Kasa se u 2020 slabo napunila a jako puno su zaduzeni..
Tko država ili Valamar?🤣🤣🤣
Kasa se u 2020 slabo napunila a jako puno su zaduzeni..
Tko država ili Valamar?🤣🤣🤣
Samo jos malo pricekaj da EU odobri cjepivo. Ide rivp samo rade te vijesti preko 30.
Valamar se bori sa likvidnoscu i rade u hladnom pogonu, upitna je uspjesnost i iduce sezone zbog Korona situacije, distribucije cjepiva i svega ostalog, a ovdje se spominju neke cijene od 38 - 39 kn, kao kada su bili na vrhuncu i isplacivali dividendu. Mislim, sve je moguce i mirovinci to mogu napucati na 100 kn ako pozele, a da li je to realna valuacija, nisam bas siguran.
Radi cekanja odobrenja cjepiva i samog cijepljenja do kraja 2mj ili do početka 3mj nece bit rezervacija za smjestaj, ali ce iza toga krenut last minutes za proljeće i rezervacije za ljeto.
Odobrenjem cjepiva mirovini ce na gurat 10tak posto bez problema.
Povijest danasnje Rivp ex.Korf svi znamo i lijepo se prisjetiti koji smo na burzi barem od 2005. te se ne bi nimalo iznenadio da upravo ova dionica prva nadmasi dosadasnji Ath cc.49kn ukoliko cjepiva budu vjerodostojna i ucinkovita te zastitila stanovnistvo barem 70%. U tom slucaju ocekujem novi Ath u ljeto iduce godine.
Povijest danasnje Rivp ex.Korf svi znamo i lijepo se prisjetiti koji smo na burzi barem od 2005. te se ne bi nimalo iznenadio da upravo ova dionica prva nadmasi dosadasnji Ath cc.49kn ukoliko cjepiva budu vjerodostojna i ucinkovita te zastitila stanovnistvo barem 70%. U tom slucaju ocekujem novi Ath u ljeto iduce godine.
U ljeto 2021 cijena preko 50 kn?.....a rezultati iz 2019 će se ponoviti ili nadmašiti tek 2023 ili 2024 možda ili tek koju godinu iza toga?......a zaduženost?.....
Najveca turisticka firma sa izdasnim potporama drzave i miljenica fondova te najavljenom mogucnoscu prodaje kompanije kroz nadolazece godine daje ocekivani Ath....
Najveca turisticka firma sa izdasnim potporama drzave i miljenica fondova te najavljenom mogucnoscu prodaje kompanije kroz nadolazece godine daje ocekivani Ath....
Izgleda preoptimistično za tako kratko razdoblje a i za neko relativno duže.....ali živi bili pa vidjeli, na burzi je sve moguće.....imao sam i ja puno takvih snova o dionicama u kojima sam bio i vjerovali ili ne niti jedan san se nije ostvario a u čekanju vrijeme prošlo i oportuitetni trošak nastao pa kupio dasku i počeo surfati i hvatati val dok je nisko i uzletjeti što više pa mirno spavat s lovom pod jastukom umjesto sanjat lovu.....
Postujem vase misljenje a u turbulentnim i nenormalnim okolnostima u ovoj 2020. mogu se ocekivati u buducem razdoblju i prekupljene (>50kn) kao i u dosadasnjem razdoblju preprodane (18kn) cijene dionice.
Koliko katastrofičara na ovoj temi! Pa ne mogu vjerovat! Menađment Valmara se je dokazao kao sposoban. Ne kužim zašto tako veliko podcjenjivanje. Ljudi vole ljeto, sunce, more, jedva čekaju godišnji. Normalno da na temelju cjepiva svi očekuju oporavak, pa i ja. Očekujem da će cijena brzo preći 30kn.
I ne kužim one koji imaju optimizam na temi VIRO, DDJH, RIZO i slične, ali na RIVP, ADRS, ARNT nemaju optimizma!
Ali ono fakat ne kužim.
Vole ljudi sunce i more, no pitanje je kad će se poslovanje vratiti na razinu predkrizne 2019. Sljedeće godine gotovo je sigurno neće. A upitno je hoće li i u nadolazećim godinama. Pa se otuda stječe dojam da cijena nosi znacajnu premiju u odnosu na trenutnu vrijednost dionice. Svi hodamo nepoznatim teritorijem pa je tesko raditi procjene, no cijena nije niska sto god mislili o vrijednosti i koliko god optimistični bili.
Za turističke dionice bi kod nas trebalo uvesti zakon po kojem bi svatko tko ih iz bilokojeg razloga ima po zimi mora plaćati naknadu, rezervaciju na njih jer po zimi, corona ili ne, posluju s minusom. Negativna cijena kao što je bila za naftu.
Problem je što bi i tada bilo puno argumenata da je naknada preniska i naravno njena distribucija, da li novce trebaju dobiti država, lokalna samouprava ili poduzetnici koji bi s tim novcem jednostavno preporodili državu.
Najveci problem ove firme je (pre)velika zaduzenost, kojom se financirao rast, a posto tog rasta vise nema dug je postao problem, jer ga trenutno ne mogu vracati i svi krediti su u mirovanju, a uz pomoc banaka i poticaja za place od drzave. Po meni treba biti oprezan sto se tice poslovanja i potencijala ove firme, te eventualnog dokapa iduce godine, jer se turisti nece odmah vratiti na Jadran za Uskrs, jer je to proces koji traje, sto se tice cjepiva i suzbijanja Korone.
Skratio poziciju u zadnjih 2 tjedna za 130 000 komada
U ljeto 2021 cijena preko 50 kn?.....a rezultati iz 2019 će se ponoviti ili nadmašiti tek 2023 ili 2024 možda ili tek koju godinu iza toga?......a zaduženost?.....
kolega, mislim da ste dovoljno dugo na burzi i da ste vidjeli masu čudnih valuacija bilo u plus bilo u minus ako ste imali uporište samo u fin rezultatima. osobno mislim (ne samo za valamar i ostale turiste koji su dobrano stradali) da se samom najavom cijepljenja stvara vrlo pozitivan psihološki moment koji će samim početkom cijepljenja eruptirati. ljudi imaju kratko pamčenje i očekuju da će se sve vrlo brzo vratiti na staro. dakle, čista psihologija. a u takvim situacijama fin stanje pojedinih tvrtki su manje bitna. sjetite se samo rasta burze kroz 05, 06 sa vrhuncem krajem 2007. tko je tada kupovao na temelju fundamenata?
ne kažem da će se scenarij ponoviti, ali.... euforija tržišta je već svugdje oko nas.
pa dobro al ovo dionica je vec usla u svojevrsnu euforiju, potegnuvsi sa ispod 20 na skoro 30.. ocekivati da ce probit ath je nerealno u kratkom roku.. ako sve prodje oke sa iducom sezonom mozemo ocekivati cijenu u rasponu 30-35,36 kuna..
pa dobro al ovo dionica je vec usla u svojevrsnu euforiju, potegnuvsi sa ispod 20 na skoro 30.. ocekivati da ce probit ath je nerealno u kratkom roku.. ako sve prodje oke sa iducom sezonom mozemo ocekivati cijenu u rasponu 30-35,36 kuna..
Da, ali je pala sa 37 na tih 20 zbog jedne eventualno dvije propale sezone, a ne zbog lošeg poslovanja, rata, terorizma ili zato što je recimo to tako turizam zastarjeli proizvod pa više nema potražnje za njim. Lockdown je spustio cijenu na 20 i ako se očekuje da će se sljedeće ljeto situacija normalizirati onda je logično i da se cijena normalizira, jer nije prije bila dvostruko veća od prave vrijednosti. Normalizacija, a ne euforija.
Ode ovo uskoro preko 30, kako se čini.
Sada je na 29,90
Meni osobno nema logike za ovoliki porast, ali ako imaš puno para ne treba ti logika.
fondeki imaju para pa mogu ovo nabiti koliko god žele
Ode ovo uskoro preko 30, kako se čini.
Sada je na 29,90
Meni osobno nema logike za ovoliki porast, ali ako imaš puno para ne treba ti logika.
valjda nam je svima jasno da treba malo žešće poduprijeti ovu cijenu, trebati će jednom vidjeti i to izvješće s "corona posmrtnom pripomoći"