https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…a-foto-20210710
Jeli ovo svjetlo na kraj tunela?!
Nigdje se ne spominje unistavanje temeljnog kapitala
Je.
Đurina lokomotiva.
Vuče vagone pune starih dugova.
Pregazit će sve postojeće dioničare, a novima omogućiti čisti start, uz zadržavanje strojeva, ljudi, znanja i referenci.
Ne sumnjam da će poslovanje u idućim godinama biti sve bolje i bolje. Samo je pitanje tko će od toga imati koristi.
Da ponovimo gradivo strdnje škole, faxa i svega onoga što smo pročitali zadnjih godina:
Ustav RH u Članku 49. kaže:
“Prava stečena ulaganjem kapitala ne mogu se umanjiti zakonom niti drugim pravnim aktom.”
Dakle, ovdje nema Zakona, drugog pravnog akta ili nedaj Bože odluke Skupštine koja gore navedeno može izmijeniti!
Dakle, maja prava ne mogu se umanjiti , jer JA imam pravo na mojih X-dionica = X glasova = X udjela u dividendi!
Razmislite dobro i ne navodite mi poznate odluke SkupšTina koje su protuustavne, a pravnika u ovoj državi kao što je nekada seljaka bilo!
Good luck!
*
Ustav RH, članak Ledo, Jamnica...
Good luck i tebi sa ustavnom tužbom.
Ma na stranu sudovi, odluke, pravo i pravda, stvar je vrlo jasna. Gdje je lova i tko će je dati?
Staru dugovi su vrlo stvarni, ogromni i nenaplativi iz postojećeg poslovanja. Da se poslovanje duplo poboljša, što je ogroman napredak za bilo koju firmu, a kamoli Đuru, opet nije ni blizu dovoljno.
Netko može očekivati da će država svoje pobrisati potezom pera, da će Česi dokapitalizirati uz neku premiju, pritom peglajući bilancu, a da će postojeći dioničari sjediti sa strane i u krilo će im pasti xy% sređene i profitabilne firme. To se možda i dogodi, ali u nekoj crnoj komediji, a ne stvarnom životu
Ma na stranu sudovi, odluke, pravo i pravda, stvar je vrlo jasna. Gdje je lova i tko će je dati?
Staru dugovi su vrlo stvarni, ogromni i nenaplativi iz postojećeg poslovanja. Da se poslovanje duplo poboljša, što je ogroman napredak za bilo koju firmu, a kamoli Đuru, opet nije ni blizu dovoljno.
Netko može očekivati da će država svoje pobrisati potezom pera, da će Česi dokapitalizirati uz neku premiju, pritom peglajući bilancu, a da će postojeći dioničari sjediti sa strane i u krilo će im pasti xy% sređene i profitabilne firme. To se možda i dogodi, ali u nekoj crnoj komediji, a ne stvarnom životu
Slažem se 100% i današnjim dioničarima možda ostanu neke mrvice koje ni za 10 godina dobrog poslovanja neće značajnije vrijediti.
ovdje nikad dosadno https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/38620
ovdje nikad dosadno https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/38620
Čudim se da to nisu do sada likvidirali
Ta industrijska rjesenja samo im je opterecenje. I netko ih blokirao radi par tisuca kuna. To moze sam nasa Hrvatska.
Slažem se 100% i današnjim dioničarima možda ostanu neke mrvice koje ni za 10 godina dobrog poslovanja neće značajnije vrijediti.
A šta mislite da cijena dionice neće rasti kroz koju godinu kao na petrokemiji!?
Dao Bog da i poslovanje i dionica narastu do te mjere da budu u rangu s GE i sličnim firmama u svijetu. Doslovno nitko sretniji ne bi bio od mene.
Samo što je realno za zapitati se što se sve mora promjeniti da bi tome bilo tako.
Kolika su ulaganja potrebna, kolika nova tržišta moraju osvojiti, koliko novih proizvoda osmisliti, realizirati, prodati i naplatiti, koliko novih i kvalitetnijih ljudi zaposliti, koliko izmjeniti strukturu ljudi da se ne pojavljuju budale koje hladno izjave da "firma može biti prodana, može raditi i s minusom, ali za njihove plaće mora biti"...
ĐĐ se baš ničime nije maknuo od vremena Svilara, Milovića i ostalih upravnika SOURa od prije pola stoljeća.
A šta mislite da cijena dionice neće rasti kroz koju godinu kao na petrokemiji!?
Neće nikad narasti dovoljno da mi pokriju gubitke nakon šišanja koje slijedi. Tko mi kriv
Good luck i tebi sa ustavnom tužbom.
Toni
Molit ću pomno pročitati Poziv za Glavnu Skupštinu koji je objavljen danas, odluke Glavne Skupštine prošle godine, moje pisanje ovdje na ovu temu, Ustav RH, uposlenosti novog vlasnika i posebno ono što se planira investirati / proizvesti u narednih 7 debelih godina u EU u dijelu u kome Djuka ima 100 godina iskustva i prikupljenog znanja!
*
Kada sve to pomno oročitate, vidjet ćete da se nigdje ne pominje nikakvo šišanje nego bolja budućnost za radnike i uposlenike Djuke, za grad SB, za Slavoniju, za RH, a rekao bih i za EU!
Good luck!
*
Dao Bog da i poslovanje i dionica narastu do te mjere da budu u rangu s GE i sličnim firmama u svijetu. Doslovno nitko sretniji ne bi bio od mene.
Samo što je realno za zapitati se što se sve mora promjeniti da bi tome bilo tako.
Kolika su ulaganja potrebna, kolika nova tržišta moraju osvojiti, koliko novih proizvoda osmisliti, realizirati, prodati i naplatiti, koliko novih i kvalitetnijih ljudi zaposliti, koliko izmjeniti strukturu ljudi da se ne pojavljuju budale koje hladno izjave da "firma može biti prodana, može raditi i s minusom, ali za njihove plaće mora biti"...
ĐĐ se baš ničime nije maknuo od vremena Svilara, Milovića i ostalih upravnika SOURa od prije pola stoljeća.
Kao da je petrokemija to sve napravila, kao osvajanja novih tržišta, osmišljavanje novih proizvoda i zapošljavanja novih kvalitetnih ljudi, pa je dionica dobrano rasla. Pa zašto ne bi i ovdje, kad je prije znala rasti i bez ovog svega!?
Rast ili pad cijene dionice ne mora imati nikakve veze s poslovanjem firme.
Đuro desetljećima posluje jednako loše, a dionica je nekad bila na 270 kn, nekad na 33, a sad je na 3... Rekao bi netko da je konačno došla gdje je i trebala biti odavno
Display MoreGood luck i tebi sa ustavnom tužbom.
Toni
Molit ću pomno pročitati Poziv za Glavnu Skupštinu koji je objavljen danas, odluke Glavne Skupštine prošle godine, moje pisanje ovdje na ovu temu, Ustav RH, uposlenosti novog vlasnika i posebno ono što se planira investirati / proizvesti u narednih 7 debelih godina u EU u dijelu u kome Djuka ima 100 godina iskustva i prikupljenog znanja!
*
Kada sve to pomno oročitate, vidjet ćete da se nigdje ne pominje nikakvo šišanje nego bolja budućnost za radnike i uposlenike Djuke, za grad SB, za Slavoniju, za RH, a rekao bih i za EU!
Good luck!
*
Osim standardnih odluka jedino što vidim dobro je da je gubitak prebačen na dobiti iz budućih razdoblja. No ono što će se dogoditi da svi dioničari koji imaju više od 5% vlasništva, a to su država, Čeh 1 i Čeh 2 mogu predložiti nove točke dnevnog reda. Sastav GS prošle godine i ove godine nije isti pa iz toga ne možemo izvlačiti nikakve zaključke. Za sve ostalo nemamo kristalnu kuglu te teško da ćemo znati što će predložiti osim onog što je procurilo u medije. Što je razumno očekivati ili što biste vi napravili na njihovom mjestu? Tu leži odgovor. Jeste li voljni dokapitalizirati tvrtku kao i svi veći dioničari?
Sadašnji mali ulagači koji su se nasanjkali (kao i ja) nisu sposobni ni prikupiti punomoći, a kamoli nešto više. Tako da piši kući propalo. Popapala maca.
Sto mislis da li je ovaj drugi Čeh Petrovic br. 3 utrosio milju kuna da bi mu dionice isle u spajanje?!
Sto mislis da li je ovaj drugi Čeh Petrovic br. 3 utrosio milju kuna da bi mu dionice isle u spajanje?!
Nemoj gledati na sadašnje dionice, gledaj na one buduće. Sadašnji dioničari imaju priliku 400 milijuna kuna gubitka pretvoriti u nešto u dokapu. Onima koji su sadašnji dioničari, a ne žele još dionica to nije dobro. Ali onima koji su sadašnji dioničari i žele još dionica to je dobro, i zato ta grupa mora imati dovoljan utjecaj da izglasa dokap.