nakon tako uspješne sezone, ipak će Vlada morati priskučiti u pomoć hotelijerima
Turističke dionice i perspektive
-
-
-
nakon tako uspješne sezone, ipak će Vlada morati priskučiti u pomoć hotelijerima
Ja od kada pamtim mi pričamo svake godine o uspješnoj turističkoj sezoni.
Već smo do sada trebali biti super bogata država.
-
Ja od kada pamtim mi pričamo svake godine o uspješnoj turističkoj sezoni.
Već smo do sada trebali biti super bogata država.
koja god vlada da je na vlasti kod nas, uvijek bude populizma i natruha (barem) socijalizma tako da ne sumnjam uopće da će se popustiti pritiscima
shvaćam da 10-erostruko povećanje cijene energenata nitko ne može izdržati, bez obzira radi li se o malim obrtima ili velikim sustavima
no takvo stanje može potrajati sezonu, dvije
i mora se naći rješenje za sve a ne samo za određene sektore
odgovor bi trebao biti takav, ako država reagira, da recimo RIVP u svojim financijskim planovima mora osigurati mjesta za ulaganje u vlastite energane, nek iskoriste te krovove i stave panele, to su trebali odavno
slušam jučer u Nu2 Tomaševića koliko proračuna 'pojede' ZET zato jer su neprofitni
s druge strane cijena karte na kiosku za tramvaj je 4 kn?! to je kupovina socijalnog mira, nema šanse da je ispod 10 kn isplativa jednokratna karta, nema teorije!
sad napravili nove biciklističke trake u Prilazu Gj. Deželića i umjesto da se vozimo biciklima... mi prigovaramo na gužve, još se bez beda parkiraju autima na te staze, evo: gužve u jutarnjim satima (jutarnji.hr)
što hoću reći?
nema besplatnog ručka, ljudi! sve to na kraju netko plaća
za neke stvari smo si sami krivi: ako postoji zelena tranzicija vani, zašto ne krene i kod nas? zatvoriti širi centar za promet pa da vidiš kako će se iz podruma izvlačiti bicikli
a ne moramo gledati daleko, ima gradova i u Hrvatskoj koji su riješili problem ili Ljubljana na primjer
-
926000 noćenja u studenom , rast od 36,7% naspram prošle godine.
-
malo reklame uvijek dobro dođe za velike
Zagrebačka burza: Blagi uspon indeksa, u fokusu Valamar RivieraZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su Crobex indeksi blago ojačali, nakon jučerašnjeg pada, uz nešto veći promet, a u fokusu investitora bila je dionica…www.seebiz.euevo malo bloka i zato je valjda u fokusu, ali cijena 28,20
-
Samo je pitanje, s ovim cijenama energenata, koliko je u tom istom studenom ostalo od tih noćenja.
-
Samo je pitanje, s ovim cijenama energenata, koliko je u tom istom studenom ostalo od tih noćenja.
Nije još kasno za instalaciju solara do sljedećeg lita + toplinske pume voda-zrak. Nekako mi je nadrealno da hotelijeri po ovom pitanju stoje kao krepane krave, promatraju i ne mrdaju. Djeluje mi da svi kalkuliraju da će cijene struje doći opet u normalnu, pa im se ne ulaže.
-
Milijuni Amerikanaca trenutno guglaju "gdje se nalazi Hrvatska?"
Milijuni Amerikanaca trenutno guglaju "gdje se nalazi Hrvatska?"MNOGI pojma nemaju gdje se nalazi Hrvatska.www.index.hr -
valjda neće zaboravit dok počne sezona 😅
-
valjda neće zaboraviti dok počne sezona 😅
Mozda je netko od tih milijuna amerIkanaca i neki fond koji grunta kaj kupiti od turistickih dionica.
-
-
valjda neće zaboravit dok počne sezona 😅
Posititi ćemo ih …..Liga Nacija 😅
-
havi
December 15, 2022 at 5:10 PM Riješio se prije par dana RIVP, kupio ADRS2 po 365kn...ovo mi djeluje kao dobar trejd, jerbo je spread između ADRS i ADRS2 skoro 60kn, a normalan spread bi bio nekih 10% iliti 35-37kn pri ovim razinama. Očekuje da se ova anomalija kroz koji tjedan ispegla, ako ne bože moj( idemo dalje).
A što se tiče ARNT, planiram ovaj mjesec kupiti postepeno dodatnih 500 dionica za što niže, te prodat do kraja mjeseca za što više 500 dionica ARNT(sve ono kupljeno ove ljeto iznad 250kn), te tako pokušat što više smanjit prosječnu cijenu ove dionice, uz to ću si smanjiti ovogodišnju poreznu osnovicu. I sa time završavam ovu godinu.
EDIT:Svako daljnje povećanje broj dionica ARNT staje do objave FI za 4Q. 2023 mijenjam strategiju i igram na ARNT do 2/3 portfelja max. Ostala trećina će biti za trejd.
-
havi
December 15, 2022 at 5:10 PM Riješio se prije par dana RIVP, kupio ADRS2 po 365kn...ovo mi djeluje kao dobar trejd, jerbo je spread između ADRS i ADRS2 skoro 60kn, a normalan spread bi bio nekih 10% iliti 35-37kn pri ovim razinama. Očekuje da se ova anomalija kroz koji tjedan ispegla, ako ne bože moj( idemo dalje).
A što se tiče ARNT, planiram ovaj mjesec kupiti postepeno dodatnih 500 dionica za što niže, te prodat do kraja mjeseca za što više 500 dionica ARNT(sve ono kupljeno ove ljeto iznad 250kn), te tako pokušat što više smanjit prosječnu cijenu ove dionice, uz to ću si smanjiti ovogodišnju poreznu osnovicu. I sa time završavam ovu godinu.
EDIT:Svako daljnje povećanje broj dionica ARNT staje do objave FI za 4Q. 2023 mijenjam strategiju i igram na ARNT do 2/3 portfelja max. Ostala trećina će biti za trejd.
Ajoj, vidim da imam opasnog konkurenta za realizaciju plana identičnog vašem iz srednjeg pasusa posta.Prodati sto skuplje, kupiti ponovno sto jeftinije, popraviti slikicu za PKD dionicom kojoj je cijena neopravdano pala u bunar pa je idealna za izbjegavanje poreza.
I onda se čudimo sto cijena samo tone.😁
-
Siječanj = 20% više noćenja, 31% više dolazaka u odnosu na prošlu godinu
https://www.antenazadar.hr/clanak/2023/02…-prosle-godine/ -
Slovenci najviše primjedbi imaju na visoke cijene i na nefleksibilne uvjete poslovne ponude , manjak akcijskih ponuda, a ove godine posebno su razočarani ukidanjem tzv. paušalnih ( fortfait) ponuda u našim kampovima koje najčešće koriste kao cjelogodišnji najam.
A kad govorimo o racionalnosti i turističkoj iskorištenosti Hrvatske (obale i primorja) zanimljivo je primijetiti kako je obalni pojas Slovenije, iako 126 puta manji od Hrvatske, dok po dužnom kilometru kroz broj noćenja je sedam puta više iskorišten od naše obale .
Još je zanimljiviji podatak je da 20% ukupnih noćenja u Sloveniji ostvaruju talijanski turisti, dok je njihov udio u ukupnim noćenjima Hrvatske 8,5%. Zato se vraćamo na naslov članka – zanemarujemo li naše susjede?
Zanemarujemo li slovensko tržište ? Top Camping Poreč nastupa na turističkom sajmu „ALPE ADRIA“ u Ljubljani - Poreština.info - novosti iz Poreča i okolice, Vrsara, Funtane, Višnjana, Lovreča, Kaštelira, TaraTop Camping Poreč od svog osnivanja več tradicionalno nastupa na sajmu „Alpe Adria” u Ljubljani. Ove godine nastupaju oko dvjestotinjak izlagača iz Slovenije…porestina.info -
Predstavljanje Hrvatske u Milanu
Predstavljanje Hrvatske na turističkom sajmu BIT u Milanu | Business HTZ
-
Ivica Brkljača (objavljeno na Facebook-u)
1 d. ·
Kako ide onaj ukorijenjeni mit o turizmu kao iznimno fragilnoj i nestabilnoj gospodarskoj grani (u stvarnosti doslovno ni na čemu utemeljen, pisao sam više puta o tome)…
Pazite koliko je Britancima putovanje visoko na listi prioriteta. Iznad svega osim obitelji koja je, naravno, na prvom mjestu. I to je tako unatoč iznimnom rastu cijena putovanja, i unatoč tome što su Britancima plaće realno jako pale unazad godinu dana. Maloprodaja u Britaniji je u velikom minusu posljednjih mjeseci, gospodarstvo je praktički u recesiji, ljudi smanjuju kupnju, ali se naprosto ne žele odreći putovanja. Radije će se odreći kupnje novoga televizora, kauča, kuhinje ili nečeg drugog nego putovanja.
Cijene u turizmu rastu kao posljedica visoke potražnje, ali to se kod nas slabo shvaća pa ćemo i ove godine (sa'će to već za koji mjesec krenuti u medijima) slušati o neopravdano visokim cijenama, kako će to uništiti hrvatski turizam itd. Jer ovi koji se bave turizmom, izloženi su konkurenciji i imaju „skin in the game“ pojma nemaju kako se trebaju postaviti cijene, a oni koji s tim veze nemaju ispravno znaju što bi trebala biti „realna“ cijena toga i toga, logično…
-
Otvoren F.RE.E sajam turizma u Münchenu na kojem je Hrvatska zemlja partner
22. veljače 2023.
https://www.novilist.hr/novosti/hrvats…ta_refresh=true
Bez istarskih TZ-a
U München su došli predstavnici svih jadranskih županijskih TZ-a, pojačani i s TZ Karlovačke županije, osim onog TZ Istarske. Štoviše, iz Istre nije došao ni jedan TZ bilo kojeg grada, općine ili njihove zajedničke povezanosti tog tipa. Predstavnike istarske turističke privrede, inače najjače u Hrvatskoj pronašli smo tek u kategoriji “ostali subjekti” – Croatia Airlines, NP Plitvička jezera, Jadrolinija, Maistra, Valamar, Plava Laguna, Aminess Hotels&Campsites, Liburnia Riviera Hoteli, Jadran Hotels & Camps, Valalta, Camping Cres & Lošinj, Cresanka, Camping Straško & Omišalj.
Independent - najbolji hoteli u RH
https://www.independent.co.uk/travel/independent-traveller/collection/hotels-in-croatia
Independent - najbolji hoteli u RH
https://www.independent.co.uk/travel/independent-traveller/collection/hotels-in-croatia
-
Otvoren F.RE.E sajam turizma u Münchenu na kojem je Hrvatska zemlja partner
Bez istarskih TZ-a
Iz Istre nije došao ni jedan TZ bilo kojeg grada, općine ili njihove zajedničke povezanosti tog tipa.
Može li mi netko pojasniti ovu situaciju?
-
Ministrica: Broj bookinga bolji nego u istom razdoblju rekordne 2019. godine.
Ministrica Brnjac: 'Broj bookinga u ovom dijelu godine bolji je nego u istom razdoblju 2019.'Uoči prvog ovogodišnjeg sajma turizma, u Munchenu je reporterka RTL-a Danas Ida Hamer koja je razgovarala s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjacdanas.hr -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun
November 22, 2024 at 7:29 PM