1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • September 16, 2021 at 7:47 PM
    • #8,881
    Quote from Parica
    Quote from renchi

HT je svoje dugove unovčio do zadnje lipe, pa i više, isisao je sve iz Optime. Isto tako i ZABA. Samo su mali dioničari koje je štitila rvacka i AZTN ( čitaj HDZ i država ) ošišani. PIH ! Ovo nije mjesto za investicije. A čini mi se više nije niti za nas :)

Citam i ne vjerujem...HT i ZABA su odlucili prodat dionice po cijeni koja je...Vi bi htjeli da oni prodaju dionice po cijeni koju im Vi odredite...stvarno ne razumijem...ako Vam je cijena niska zadrzite svoje dionice...ili se mozda bojite da OPTE ne vrijedi niti tih 5,36kn i da ih u razumno vrijeme necete uspijet prodat po vecoj cijeni...

Bože sakloni ulaganja u Rvacku. Ovo je priča slična Agrokoru. I nikako nikome ne preporučam ulaganje na ZSE. Uopće ne znamo po kojoj su cijeni ZABA i HT prodali svoje dionice. Gdje je to rečeno ? Ne znamo niti kako se vrednovala Optima tj po koliko je EBITDA " prodana ". Ono što su oni napisali je zapravo bila dokapitalizacija dugovima gdje su isključeni mali dioničari koji su na taj način razvodnjeni,. Tko išta zna o investicijama i dioničarstvu shvatio je što je napravljeno. Očito je kuhinja stigla iz Dalekovoda, a radi se o ...

• machor12
    Student
    Reakcija primljeno
    263
    • September 16, 2021 at 11:25 PM
    • #8,882
    Quote from PortugalAT

Koliko A1 ce tražiti za svoje dionice i svojih prijatelja?

5.36?''''

Punooooo više

Par vjerojatno nepovezanih pretpostavki.

A možda sam baš zabrijao i full naivan - kako i dolikuje malom dioničaru u ovoj pravno-koruptivnoj žabokrečini zvanoj RH.

Nepovezane pretpostavke:

1. UG će željeti doći do 100% vlasništva. Javno ima oko 54%. A ‘tajno’ tko zna koliko. Jer netko pomalo skuplja za njih.

2. Da, A1 mu neće jeftino dati svoj udio. A taj udio je bitan.

3. Da, ima nas još malih i možda nekih malo većih koji će imati živaca čekati svojih 5 minuta. I nisu blokirani i nisu gladni kruha.

4. Nisu svi mali dioničari pasivci i ima onih koji će dignuti tužbe radi sumnjivih kupoprodaja po (moguće) sumnjivim cijenama. Koliko UG ima resursa i volje povlačiti se po sudovima? Svaka iole pametna firma će to pokušati izbjeći. A mislim da oni nisu glupi.

5. Slučajno imam doma paket od OPTIME (već oko 2 godine; kad sam i dionice kupio) i slučajno me iz A1 baš agresivno zovu ovih dana i nude 6 mjeseci besplatni paket. I baš si mislim hoću li ili neću uzeti. Budem vidio.

Navedene full glupe nepovezane pretpostavke mi govore da ovdje priča nije gotova.

No, mi smo na razini države Gvineja-Bisao sa pravnom stečevinom te zato može OPTE biti već i gotova priča; no prema knjizi dionica vidim da nas ima još strpljivih.

I zato braćo moja, ne dajte se za kikiriki inozemnom dušmanu! Uzmimo koju kunu više! :)

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • September 16, 2021 at 11:54 PM
    • #8,883
    Quote from machor12
    Quote from PortugalAT

Koliko A1 ce tražiti za svoje dionice i svojih prijatelja?

5.36?''''

Punooooo više

Par vjerojatno nepovezanih pretpostavki.

A možda sam baš zabrijao i full naivan - kako i dolikuje malom dioničaru u ovoj pravno-koruptivnoj žabokrečini zvanoj RH.

Nepovezane pretpostavke:

1. UG će željeti doći do 100% vlasništva. Javno ima oko 54%. A ‘tajno’ tko zna koliko. Jer netko pomalo skuplja za njih.

2. Da, A1 mu neće jeftino dati svoj udio. A taj udio je bitan.

3. Da, ima nas još malih i možda nekih malo većih koji će imati živaca čekati svojih 5 minuta. I nisu blokirani i nisu gladni kruha.

4. Nisu svi mali dioničari pasivci i ima onih koji će dignuti tužbe radi sumnjivih kupoprodaja po (moguće) sumnjivim cijenama. Koliko UG ima resursa i volje povlačiti se po sudovima? Svaka iole pametna firma će to pokušati izbjeći. A mislim da oni nisu glupi.

5. Slučajno imam doma paket od OPTIME (već oko 2 godine; kad sam i dionice kupio) i slučajno me iz A1 baš agresivno zovu ovih dana i nude 6 mjeseci besplatni paket. I baš si mislim hoću li ili neću uzeti. Budem vidio.

Navedene full glupe nepovezane pretpostavke mi govore da ovdje priča nije gotova.

No, mi smo na razini države Gvineja-Bisao sa pravnom stečevinom te zato može OPTE biti već i gotova priča; no prema knjizi dionica vidim da nas ima još strpljivih.

I zato braćo moja, ne dajte se za kikiriki inozemnom dušmanu! Uzmimo koju kunu više! :)

Display More

Mislim da gledas preoptimisticno negdje gdje se igra zavrsava i gdje nema smisla ostajat nakon toga kad ug preuzme vecinski paket, Ug ce skupit dosta u prvom krugu, a s obzirom da tek ulaze na trziste njima su potrebna ulaganja, njima je svjedno na koji nacin dovoljno je da objave dokapitalizaciju 100-200mil kn optime sta je njima sitnica i svi prestali su marginalizirani nakon toga da ih onda sve po zakonu mogu legalno istisnit, a koji je smisao A1 da se bavi s time da igra neke kalkulacije s 1,5% vlasnistva kad je u istom polozaju kao i svaki drugi mali

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • September 17, 2021 at 8:54 AM
    • #8,884

UG može obeštetiti A1 na bilo kojem području poslovanja o kojemu mi pojma nemamo. čak i u nekoj petoj državi. tako da praviti planove za budućnost može biti veliki promašaj. uzeti ponuđeni maksimum i zbogom.

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • September 17, 2021 at 8:59 AM
    • #8,885
    Quote from verdi

UG može obeštetiti A1 na bilo kojem području poslovanja o kojemu mi pojma nemamo. čak i u nekoj petoj državi. tako da praviti planove za budućnost može biti veliki promašaj. uzeti ponuđeni maksimum i zbogom.

Svi će oni uzeti kolega, samo sad malo pokazuju mišiće na forumu, ništa ih ne košta :)

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • September 17, 2021 at 9:45 AM
    • #8,886

Poučak Vlen i LRH, di je cijena išla nakon preuzimanja? na Vlen i ima neki long term potencijal na LRH nisam baš siguran - tim više što večinski ne želi male.. a čini mi se da ni UG ne želi.. tako da po meni take money and run

• Kadisibil91
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    429
    • September 17, 2021 at 10:50 AM
    • #8,887
    Quote from Kivi

Poučak Vlen i LRH, di je cijena išla nakon preuzimanja? na Vlen i ima neki long term potencijal na LRH nisam baš siguran - tim više što večinski ne želi male.. a čini mi se da ni UG ne želi.. tako da po meni take money and run

Ako Ug ne želi male onda je plan istiskivanje iliti 95%. Nije nebitno ni spomenuti da Ug-Telemach,Optima,Vip,Ht...žive isto od malih .Možda ne u toj mjeri dioničara,ali malih korisnika,pretplatnika,konzumenata da.Njima je cilj njih pridobiti i zadržati .Tako da se ne može baš tako konstatirati da njih nije briga za "male".Znam da niste točno to napisali ali i tako se može shvatiti. To je razlika u odnosu na npr.Vlen,Lrh ili slične sektore.Svaka loša reklama ili iskustvo udaljuje korisnike od nečega pa čak i ako je u povoljnija cijena po pitanju usluga.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • September 17, 2021 at 10:58 AM
    • #8,888
    Quote from Kadisibil91
    Quote from Kivi

Ako Ug ne želi male onda je plan istiskivanje iliti 95%. Nije nebitno ni spomenuti da Ug-Telemach,Optima,Vip,Ht...žive isto od malih .Možda ne u toj mjeri dioničara,ali malih korisnika,pretplatnika,konzumenata da.Njima je cilj njih pridobiti i zadržati .Tako da se ne može baš tako konstatirati da njih nije briga za "male".Znam da niste točno to napisali ali i tako se može shvatiti. To je razlika u odnosu na npr.Vlen,Lrh ili slične sektore.Svaka loša reklama ili iskustvo udaljuje korisnike od nečega pa čak i ako je u povoljnija cijena po pitanju usluga.

Procitajte malo na korisnickim stranicama Telemacha na FB kakva im je usluga. Ono sto je besplatno, to i ne postoji :). Osim u marketingu :)

A i svi vi kojima je Telemach zamracio 1 do 2 kunu po dionici nemojte postati njihovi klijenti.

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • September 17, 2021 at 12:06 PM
    • #8,889
    Quote from renchi
    Quote from Kadisibil91

Procitajte malo na korisnickim stranicama Telemacha na FB kakva im je usluga. Ono sto je besplatno, to i ne postoji :). Osim u marketingu :)

A i svi vi kojima je Telemach zamracio 1 do 2 kunu po dionici nemojte postati njihovi klijenti.

Telemach još ništa nije zamračio, sačekajmo ponudu pa možemo komentirati.

Ja ne očekujem ponudu ispod 6,7

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • September 17, 2021 at 12:16 PM
    • #8,890
    Quote from Headhunter
    Quote from renchi

Telemach još ništa nije zamračio, sačekajmo ponudu pa možemo komentirati.

Ja ne očekujem ponudu ispod 6,7

Da vjerojatno😂 zato "rajfica" baca svakodnevno po 10k komada po 4,9kn. Nekako bas i ne vjerujem u to, ali zivi bili pa vidjeli!

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • September 18, 2021 at 5:02 PM
    • #8,891

Veli Ježina, sve "da ću da vas kupim", i sve korisnike u Telemach "da" dovedem.

Ostali operatori mogu gaće na štap objesiti po njegovom! Dakle i mi dioničari brzo ugovore sa Telemach-om trebamo sklopiti, jer tak i tak samo oni budu na tržištu uskoro i to jedini!

Adrian Ježina: U Hrvatsku smo došli postati telekom lider
    Želimo Hrvatsku visoko pozicionirati na digitalnoj karti Europe, u kvalitetu mreže ulažemo više od 1,7 milijardi kuna
    www.vecernji.hr
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • September 18, 2021 at 9:27 PM
    • #8,892
    Quote from MickeyM

Ostali operatori mogu gaće na štap objesiti po njegovom! Dakle i mi dioničari brzo ugovore sa Telemach-om trebamo sklopiti, jer tak i tak samo oni budu na tržištu uskoro i to jedini!

https://www.vecernji.hr/biznis/adrian-…m-lider-1524177

reklo bi se da su drugi "naježili"......

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • September 20, 2021 at 9:20 AM
    • #8,893
    Quote from MickeyM

Ja mu garantiram smanjenje korisnika za 4-znamenkasti broj bez obzira na cijenu paketa i usluga ako izigra male dioničare. To s moje strane.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • September 20, 2021 at 9:29 AM
    • #8,894
    Quote from verdi

kao što su i trgovci jedan drugome konkurencija, a međusobno surađuju. kao i vlasnici kafića.... nastavite niz.

• ptahotep
    Početnik
    Reakcija primljeno
    4
    • September 20, 2021 at 10:34 AM
    • #8,895

Kao dugogodišnji korisnik i dioničar Optima telekom usluga također najavljujem raskid suradnje (bez obzira na cijenu) ako ponuda bude manja od 6kn.

(već polako tražim novog providera!!!)

• Kadisibil91
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    429
    • September 20, 2021 at 1:01 PM
    • #8,896
    Quote from Sheki
    Quote from MickeyM

Ja mu garantiram smanjenje korisnika za 4-znamenkasti broj bez obzira na cijenu paketa i usluga ako izigra male dioničare. To s moje strane.

Ovo je zvučalo kao indirektna prijetnja ali nije daleko od istine tako da molim lijepo vjerne vojnike s foruma da prenesu čim prije to velikim gazdama.Napomena u email pod predmet : "korisnici su sve ,od korisnika se živi".

Potpis F. i ostali...

• PortugalAT
    Početnik
    Reakcija primljeno
    60
    • September 20, 2021 at 1:22 PM
    • #8,897

Netko dobro i brzo kupuje....nesto se zna i kuha.Ovo vrijedi puno više

• PortugalAT
    Početnik
    Reakcija primljeno
    60
    • September 20, 2021 at 1:34 PM
    • #8,898

Sigurno napustam Optimu ako cijena nije minimalno 6.5 do 7 kn.I to tri mobilna preplatnika, plus dva internet plus TV.Nitko me nece varati

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • September 20, 2021 at 1:46 PM
    • #8,899
    Quote from Kadisibil91
    Quote from Sheki

Ovo je zvučalo kao indirektna prijetnja ali nije daleko od istine tako da molim lijepo vjerne vojnike s foruma da prenesu čim prije to velikim gazdama.Napomena u email pod predmet : "korisnici su sve ,od korisnika se živi".

Potpis F. i ostali...

Nije indirektna prijetnja. Obzirom na moje mogućnosti ja mogu toliko, čisto radi pravednosti.

• airfire
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • September 20, 2021 at 4:13 PM
    • #8,900

Vidim svi razmisljamo isto, danas podnio zahtjev za prelaz kod drugoga mobilnog operatera bez ugovorne obveze za cetiri broja i jos imam optimu kod kuce. Cekam cijenu pa da vidim jel se vracam i produzujem ili me nece vise gledat

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju