Sve stoji u prijašnjem postu. To je realno stanje, ali cijena dionice nam ne daje cijenu u prošlosti očekivanja u bućnosti, koja su s dozom optimizma pa makar i astrazeneca...
RIVP (Valamar Riviera d.d.)
-
-
-
obzirom da spominješ izdvajanje cigle i betona iz biznisa, evo čisto jedan imput kako to funkcionira u USA.
hotel se zaduži na način da cijeli brick and mortar stavi pod zalog.
ratu očito neće moći plaćati, jer je trenutno profitabilnost = 0.
kreditor uzme brick and mortar, otpiše ga kao nenaplativog i proda nekom REIT fondu za pola cijene.
što bi onda u ovom slučaju bio RIVP?
neka kombinacija turističke agencije i agencije za zapošljavanje koja s REIT-om sklapa ugovor puno za prazno?
-
dakle bio ovaj vikend u poreču u Dijamant hotelu ...4 zvjezdice kao !!! hotel nije renoviran od 1980 ....nakalemljena zvjezdica samo tak ...bazen koma ...
alo ......vlasnici .......oćete da vam ono sranje od papira nešto vredi ??...pa renovirajte ulažite u hotele ......
adris je za vas svemir ....odoh natrag tam ....ovde samo kritika ....do bola ....na braču ..
-
iz FY2020 rev. izvještaja ARNT, str. 36. pa da imamo za usporedbu:
- pad prihoda od smještaja (69,8%),
- pad prihoda po sobi (59,2%),
- pad prosječne cijene smještaja (11,6%)
-
Bili smo zajedno onda. Ali hrana je zato bila odlična. Prošle godine bio u Rapcu, Sanfior još gora je situacija. Navučene 4 zvjezdice kod oba. Prošlo ljeto bio na ljetovanju Vrboskoj na Hvaru 3 zvjezdice, gazda neki Turčin. uređeno je za klasu bolje od ova dva jedino što nema unutarnji bazen pa je zato 3 zvjezdice. All inclusive u špici sezone, 7 dana, 8000 kn s dvoje djece. Isto hrana odlilčna i još ti daju i pivu u cijeni, kolko možeš popit.
-
Pad ce do sutra ruzno izgledati, Nazalost. To govori koliko ima losih trgovaca, nakupovali se prije izvjesca i digli cijenu 5-7 posto.
-
Pa ja mislim da su baš trgovci sjajni jer prate velike odnosno fondove. A ne da se zafrkavaju sa trećerazrednim dionicama ala TPNG koje guraju Janko iz Pušće i Frenki iz Špičkovine, koji nikad nisu vidjeli brod uživo, a i more poznaju samo sa razglednice.
-
dakle bio ovaj vikend u poreču u Dijamant hotelu ...4 zvjezdice kao !!! hotel nije renoviran od 1980 ....nakalemljena zvjezdica samo tak ...bazen koma ...
alo ......vlasnici .......oćete da vam ono sranje od papira nešto vredi ??...pa renovirajte ulažite u hotele ......
adris je za vas svemir ....odoh natrag tam ....ovde samo kritika ....do bola ....na braču ..
Hotel nije renoviran od 1980??? Odakle Vam taj podatak. Radio sam na recepciji hotela Diamant 2002-2004. Hotel je u potpunosti obnovljen 2003. godine. Da može biti bolje - može, ali da je toliko loše kako Vi pišete NIJE. U Poreču su svi hoteli obnovljeni!
-
Pa ja mislim da su baš trgovci sjajni jer prate velike odnosno fondove. A ne da se zafrkavaju sa trećerazrednim dionicama ala TPNG koje guraju Janko iz Pušće i Frenki iz Špičkovine, koji nikad nisu vidjeli brod uživo, a i more poznaju samo sa razglednice.
Smijesno jako. Kazem za tajming, mogli su kupiti 2 kune jeftinije. Naravno da je RIVP dionica u fokusu i miljenica fondova te je zbog toga uvik visoko valuirana.
-
Nije nikakva miljenica fondova nego je keš-mašina kakve fondovi i traže.
Dobro je Flight rekao, ljudi vide ogroman minus u PLu, bez razumijevanja kako je nastao, a CF svi zaobilaze u širokom luku.
Ne kažem da će netko zaraditi kupujući RIVP na ovoj ili nekoj drugoj cijeni.
Ali da RIVP nije kvalitetna firma, to jednostavno nije točno.
-
-
Naravno da je dobra firma, sa dobrom vizijom uprave.
-
...Nije nikakva miljenica fondova nego je keš-mašina kakve fondovi i traže.
Dobro je Flight rekao, ljudi vide ogroman minus u PLu, bez razumijevanja kako je nastao, a CF svi zaobilaze u širokom luku...
ajde baš me zanima kakav će im biti CF
sigurno super kao i kod ARNT
kako vam nije jasno da ako nisu naplatili, nema toga ni u prihodima ni u kešu na računu
a za amortizaciju je istina što kažete jer to je plaćeno ranije a sad se samo kroz amortizacijski vijek nekretnina spušta kroz RDiG (ispravak: nije sve ni plaćeno ranije, jer postoje krediti koji se otplaćuju ili će se morati otplaćivati kad istekne moratorij)
kako bi rekao Buffett gledajući samo Ebitdu ispada da je Zubić vila platila opremu i zgrade
a tome nije tako
no sutra će fondovi našim parama i penzijama stati na branik domovine, bez brige!
nisu kupovali kad i Neno nego će sad
po diskontu
-
Nije pitanje što nisu naplatili (ono što nisu ni odradili), već što jesu platili.
Ili bolje reći, što nisu platili.
Ako su osigurali moratorij na kredite, što je ogromna stavka, i ako su išla samo plaćanja operativnog poslovanja, tu neće biti drastičnih minusa, ako uopće.
Bilo bi lijepo kada bi netko na ZSE dao i CF po direktnoj metodi da se neke stvari mogu detaljnije pogledati, ali tu smo gdje smo.
Naravno, uvijek postoji mogućnost da sam fulao ceo fudbal
-
A što će biti ako izvješće ne bude loše??
Ova cijena i je zato jer se očekuje da ne može biti sjajno.
Ali ako nas sve iznenadi, to nikome ne pada na pamet?
-
Kolega ne znam kako mislite da nas iznenadi, osim ako u međuvremenu Hrvatska nije promijenila polutku i time dobila ljeto od listopada do prosinca
-
Bilo je izvjesce lose za sve kvartale prosle godine, pa se cijena nije spustla.
Zna se kakvo ce otprilike bit F1. Tako da nema iznenađenja.
-
Kolega ne znam kako mislite da nas iznenadi, osim ako u međuvremenu Hrvatska nije promijenila polutku i time dobila ljeto od listopada do prosinca
Pa bit će sigurno bolje jer su im plaće išle na teret države.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…5f37e2ae450.pdf
U odnosu na usporedno razdoblje prošle godine,
dobit prije oporezivanja je smanjena za 733,5 milijuna
kuna na gubitak od -501,0 milijun kuna zbog ranije
navedenog pada operativnog rezultata (EBITDA-e),
nižeg rezultata iz financijskog poslovanja (-42,8 milijuna
kuna; detalji na sljedećoj stranici) te povećanog troška
amortizacije (+21,9 milijuna kuna). U 2020. godini neto
gubitak Grupe iznosi 358,8 milijuna kuna (neto dobitak
od 305,9 milijuna kuna u 2019.).Na dan 31.12.2020. godine ukupna vrijednost imovine Grupe iznosi
6.879,6 milijuna kuna te je veća za 5,9% u odnosu na 31.12.2019. godine.
Ukupni dionički kapital i rezerve iznose 2.863,9 milijuna kuna te su manji
za 11,0% kao posljedica ostvarenog gubitka u poslovnoj godini. Ukupne
dugoročne obveze povećane su s 2.546,9 milijuna kuna na 2.867,3 milijunaUkupne kratkoročne obveze iznose 934,4 milijuna kuna te su veće za
77,5% (+408,1 milijun kuna) u odnosu na 31.12.2019. godine. Rast je
najvećim dijelom posljedica povlačenja kratkoročnih kreditnih linija (298
milijuna kuna).Na dan 31.12.2020. godine stanje novca Grupe iznosi 665,9 milijuna kuna
(+115,8 milijuna kuna u odnosu na 31.12.2019. godine) čineći zajedno s i)
ugovorenim kreditnim linijama i moratorijima na kreditnim obvezama, ii)
vrijednom turističkom imovinom te iii) vlasničko-operativnim poslovnim
modelom stabilnu bilanču poziciju Grupe za eventualno daljnje smanjenje
poslovnih aktivnosti.nadajmo se da će se epidemiološka situacija poboljšati jer turisti teško da mogu izdržati još jednu ovakvu godinu
-
Rezultati su u skladu s ocekivanjima. Društvo je pripremljeno likvidnosno i financijski za novu sezonu, a kakva će ona biti, pokazat će vrijeme. Za očekivati je da će kasniti u odnosu na prethodne, al o bookingu i fizičkim, kao i financijskim pokazateljima poslovanja je iz ove točke nama laicima sa strane, nemoguce lamentirati.
-
Ja tu ne vidim nista dobrog za biti dionicar trenutno tu treba bit madjionicar da se konsolidiraju, znanja imaju sad na koji nacin ce pristupit svemu ovome vidjet cemo
Znaci trenutni dug je kada oduzmemo novac 2,9 mlrd, kamate na taj dug godisnje su trenutno oko 60mil mozda nesto i vise, sad ako uzmemo povrat duga na 10 godina iako je trenutno to dosta krace i trebat ce refinancirat sta ovisno o trzisnim okolnostima moze u buducnosti biti problem, ali recimo na 10 godina to je godisnja otplata duga 350 mil kn sad rekordna 2019 je imala je imala 758mil EBITDA sta mislim da je iluzorno ocekivat brzo da ce doci na takve razine, sad koja bi pretpostavka mogla bit da ce u naredne 2-3 godine bit prosjecna EBITDA recimo da je to 600mil optimisticno iako ovdje moze svatko stavit sta hoce ali eto za potrebe rasprave ja sam stavio taj broj, sad tu ostaje visak 250 mil godisnje u najboljem slucaju, sad na to jos treba dodat godisnji trosak odrzavanja, ulaganja u postojece objekte i sve dodatne troskove koje nastaju, a koji su dio amortizacije i dovrsetak zapocetih investicija koje nisu zavrsili (mozda taj dio rijese nekim zajednickim ulaganjem s nekim bilo bi pametnije), ali opet koliko tu ostane novca na kraju u ovom optimisticnom scenariju 100 tinjak mil u sljedecem kratkorocnom razdoblju ako bude takva prosjecna EBITDA.
Sad ne treba zaboravit da sam uzeo 10 godisnju otplatu, jer trenutni otplatni plan je duplo gori kojeg treba refinancirat, s druge strane ne treba zaboravit ni rizik porasta kamatnih stopa zbog kojih se sve cesce burze zatresu, ne znam ja tu ne vidim nista dobro za dionicare kratkorocno ?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun