došla ponuda ali bez obrasca
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Jel bilo u sandučiću ili se mora potpisati poštaru?
-
Jel bilo u sandučiću ili se mora potpisati poštaru?
U sanducicu.
-
a di je obrazac
-
a di je obrazac
Šparaju na papiru.Ipak su to 4 stranice za isprintat.😀
-
Isto tako i ZSE, ne samo SKDD bi trebala imati opciju newslettera kao nesto normalno da ako selektiras teme, tj. Dionice koje imas, da ti automatizmom dolazi na mail izvjesca, obavijesti, obustave i sve vezano za tu temu, a ne da moras kliktati i stalno citati jel se sta objavilo od onoga sta te zanima 😒
Jel ima kakva mogucnost da se urgira na te institucije da se malo moderniziraju i uđu u 21. Stoljece, osim da ceskaju ja.ca i ispijaju kave na poslu…
Nema. Šefovi zabranjuju programerima promoviranje jednostavne implementacije digitalnih potpisa itd itd itd. Jel čudno ?
-
a di je obrazac
Taj dio i mene muci. Cuo sam vec od par ljudi da nisu dobili obrazac, iako u tekstu ponude lijepo pise sljedece:
-
Da, obrazac nisu poslali. Ja veliku vecinu bio prodao i prebacio u brodare, ovo sitno cu vidjeti
-
očito nisu očekivali da će itko prihvatiti ponudu
-
Pogledao sam malo papire koji su došli za sukc; došla je i "obavijest o ponudi za preuzimanje" na jednom A4 listu u kojoj su bili navedeni moji podaci o broju skdd računa i broju dionica, i postupku za prihvaćanje ponude, te u prilogu već popunjen ka-pop i kojem je trebalo samo upisati broj dionica i potpisati.
Dakle, trebala bi doći još jedna kuverta
-
-
Pa njima i je u interesu da što više malih sada ne proda. Sa velikima su se već dogovorili. Kokošari važu svaku lipu koju mogu zavaljat.
-
Znaći, sad je firma bez dugova tj. po tome onda vrijedi puno više od 5.36 ako su dugovi isplaćeni
Tocno
Jel ovo neka zajeb.ancija?
Nisu dugovi otplaceni samo su (mozda, to se ne zna) prebaceni na UG...Opte i dalje ima dug od 560mil kn (Q42021)...
Sad imate vecinskog vlasnika koji drzi i vecinu duga (ako su otkupili dug od HT i ZABE)...
Osisat ce vas ko ovce, sve vas koji ostanete...
-
Tocno
Jel ovo neka zajeb.ancija?
Nisu dugovi otplaceni samo su (mozda, to se ne zna) prebaceni na UG...Opte i dalje ima dug od 560mil kn (Q42021)...
Sad imate vecinskog vlasnika koji drzi i vecinu duga (ako su otkupili dug od HT i ZABE)...
Osisat ce vas ko ovce, sve vas koji ostanete...
Kupili su za ukupno 639 miliona kuna ( ukljucivo s dugovima ) cijelu Optimu. Cash su dali ht i zaba 1 kunu, a ostalo su platili dugove i na taj nacin su postali vlasnici udjela zaba i HT tj 54,3 %. Nama zele dati 5,36 kuna za ostatak dionica. Po tome Optima vise NEMA znacajnih dugova. Tj ima ih manje za onoliko koliko su dugovali zabi i ht, a to je vecina duga. Sve pise u dosadasnjim ugovorima.
-
Da je po onoj Paricinom " računici " onda bi Optima kostala 570 miliona kuna dugova + 639 miliona kuna ono sto je telekrah platio = 1,2 MILIJARDE kuna 😂😂😂 A sto je, naravno, smijesno.
Dakle Optima je ukupno placena ( kapital i dugovi ) 639 miljina kuna tj 5 EBITDA tj napravljena je svojevrsna dokapitalizacija dugovima vec pri preuzimanju. I nije ovdje problem " spajanje " dionica ili dugovi ( optima ih vise nema ) ovdje je problem moguce delistiranje !
-
Vidim da su nekima dosle ponude vec u petak / subotu.
Meni jos nista danas (dosla je ostala posta), ali prve dionice sam kupio tek 01/03.....dakle postao dionicar 03/03.
Sad stvarno vise ne znam hocu li uopce dobiti ili ne.
Ali ovo da posebno stize ponuda, a posebno formular je stvarno bezveze.
Tak i tak je bitan samo formular.
-
kao što rekoh neki dan kupujemo vrijeme i dalje. bit će jeftijnih a dobrih. kao u staroj narodnoj : alaj volim kad godina izda, sve poskupi pojeftini prodravka npr. i onda osnovni problem izvući živu iz svega ovoga.
-
Mogu oni teoretski nakon ovoga provesti i istiskivanje ako se docepaju 80 % dionica sada. Svasta mogu, ako te ne zele u vlasnickoj strukturi. Moze telekrah dug optime pretvoriti u dug sebi pa reci da je za 1,1 kunu kupio 54,3 % dionica optime, a sto bi im cinilo oko 40 miliona kuna od onih 639 miliina kuna koje je naumio platiti. Pa s dugom kojega pretvori u novu transu dionica docepati se preko 90 % i ici u istiskivanje. Svasta oni mogu. A sve se moze zahvaliti HT / Zaba te upravi HT za koju znamo cija je. I tko od " nasih " sjedi u toj upravi. To trebamo svi zapamititi i znati tko je to " omogucio ". Ako te netko ne zeli u vlasnickoj strukturi ne treba se tamo gurati. Da nas je telekrah htio drugacije bi se ponio. Mogu unjeti dugove u novu transu dionica po nominali, a mogu smanjiti nominalu zbog dugova pa novu transu dionica po toj novoj nominali. Ta nominala.moze biti i cijena po kojoj se trguje na burzi itd. Od ovog lopovluka nema zakona koji nas moze zastititi. To je moje misljenje.
-
Meni poštar nije pozvonio dva put, a bome nema ničega niti u kasliću. Kako da dođem do ponude?
-
Vi ste meni sve lijepo pojasnio na Optimi kada ste na cijeni od 1,80 cijepao mačju dlaku na tri dijela i potanko nam pojasnio da će to vjerojatno u stečaj zbog ogromnih dugovanja.
Iduće jutro, tako prosvijetljena, prodala sam deset tisuća komada flat, po 1,80
Jedan od mojih najpametnijih poteza Ever
Ne govorimo o tome koliko što vrijedi dakle, nego koliko što košta
A koliko će što koštati, to ne znamo ni Vi niti ja. Vidjeli smo jutros koliko je RTNT koštao. 1450 kn.
-
Vi ste meni sve lijepo pojasnio na Optimi kada ste na cijeni od 1,80 cijepao mačju dlaku na tri dijela i potanko nam pojasnio da će to vjerojatno u stečaj zbog ogromnih dugovanja.
Iduće jutro, tako prosvijetljena, prodala sam deset tisuća komada flat, po 1,80
Jedan od mojih najpametnijih poteza Ever
Ne govorimo o tome koliko što vrijedi dakle, nego koliko što košta
A koliko će što koštati, to ne znamo ni Vi niti ja. Vidjeli smo jutros koliko je RTNT koštao. 1450 kn.
Oprostite, u krivu ste ja sam raspravljao o dugovima kao riziku jer su me dugovi zabrinjavali i to sam jasno dao do znanja i detaljno sam ih analizirao jer sam ih smatrao najbitnijim rizikom tog ulaganja i detaljno ih iznio u smislu rasprave, s druge strane otvoreno sam rekao da sam dionicar tog drustva na forumu, valjda ne bi bio dionicar da se rizik ne isplati zato onda nikako nisam reko da netko treba prodat, koliko se sjecam sekta je zabranjivala ikakvu raspravu van njihove kontrole tj propagande do te mjere da i moja izjava da iman dionice je smatrana kao nekakav trik i laz, tako da nije problem u meni nego sekti koja je sprecavala konstruktivnu raspravu do te mjere da su otvarali lazne profile u svrhu napada, ne kao cilj rasprave i objektivnosti svih aktera s masu izmisljenih cinjenica, a nije bitno jer cinjenica istinita ili ne bitan je konacni rezultat za istinitost svega, tome se prije trebate zahvalit njima, a ne meni isto kao sta su vas ti isti clanovi te sekte nasamarili prodavajuci od 6.5 na nize kad su saznali informaciju prije vas, a na forumu pricali drugacijim tonom prilikom iskrcaja, cudim se isto kako nitko nije kriv od onih sta su govorili da ide na 10-12kn, a ima ih daleko vise. Drugo koliko se sjecam na tehnicoj sam isto govorio da opte ide ispod 6-6.5kn pa niste me poslusali da li sam tad ja kriv ili ste opet vi krivi, drugo za panl ste mi rekli na 3,4 da je u down trendu pa ga evo na 5,4 mjesec dana poslje da li da vas sad krivim jer mogao sam prodati, jer jedini sam se od vas troje neslagao oko stajalista, a nisam prodao ili je ipak moja odluka i krivica za moje postupke i shvacanja, a ne tudja tako da ovo vase rezoniranje je malo licemjerno krivicu traziti u drugome, pogotovo gdje je nema.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner