karlo : dakle, sto se Revoluta tice, stigne mi mail s kojim je revolut registriran, da glasam na skupstini ONLINE. dakle glasam "iz maila":
za ZB Flobal ne znam nisam nikada trgovao ali ga imam. nadam se da sam pomogao.
karlo : dakle, sto se Revoluta tice, stigne mi mail s kojim je revolut registriran, da glasam na skupstini ONLINE. dakle glasam "iz maila":
za ZB Flobal ne znam nisam nikada trgovao ali ga imam. nadam se da sam pomogao.
Hvala, evo baš sam se registrirao pa ću uskoro kupiti prve bluechip dionice (ciljan na dividende, necu trgovati), samo me zanima je li znaš kako onda ide s porezom na dividendu? Ako kupim dionice iz SAD-a i primim dividendu na Revolut, paćam porez na dividendu i SAD-u i Hrvatskoj?
je li potrebno na poreznu:
ili je drugačija procedura?
dakle, porez palcate automatski u SADu na dividendu. u HR placate ako ga prijavite. mislim da je logicno da ga necete prijaviti jer bi to onda bilo dvostruko oporezivanje.
sumnjam da nasa proezna moze doci do podataka s Revoluta, pogotovo kad je Revolut u UK a Uk je izsasla iz EU
nadam se da sam pomogao bar malo.
Znaci muljaj 🤔. Btw. I drugi brokeri su uglavnom vani, ako ne ides preko banaka... onda isto stavis prst u uho i pravis se lud.
Uglavnom to je svjetski problem, porezne oaze, prebacivanje kapitala u podrucja gdje se legalno manje oporezuje, a usput i lov u mutom ocito ako se moze. Bilo bi zanimljivo da se poslozi registar stvarnih vlasnika kompanija i ostale imovine na svjetskoj razini, ali mi se to cini kao utopija sa danasnjeg gledista.
Upravo tako.. cca 5.000 eura je najisplativije ...
Moze li malo pojašnjenje da li za 10.000,00 ili veće iznose je još isplativije ili ima nekih skrivenih troškova?
vidi da nitko ne spominje admiral markets. kakva su iskustva? moj pajdo je nešto čeprkao na forexu i nafti, veli da su ok. vidim da u ponudi imaju i masu dionica ETF i CDF. moram ga priupitati.
dakle, porez palcate automatski u SADu na dividendu. u HR placate ako ga prijavite. mislim da je logicno da ga necete prijaviti jer bi to onda bilo dvostruko oporezivanje.
sumnjam da nasa proezna moze doci do podataka s Revoluta, pogotovo kad je Revolut u UK a Uk je izsasla iz EU
Zamalo da ni korisnici REVOLUTA nisu mogli doc do podataka pa kako ce onda poreznici .... Eto pokazalo se da nije sve zlato sto sija. Nakon bankrota WIRECARD-a kojeg koristi i Revolut milijuni su ostali bez pristupa svojim sredstvima. Revolut se tu izvukao slucajno .Ovo je samo upozorenje svima koji koriste Revolut i slicne kartice da ipak ne drze previse novaca na takvim servisima
Vise o tome:
Display Moredakle, porez palcate automatski u SADu na dividendu. u HR placate ako ga prijavite. mislim da je logicno da ga necete prijaviti jer bi to onda bilo dvostruko oporezivanje.
Zamalo da ni korisnici REVOLUTA nisu mogli doc do podataka pa kako ce onda poreznici .... Eto pokazalo se da nije sve zlato sto sija. Nakon bankrota WIRECARD-a kojeg koristi i Revolut milijuni su ostali bez pristupa svojim sredstvima. Revolut se tu izvukao slucajno .Ovo je samo upozorenje svima koji koriste Revolut i slicne kartice da ipak ne drze previse novaca na takvim servisima
Vise o tome:
Molim te ne dizi paniku bezveze... Revolut je koristio Wirecard, ali ga vise ne koristi... Payoneer koristi Wirecard i tu je jako puno korisnika u problemima... Ove ostale crypto fintechove necu komentirati...
Ovdje se radi o najobicnijem kriminalu (na jako visokoj razini), a ne o sigurnosti ili nesigurnosti fintechova...
Komentar bi prije trebao ici u smjeru - nije Hrvatska izuzetak po gospodarskom kriminalu (Agrokor, vjetroelektrane, itd), vec je to nesto sto se pojavljuje i u razvijenim drzavama, gdje to kaci puno veci broj ljudi nego sto Hrvatska ima zajedno sa dijasporom...
Nova akvizicija Warrena Buffeta
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ta/2198800.aspx
Lagana kratkotrajna korekcija ili sramežljiv početak otrežnjenja ?
vidi da nitko ne spominje admiral markets. kakva su iskustva? moj pajdo je nešto čeprkao na forexu i nafti, veli da su ok. vidim da u ponudi imaju i masu dionica ETF i CDF. moram ga priupitati.
u ponudi imaju više vrsta računa ovisno o načinu i karakteru ulagača što mi se sviđa, uspoređivao sam ih sa ostalim brokerima i mislim da što se tiče naknada su među najnižima. može se koristiti web sučelje, program na kompjuteru ili aplikacija na mobitelu. Ponuda dionica (američkih) je ogromna i to je glavni okidač zbog kojeg sam i krenuo sa njima. Dobro je što imaju poslovnicu u ZG-u. Moju preporuku bi imali.
prvi put čujem za glasovanje na skupštini preko revoluta,poanta je u tome kao i sa eToro-m da ne možete prenijeti dionice koje "posjedujete"kod njih na drugog brokera što znači da u biti vi i niste vlasnik dionice nego revolut a vi samo razmjerno vašem iznosu.
prvi put čujem za glasovanje na skupštini preko revoluta,poanta je u tome kao i sa eToro-m da ne možete prenijeti dionice koje "posjedujete"kod njih na drugog brokera što znači da u biti vi i niste vlasnik dionice nego revolut a vi samo razmjerno vašem iznosu.
E to san i pretpostavljao! Hvala puno za info! Znači oprezno s tim...
Molio bih za pomoć, zna li netko da li se prilikom kupnje ili prodaje ETF-ova obračunava trenutna cijena ili zaključna cjena dana?
Svi van trgovati !
🙂
Ajmo ponavljanje
Potreban mi je broker za trgovanje vani.
Želim da imaju ured u Zagrebu i žive ljude na help desku.
Dostupne naknade.
Pristup platformi putem računala i mobitela ( za emergency 😪)
Ajmo help.
Dobro vam jutroo 🙃
Jutro. Zagrebačka banka. Ide preko Saxo brokera. Ima na mobu. 15 eura po nalogu za njemačku npr. Sastavni dio ZB dinamične lepeze za 60 kn mjesečno. Koliko sam shvatio u paketu i trgovanje na ZSE. Jesam li dogovorio na pitanje ?
Hvala na pomoći.
Jutro. Zagrebačka banka. Ide preko Saxo brokera. Ima na mobu. 15 eura po nalogu za njemačku npr. Sastavni dio ZB dinamične lepeze za 60 kn mjesečno. Koliko sam shvatio u paketu i trgovanje na ZSE. Jesam li dogovorio na pitanje ?
da li global trader mora biti u sklopu lepeze ili može zasebno? mislim da nemam ništa drugo u zagrebačkoj banci? također,zanima me samo mobilno trgovanje znači isključivo mobitel? na njihovim službenim stranicama to nikako ne mogu dokučiti?
Nisam upućen možete li odvojiti mobilno trgovanje od "fixnog". Mislim da možete ugovoriti samo global uslugu nevezano za lepezu. Provjerite kod njih Direkt jer ni ja nisam uspio navedeno pronaći. Inače trgujem preko "maminog" accounts posto ona ima dinamičnu lepezu. Ja se još svercam na studentskom paketu za 7kn mjesečno ( tekući kunski račun, žiro kunski račun, tekući devizni račun, mobilno bankarstvo, internet bankarstvo, slepa auta i pomoć na cesti do određenog iznosa za određenu registarsku oznaku )
Nadam se da sam bar malo pomogo
OK hvala,Tako sam i pretpostavljao