Na najavu dividende, majstor prospe po bidu cca 7000 kom po 31.50...😉
Pa nije dividenda baš uvijek pozitivna stvar, nekad je pametnije ostaviti lovu za komotnije poslovanje. Tu trenutno vidim RIVP i ADPL, vjerojatno ima još kandidata na ZSE...
Pa nije dividenda baš uvijek pozitivna stvar, nekad je pametnije ostaviti lovu za komotnije poslovanje. Tu trenutno vidim RIVP i ADPL, vjerojatno ima još kandidata na ZSE...
Ima dividendi i od jedne lipe i od jedne kune po dionici. Je slično, ali nije isto...
Ja da sam vlasnik bi umjesto isplate dividende ,taj novac iskoristio za zatvaranje kredita sa najvećom kamatom...jer već se najavljuje postepeno dizanje kamatnih stopa, tako da će biti kroz koju godinu kuku-lele za Rivp sa ovakvom razinom duga.
Nije pitanje dividende bitno u kontekstu isplate, vec kao pokazatelj da su rezultati fantastični.
- Isplata moguca u drugoj polovini godine.......
Jel to do kraja godine ili iduce godine??
Nije pitanje dividende bitno u kontekstu isplate, vec kao pokazatelj da su rezultati fantastični.
Mora biti, ako je istina ono što su Austrijanci pisali da su cijene hotelskog smještaja u RH u prosjeku 20% veće, nego 2019.
Vjerojatno se misli na dogodine, sad bi morali drzavi vratiti troskove placa i ostalog, to je suludo. Bit je da su sezona i zarada bile odlicne.
13 plaća i dodatne nagrade
Sezona je bila dobra:
"Dragi ValamArtisti,
Iza nas je izuzetno zahtjevna sezona koju smo uspješno zaokružili usprkos svim izazovima. S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, svjesni smo da djelatnici nisu imali priliku raditi veći dio godine niti postići razinu primanja prethodnih godina. Kako bi svojim ValamArtistima nadoknadio umanjena primanja, Valamar će isplatiti 13. plaću i dodatne nagrade.
Isplata 13. plaće jedna je od mjera koje je Valamar pokrenuo s ciljem zadržavanja djelatnika u turizmu i kvalitetne pripreme naredne turističke sezone. Valamar će ove jeseni zaposliti i 400 ključnih sezonskih djelatnika na neodređeno vrijeme čime će im osigurati stabilna primanja i cjelogodišnji posao u turizmu.
Stalni djelatnici i djelatnici na određeno vrijeme u cjelogodišnjem radu (zadnji potpisani ugovor u trajanju od 12 mjeseci) koji će biti u radnom odnosu na dan 1.12.2021. u prosincu će primiti:
Valamar će isplatiti i jubilarne nagrade za 2021. godinu u skladu s Kolektivnim ugovorom.
Također, kako bi se pravovremeno pripremili za sezonu 2022. i osigurali željeni broj sezonskih djelatnika, Valamar pokreće novi program nagrađivanja u 2022. godini „Sezona 2022. u Valamaru“ namijenjen sezonskim djelatnicima povratnicima u vrijednosti od 5.000 kn neto, a koja će biti isplaćena u lipnju 2022. godine.
U novi program nagrađivanja „Sezona 2022 u Valamaru“ ulaze:
a) sezonski radnici uključeni u mjeru stalni sezonac nakon završetka rada 2021. godine
b) sezonski radnici koji su radili uzastopno zadnje tri sezone
c) najbolji sezonski radnici po procjeni nadređenih koje ćemo pismeno obavijestiti već u ovoj godini
Djelatnici Valamara će kroz zimu i rano proljeće imati priliku sudjelovati u novom ciklusu ulaganja u edukaciju i razvoj vještina u okviru V-Excellence programa cjeloživotnog učenja, o čemu ćemo vas redovno informirati.
Programe zapošljavanja, nagrađivanja i edukacije u Valamaru snažno su podržali i socijalni partneri kao preduvjet za povećanje atraktivnosti turističkih zanimanja, osobito deficitarnih zanimanja, razvoj turizma visoke kvalitete i oporavak gospodarske aktivnosti.
Želimo se još jednom zahvaliti svim našim vjernim ValamArtistima na odlično odrađenoj sezoni. Ponosni smo na naš tim i nastavit ćemo raditi na unaprjeđenju uvjeta rada i mogućnosti razvoja karijere u vodećoj turističkoj kompaniji!
Vaš Valamar."
čestitke BudFox-u i kolegama
Imperial bolji prihodi čak i od pre-Covid razine
ako se po jutru dan poznaje, RIVP izvješće neće biti RIP izvješće
"Valamar Weekly News
Valamar Riviera 2021. godine očekuje oporavak poslovanja na 85% 2019. godine: Prema izvještaju o poslovanju u prvih devet mjeseci 2021. godine, Valamar Riviera ostvarila je značajan oporavak turističkog poslovanja u odnosu na kriznu 2020. godinu. Ostvarena operativna dobit (EBITDA) u prvih devet mjeseci 2021. godine je dosegla razinu od 93% pretkrizne 2019. godine, a poslovni prihodi u istom razdoblju iznose 1,5 milijardi kuna, odnosno 75% realizacije u 2019. godini. Ukupan broj noćenja u prvih devet mjeseci dosegnuo je 75% istog razdoblja 2019. godine, uz realizirano povećanje prosječne cijene od 7%. S obzirom na visoku potražnju u vrhu ljetne sezone, Valamar je u sjevernim destinacijama postigao odlične rezultate u trećem kvartalu, osobito u kampovima gdje je ostvareno 15% više prihoda nego 2019. godine i premium segmentu hotela i ljetovališta gdje je ostvaren 10% veći prihod nego 2019. godine. U 2021. godini Valamar Riviera očekuje ostvariti operativnu dobit (EBITDA) u rasponu od 635 milijuna kuna do 652 milijuna kuna, odnosno 83% do 85% od ostvarenja 2019. godine kao rezultat poduzetih mjera štednje u prvom dijelu godine te snažnog oporavka poslovanja tijekom ljetne sezone. Više informacija pronađite na https://valamar-riviera.com/hr/mediji/prio…85-2019-godine/
Valamar otvara prvo održivo eko ljetovalište u Hrvatskoj: Prema odluci Nadzornog odbora Helios Farosa d.d., Valamar i PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima u 2022. godini nastavljaju sa značajnim investicijama u repozicioniranje turističkog portfelja u Stari Gradu na otoku Hvaru na 4* i 5* u vrijednosti od 220 milijuna kuna. Ulaganja se najvećim dijelom odnose na izgradnju prvog Valamarovog održivog eko ljetovališta, završetak investicija u Hvar [PLACESHOTEL] by Valamar, izgradnju Aquamar bazenskog kompleksa te ukupno uređenje turističke zone. Nature resort novi je Valamar koncept potpuno održivog eko ljetovališta pozicioniranog za odmor obitelji. Izgradnja ljetovališta ostvarit će se poštujući najviše standarde zelene gradnje što uključuje ekološki prihvatljive materijale s minimalnim utjecajem na okoliš, korištenje obnovljivih izvora energije i visoku razinu energetske učinkovitosti. Valamar nature resort na otoku Hvaru prvi je turistički projekt koji će koristiti prefabricirane objekte i modularnu gradnju projektiranu prema Valamar standardima kvalitete smještaja. Više informacija pronađite na https://valamar-riviera.com/hr/mediji/prio…te-u-hrvatskoj/"
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/RIVP/COI-RIVP-a48d68556e7cfd3c6a5989ca503b2137.pdf
možda se iz ovoga može aproksimirati koliko je koštala austrija?
je li to ikad igdje objavljeno uopce?
Ako sam dobro skužio, šef NO sa svojom privatnom firmom ulaže skupa sa Valamarom. Izgleda mi to kao pravi big game. Da li je to najbolji interes malih dioničara u Hrvatskoj valamarovih pokazat će vrijeme. Cijenu nije moguće saznati "po ključu" tako da je sve skupa jako zanimljivo i puno velikih upitnika, ne radi se o klasičnoj kupnji nego zakrabuljenim kombinacijama. Da li postoje negdje položeni kakvi dodatni ugovori npr. u Austriji ostaje nepoznato. Siguran sam da i ZB neće raditi probleme, niti revizori, nego će zamišljeno odraditi "kao po loju".
Rizična kupnja u Austriji, zimske sezone zasad nema, zatvaranje je tamo pitanje do kada i da li će ih biti još.
Međutim ova netransparetnost kod transakcije, jer nije objavljenja cijena hotela iznimno zabrinjava. Sve je čudnovati zakukuljeno.
Ipak Erste fond mirovinski ( vlasnik je austrijski ) kupuje sa novcima budućih penzionera i digao cijenu do 32 kn, vrlo blizu cijene prije covida 19. Volio bih da nisam u pravu.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/HIMR/COI-HIMR-8e0a6bf500c158f4af92a05e79430c39.pdf
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/RIVP/COI-RIVP-3d41a4ad400ac606eb59704f124255fa.pdf
Kako sam i mislio RIVP prodaje Imperijalu i hotele da u paketu idu sa zemljištem koje je unio u dokapitalizaciji. Valamar Club i Tirenu sam očekivao, njih bi trebalo obnoviti, pogotovo Tirenu, Lacromu nisam očekivao. Skoro 100 milijuna eura više keša na računu. 400 soba 4* i 330+200 3*, to je preko 100k€ po sobi (možda ipak nešto manje kada se oduzme veliki kompleks za konferencije u Lacromi), a ostaje im zarada od upravljanja. HIMR sada ima (to jest imati će) pod sobom sve Valamarovo na Babinom Kuku čini mi se osim Dubrovnik Presidenta koji je ionako izdvojen na obali, i Argosy-a koji je nedavno obnovljen.
Sve po planu, prebacuje se na HIMR i tako dolazi do otključavanja vrijednosti u bilanci, imovine koja se vodi po zastarjelim cijenama. Valamar će tako dobivati ogromne novce (a i mi preko dividendi) od prebacivanja u HIMR i širiti se dalje i dobivati naknade i dalje za vođenje tih hotela, dok će HIMR biti kao nekakav nekretninski fond.
Svi u školu za dionice kod doktora boce
plavi01 zanimljivo, baš sam sada pogledao poruke što smo se dopisivali početkom godine i događa se upravo ono što sam napisao, dakle bilo je dosta očito da će se u tom smjeru ići:
“Prednost Valamara je i što ne mora biti vlasnik hotela da bi njima upravljao, vidite da se to sominjalo i u slučaju sunca. Mislim da nas sve više čekaju takve situacije, kao što se već događalo sa mirovincima, valamar samo djelomično sujeluje u kupnji, ali potpuno upravlja i na tome zarađuje.
U nekoj daljoj budućnosti, mislim da je vjerojatno da Valamar smanji izloženost u nekretnine i više se baci na upravljanje. Ali o tom po tom, samo da corona prođe.”
E sada, ako je za ove hotele dobiveno 95mil €, koliko se može dobiti za ostale? Koliko vrijedi samo otok sv. nikola? Koliko kampovi?
Zvuči predobro da bi bilo istina...😉