Neka Česi donesu glanc novi pečat i kreće sve, samo ne znam u kojem smjeru će štambiljati.
DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)
-
-
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…505af07b443.pdf
Dosao Čeh u upravu, da napravi podlogu za svoje.
-
Zanimljivo da na tu vijest tržište ne odreagira. Minutu prije objave vijesti netko na 25 komada ruši cijenu na 3,5 kune. Pizza i pivo
-
A kako bi trebalo tržište odreagirati?
Nitko ne zna, barem javno, što su Česi tražili.
Možebitno njihov ulazak može biti odličan za operativno poslovanje. Ako svojim partnerstvima/poznanstvima srede i financijsko poslovanje, još bolje.
Ali koju će cijenu platiti postojeći dioničari? U tom grmu leži sav zec oko Đure.
Ja sam siguran da će ići razvodnjavanje u ovom ili onom omjeru, ali sigurno neće Česi doći, platiti sve postojeće dugove, pokupovati dionice od postojećih dioničara i nastaviti raditi.
Mislim, ako su spremni to napraviti, treba im uvaliti još jedno 20 "nakadašnjih giganata industrije" koje imamo razasute od Iloka do Pule, od Varaždina do Dubrovnika.
-
Ako si siguran u nekakvo razvodnjavanje onda je cijena od 4 kune ili danas 3,5 kune puno bolja od onog što će biti sutra (nudili su 20 lipa pa 2 kune prošlo ljeto).
Možda svi znaju da su Česi galantni pa čekaju da im ponude cijene iz doba Crnog čelika. -
hebo onog sa tim 25 kom. kad ce 0,50lp i da odu i česi u 3pm
-
Česi su ako zelite dugorocno drzati.
U zadnje vrijeme je ovdje letargija, sto na trgovanju sto sa medijskim istupima podplacenog novinara. Sad ce uslijediti pozitivne vijesti(mozda od istog novinara).
Ovo sa novim clanom uprave Čehom je dobar znak da ce se vrlo brzo otkriti koji su im planovi.
U narednom periodu na ovoj dionici bit ce velikih oscilacija, odnosno torpediranja, moci ce se zaradit poveci burek. Mene trenutno samo to interesira.
Ovo lagano bacanje cijene sa 4,50 na sad 3,50 to smo vidjeli bezbroj puta, i ne samo na ddjh. Tko ima municije do 4-4,20 odlicna kupnja.
Strpljen spasen.
-
Sad će u rtl direktu prilog o đuri, baš me zanima šta će rtlovci bkebetat, nešto u najavi spominju novi uljanik
-
Nažalost tržište JEST odreagiralo :(. Od kada pratim Đuru, a to je već dugo, predugo ovako mala kupnja nije bila nikada. Cijena od 0,80 do 3,5? Svega nekoliko tisuća kom? Čekamo razvoj situacije....
-
Sad će u rtl direktu prilog o đuri, baš me zanima šta će rtlovci bkebetat, nešto u najavi spominju novi uljanik
Ništa nisu pametnog rekli
-
-
https://sib.net.hr/vijesti/regija…e-egzistencija/
Nije bas da nista nisu rekli. Česi su slamka spasa, i vec su usli sa 19%.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…b7df4389b71.pdf
Grupacija Đuro Đaković je poslovala pozitivno u prvom kvartalu 2021. godine.
Konsolidirana dobit je ostvarena u visini od 9 milijuna kuna. Ostvaren je pozitivan operativni
rezultat (EBITDA pozitivan u visini od 19,7 milijuna kuna) dok su ukupni konsolidirani prihodi
103,4 milijuna kuna.
Normalizirana EBITDA (korigirana za jednokratne stavke na strani prihoda i rashoda) iznosi 10,3
milijuna kuna. Učinak jednokratnih stavki prvenstveno se odnosi na provedbu predstečajne
nagodbe društva ĐĐ Industrijska rješenja. Društva ĐĐ Energetika i infrastrutkura, ĐĐ Industrijska
rješenja i ĐĐ Specijalna vozila su poslovala pozitivno, dok su društva ĐĐ Strojna obrada i ĐĐ
Grupa ostvarila gubitak.
Ostvareni rezultati bolji su u odnosu na prethodnu godinu za 29,5 milijuna kuna, EBITDA je bolji
za 25,8 milijuna kuna, dok je ostvareno 46,6 milijuna kuna više poslovnih prihoda (povećanje za
82,8%) -
Ja se ne sjecam da sam na DDJH ikad vidila pozitivan rezultat. Pa ovo bi mogao biti hit veci od Atpl. :))
Dakle, za 1q/2021 su ostvarili 9mil kn DOBITI!!!
U istom razdoblju prosle godine gubitak 20,5 mil kn.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…505af07b443.pdf
Dosao Čeh u upravu, da napravi podlogu za svoje.
Česi čuda rade!
Kad su uspijeli prodat vagone koji koji godinama stoje u sklopu ĐĐ, ovo nije ništa čudno...
-
Pričali su da će svijet propast kad Liverpool uzme titulu u Engleskoj. Liverpool je titulu uzeo pa je par mjeseci kasnije udarila korona.
Što će se dogoditi nakon što je ĐĐ poslovao pozitivno, bojim se i pomisliti...
Jako je daleko još svijetlo na kraju tunela, ali lijepi je početak, izuzetno mi je drago!
-
Nitko nije htio po 4,a u ponedjeljak ce se trazit po 4,5 i vise.
Kupuj kad nitko ne zeli, a prodaj kad svi zele. 😎
-
Znači da se ipak može kada se malo stegne pipa da ne curi tamo gdje i kada ne treba. Najavio sam ovo već ranije pa se neću ponavljati.
Dolazi ljeto, sunčano je i u Brodu.
Bravo Kekez!
ps
Čitajući objave o dolasku Čeha podsjeti me na Travničku Kroniku i dolazak konzula u Travnik, pa se pitam kao i vrziri u ono doba
i kako je uspio poslije samo 2 mjeseca u Promet Grupi dobiti tako važnu ulogu u Slavonskom Brodu.
Vrijedi istraživati malo dublje preko weekenda.
-
Znači da se ipak može kada se malo stegne pipa da ne curi tamo gdje i kada ne treba. Najavio sam ovo već ranije pa se neću ponavljati.
Dolazi ljeto, sunčano je i u Brodu.
Bravo Kekez!
ps
Čitajući objave o dolasku Čeha podsjeti me na Travničku Kroniku i dolazak konzula u Travnik, pa se pitam kao i vrziri u ono doba
i kako je uspio poslije samo 2 mjeseca u Promet Grupi dobiti tako važnu ulogu u Slavonskom Brodu.
Vrijedi istraživati malo dublje preko weekenda.
INSEAD Alumni
-
Odmah su u plusu od trena kad je u upravu došao Aceroll Mittal kadar i INSEAD Alumni. Kako to? Kako to?
-
Q1 Izvješće, Strana 8:
“. Najvažnije aktivnosti su: optimizacija nabave, smanjenje režijskih (i općih) troškova u poslovanju, optimizacija proizvodnje sa ciljem povećanja produktivnosti i efikasnosti, primjena novih tehničkih rješenja ... sa ciljem postizanja ušteda u proizvodnji ....“
Like!
Može se, može se!
Samo treba dobro zavrnuti da ne teče i curi gdje nema potrebe!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun