U tekstu se uz Erste spominje Unicredit bank Austria, a ne Zaba.
Doslovno sam vam citirao i boldao da se spominje ZABA.
Doslovno sam vam citirao i boldao da se spominje ZABA.
Mislim da si u pravu i da Zaba nije neposredno kreditirala projekt jedino ako su joj naknadno ustupljena potraživanja ili ako je na neki način garantirala prema povezanoj Bank Austria.
Pravomocni su i svicarci, al bi reko da nisu rezervirali niti 10%.
A na temelju čega bi ti to konkretno “rekao”?
Na temelju posrednog iskustva...
U koju je svrhu egzibicionizam sa 10 tisuća komada na 59 kn, na asku
Da li je u pitanju Iceberg ?
Sad me vidiš, sad me ne vidiš, a mislila sam da je ovo ozbiljna dionica.
To je vjerojatno opet Luković sa 10k skrivenih
Ne želim biti zloguk prorok, ali s obzirom na ove riječi sumnjam u neku dividendu ove godine.
QuoteGOSPODARSTVO eurozone počinje se oporavljati od pada koji je prouzročila pandemija koronavirusa, ali oporavak je i dalje krhak, rekla je predsjednica Europske središnje banke (ECB) Christine Lagarde.
Dužnosnici ECB-ja počeli su raspravljati o tome kada bi trebali smanjiti vrijednost kriznog programa kupovine obveznica, putem kojeg su od početka pandemije u financijski sustav ubrizgali više od 1000 milijardi eura.
Lagarde je signalizirala da još nije spremna ugasiti krizni program kupnje obveznica u pandemiji (PEPP).
To je vjerojatno opet Luković sa 10k skrivenih
Na žalost ovo je slika i prilika ZSE i Hrvatske, ići će gore ili dolje "kada ja hoću i koliko ja hoću". Nadao sam se da to ipak nije na ZAB-i , ali sve je to isti cirkus.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…23b800fc0ed.pdf
Evo ga i to smo dočekali...
pa zar nije to 9,20kn po dionici! jer pise cijena 100% dionica bez duga... znaci 9,20 kn plus dug
*
Zaključenje transakcije podložno je regulatornim odobrenjima i drugim ugovorenim uvjetima te se
očekuje krajem 2021. godine. Ugovorom o kupoprodaji određena je vrijednost za 100% udjela u
Optima Telekomu, bez duga ili novca u bilanci (eng. enterprise value), u iznosu od HRK 639
a 639mil podjeljeno sa brojem dionica je 9,20kn
A dug ste ostavili duhu svetome ? Cijena je oko 4,5 kune.
pa jel pise bez duga ili sa dugom.. ak je sa onda se od 639mil oduzima dug ak je bez onda je bez.. ili je to neka nova matematika
pa jel pise bez duga ili sa dugom.. ak je sa onda se od 639mil oduzima dug ak je bez onda je bez.. ili je to neka nova matematika
Piše Enterprise Value 639 mil kuna, od toga treba odbiti dug, pogledajte temu Optima sve su kolege izračunale, otprilike 4,5 kune je ponuda.
Piše Enterprise Value 639 mil kuna, od toga treba odbiti dug, pogledajte temu Optima sve su kolege izračunale, otprilike 4,5 kune je ponuda.
slazem se da pojam enterprise znaci sa dugom, ali onda je sluzbena izjava koja je objavljena gramaticki neispravna jer u njoj stoji prvo bez duga a onda dodatno u zagradi "enterprise" ili ti sa dugom
-ili je jedno ili drugo nemoze biti bez duga enterpise cijena, razumijete me..
"Zaključenje transakcije podložno je regulatornim odobrenjima i drugim ugovorenim uvjetima te se
očekuje krajem 2021. godine. Ugovorom o kupoprodaji određena je vrijednost za 100% udjela u
Optima Telekomu, bez duga ili novca u bilanci (eng. enterprise value), u iznosu od HRK 639"
investopedia kaže da se dug ne oduzima nego zbraja
Dan je primjer :
Kao što je ranije rečeno, formula za EV u osnovi je zbroj tržišne vrijednosti kapitala (tržišna kapitalizacija) i tržišne vrijednosti duga tvrtke, umanjena za bilo koji novac. Tržišna kapitalizacija poduzeća izračunava se množenjem cijene dionice s brojem izdanih dionica. Neto dug je tržišna vrijednost duga minus novac. Tvrtka koja stječe drugu tvrtku zadržava gotovinu ciljane tvrtke, zbog čega se gotovina mora oduzeti od cijene tvrtke predstavljene tržišnom kapitalizacijom.
Izračunajmo vrijednost poduzeća za Macy's ( M ). Za fiskalnu godinu koja je završila 28. siječnja 2017., Macy's je zabilježio sljedeće:
Macy's Data izvučeni iz izjave 10-K iz 2017. godine | |||
---|---|---|---|
1 | # Izvanredne dionice | 308,5 milijuna | |
2 | Cijena dionice od 17.11.17 | 20,22 USD | |
3 | Tržišna kapitalizacija | 6,238 milijardi dolara | Stavka 1 x 2 |
4 | Kratkoročni dug | 309 milijuna dolara | |
5 | Dugoročni dug | 6,56 milijardi dolara | |
6 | Ukupni dug | 6,87 milijardi dolara | Stavka 4+ 5 |
7 | Gotovina i gotovinski ekvivalenti | 1,3 milijarde dolara | |
Vrijednost poduzeća | 11,808 milijardi dolara | Točka 3 + 6 - 7 |
Iz gornjih podataka možemo izračunati tržišnu kapitalizaciju tvrtke Macy. Macy's ima 308,5 milijuna dionica u vrijednosti od 20,22 dolara po dionici: 1
Vrijednost poduzeća Macy izračunava se kao 6,238 milijardi dolara (tržišna kapitalizacija) + 6,87 milijardi dolara (dug) - 1,3 milijarde dolara (gotovina).
Macyev EV = 11,808 milijardi dolara
A zašto ja ove papire držim, nije me briga ali prodati OPTE udio u pola cijene nema smisla!
Kako će sad zaba ovo knjižiti 4,5 x 25 600 000 ili (10-4,5) x 25 600 000?
Ovako ugrubo ispada zarada 115,2 mil kn ili 140,8 mil kn gubitka...
Ako je gubitak nema razrjesnica Upravi. Tj ne bi smjela biti.
Pitanje je koliko još Optima ima duga prema ZABA-i, i ako ima koliko ga je pod rezervacijama.
Neda mi se provjeravati točno ali po sjećanju zadnjih cca 2 i pol godine dobit pada, a u koroni je pala drastično. Šta očekujete od 2. kvartala? Uskoro izviješće...
Stavrno sam mislila da je ovo dionica za ozbiljnu ekipu.
Wrong
Na asku 15 tisuća komada na 59 kn. A tko sam ja da mu kažem da se tako ne prodaje
Nazoveš lijepo svog brokera, koji pak nazove svoje kolege, dogovore transakciju i voila... a ne se ovako mjesecima maltretirati.
P.S. Mislim da će biti dividende, obzirom da je epidemija korone završila