Valamaru treba skinuti kapu na transparentnom odnosu prema dioničarima.
Istina, posložena je to firma. Ima još takvih kompanija u Hrvatskoj, ali nažalost premalo.
O budućnosti moje razmišljanje; Hrvatska pretjerano ovisi o turizmu, Valamar je vodeća turistička kompanija, zapošljava najviše ljudi i ima u korištenju čak 40 km jadranske obale i raspolaže sa 58.000 postelja. Za Vladu RH i ekonomiju propast takve kompanije bio bi ravan katastrofi i porazu. Već ovaj potez da neće davati otkaze radnicima nego smanjiti plaće za 40%, sa time da Vlada RH plaća 3.250 kn, a Valamar 1.000 kn po radniku mjesečno za najveći broj radnika upućuje na suradnju. Dobro je biti dobar sa državom u ovim trenutcima, a ipak si uvažavan sugovornik radi veličine, ali još više radi kvalitete i društvenog doprinosa. Pomozi si sam pa će ti i Bog pomoći.
Mjesečni trošak za plaće je REALNO minimalan dok su hoteli zatvoreni uz ovo smanjenje 40% i dotacije iz proračuna.
Dividenda se može u svakom trenutku isplatiti izvanrednom odlukom i ja je u razumnom roku od normalizacije poslovanja i očekujem. Nema predaje, dapače, možda bude i koja prijateljska akvizicija. I još neki "osigurači" Valamarovi su snažni puni k'o brod poslovni partneri; mirovinski fondovi. Allianz i Erste Plavi su u top 10 dioničara, a u partnerstvu sa PBZ Croatia osiguranjem su kupili Helios na otoku Hvar elitnoj lokaciji HR turizma. Sa Allianzom je kupljen Imperial Rab pa su i tu vlasnički povezani. Krajnji osigurači su elitna zemljišta i hoteli, kampovi. CASHA u blagajni po FI 31.12.2019. je više od pola milijarde kn tj. 550 MILIJUNA KN. Malo koja kompanija u RH toliko ima.