zato i je intersantna sva ova priča jer ako dođe privatni vlasnik samo na tih 127 milijunčeka nek bude plusa pa đuro postane petrica. Sve je moguće. Pratimo.
DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)
-
-
-
kod djure kao i kod uljanika se ne treba radovati novim poslovima posto vecinu rade s gubitkom
Jedina razlika je da se u utorak 15.9. trebaju predati neobvezujuce ponude za dokap...
1. Pocetkom godine je Vlada RH dala drzavna jamstva za kredit u vrijednosti 300 milijuna kuna
2. Odmah nakon toga je ugovoren kredit od 150 milijuna kuna sa HPB
3. I sa HBOR je ugovoren kredit od 150 milijuna kuna
4. U 6. mjesecu je ugovoren posao od cca. 5 milijuna kuna sa Rumunjima
5. U 9. mjesecu je ugovoren posao sa Svicarcima u vrijednosti 127 milijuna kuna
Dakle, samo ova dva ugovorena posla su u vrijednosti polovice kredita koje su uzeli... Ne kazem da se treba veseliti, ali uz sposobnu upravu, mogao bi se DDJH jako dignuti... Treba samo uzeti u obzir sto se desilo sa PTKM otkad je PPD usao u vlasnistvo - odjednom firma ima dobit kakvu samo mozes sanjat...
Ako PPD udje i u DDJH, pitam se pitam otkud ce sirovine dobavljat i po kojim cijenama... Ne bi me cudilo da odjednom i Zeljezara Sisak poveca kapacitete...
-
sve to stoji samo sto je ovaj ugovor ugovarala stara uprava i pitanje kakve su im kalkulacije. s obzirom na prijasnje godine super bi bilo da su na 0
-
zato i je intersantna sva ova priča jer ako dođe privatni vlasnik samo na tih 127 milijunčeka nek bude plusa pa đuro postane petrica. Sve je moguće. Pratimo.
da, jako je interesantna usporedba sa ptkm, pogotovo onda kada se spajalo 15 starih u jednu novu...to ti je na ovih 75, 5kn po staroj dionici i ne vidim kalkulaciju da je na današnju vrijednost 75 kn. itko od "starih" dioničra, ako izuzmemo nulovanje, nešto dobro prošao
kod djure kao i kod uljanika se ne treba radovati novim poslovima posto vecinu rade s gubitkom
Jedina razlika je da se u utorak 15.9. trebaju predati neobvezujuce ponude za dokap...
1. Pocetkom godine je Vlada RH dala drzavna jamstva za kredit u vrijednosti 300 milijuna kuna
Dakle, samo ova dva ugovorena posla su u vrijednosti polovice kredita koje su uzeli... Ne kazem da se treba veseliti, ali uz sposobnu upravu, mogao bi se DDJH jako dignuti... Treba samo uzeti u obzir sto se desilo sa PTKM otkad je PPD usao u vlasnistvo - odjednom firma ima dobit kakvu samo mozes sanjat...
Ako PPD udje i u DDJH, pitam se pitam otkud ce sirovine dobavljat i po kojim cijenama... Ne bi me cudilo da odjednom i Zeljezara Sisak poveca kapacitete...
tako je i jedan klinac od 6 god rekao starcima da će on biti konobar, kada su ga pitali zašto, mali im odgovori zato jer "koobar ima najviše novaca u novčaniku"
...a u ovome nabrajanju si najvažnije izostavio, rok dospijeća predmetnih kredita je u 01.mj2021. dakle za 4mj. i EK je isti odobrila da se restrukturiranje provede pod uvjetom da gubici pokriju iz dioničkog kapitala dakle, u jednom trenutku će svakako doći do smanjenja kapitala, spajanja dionica i zatim povečanja kapitala dokapitalizacijom, jedino što još ne znamo je u kojemu omjeru ali i to će se razjasniti najkasnije početkom 2021.
-
da, jako je interesantna usporedba sa ptkm, pogotovo onda kada se spajalo 15 starih u jednu novu...to ti je na ovih 75, 5kn po staroj dionici
tako je i jedan klinac od 6 god rekao starcima da će on biti konobar, kada su ga pitali zašto, mali im odgovori zato jer "koobar ima najviše novaca u novčaniku"
...a u ovome nabrajanju si najvažnije izostavio, rok dospijeća predmetnih kredita je u 01.mj2021. dakle za 4mj. i EK je isti odobrila da se restrukturiranje provede pod uvjetom da gubici pokriju iz dioničkog kapitala dakle, u jednom trenutku će svakako doći do smanjenja kapitala, spajanja dionica i zatim povečanja kapitala dokapitalizacijom, jedino što još ne znamo je u kojemu omjeru ali i to će se razjasniti najkasnije početkom 2021
Da, vidjeli smo kako je prošlo smanjenje kapitala pred par tjedana... nek država sanira preduzeće koje su njezini kadrovi godinama uništavali... iskupljenje po nominali, time će država opet postati većinski valsnik pa nek poslije odlučuju što i kako žele. Nije ni luda ta teorija nekog komentara na Eclectici.
-
kol. PoAskuBidu, taj manevar bakića i ivanovića je samo kratkoročno kupovanje vremena, 300 miliona dolazi na naplatu u 01.2021. i ako ddjh ne uđe u postupak restrukturiranja po planu dostavljenom EK, svi gubite sve, apsolutno nulovanje...jedino ako bakić i ivanović ne ubace tih 300M u kapital ali koliko je to izgledno, procjenite sami
-
Ima tu više faktora... to je i politički problem nemojmo zaboraviti a s druge strane bez gore spomenutih ne može se donijeti niti jedna odluka. Uskoro stižu i pisma namjere. Meni interesantno a kako bude, odlučio sam malo zariskirati, bila dobra godina pa da se nešto i izgubi nije problem. Promatrajmo.
-
to je ok kolega, treba se tu i tamo malo zaigrati, riskirati a i bog voli hrabre
-
kol. PoAskuBidu, taj manevar bakića i ivanovića je samo kratkoročno kupovanje vremena, 300 miliona dolazi na naplatu u 01.2021. i ako ddjh ne uđe u postupak restrukturiranja po planu dostavljenom EK, svi gubite sve, apsolutno nulovanje...jedino ako bakić i ivanović ne ubace tih 300M u kapital ali koliko je to izgledno, procjenite sam
2021.god. rasplet je Uljanik 2.0 a ne Petrokemija 2.0
Nulovanje je ionako već ucinjeno svim dionicarima koji su unutra od prije. Ovi novi su cak profitirali 100% na razlici cijene 2- 4 kn. Možemo se nadati razbistrivanju močvare, ali bez velikog potopa ništa se nece promijeniti. Sve dosadasnje vlade i uprave su se bavile same sobom. Dokle god vinovnici za ucinjena ili neučinjena s..anja ne budu odgovarali SVOJOM imovinom ili PRAVIM zatvorom, ništa od toga. Česi su za nas nedostizni. Da ne govorim o jačim europskim narodima. Imam dionice ddjh ali kao da ih nemam.
-
Ako se odaberu amerikanci za borbene avione , da li Đuro može biti u igri za dodatne poslove u naoružanju ?
-
-
Bradley tenkovi na modernizaciju u Đuricu a zauzvrat odabiremo njihove F-16 i deal napravljen.
-
mozda je deal, ali to nisu poslovi za dizanje profitabilnosti firme. Nisam siguran tko tu zapravo više gubi...na kraju cemo vidjeti. Po meni je to kao auto servis kontra tvornice automobila. Ionako presporo, prekasno, mene osobno kao građanina i bivseg branitelja ova ista država zavlaci vec 25 god. Ne vjerujem im ni da mi kazu da je danas subota i da sije sunce. Sve mi je bliža Irska pod stare dane. Puna je realnog sektora, a nema pečata i nadrkanih birokrata😅
-
Nevjerovatna uhljebnicka prica se privodi kraju. Ili ce stecaj ili ce novi vlasnik dovesti svoje ljude. U svakom slucaju HNS uhljebi dobivaju cipelu. Ali nije da se nisu dobro nacuclali.
-
sto se ovdje ocekuje u bliskoj budućnosti?
-
ocekujemo vedrije dane od sutra
-
Zna li se išta? Dokle ćemo prati ruke?
-
sto se ovdje ocekuje u bliskoj budućnosti?
U najgorem slučaju stečaj......u boljem pušing za dioničare kroz spajanje dionica i dokap pa ajmo Jovo na novo......možda ima i boljih riješenja a koja ne uključuju Davida Copperfielda i bilo bi ih lijepo čuti......
-
Zna li se išta? Dokle ćemo prati ruke?
po reakciji će biti da netko zna, meni odnijelo dionice jer nisam aktivno pazio i sada se mogu slikati
-
Kakva je sad crna limuzina stigla, kupuje se kao da nema sutra?
A suze, da ne bi bilo "suze za slavonske brege"?
-
Kakva je sad crna limuzina stigla, kupuje se kao da nema sutra?
A suze, da ne bi bilo "suze za slavonske brege"?
Suze za železnim kočijama.....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k