Kakvom valutom ovi trguju?? Šta je ispod lipe?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Ispod lipe je hlad.....
Kakvom valutom ovi trguju?? Šta je ispod lipe?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Ispod lipe je hlad.....
Ova "igra" danas na Đuri se točno i sa razlogom zove "Najbrži prst"... sva sreća imam brze prste.
Izgleda kao nova Magma... Po cijeni, naravno
Nije vjerojatno da će ova odluka proći na skupštini. Obzirom na postojeću vlasničku strukturu.
To i dalje ne mijenja cinjenicu da je realna vrijednost 0.
Nisam siguran u to. Inat neće pomoći firmi da opstane, al netko bi mogao iskoristiti svoj položaj. I naplatiti ga.
Obzirom da su popušeni pusti milijuni, par stotina preostalih tisuća moze biti dovoljan motiv za naplatiti kontrolu.
Nije vjerojatno da će ova odluka proći na skupštini. Obzirom na postojeću vlasničku strukturu.
zašto to mislite?
kao prvo, nije izgledno da će svi dioničari pojaviti na GS, jer za odluku je bitno da to izglasa 3/4 od onih koji se pojave na GS, a pitanje je što će napraviti Bakić i Ivanović.
možda i Bakić glasuje za pa žrtvuje dosadašnji ulog kako bi poslije sudjelovao u dokapu ako misli da je novi vlasnik dobra priča, pa na taj način anulira svoj gubitak, jer se na ovaj način država miče iz vlasničke strukture.
a uostalom, koja je alternativa?
oni su mislili namaknuti 100 M kuna od prodaje nekih nekretnina u Slavoniji nekim malim poduzetnicima.
to bi možda i prošlo da nije došla korona, mada mi ta cifra za bilo što u Slavoniji malo djeluje prenapuhano.
Pojavit će ih se dovoljno da većina bude protiv i odluka ne prođe.
A sto bi ti ucinio da imaš 15 ili 20% firme? Glasao za vlastito nulovanje? Pa ja sigurno ne bih. Može se dokap i drugačije napraviti i strukturirati.
Pojavit će ih se dovoljno da većina bude protiv i odluka ne prođe.
A sto bi ti ucinio da imaš 15 ili 20% firme? Glasao za vlastito nulovanje? Pa ja sigurno ne bih. Može se dokap i drugačije napraviti i strukturirati.
scenarij broj 2 je da država izvrši dokap sa onih preostalih 150 M iz EU novaca.
tada država sama ima 75% glasova tko god da se pojavi i ne pojavi, te može još više nulovati da novom vlasniku još više očisti cijelu priču.
ili se možeš dogovoriti sa novim vlasnikom, ako je to ozbiljna priča, i kupiš manjinski udio koji će ti se oploditi da ti pokrije sve što si dosad uložio, a možda još i zaradiš.
pa ti biraj.
Je, može država izvršiti dokap al po 20 kuna odnosno u prvoj fazi samo kroz novu pozajmicu. Glavna skupština mora donijeti odluku o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala i dokapu. Kvalificiranom većinom.
Nisam stekao dojam da se država može bas tako olako razbacivati tuđom lovom.
Nego, da si ti u poziciji tog manjinskog po koliko bi najmanje prodao svoj udjel?
A mozda nateraju i mirovince da jos jednom "domovinski" naloze parsto miliona za nasega Đuku! Ne bi im bilo prvi put, a sad je potrebnije nego ikad, u ova teska koronska vremena, kad svaka kuna dobro dodje, a pogotovo ako je izmuzena.
Je, može država izvršiti dokap al po 20 kuna odnosno u prvoj fazi kroz novu pozajmicu. Glavna skupština mora donijeti odluku o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala i dokapu. Kvalificiranom većinom.
kad se svjetla pozornice ugase, na kraju si ti taj koji mora sebi priznati da si donio loše poslovne odluke, jer si mislio da si prepametan, pa si kupio udjele u šrot firmama u kojima rade prekarni radnici, a kupio si nedovoljno da možeš išta promijeniti.
moj prvi i jedini susret s njim je bio dok je još bio vlasnik portala za zapošljavanje i lik mi nikako nije sjeo jer se ponašao kao da je popio svu pamet svijeta.
imaš po starim forumima da je prodavao dionice Saponije kako bi kupovao ovo.
đabe ti što imaš dobar PR, pa te proglašavaju investitorom godine i sličnim budalaštinama, što pišeš po blogovima i twitterima kad jednostavno ne znaš, a misliš da si popio svu pamet svijeta.
sad se možeš nešto inatiti i oponirati, al opet nikako ne možeš promijeniti konačan ishod.
đabe ti svi novci kad jednostavno ne znaš.
A sto je to bitno? Ta priča o lanjskom snijegu?
Bitno je procijeniti koji su mogući ishodi i vjerojatnost za njih. Sto je nekoć bilo, vise nije.... gledajuci u retrovizor nećeš mnogo saznati sto se nalazi na putu ispred tebe.
Guru Bakić je gubitnik na mnogim poljima, i kompanijama, zato njega ne treba u pomoć zazivati jer čovjek izgleda nema pojma...
A da se tu recimo Knez i Raspudić uključe, mada im nije od branše ali nema veze, jer im jako dobro ide!
I ja uopće ne mislim da netko mora dogovoriti neki aranžman glede dionica DDJH, moguće dogovor padne na nekom drugom momentu ili dionici, pa dokap otprve uspije. Nabacujemo se meditativnim spekulacijama.
ja mogu samo dioničarima Đure poželiti sreću, kao i dioničarima Agrokora i SZAIF-a.
u nekom trenutku, svi su imali priliku da se spase.
ta prilika je prošla i sad ti preostaje borba da gubitak bude što manji.
poanta je da, za ubuduće, svi slušaju samo sebe, a ne ono što ti netko drugi suflira, ma koliki bio njegov utjecaj, PR ili slično.
sami iskopajte podatke i napravite procjenu rizika, pa ulažite temeljem toga, a ne temeljem onoga što netko govori, piše i slično.
nažalost, velika većina malih ulagača ovo uvijek nauči na teži način.
čak i u ovoj situaciji ima prilika na burzi, pogotovo ako se sve pažljivo stavi na papir.
a koje su to, nek svak otkrije sam za sebe.
meni ne pada na pamet davati neke ulagačke tipove za pojedine dionice, osim što ću komentirati neke generalne trendove.
i naravno, ako imam neka saznanja, kolegijalno ću upozoriti male ulagače da pripaze što rade, kao što sam uradio i na ovoj temi, pa nekima to baš i nije sjelo.
Kolega, kako kolegijalno pomognete jednima isto tako ste odmogli drugima. Naime, dionice su nematerijalizirani vruci krumpir koji uvijek kod nekoga mora biti, dokle god postoje.
Za sve ostalo kazem da ste u pravu. Sve stoji.
Kolega, kako kolegijalno pomognete jednima isto tako ste odmogli drugima. Naime, dionice su nematerijalizirani vruci krumpir koji uvijek kod nekoga mora biti, dokle god postoje.
Za sve ostalo kazem da ste u pravu. Sve stoji.
donekle se slažem.
al nikad nisam nekritički nahvalio neku kompaniju i onda rekao da imam papire, al da nije savjet za ulaganje, a znam da imam utjecaj, jer iza mene stoji PR mašinerija.
a gdje sam god nešto negdje pisao, nastojao sam izvaditi neke dokaze koji potkrepljuju ono što pišem, i uvijek sam pozivao kolege da me demantiraju ili da iskopaju neke druge podatke koji o mojim podatcima govore suprotno.
ako sam negdje i pogriješio, to nikad nisam radio iz neke zle namjere.
al gdje god vidim da se o nekomu ili nečemu piše samo afirmativno, pogotovo u medijima, to mi je uvijek alarm za uzbunu.
nemam utjecaj da upozorim širu javnost, al ako mogu na nešto ukazati kolegama s foruma da se ne nasanjkaju, to ću i ubuduće činiti.
kao što su i meni neke kolege ukazali na nešto.
zato sam se malo više i angažirao oko foruma, jer mislim da, u globalu, radimo nešto pozitivno.
mi mali smo nemoćni protiv velikih, al ako svi pušemo u isti brk, onda možda nešto i promijenimo.
Po meni ego treba ostaviti po strani, više glava na hrpi su pametnije nego jedna ili dvije. Mali smo i ako si međusobno ne pomognemo sa dobronamjernim savjetom nitko drugi neće.
Ja bas mislim da će moguće “Ego” imati glavnu ulogu u prici oko dokapitalizacije DDJH. Živi bili oa vidjeli.