1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:53 PM
  • Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • April 3, 2020 at 10:03 AM
    Quote from Barikb
    Quote from Manu

Turistički paket je kad vlada pumpa lovu turističkim kompanijama nadoknađujući im promet, oni plaćaju svoje uprave a uprava kupuje dionice.

Čudi me kako u vrijeme vapaja za kešom dozvoljavaju kupovanje dionica članova uprave kao i trezorskih.

Ne sve krivo Manu, sjedi 1.

Članovi uprave kupuju svojim privatnim novcem kao privatni ulagači jer vjeruje.u kompaniju i paše im cijena. Svaka cijena ispod 32/33 kn je predstečajna moje mišljenje. Kako su članovi insideri koji imaju ključne INFO za firmu moraju dati.obavijest na burzu.

Država će ubrizgati velik novac u turističke kompanije najviše u Valamar jer je najveći. Paket su nofci.i razne olakšice kako bi sektor nastavio.sa.profitom i investicijama i.zapošljavanjem. Sjajna politika Vlade i pravodobna. Daju Valamaru 5.460 kn mjesečno za svakog radnika 4.000 za neto.placu i ostalo.za doprinose.

Barikb sjedi 1-

Koliko se sjećam ti si prije koji tjedan zazivao obustavu trgovanja jer vrijednost imovine ode u bezdan.

Da je trgovina obustavljena ovakve stvari ne bi bilo moguće raditi a sada likuješ zbog toga.

Ne može član uprave kupovati dionice kompanije i istovremeno tražiti pomoć za kompaniju od države. Mogli su barem pričekati koji tjedan da sve prođe.

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • April 3, 2020 at 10:07 AM
    Quote from Manu
    Quote from Barikb

Članovi uprave kupuju svojim privatnim novcem kao privatni ulagači jer vjeruje.u kompaniju i paše im cijena. Svaka cijena ispod 32/33 kn je predstečajna moje mišljenje. Kako su članovi insideri koji imaju ključne INFO za firmu moraju dati.obavijest na burzu.

Država će ubrizgati velik novac u turističke kompanije najviše u Valamar jer je najveći. Paket su nofci.i razne olakšice kako bi sektor nastavio.sa.profitom i investicijama i.zapošljavanjem. Sjajna politika Vlade i pravodobna. Daju Valamaru 5.460 kn mjesečno za svakog radnika 4.000 za neto.placu i ostalo.za doprinose.

Barikb sjedi 1-

Koliko se sjećam ti si prije koji tjedan zazivao obustavu trgovanja jer vrijednost imovine ode u bezdan.

Da je trgovina obustavljena ovakve stvari ne bi bilo moguće raditi a sada likuješ zbog toga.

Ne može član uprave kupovati dionice kompanije i istovremeno tražiti pomoć za kompaniju od države. Mogli su barem pričekati koji tjedan da sve prođe.

Display More

U neku ruku se Manu slažem s tobom, ali vidio si da je Marici upalilo pa šta nebi njima.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • April 3, 2020 at 10:22 AM

Baš da je svaka cijena ispod 32 predstečajna se ne bih složio, nikako.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 3, 2020 at 10:27 AM
    Quote from Manu
    Quote from Barikb

Barikb sjedi 1-

Display More

samo nek oni kupuju iznad 24.......tako su i oni pomogli nekom a iovako su dugoroćni pa neće za koji dan prodavat.......

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 3, 2020 at 10:35 AM
    Quote from Manu

Barikb sjedi 1-

Ne može član uprave kupovati dionice kompanije i istovremeno tražiti pomoć za kompaniju od države. Mogli su barem pričekati koji tjedan

Zašto ne može jer ste vi tako odlučili i ogorčeni ste jer cijena raste? Kupite i vi jer očito mislite da ce članica uprave profitirati kupnjom.

Ako mislite da ne može prijavite HANFI.

Svi mogu kupovati a ova dionica je najtransparentnija na burzi. Mislim da je u pitanju vaš jal jer ste očekivali 5 kn i vaše trejdanje.

Nevjerojatno je što zavist napravi od ulagača. Vidjet ćemo koja ce cijena biti kod otvaranja hotela. Kupovao sam i po 18 kn ali i više od 25 kn. Sad je jasno da imaju besplatan hladni pogon dok ne krene Restart. A onda cijena neće biti ova.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 3, 2020 at 10:36 AM
    Quote from Barikb
    Quote from Manu
    […]

Na kojim i čijim turistima će sektor nastaviti sa profitom, investicijama i zapošljavanjem na koje računaš? Sve lijepo zamišljeno, ali ... Ako C-19 i stane do ljeta, na more će ići samo domaća raja koja ima vikendice, a ovi koji bi eventualno u tuđi smještaj, mogu biti motivirani jedino smiješno niskim cijenama. Gdje je tu profit? Ove igre sa dionicama turista su očito pump and dump pred konačni rasplet stvarne situacije. Ivana Budin Arhanić bi se vrlo brzo mogla češati iza uha. Što je s granicom? Bit će otvorena od srpnja? Čisto sumnjam.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 3, 2020 at 10:42 AM
    Quote from trial

Evo kolega dobročinitelj nije odustao od propasti. Lijepo je da brinete. Gledajte trgovanje, nadam se da će vas utješiti bar malo, a posao prepustite profesionalcima.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 3, 2020 at 10:43 AM
    Quote from Barikb
    Quote from Manu

Barikb sjedi 1-

Ne može član uprave kupovati dionice kompanije i istovremeno tražiti pomoć za kompaniju od države. Mogli su barem pričekati koji tjedan

Zašto ne može jer ste vi tako odlučili i ogorčeni ste jer cijena raste? Kupite i vi jer očito mislite da ce članica uprave profitirati kupnjom.

Svi mogu kupovati a ova dionica je najtransparentnija na burzi. Mislim da je u pitanju vaš jal jer ste očekivali 5 kn i vaše trejdanje.

Nevjerojatno je što zavist napravi od ulagača. Vidjet ćemo koja ce cijena biti kod otvaranja hotela. Kupovao sam i po 18 kn ali i više od 25 kn. Sad je jasno da imaju besplatan hladni pogon dok ne krene Restart. A onda cijena neće biti ova.

Display More

ništa nije besplatno......isto tako bilo bi dobro da i popune te hotele......

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • April 3, 2020 at 10:44 AM
    Quote from trial
    Quote from Barikb

Na kojim i čijim turistima će sektor nastaviti sa profitom, investicijama i zapošljavanjem na koje računaš? Sve lijepo zamišljeno, ali ... Ako C-19 i stane do ljeta, na more će ići samo domaća raja koja ima vikendice, a ovi koji bi eventualno u tuđi smještaj, mogu biti motivirani jedino smiješno niskim cijenama. Gdje je tu profit? Ove igre sa dionicama turista su očito pump and dump pred konačni rasplet stvarne situacije. Ivana Budin Arhanić bi se vrlo brzo mogla češati iza uha. Što je s granicom? Bit će otvorena od srpnja? Čisto sumnjam.

Češe se ona već danas s 20.000 kn više nego jučer... :)

Da je teško gledati ovo gore dole je ali dugoročno mislim da je dobra kupovina.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • April 3, 2020 at 10:51 AM
    Quote from Barikb
    Quote from Manu

Barikb sjedi 1-

Display More

Ne radi se tu o nikakvoj zavisti.

Dapače, upravo ste vi zazivali prekid trgovine i to pravdajući to samo svojom potencijalnom ogorčenosti zbog gubitka imovine.

Radi se o tome da je nešto što je do jučer bilo kazneno djelo sada postalo vladina mjera.

Zbog neplaćanja poreza, računa ili rate kredita ljudi su završavali u zatvoru a većina je ostajala bez višestruko vrednije imovine. A sad to ne samo da se ne mora, nego vlada traži da se to primjenjuje.

Je li sad u redu da na tome zarađuju insajderi koji su tražili primjenu takvih mjera? Možda su tražili baš zbog svoje zarade? Upita li se itko kolika je ogorčenost onih 300 000 blokiranih za koje ovakve mjere ni približno nikad nisu donešene.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 3, 2020 at 11:02 AM
    Quote from Manu

Dapače, upravo ste vi zazivali prekid trgovine i to pravdajući to samo svojom potencijalnom ogorčenosti zbog gubitka imovine.

Radi se o tome da je nešto što je do jučer bilo kazneno djelo sada postalo vladina mjera.

Zbog neplaćanja poreza, računa ili rate kredita ljudi su završavali u zatvoru a većina je ostajala bez višestruko vrednije imovine. A sad to ne samo da se ne mora, nego vlada traži da se to primjenjuje.

Je li sad u redu da na tome zarađuju insajderi koji su tražili primjenu takvih mjera? Možda su tražili baš zbog svoje zarade? Upita li se itko kolika je ogorčenost onih 300 000 blokiranih za koje ovakve mjere ni približno nikad nisu donešene.

Istina samo govori u prilog tome da ovaj sustav nije napravljen da bude zasnovan na ravnopravnoscu i jednakim uvjetima za sve, svi uvjeti se mjenjaju kada su veliki u pitanju, mali su samo broj za pretumbavanje, ali eto to je kao opravdanje biranje izmedju manjeg i veceg zla.

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • April 3, 2020 at 11:32 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Manu

Istina samo govori u prilog tome da ovaj sustav nije napravljen da bude zasnovan na ravnopravnoscu i jednakim uvjetima za sve, svi uvjeti se mjenjaju kada su veliki u pitanju, mali su samo broj za pretumbavanje, ali eto to je kao opravdanje biranje izmedju manjeg i veceg zla.

Display More

Kad to nije bilo tako?

Država štiti najvećeg jer joj je to interes.

Ima i on fora s kreditom imaš mali kredit to je tvoj problem, imaš veliki kredit to je problem od banke.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 3, 2020 at 11:34 AM

Slažem se da će se najprije dobro raditi bolji i još bolji hoteli. Jasan mi je pogled onih koji objavljuju svaki dan da su tobože kupili po najnižoj cijeni u danu i prodali po najvišoj. Praznim pričama i egoizmu je došao kraj. Ova dionica i po tome postaje za ozbiljne ulagače.

Ekipa je tvrdila da vrijedi nula kuna i sada je bol velika. Dragi kolega ne leže radnici iz hira, nego zbog više sile....To su vrijedni ljudi, pošteni i korisni. Raduje me da je Vlada rješila ovaj gadan problem ovako brzo i efikasno. Koliko košta košta ? Sve će se to vremenom vratiti u proračun.

• Lucijan
    Student
    Reakcija primljeno
    102
    • April 3, 2020 at 11:54 AM

Zanimljivo kako nitko nije komentirao jučerašnju Capakovu izjavu u Otvorenom da bi Hrvatska turistički mogla profitirati kao autodestinacija.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 3, 2020 at 11:58 AM

Tu odličnu činjenicu autodestinacije za RIVP sam ja navodio i ranije.

Što se komentiranja izjave dr. Capaka tiče, svjedoci smo da se ona komentira u trgovanju na burzi. Ocjenjujem da je to pravo mjesto.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 3, 2020 at 12:43 PM
    Quote from ZSEZSE

Ovaj razvoj modela kako se trenutno piše okolo naravno kao što rekoh uključuje mirovince.

Dio love iz 2 mirovinskog stupa se trpa turistima i ostalima da prežive krizu, a ostatak se ulaže kao i dosad.

Neki vjerojatno misle kako ovo sad dižu mirovinci, ja osobno mislim da ne nego pohlepa.

Kad mirovinci krenu trpati to će biti drugu brojevi...

Koliko god mi je blesavo da se novac od moje mirovine ulaže za spašavanje privatne imovine, ukoliko država ne napravi nešto neće ostati ništa, pa će i ono što je u stupu propasti.

Da li je to usitinu privatna imovina ukoliko su mirovinci suvlasnici?

Nije poziv ni na kupnju, ni na prodaju.

Display More

U ovom slučaju su mirovinci trebali firmi pomoći na način da im otkupe sve dionice iz trezora po trenutnim cijenama. Firma dobije lovu, prebrodi krizu ove ili eventualno i slijedeće godine, a mirovinci dobiju suvlasništvo. To bi bilo jedino pravedno u konkretnom slučaju.

• Lucijan
    Student
    Reakcija primljeno
    102
    • April 3, 2020 at 12:50 PM

Iz razgovora sa Valamarovcima sam saznao da oni ozbiljno računaju na glavnu sezonu i da će forsirati autokampove a posebno mobilhomove u kojima turisti mogu imati distancu. Do glavne sezone je skoro tri mjeseca i za to vrijeme če se situacija u Sloveniji, Austrijii i Njemačkoj smiriti. Jedan dio njih če se zaželjeti mora i kupanja nakon svega ovoga a Italija kao glavna konkurencija kao autodestinacija im neće biti previše privlačna. Zadnjih par godina smo već u petom mjesecu na +30 stupnjeva i mislim da će se virus sa prvim toplinskim valom značajno povući jer ga toplina uništava. Ne znam što če se kratkoročno dešavati sa dionicom Rivijere ali znam da je to firma vođena odličnim menagmentom i odličnim radnicima koji će izvući sve što se može iz ove sezone.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 3, 2020 at 12:54 PM
    Quote from trial

U ovom slučaju su mirovinci trebali firmi pomoći na način da im otkupe sve dionice. To bi bilo jedino pravedno u konkretnom slučaju.

Kolega niste li ipak malo pretjerali nepozvani savjetovati. Vi prodajite i kupujte samo SVOJE dionice. Vaši savjeti zbilja nisu nikome potrebni i odraz su neznanja, a nisu koherentni niti dobronamjerni. A prodaja trezora koji je kupovao od 45 kn na niže po bankrotnim cijenama od 18 kn pa danas bila bi na ogromnu financijsku štetu dioničara. Država pomaže radnicima u prvom redu. I zbog toga kapa dolje.<3

Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • April 3, 2020 at 12:59 PM
    Quote from Lucijan

Iz razgovora sa Valamarovcima sam saznao da oni ozbiljno računaju na glavnu sezonu i da će forsirati autokampove a posebno mobilhomove u kojima turisti mogu imati distancu. Do glavne sezone je skoro tri mjeseca i za to vrijeme če se situacija u Sloveniji, Austrijii i Njemačkoj smiriti. Jedan dio njih če se zaželjeti mora i kupanja nakon svega ovoga a Italija kao glavna konkurencija kao autodestinacija im neće biti previše privlačna. Zadnjih par godina smo već u petom mjesecu na +30 stupnjeva i mislim da će se virus sa prvim toplinskim valom značajno povući jer ga toplina uništava. Ne znam što če se kratkoročno dešavati sa dionicom Rivijere ali znam da je to firma vođena odličnim menagmentom i odličnim radnicima koji će izvući sve što se može iz ove sezone.

Točno, i ostali vlasnici autokampova. Znam iz prve ruke. Za hotele ne znam.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 3, 2020 at 1:32 PM
    Quote from Barikb
    Quote from trial

Nije ovo nekakav jadni mali frizerski salon koji će nakon mjesec dana zatvorenih vrata propasti. Ne kužiš ti osnove.

Ajmo probat...Da država nije ubrizgala novac Valamar bi otpustio ljude na ulicu i država bi imala još veći problem. Kao dioničar uložio sam u najskuplje nekretnine na Jadranu, dividendu i profit i brinem svoju brigu, ne tuđu. Ne savjetujem upravu srećom. Država ne pomaže vlasnicima dioničarima nego radnicima koji bi bili na cesti. Da li je to toliko teško skužit ?

Upravu kad ovo prođe treba obilato nagradit a to ćemo mi dioničari.

Ajmo probat, da shvatiš ... ne bi oni nikoga otpustili. Barem ne bitne. I ne većinu. Naprosto zato jer ih nagodinu neće naći. A manjina na ulici je manja financijska briga za državu od ovoga da upumpavaš lovu u firmu koja je samoodrživa neko vrijeme, možda i kroz cijelu krizu. Ovako lova i trezor firmi ostaje na računima, a mi ju kao zajednica vadimo iz situacije lošeg poslovanja. To što su kupovali za trezor na blizu 40 kuna je rizik. Diolnice su uvijek rizik. Štitili su cijenu i to je očito bila greška. Greške se trebaju platiti.

Spašavanje malih je nužnost, ali velikih koji su unatoč krizi samoodrživi na neko vrijeme je glupost i ludost.

Nadajmo se da će vladajućima to uskoro doći iz dupeta u glavu.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 11:24 AM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. value_zg

June 3, 2025 at 11:24 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 10:34 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Likus

June 3, 2025 at 10:34 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 9:51 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      920k
      2.1k
    3. Barikb

June 3, 2025 at 9:51 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      17k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

value_zg June 3, 2025 at 11:24 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Likus June 3, 2025 at 10:34 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago