Vrijedo čitanja i slušanja:
https://hr.bloombergadria.com/biznis/kompani…kao-cfo-za/news
RIVP (Valamar Riviera d.d.)
-
-
-
Valamar Riviera d.d. sa sjedištem u Poreču, Stancija Kaligari 1, OIB 36201212847 (dalje u tekstu:
Društvo), sukladno članku 133. Pravila Zagrebačke burze d.d. objavljuje da će se:
- dana 14. veljače 2024. godine održati sjednica Uprave,
- dana 28. veljače 2024. godine održati sjednica Nadzornog odbora,
na kojima će se utvrđivati financijski izvještaji Društva, prijedlog odluke o isplati dividende i prijedlog
odluke o stjecanju vlastitih dionica -
Da vidimo koliki će biti regres ove godine
-
Da vidimo koliki će biti regres ove godine
Ja očekujem bruto 0,20 eura, isto kao i prošle godine, sve iznad toga mi je čisti suficid😁.
-
Ja mislim da ce biti 0,22 eura dividende.
Takoder, izgleda mi da bi kroz ovu godinu mogli imati lijepih prilika za dokup ako cerp stvarno mislim prodati svu kolicinu preko burze. To bi moglo znaciti da cjenovno necemo imati veliki pomak ove godine, ali da bi nakon sezone fundamentalno mogli imati najpovoljniju cijenu unazad 10tak godina (ako izuzmemo covid stress). Svakako je zanimljivo i na radaru
-
pametni znaju čemu služe sastanci
-
U slučaju otkupa dionica CERPa
Ako društvo donese odluku da otkupi značajan dio vlastitih dionica,(npr. dionice u vlasništvu CERPa), mogu se očekivati sljedeći efekti:1. **Povećanje vrijednosti dionica:** Smanjenje ponude dionica na tržištu može rezultirati povećanjem cijene preostalih dionica, što povećava vrijednost kompanije i koristi preostalim dioničarima.
2. **Povećanje udjela u vlasništvu:** Otkupom vlastitih dionica, društvo može povećati udio vlasništva za preostale dioničare. To može povećati kontrolu nad tvrtkom i smanjiti utjecaj vanjskih dioničara.
3. **Povećanje dividendi po dionici:** Smanjenje broja dionica može rezultirati povećanjem dobiti po dionici, što omogućuje kompaniji da poveća iznos dividende po dionici za svoje dioničare.
4. **Smanjenje dostupnosti dionica:** Otkupom vlastitih dionica, dostupnost dionica na tržištu može se smanjiti, što može ograničiti likvidnost dionica i utjecati na tržišnu volatilnost.
5. **Signal tržištu:** Odluka o otkupu vlastitih dionica može biti interpretirana kao signal tržištu da tvrtka vjeruje u svoju sposobnost generiranja dobiti i rasta te da smatra da su njezine dionice podcijenjene.
~..~
-
Poslati ću ponudu za animatora na bazenu
-
samo strpljivo, još samo 1.832.802 komada imaju, ako ovi tempom nastave mrcvariti za 250 dana su već vani
-
Danas je FI. Šta očekujete spram 2022?
-
-
Danas je FI. Šta očekujete spram 2022?
ja osobno očekujem da nas iznenade ma kako god to izgledalo, volio bih pozitivno, inače će se nastaviti ovo CERPidlačenje cent dva gore dolje
-
Dividenda: 0,22 eur
-
Dobit sa 21,2 na 33,6 mil.eur.👍👍👍
Dividenda 0.22
-
Dobit sa 21,2 na 33,6 mil.eur.👍👍👍
Dividenda 0.22
Neto dug smanjen sa 242 na 217 mil eur, lijepo...
-
nisam iznenađen, ali ni nezadovoljan, na 30000kom biće to 660€😀
odmor može početi
-
odmor može početi
ili si dodao nulu previše na kom. ili nulu premalo na ukupnom iznosu divke......al kad si glavom več na odmoru nije ni čudo....
-
odmor može početi
ili si dodao nulu previše na kom. ili nulu premalo na ukupnom iznosu divke......
pa gdje je smješko, gdje moš odmoriti za 600ojra, u Benkovcu, ali drago mi je da se ne spava
-
Za neodlučne i one koji nisu imali vremena pratiti ili pročitati FI ovdje sažetak sa naglaskom na zadnju rečenicu:
-
Kažu da ciljaju dividendu 4% prosječne cijene dionice zadnja 3 mjeseca prethodne godine. To bi po njihovim procjenama sugeriralo cijenu sljedeće godine u ovo doba od cca 6 eura. Ako planiraju nastavak rasta iznosa dividende.
-
Valamar pokrenuo najznačajniju investiciju u hrvatski turizamNa jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora usvojena je strategija poslovanja Valamara do 2026. godine koja se temelji na planu ulaganja u vrijednosti od 450…lidermedia.hr
Evo i članak
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k