i čuditi se gužvi u Baškoj vodi
-
Danas ovakva reakcija, a sutra će opet svi brojati broj ulazaka na Bregani, izdanih kartica na Lučkom i čuditi se gužvi u Baškoj vodi
Ne volim biti donositelj losih vijesti. Naravno da je clanak osjetno manje bombastican od naslova. Samo sto je te rijeci Beros ipak izjavio.
‘Čuo sam se sa Slovencima i Austrijancima. Turistička sezona završava, moramo se okrenuti jeseni‘
-
Ne volim biti donositelj losih vijesti. Naravno da je clanak osjetno manje bombastican od naslova. Samo sto je te rijeci Beros ipak izjavio.
‘Čuo sam se sa Slovencima i Austrijancima. Turistička sezona završava, moramo se okrenuti jeseni‘
On ovdje govori da je sezona pri kraju ne zbog korone, već u smislu da smo vremenski pri kraju sezone, sredina je 8. mjeseca.
-
On ovdje govori da je sezona pri kraju ne zbog korone, već u smislu da smo vremenski pri kraju sezone, sredina je 8. mjeseca.
Samo sto smo se nadali ipak nekakvoj sezoni do kraja Q3. Ovako ispada da ce od rujna, ako ne i prije, opet biti totalna pustos svugdje. Cini mi se da je jednostavno trebalo zabraniti klubove i vece skupove da se sve to izbjegne.
A te zabrane ne bi puno utjecale na potrosnju.
-
Samo sto smo se nadali ipak nekakvoj sezoni do kraja Q3. Ovako ispada da ce od rujna, ako ne i prije, opet biti totalna pustos svugdje. Cini mi se da je jednostavno trebalo zabraniti klubove i vece skupove da se sve to izbjegne.
A te zabrane ne bi puno utjecale na potrosnju.
Slažem se, trebali su ipak imati nekakvu mjeru, ovako samo guraju glavu pod tepih i drže fige da se stvar ne uzme maha dok sezona ne prođe. Nevjerojatno je da u ovim okolnostima i dalje imamo pjena partyje na Zrću i slične stvari. A ovu činjenicu da malo testiramo i prikrivamo stvarno stanje znamo već neko vrijeme, nezgodno je samo što o tome sada pišu strani mediji.
Ne znam jel poznajete nekoga tko je imao koronu, ja znam nekoliko slučajeva meni bliskih ljudi koji su imali sve simptome korone, družili su se sa ljudima koji su bili pozitivni, i kada su zvali taj centar da se prijave samo su ih pitali jel imaju ozbiljnije simptome jer ako nemaju zašto nepotrebno zovu i blokiraju telefonsku liniju!?!? Rekli su im samo da ostanu kod kuće 14 dana i sve će biti ok, a da se ponovo jave samo u slučaju da im se simptomi pogoršaju. Kada su ih ti frendovi pitali da se testiraju vrlo grubo su ih odbili. I ti ljudi nisu čak ni u službenoj evidenciji onih koji su u samoizolaciji!?!
-
Beroševe izjave predstavljaju neuspjeli pokušaj opravdanja za loše upravljanje korona krizom , krive odluke i prijevremeni završetak ionako vrlo zahtjevne i loše turističke sezone . Nije nam nikakva utjeha da je puno bolja situacija od predviđanja jer su i očekivanja bila vrlo nisko postavljena .
Kakav završetak turističke sezone , da je ostala povoljna epidemioloska situacija imali bismo sredinom rujna vrhunac turističke sezone .
Zbog desetak vlasnika noćnih klubova i desetak tisuća partijanera izgubili smo stotine tisuća turista koji bi s obzirom da se gotovo nije moglo na odmor u lipnju i do polovine srpnja , vjerojatno došli kasnije u posezoni , u stvari posezona je mogla zamijeniti glavnu sezonu .
Kaže Beros da smo imali i život i turizam , da točno je da smo imali oboje ,ali to smo skupo platili naprasnim završetkom sezone i od sigurne destinacije postali država prema kojoj se sve vise država zatvara .
Glavna naša boljka je nemogucnost i nesposobnost brzoj prilagodbi novonastalim uvjetima i potrebama gostiju jer nama su sada trebali gosti koji se žele samo odmoriti , koji su smanjili i prilagodili svoje zahtjeve svijesni korona vremena pa im je dovoljno samo sunce , more i nadasve sigurna epidemioloska situacija i oni su trebali biti u fokusu , a ne razuzdani partijaneri .
Prodali smo Isusa za nekoliko škuda .
-
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…usenje-15013573
Možda smo i mi mogli sve odraditi pametnije.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun