1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 9, 2021 at 8:44 PM
    • #8,381

Ako ovi iz UG-a prate postove na forumu, evo nek znaju da im ni ja neću dati svoje dionice po toj cijeni, nisam u minusu već na pozitivnoj nuli ili točnije zarada za bureke na nekoliko lipa razlike, ali je ne trošim svoje vrijeme i novce za bureke.

Imam ukupno na dva računa oko 170 000 , nije mi preša prodati, mogu ja to držati godinama, dok me ne skvizaju. ^^

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • July 9, 2021 at 8:47 PM
    • #8,382

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ako dobro kužim, oni su zaključili kupoprodajni ugovor, ali da li Telemach tim ugovorom stječe dionice samim potpisom ugovora?

Čini mi se da Telemach temeljem tog ugovora još uvijek nije stekao dionice Optime, a ako nije, onda nema obvezu objave ponude za preuzimanje, a ako nema obvezu objave ponude za preuzimanje, onda se ponderirani prosjek računa tri mjeseca prije nastanka obveze, a koja će koja će dospjeti isplatom kupoprodajne cijene i knjiženjem vlasništva u SKDD, tako da se prosjek može napucati i prema gore i prema dolje do nastanka te obveze.

Sjećam se da mi nije bilo jasno što se događa i tko to napucava cijenu na ATLN (Excelsa nekretnine d.d.) prije povlačenja sa burze, da bi ispalo kako su fondovi nanjušili šta se sprema.

Srećom su napucali prosjek u kratko vrijeme sa 153 na 196 kn. Samo što ovdje nema fondova nego samo rušitelji cijene kao RBA.

• Miniclip
    Student
    Reakcija primljeno
    44
    • July 9, 2021 at 8:47 PM
    • #8,383

Znači firma je vrijedna 639 milijuna kuna. Od te vrijednosti se oduzima dug koji imaju prema HT-u i ostali dugovi, koji su cca 300 milijuna kuna, te se to dijeli sa brojem dionica. Zato će cijena dionice biti manja od tromjesečnog prosjeka

• Vule
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    377
    • July 9, 2021 at 8:50 PM
    • #8,384

Kako predviđate kretanje cijene sljedecih godinu dana?

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 9, 2021 at 8:50 PM
    • #8,385

ovo je za anale ZSE burze!! naći dobrog režisera i producenta (scenarij je napisan) i imaš vrhunski napeti triler s dijelovima horora i komedije i na žalost, na kraju i tragedije!

• maga
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    325
    • July 9, 2021 at 8:51 PM
    • #8,386
    Quote from Ledica

Ako ovi iz UG-a prate postove na forumu, evo nek znaju da im ni ja neću dati svoje dionice po toj cijeni, nisam u minusu već na pozitivnoj nuli ili točnije zarada za bureke na nekoliko lipa razlike, ali je ne trošim svoje vrijeme i novce za bureke.

Imam ukupno na dva računa oko 170 000 , nije mi preša prodati, mogu ja to držati godinama, dok me ne skvizaju. ^^

apsolutno podrzavam i sto je vaznije ne pricam iz afekta, svojih preko 130k dionica, ne prepustam a poslovanje ce po prirodi stvari krenuti snazno na bolje i valuacija mora doci na svoje

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 9, 2021 at 8:58 PM
    • #8,387
    Quote from Mrcash

Prvo , ovo je top vjest jer će se velika lova sada osloboditi. nije istina da će te morati čekati još mjesecima, jer će kao i uvijek do sada naći kupci koji će kupiti uz neki diskont od 10ak posto ili manje od finalne cijene.

koja će se velika lova osloboditi!!?? koliko se vidi po reakcijama ozbiljnijih imatelja, ostati će još neko vrijeme zarobljena! a ostali će prodati po daj što daš i ciao bella!

• smrznuti
    Početnik
    Reakcija primljeno
    35
    • July 9, 2021 at 9:04 PM
    • #8,388
    Quote from Jubito

Ako dobro kužim, oni su zaključili kupoprodajni ugovor, ali da li Telemach tim ugovorom stječe dionice samim potpisom ugovora?

Čini mi se da Telemach temeljem tog ugovora još uvijek nije stekao dionice Optime, a ako nije, onda nema obvezu objave ponude za preuzimanje, a ako nema obvezu objave ponude za preuzimanje, onda se ponderirani prosjek računa tri mjeseca prije nastanka obveze, a koja će koja će dospjeti isplatom kupoprodajne cijene i knjiženjem vlasništva u SKDD, tako da se prosjek može napucati i prema gore i prema dolje do nastanka te obveze.

Sjećam se da mi nije bilo jasno što se događa i tko to napucava cijenu na ATLN (Excelsa nekretnine d.d.) prije povlačenja sa burze, da bi ispalo kako su fondovi nanjušili šta se sprema.

Srećom su napucali prosjek u kratko vrijeme sa 153 na 196 kn. Samo što ovdje nema fondova nego samo rušitelji cijene kao RBA.

Display More

Slažem se... koliko razumijem ovim ugovorom nije nastala obveza ponude za preuzimanje... to će tek biti kada se ugovor realizira.... a to bi zbog uvjeta moglo biti npr. krajem godine cca

I tek tada će se za nas gledati 3mjesečni prosjek prije te obveze

• Vule
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    377
    • July 9, 2021 at 9:08 PM
    • #8,389
    RE: ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

[…]

investopedia kaže da se dug ne oduzima nego zbraja

Dan je primjer :

Primjer vrijednosti poduzeća

Kao što je ranije rečeno, formula za EV u osnovi je zbroj tržišne vrijednosti kapitala (tržišna kapitalizacija) i tržišne vrijednosti duga tvrtke, umanjena za bilo koji novac. Tržišna kapitalizacija poduzeća izračunava se množenjem cijene dionice s brojem izdanih dionica. Neto dug je tržišna vrijednost duga minus novac. Tvrtka koja stječe drugu tvrtku zadržava gotovinu ciljane tvrtke, zbog…
    alfa
    July 9, 2021 at 7:49 PM

Na temi zabe se malo prica o vrijednosti pa molim da procitate i kazete nesto, nebi sad od tamo kopirao poruke vamo uglavnom meni nije bas cista ta izjava sa zse o vrijednosti " enterprise value bez duga"

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • July 9, 2021 at 9:20 PM
    • #8,390
    Quote from Jubito

Display More

Možeš proučiti ponudu Adrisa za preuzimanje HUP Zagreb.

Google adrisgrupa-ponudazapreuzimanjedrutvahup-zagrebd.d.10052018

Tamo vidiš da je kupoprodajni ugovor sklopljen u veljači, a javna ponuda je bila u svibnju vjerojatno zbog AZTN. Prosjek se računao uza tri mjeseca koja su prethodila kupoprodajnom ugovoru. Sama riječ kupoprodajni znači da se u tom trenutku nešto kupilo i nešto prodalo i mislim da tu ne treba komplicirati.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • July 9, 2021 at 9:24 PM
    • #8,391

Ako ništa sada je puno toga jasnije što se i zašto događalo oko Optime. Sve točno sjeda na svoje mjesto. Nažalost ne i sa sretnim završetkom po očekivanja mnogih (uključujući i mene) jer u dionice ne ulažeš da dobiješ kamatu na oročenu štednju da se slikovito izrazim. Ali dobro bar nije riknulo ko Dalekovod, ha, ha. A sve redom "avion firme" u usporedbi s npr. Ingrom. Kakav paradoks.

Za one kojima se žuri - koliko ima smisla uopće više držati ove dionice kada znamo da postoje druge (brže) prilike za "pogubiti" novce. Je za nekoliko godina će ove dionice vjerojatno vrijediti više, osim ako neće, a koliko će još vlakova proći dok ovaj konačno odluči krenuti u svijetlu budućnost. Tko to zna... A možda se dogodi paradoks kao sa Dalekovodom koji se i dan danas trži po 10X većoj vrijednosti od koje vrijedi. Sve je ovdje (na ZSE) moguće.

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • July 9, 2021 at 9:26 PM
    • #8,392

Nemojte mi se smijati ali nakon ovog 2023 moja optima vrijedi 30 kn i ja je neću prodati 8)

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 9, 2021 at 9:27 PM
    • #8,393
    Quote from tollway
    Quote from Mrcash

Prvo , ovo je top vjest jer će se velika lova sada osloboditi. nije istina da će te morati čekati još mjesecima, jer će kao i uvijek do sada naći kupci koji će kupiti uz neki diskont od 10ak posto ili manje od finalne cijene.

koja će se velika lova osloboditi!!?? koliko se vidi po reakcijama ozbiljnijih imatelja, ostati će još neko vrijeme zarobljena! a ostali će prodati po daj što daš i ciao bella!

Pa zapravo se velika lova ne može oslobodit jer cijela firma vrijedi 50 milja eura, kad se oduzmu dugovi. A od toga mali dioničari imaju 20-ak milja eura u najboljem slučaju. Neš ti love za jednu burzu.

• smrznuti
    Početnik
    Reakcija primljeno
    35
    • July 9, 2021 at 9:27 PM
    • #8,394

verzija 2.... 639 milja iznosi cca 9,2kn po dionici

Normalno da za HT oduzimaju dug i dodaju novac na računu jer je HT mogao povećat vrijednost OPTE dugom prema samom sebi i onda to prodavat kao super uspjesni OPTE ( u kojem je upakiran i dug prema HT) , pa je logično da se u transakciji taj dug miče (kada se radi o HT) .

Ali za nas male dionicare je da je 100%firme vrednovano po 639 mil.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 9, 2021 at 9:30 PM
    • #8,395

ajde sad optimaši samo letimice preletite i/ili odvrtite forum i film NAKON PRODAJE AH. i nađite i imenujte one koji su najviše navlačili. sve će vam biti puno jasnije. iako smo na kraju krajeva uvijek sami krivi za svoje odluke.

i sam sam popušio nekoliko tisućica iako sam bio kratko unutra. presjekao sam kad je guru KK raspalio drugi puta po bidu (iako to tada nisam znao, već sam slučajno pratio trgovanje i zaključio da netko veći izlazi).

i samo još jedna stvar: neki dan sam kolegi postavio pitanje zakaj gotovo svi misle da su kupci pametniji od prodavača bilo koje dionice!!??

Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    662
    • July 9, 2021 at 9:30 PM
    • #8,396
    Quote from Marielena

Iako su sve drzali u tajnosti, izgleda da su AH i KK imali neki info.

Ne virujem

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • July 9, 2021 at 9:31 PM
    • #8,397
    Quote from lebowski

Tamo vidiš da je kupoprodajni ugovor sklopljen u veljači, a javna ponuda je bila u svibnju vjerojatno zbog AZTN. Prosjek se računao uza tri mjeseca koja su prethodila kupoprodajnom ugovoru. Sama riječ kupoprodajni znači da se u tom trenutku nešto kupilo i nešto prodalo i mislim da tu ne treba komplicirati.

Sigurno ce prosjek ici od 8.travnja do 8.srpnja samo jos nisam siguran tocno po kojij metodologiji. Kvark, budem sutra pogledao tvoj zadnji izracun, mozak mi je previse zakuhao da bi to veceras jos tabelirao na telefonu. Mislim da ce i mitkko uskociti u nekom momentu.

No ako ZEM i prodje u rujnu, neka AZTN odobri u studenom a ponuda izadje u prosincu, opet lovu necemo vidjeti ove godine. I to samo oni koji pristaju na ovako minimalnu valuaciju od 5x EBIDTA.

Imam neki spurius da ce tu biti jos koji ringispil. Optima je poznata po njima.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • July 9, 2021 at 9:32 PM
    • #8,398
    Quote from Marielena

Iako su sve drzali u tajnosti, izgleda da su AH i KK imali neki info.

Nemoguće :) kako doći do imena vlasnika srbničkih ?

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • July 9, 2021 at 9:33 PM
    • #8,399
    Quote from Paulie
    Quote from tollway

Pa zapravo se velika lova ne može oslobodit jer cijela firma vrijedi 50 milja eura, kad se oduzmu dugovi. A od toga mali dioničari imaju 20-ak milja eura u najboljem slučaju. Neš ti love za jednu burzu.

S obzirom da se na OPTE sa sto tisuća kuna moglo raditi čuda, zamislite tek čuda koja će se raditi sa 20 milja evra. Bit će dobar promet u ponedjeljak, vraćat će se ljudi iz OPTE negdje drugdje.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • July 9, 2021 at 9:34 PM
    • #8,400
    Quote from maga
    Quote from Ledica

apsolutno podrzavam i sto je vaznije ne pricam iz afekta, svojih preko 130k dionica, ne prepustam a poslovanje ce po prirodi stvari krenuti snazno na bolje i valuacija mora doci na svoje

Samo da nam ne skupe preko 95%

bez ocjena molim

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 464

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 8:34 AM
    2. Odgovora
      464
      Pregleda
      201k
      464
    3. Plase

May 20, 2025 at 8:34 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 8:49 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. dionicar

May 19, 2025 at 8:49 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:53 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      909k
      2.1k
    3. darac11

May 19, 2025 at 4:53 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:32 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. vitoo

May 19, 2025 at 4:32 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 19, 2025 at 11:19 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 19, 2025 at 11:19 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Plase May 20, 2025 at 8:34 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

dionicar May 19, 2025 at 8:49 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

darac11 May 19, 2025 at 4:53 PM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago