Evo što još javljaju mediji :
Turističke dionice i perspektive
-
-
-
Evo što još javljaju mediji :
Znaci po cappeliu oni ocekuju realni pad od 60-75%, fitch ocekuje oko 50 znaci neke analize vec izlaze van, a to je sada po ta dva izvora 50-75% znaci tu se negdje krecemo, samo ne znam da li je u tom padu uracunat i pad cijena ili se to odnosi samo na broj gostiju u svakom slucaju masan pad po tim procijenama.
-
-
Admin
April 3, 2020 at 9:58 AM Moved the thread from forum Dionice to forum Stručne rasprave. -
Evo kolega dobročinitelj nije odustao od propasti. Lijepo je da brinete. Gledajte trgovanje, nadam se da će vas utješiti bar malo, a posao prepustite profesionalcima.
Ne kužiš da su utješeni samo oni koji trenutno prodaju naivcima po neizrecivo finim cijenama. Eto, gledam trgovanje. Te naivce valjda smatraš profesionalcima?
Pitanjce, koliko mjeseci će država davati 4 soma kuna plus davanja? Najesen će mnoge firme i firmice zaživjeti i valjda početi raditi. A turisti? Njima je sezona prošla. Pratimo trgovanje i dalje.
-
Pitanjce, koliko mjeseci će država davati 4 soma kuna plus davanja? Najesen će mnoge firme i firmice zaživjeti i valjda početi raditi. A turisti? Njima je sezona prošla. Pratimo trgovanje i dalje.
Letecih turista ove godine nema. To je vrlo ocito. Auto turista najvjerojatnije minimum, jer pitanje je i uz otvorene unutrasnje EU granice koliki strah ce jos biti medju ljudima.
Ono sto se pitam, da li ce vlada, tj. svi mi, nastaviti placati place turistickim radnicima za izlezavanje ili ce hotele prisiliti na rad bez profita ili sa minusom racunajuci barem na lokalne turiste. Tesko da mozemo popuniti sve hotele uz buduce bagatelne apartmane no mozda se odredjeni hoteli uz popust budu napunili.
Bolje da nekakva lova cirkulira nego nikakva. A nakon zatvora vlastitog stana pretpostavljam da bi ljudi prije zeljeli biti servirani u hotelima nego opet kuhali i pospremali apartmane.
-
Ovaj razvoj modela kako se trenutno piše okolo naravno kao što rekoh uključuje mirovince.
Dio love iz 2 mirovinskog stupa se trpa turistima i ostalima da prežive krizu, a ostatak se ulaže kao i dosad.
Neki vjerojatno misle kako ovo sad dižu mirovinci, ja osobno mislim da ne nego pohlepa.
Kad mirovinci krenu trpati to će biti drugu brojevi...
Koliko god mi je blesavo da se novac od moje mirovine ulaže za spašavanje privatne imovine, ukoliko država ne napravi nešto neće ostati ništa, pa će i ono što je u stupu propasti.
Da li je to usitinu privatna imovina ukoliko su mirovinci suvlasnici?
Nije poziv ni na kupnju, ni na prodaju.
-
JA VAM SAMO MOGU REĆI DA SAM PONOSAN NA NAS ISTRIJANE. DVA DANA U ISTRI NIJE BILO NOVOZARAŽENIH A ONDA JUČER SAMO DVA I DANAS NITI JEDAN. A PONOSAN SAM I NA CIJELU HRVATSKU OSIM ONIH PAR KRKANA NA KORONA PARTIJIMA I ONIH PAR PICINGAŠA
-
Bariq evo vec turiraju motore Njemci.. Dobio si jamstva drzave da nece propast..zasad se virus drzi pod kontrolom.. To puno znaci za povjerenje i zato dionica raste.. No problemi ostaju..i sta sad fo kud rast?! Do kao prije krize, najte biti smesni..
-
JA VAM SAMO MOGU REĆI DA SAM PONOSAN NA NAS ISTRIJANE. DVA DANA U ISTRI NIJE BILO NOVOZARAŽENIH A ONDA JUČER SAMO DVA I DANAS NITI JEDAN. A PONOSAN SAM I NA CIJELU HRVATSKU OSIM ONIH PAR KRKANA NA KORONA PARTIJIMA I ONIH PAR PICINGAŠA
Po tome se vidi da istrijani nisu Talijani, nego pravi Hrvati
-
Ti ne razumiješ da koga briga za štetu dioničara. Najmanje bi se za to trebala brinuti država. Dioničarenje je riskantna stvar. Ovo je privat firma i nek se čupa kak zna i umije svojim resursima. Tek kad ih iscrpi (trezor) i lova na računima, onda treba država priskakati u pomoć, a ne da se novci sviju nas pretapaju u privat džepove. Nije ovo nekakav jadni mali frizerski salon koji će nakon mjesec dana zatvorenih vrata propasti. Ne kužiš ti osnove.
-
-
Nije ovo nekakav jadni mali frizerski salon koji će nakon mjesec dana zatvorenih vrata propasti. Ne kužiš ti osnove.
Ajmo probat...Da država nije ubrizgala novac Valamar bi otpustio ljude na ulicu i država bi imala još veći problem. Kao dioničar uložio sam u najskuplje nekretnine na Jadranu, dividendu i profit i brinem svoju brigu, ne tuđu. Ne savjetujem upravu srećom. Država ne pomaže vlasnicima dioničarima nego radnicima koji bi bili na cesti. Da li je to toliko teško skužit ?
Upravu kad ovo prođe treba obilato nagradit a to ćemo mi dioničari.
-
Ti ne razumiješ da koga briga za štetu dioničara. Najmanje bi se za to trebala brinuti država. Dioničarenje je riskantna stvar. Ovo je privat firma i nek se čupa kak zna i umije svojim resursima. Tek kad ih iscrpi (trezor) i lova na računima, onda treba država priskakati u pomoć, a ne da se novci sviju nas pretapaju u privat džepove. Nije ovo nekakav jadni mali frizerski salon koji će nakon mjesec dana zatvorenih vrata propasti. Ne kužiš ti osnove.
To što ti napominješ je radila država u slučaju Agrokora gdje se nije brinula za svoju imovinu i popu____ 800 mil kn samo na fondovima-jednostavno pustila da propadnu novci koje su mirovinci ulagali.
Da napomenem neke od tih firmi su na te razine baš i pumpali mirovinci s dokapitalizacijama dok je cijena bila dva ili tri puta manja.
Na ovaj način država štiti ono što je već uloženo kroz mirovinske fondove jer kad spirala krene...
-
Ajmo probat...Da država nije ubrizgala novac Valamar bi otpustio ljude na ulicu i država bi imala još veći problem. Kao dioničar uložio sam u najskuplje nekretnine na Jadranu, dividendu i profit i brinem svoju brigu, ne tuđu. Ne savjetujem upravu srećom. Država ne pomaže vlasnicima dioničarima nego radnicima koji bi bili na cesti. Da li je to toliko teško skužit ?
Upravu kad ovo prođe treba obilato nagradit a to ćemo mi dioničari.
Ajmo probat, da shvatiš ... ne bi oni nikoga otpustili. Barem ne bitne. I ne većinu. Naprosto zato jer ih nagodinu neće naći. A manjina na ulici je manja financijska briga za državu od ovoga da upumpavaš lovu u firmu koja je samoodrživa neko vrijeme, možda i kroz cijelu krizu. Ovako lova i trezor firmi ostaje na računima, a mi ju kao zajednica vadimo iz situacije lošeg poslovanja. To što su kupovali za trezor na blizu 40 kuna je rizik. Diolnice su uvijek rizik. Štitili su cijenu i to je očito bila greška. Greške se trebaju platiti.
Spašavanje malih je nužnost, ali velikih koji su unatoč krizi samoodrživi na neko vrijeme je glupost i ludost.
Nadajmo se da će vladajućima to uskoro doći iz dupeta u glavu.
Zasto bi spašavali male, a ne velike?
II će spašavati sve po nekim kriterijima ili neće nikoga. Ja bih prije spasio veliku nego malu tvrtku, al ne pod svaku cijenu i ne po svim kriterijima.
-
Na burzi ništa nije sigurno, a u ovo vrijeme pogotovo sigurni nisu turisti. Ne bi nikoga nagovarao na kupnju ni jednog turista, to je velika lutrija trenutno.
-
Bit ce kao po onoj staroj "domaci gost je najbolji gost". Markotic kad je rekla mozda cemo imati sezonu ako sve prodje ok je vjerovatno prvenstveno mislila na ukidanje zabrana medjugradskih putovanja u svibnju ili lipnju za Hrvate, a granice tesko da cemo otvarati za stotine tisuca stranaca prije iduce godine. Iskreno, volio bih da nam GDP padne samo 10%, a ne 20 ili vise, ali nije to realno.
-
Domaći gost! Koji domaći gost? Ovo sada je vrijeme godišnjih odmora. Corona-godišnji. Ljeti neće biti puno odmora nego će se raditi da se nadoknadi ovaj sadašnji odmor.
-
Domaći gost! Koji domaći gost? Ovo sada je vrijeme godišnjih odmora. Corona-godišnji. Ljeti neće biti puno odmora nego će se raditi da se nadoknadi ovaj sadašnji odmor.
Radit će se što ako ne bude bilo turista?
Pitanje samo uz plaće koje vjerojatno budu kresli oni koji morju, ali i oni koji nemoraju (jer je prilika) tko će platiti hotele.
Jedini način da se ovo stabilizira je da se do 1.5. epidemija(ima nekih naznaka) stiša i nakon toga do 1.7 da se turisti počnu vračati, sve ostalo je katastrofa ne samo za turiste nego i za ostale kompanije.
Šta mislite kome će se sva ta roba prodati od drugih kompanija?
Ljudi nisu svjesni koliko ovo malo proizvodnje što radu u RH ovisi o turizmu.
-
Tocno, ovdje cak nije stvar procjene rizika, kao mjerljive kategorije, nego postojanja Knight-ovskih nesigurnosti kao nemjerljivih. Ne znamo sto ce se dogadjati. Ukratko.
-
05.04. Zabrana kretanja od grada do grada. Ajmo reci u najboljoj varijanti da do 01.05. prestanu sadasnje mjere, jos uvijek smo daleko od normalnih prelazaka granice. Da ne govorim ako ce samoizolacija ostat na snazi. Ajmo rec to sve u najboljoj varijanti. Utopijski je ocekivat da se stanje do 01.07. normalizira. I da ce prosjecni Talijan, Austrijanac, Njemac doci s obitelji na more u 7 ili 8 mjesecu. Treba biti realan i prihvatiti da od ove sezone nema nista ili jako malo. Nazalost.
-
teška pitanja a odgovora nigdje......za početak bi bilo dobro ubaciti u računicu ministrovih -75% jel je to srednji scenarij......scenarij gdje turizam cvjeta od 01.07. izgleda mi kao siguran put za "respirator"......
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner