Pokazali su veliku snagu povisivši dividendu za 20% unatoč komplikacijama oko virusa. Kao što se otopi snijeg tako će i sezona gripe proći. Volio bih da ovaj forum zaživi jer vidim da je konkurentski u velikoj krizi i baš na ovoj temi izrazito trolaju "ulagači" koji su izgubili sve na stečajušama da sad ne nabrajam. Financijaši su respektabilni u Valamaru i od toga ćemo tek profitirati kada prođe ovo ludilo zasad rade odlično. Strpljeni će biti spašeni i nagrađeni ako prežive ovaj prolazni masakr koji traje. Dugoročni ciljevi investitori mogu samo zaraditi više, a paničari izgubiti jako puno. Vodim se financijskim rezultatima koji su isporučeni a ne emocijama. Allianz stalno kupuje, te dionice prelaze u čvrste ruke. Vjerojatno će se i trezor brzo uključiti U idućih 10 godina mogla bi biti ukupna dividenda 20-ak kn po dionici za to razdoblje
RIVP (Valamar Riviera d.d.)
-
-
-
zadnjih 5 godina izgleda ovako:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Kupio Valamar po 25,xx
Da li sam dobro napravio pokazat će vrijeme.
Nadam se da je to bilo dno, ako ne bude još novih dna
-
Gdje je dno za ulaz ? Firma u pola sata izgubila na vrijednosti više od 500 milijuna kuna. Je li zemljište uz more toliko pojeftinilo ? Špekulacije da se mali uzrujaju i prodaju. U tome je smisao korona virusa. Vrsta prijevare. Prilike za ulaz značajne.
-
pa ovo je genijalno!! Valamar po 26 kn!!!!
-
Fondovi su ujutro malo zaspali i sada se uključila konjica i radi potporu
-
Ali mali je to promet 50.000 tisuća komada. Nitko razuman ne prodaje....kao da prodajete euro jutros po 3 kn. Totalno ludilo. Tražim smjestaj nema ispod 220 eura soba ono sto zelim Girandella Maro Rabac.
-
To bi bilo to za danas.
Ako se sutra broj novooboljelih nastavi smanjivati moglo bi konačno početi zeleno proljeće na burzi.
-
Znači danas se trguje bez MM market makera do kraja trgovinskog dana. To znači da cijena može biti još i puno niža tj. drugačija. Tek sutra stabilizacija. Za vrijeme školskih praznika 2 dvoje i 2 odrasliha u Istri Girandella nešto iznad 12.000 kn tj. 1.680 eura. Tko je tu lud ?
-
Sto znaci losa sezona? Los booking u 3. mjesecu?
Ja imam apartman i nesto mi je slabiji booking, ali bolji nego prije 3 godine kad mi je bila rekordna sezona (nije se bas ulagalo dalje)
Kolike su sanse da ovu sezonu RIVP, a i ostali veliki turisti odrade u negativnom? Ja mislim jako male. Mozda bude nesto manja dobit, ali dobiti ce biti.
RIVP samo iz 2019. i nakon isplate dividende ima dovoljno za ju isplatiti i 2020. ukoliko poslovni rezultat bude povoljan. Ako bude trebalo pokrivati neke gubitke, meni ni to nije problem. Prosli smo rat i hoteli nisu imali posla 10 godina, i dalje su tu. Samo su sada jos ljepsi, uredeniji i uz njih stoji nesto sto su nekad bili kampovi a danas su to u velikoj vecini prava turisticka naselja.
Necu se igrati prognoze cijene pojedine dionice ali bi dao ruku u vatru da ce u idcuih 10-20 godina turizam i dalje donisiti lijepe novce u RH.
Ja recimo necu prodavati svoj apartman za 30k eura (koliko bi sada vrijedio da je na burzi) koji u zadnjih 5 godina prosjecno nosi 6-7k ciste dobiti.
-
-
30k apartman ti nosi godisnje 6k dobiti?
koja je to lokacija?
-
Primjećujem da Valamar pada 300% više nego npr. Maistra. Valamar 12% a Maistra 4%. Naravno je to neodrživo i besmisleno. Ipak, nekako sam već u mislima kada krene čišćenje u suprotnom smjeru. Teško da će to biti do 10 dana od danas. Ali za nekoliko tjedana bi moglo biti. Isto tako obzirom da Hrvatska praktički nema korona virusa i da je kod nas toplo vrijeme ljeti i 5,6,7,8, 9 mjesec i sigurno moguće da sezona bude totalno rasprodana kao nikad prije na račun mediteranskog konkurenta Italije. Naravno da bi Valamar profitirao jer ima najbolje hotele i najširu ponudu. Cijene uopće ne spuštaju, samo su uveli besplatni otkaz rezervacija novih.
-
šta se ovdje svega nisam nagledao.. probijanje 30-ke pa rast do 48, pa pad prema 40, pa prema 33 pa rast skoro do 40, i sad pad skoro na 25.. ovo sad pokazuje kako je turizam uistinu jako volatilan i osjetljiv.. sve u svemu nisam mislio da ćemo 25 ikad više vidjeti.. ali treba reći da je ovo išlo na jako malim prometima pa za sad nije za brinuti se.. ne vidim razlog da firma izgubi 30% vrijednosti.. jedino ako ovaj virus nebu tu bio cijelu godinu onda je ovo realno..
-
30k apartman ti nosi godisnje 6k dobiti?
koja je to lokacija?
Apartman bi toliko vrijedio da povucemo paralelu sa RIVP. Ja ga ne dam ispod 150.
Mozda ako bas zelite, mogu razmisliti o 100k, ali danas, treba mi za nadokupit RIVP...
Salim se malo koelga, nikad nisam radio procjenu apartmana, u obiteljskoj je kuci.
Samo dajem primjer i argument za tvrdnju da su ovakvi dramaticni padovi na turistickim dionicama iskljucivo rezultat panike.
-
Primjećujem da Valamar pada 300% više nego npr. Maistra. Valamar 12% a Maistra 4%. Naravno je to neodrživo i besmisleno. Ipak, nekako sam već u mislima kada krene čišćenje u suprotnom smjeru. Teško da će to biti do 10 dana od danas. Ali za nekoliko tjedana bi moglo biti. Isto tako obzirom da Hrvatska praktički nema korona virusa i da je kod nas toplo vrijeme ljeti i 5,6,7,8, 9 mjesec i sigurno moguće da sezona bude totalno rasprodana kao nikad prije na račun mediteranskog konkurenta Italije. Naravno da bi Valamar profitirao jer ima najbolje hotele i najširu ponudu. Cijene uopće ne spuštaju, samo su uveli besplatni otkaz rezervacija novih.
Pada vise jer u ovakvim situacijama je bitno koliko je tko zaduzen u slucaju da stvarno zagusti, a i free float utjece.
-
Barik prijatelju pa di si mi..
-
ekipa jel kome pucaju maržni krediti na rivp?
-
Zadnji puta sam kupovao po 5,80 kn preko korfa, sada sam kupio poriličnu količinu za moj portfelj i pokvario ulaz koji baš nisam želio dirati. Mislim da vrijedi.
-
ekipa jel kome pucaju maržni krediti na rivp?
mislim da je to već u onom prvom valu bilo
-
Dioničarima Društva isplatiti će se dividenda u svoti od 1,20 kuna (jednakuna i dvadesetlipa) po svakoj
dionici.
II
Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti ostvarene u 2016. godini u iznosu od 29.868.578,72 kuna, a
preostali potrebni iznos iz zadržane dobiti ostvarene u 2017. godini.
III
Pravo na isplatu dividende (tražbina) pripada svim dioničarima Društva, imateljima dionica upisanim na
njihovim računima nematerijaliziranih vrijednosnih papira u računalnom sustavu Središnjeg klirinškog
depozitarnog društva d.d. na dan 28. travnja 2020. godine (dan stjecanja tražbine za isplatu - record
date). -
-