1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Boris.....
  • February 12, 2020 at 2:43 PM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 21, 2020 at 11:06 PM
    Quote from Joda

Indikativno je da se ovo dogada bas sada? Isporucili su vagone, ugovorili dosta posla, osigurali likvidnost i sad jos na kraju na silu postat vecinski da mogu to nekom za kikiriki uvjaljat. Necu ni pomisljat koga bi Duro dopao. Nevjerojatno da mogu radit sto ih volja. Nadam se da ce se ipak nesto probat dogovorti na skupstini, donekle normalno, jer je to svakako trebalo bit iskomunicirano puno ranije. Mislim, da su uvazavali ove koji su em ulozili u Duru i ove koji su postali vlasnici igrom slucaja.

Zašto je čudno što se to događa baš sada? Pa kada će nego na godišnjoj skpštini nakon poslovne godine u kojoj su dug dotjerali do iznosa temeljnog kapitala? Mislim da ovdje bespotrebno razbijamo glavu tražeći teoriju zavjere oko smanjenja temeljnog kapitala. Važnije pitanje je odakle je izronilo dodatnih 70-ak milijuna gubitka nakon revizorskog izvješća.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Joda
    Početnik
    Reakcija primljeno
    14
    • August 21, 2020 at 11:11 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Joda

Indikativno je da se ovo dogada bas sada? Isporucili su vagone, ugovorili dosta posla, osigurali likvidnost i sad jos na kraju na silu postat vecinski da mogu to nekom za kikiriki uvjaljat. Necu ni pomisljat koga bi Duro dopao. Nevjerojatno da mogu radit sto ih volja. Nadam se da ce se ipak nesto probat dogovorti na skupstini, donekle normalno, jer je to svakako trebalo bit iskomunicirano puno ranije. Mislim, da su uvazavali ove koji su em ulozili u Duru i ove koji su postali vlasnici igrom slucaja.

Zašto je čudno što se to događa baš sada? Pa kada će nego na godišnjoj skpštini nakon poslovne godine u kojoj su dug dotjerali do iznosa

A i to je istina kume. Veci je problem nacin rjesavanja nego tajming :D.

turbo bottom fisher

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • August 21, 2020 at 11:18 PM
    Quote from mitkko
    Quote from fajrvol

Ovdje je to dobro objašnjeno.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ref=read_more_d

I sve mi miriši na ovu varijantu:

Priprema se teren za jeftinu prodaju Đure Đakovića, tvrdi jedan dobar poznavatelj stanja u kompaniji

Ipak, dio upućenih s kojima smo razgovarali ne vjeruje previše u takva objašnjenja. Štoviše, jedan naš sugovornik koji je molio za anonimnost, a dobro je upućen u poslovanje Đure Đakovića, vjeruje da se tako zapravo priprema teren za preuzimanje Đure Đakovića za mali novac.

“Postojeće dioničare se nastoji razvlastiti kako bi se tvrtka pripremila za prodaju za jednu kunu. U biti, radi se o ucjeni dioničara koji će morati ili pristati na prijedlog Uprave, ili snositi odgovornost za radna mjesta. U svakom slučaju, sve ovo izgleda jako nategnuto: postojeći dioničari se anuliraju, ali ne ide se u stečaj, već se traži strateški partner”, objašnjava naš sugovornik koji se pita hoće li prijedlog Uprave uopće dobiti potrebnu podršku postojećih dioničara.

Display More

Ovaj članak mi se čini, da se lijepo izrazim, nepametan. Već sam naslov je senzacionalistički - "ĐĐ ruši vrijednost temeljnog kapitala", "Čudna financijska operacija", "Postojeće dioničare se nastoji razvlastiti kako bi se tvrtka pripremila za prodaju za jednu kunu." Bljak!

Ajmo ovako - ako imamo 101 nekakvog imaginarnog temeljnog kapitala i 100 akumuliranog gubitka, kolika je tu vrijednost? A onda ovako - ako imamo 1 temeljnog kapitala i 0 akumuliranog gubitka, kolika je tu vrijednost? Šta se tu uopće mijenja po dioničare? Reverse stock split 50:1? Svaki dioničar će i nakon toga imati jednak postotni udio vlasništa firme.

Ovo niti je čudno, niti je pogubno za dioničare, niti se ovime ikako mijenja vrijednost firme... Nije šija nego je vrat. Ukupni kapital u bilanci je isti.

Display More

to bi bio vjerovatno samo prvi korak,nakon toga bi slijedilo izdavanje novih dionica bez prava sudjelovanja i one bi bile ponuđene novom vlasniku i time bi se promjenili omjeri

bez ocjena molim

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 21, 2020 at 11:29 PM

Mene zanima alternativa ako se odluka ne izglasa. Stecaj? Zasto je to dobro za postojece dionicare.

I ne razumijem one koji vicu da ih netko krade. Pa mogu jos uvijek i mogli su prodati te dionice za njihovu trenutnu trzisnu vrijednost na burzi.

Ok, mozda ja ne razumijem.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 21, 2020 at 11:38 PM

Nista se nakon ovoga nece promijeniti ni sa vrijednosti dionica koje dionicari drze, ali naravno samo pod uvjetom da nakom toga trziste jednako vrednuje vrijednost firme kao sto je vrednuje danas.

Da objasnim plasticno - ako je cijena jedne dionice danas 1 kn, sutra nakon konverzije ce ta ista dionica vrijediti 50 kn, ali cete imati 50 puta manje komada. Vrijednost vaseg portfelja ce ostati ista.

Ovo je naravno realno samo hipotetski, jer koliko ovdje vidim svi ce negativno reagirati ako se taj reverse stock split dogodi pa ce trzisna vrijednost firme pasti, i to iz jos uvijek meni nejasnog razloga.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• barbosa
    Guest
    • August 21, 2020 at 11:38 PM

baš gledam prvih 10...čisto sumnjam da će na gs skupiti kvorum tj. večinu 50%+1 a tada je dovoljno da bakić ne podrži plan i sve pada u vodu, međutim, veliko je pitanje što ako plan fakat ne prođe na gs, pogotovo jer drž jamči za 300miliona kuna:?::?::?:

• Joda
    Početnik
    Reakcija primljeno
    14
    • August 21, 2020 at 11:46 PM

pa jesu oni isporucili one vagone? Meni se cini da jesu. Nek vrate taj dio. Nije li to bio plan? Da im HPB pomogne jer ih je ZABA otkantala? Nejasno mi je sto su oni tocno napravili sa tih 300 milja? Nemkguce da je i to nestalo u meduvremenu 😀

turbo bottom fisher

• naim
    Guest
    • August 22, 2020 at 8:07 AM
    Quote from Joda

pa jesu oni isporucili one vagone? Meni se cini da jesu. Nek vrate taj dio. Nije li to bio plan? Da im HPB pomogne jer ih je ZABA otkantala? Nejasno mi je sto su oni tocno napravili sa tih 300 milja? Nemkguce da je i to nestalo u meduvremenu 😀

A ne radi se to tako..... oni su te novce već bili potrošili odnosno zadužili se. Pa su tek onda rekli, ajoj, trebamo još jer sad naši vjerovnici trebaju novce da bi vratili njihovim vjerovnicima i tako u krug.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • August 22, 2020 at 11:31 AM

Društvo ĐĐ Industrijska rješenja d.d. je tijekom ove godine provodilo odluku o napuštanju proizvodnje teške opreme te je sukladno tome ostvarilo gubitke u poslovanju u visini od 32,1
    milijuna kuna...Društvo je krajem godine pokrenulo postupak predstečajne nagodbe te je ista početkom 2020. godine i otvorena.

bez ocjena molim

• barbosa
    Guest
    • August 24, 2020 at 6:58 PM

Predstavnici države vrlo izgledno bit će jedini koji će u utorak na skupštini dioničara u Slavonskom Brodu dići ruku za smanjenje temeljenog kapitala grupacije Đuro Đaković.

To znači da bi daljnji postupci pripreme i provođenja uslijedili tek u prvom dijelu 2021. Ako se na sutrašnjoj skupštini dioničara ne prihvati predloženi model smanjenja temeljenog kapitala, projekt dakle nije prekrižen i ide dalje, ali će uslijediti njegova modifikacija u kojoj će sudjelovati svi involvirani.

Teret sadašnjim dioničarima

Osnovni princip kojeg će se zbog smjernica Europske komisije i dalje držati jest da teret dosadašnjeg poslovanja i dubioza podnesu postojeći dioničari, te da se smanjenjem temeljnog kapitala otvori put ulasku novog kapitala.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,513
    • August 24, 2020 at 7:26 PM

Volio bih vidjeti na koji to drugi nacin mogu ovo sanirati, moze se raditi jedino o drugim (manjim) omjerima.

Ili da, ne daj boze, napokon posloze firmu tako da proizvodi nesto drugo osim gubitaka...

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • August 24, 2020 at 7:54 PM

a koliko ih je ovdje likovalo i tvrdilo da je sve gotovo

bez ocjena molim

• barbosa
    Guest
    • August 24, 2020 at 8:07 PM

vidim, što je vrlo bitno, da je i ivanković prisutan...

• Joda
    Početnik
    Reakcija primljeno
    14
    • August 24, 2020 at 8:49 PM

da li netko ima nekakvu ideju, koja bi bila najbolja opcija za sadanju vlasničku strukturu, da nekako maksimalno izvuku što se trenutno da izvući iz ove situacije? dodatno upumpavanje para ili možda firmi ostavit dio duga, pa da onda strateški ude pod takvim uvjetima?

turbo bottom fisher

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • August 24, 2020 at 9:51 PM

Da su predložili recimo smanjivanje TK sa 203 na 40m umjesto na 4m suštinski se ništa ne bi promijenilo u ideji restrukturiranja ali bi priča za male dioničare puno bolje izgledala.

Ovako netko sa dokapom od 50m teoretski preuzima preko 90% vlasništva a s još većim dokapom baca postojeće dioničare u zanemariv postotak kojeg bez problema kasnije može istisnuti.

Sva sreća za male da je prijedlog neprovediv samo s glasovima države kao dioničara jer mislim da im treba 75% nazočnih.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • August 24, 2020 at 10:12 PM

... teret dosadašnjeg poslovanja i dubioza trebaju podnijeti isključivo vlasnici koji su postavljali Upravei donosili odluke o upravi I NO a isto tako upravei NO jer mali dioničari nisu učestvovali u dinošenju bilo kakvih odluka, osim odluke da kupe udjele u firmi koja je zadnjih godina pokradena i uništena!

Ovo što imamo danas je rezultat pogrešnih odluka i lošeg upravljanja!

U slučaju da 1. i 3. pristanu na prijedlog za mene to znači dogovor o obeštećenju da je postignut van Skupštine a time i diskriminaciju i ponovnu povredu Članka 3 Ustava!

Ne bi me čudilo jer nije prvi put ali bi me iznenadilo zbog zapisao br.1 na Eclectici i uvjeravanja malih dioničara da Uprava dobro upravlja društvom !

Btw. Vagoni još nisu isporučeni i nalaze se u krugu DD dobro skriveni od oka javnosti. Potrebno običi cijeli krug i uvjerit se i pitati Zašto i koliki je iznos penala za kašnjenje! I za to netko treba odgovarati ali sigurno ne dioničar koji ima 10, 20 ili 30K udjela nego oni koje sam naveo gore!

.

buMBum

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 24, 2020 at 10:15 PM

PPD je suvlasnik i Petrokemije, ako se ne varam

https://www.poslovni.hr/hrvatska/vujno…akovica-4247467

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • August 24, 2020 at 10:20 PM

to su tri od šest zainteresiranih

bez ocjena molim

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • August 24, 2020 at 10:38 PM
    Quote from buMBum

... teret dosadašnjeg poslovanja i dubioza trebaju podnijeti isključivo vlasnici koji su postavljali Upravei donosili odluke o upravi I NO a isto tako upravei NO jer mali dioničari nisu učestvovali u dinošenju bilo kakvih odluka, osim odluke da kupe udjele u firmi koja je zadnjih godina pokradena i uništena!

Ovo što imamo danas je rezultat pogrešnih odluka i lošeg upravljanja!

U slučaju da 1. i 3. pristanu na prijedlog za mene to znači dogovor o obeštećenju da je postignut van Skupštine a time i diskriminaciju i ponovnu povredu Članka 3 Ustava!

Ne bi me čudilo jer nije prvi put ali bi me iznenadilo zbog zapisao br.1 na Eclectici i uvjeravanja malih dioničara da Uprava dobro upravlja društvom !

Btw. Vagoni još nisu isporučeni i nalaze se u krugu DD dobro skriveni od oka javnosti. Potrebno običi cijeli krug i uvjerit se i pitati Zašto i koliki je iznos penala za kašnjenje! I za to netko treba odgovarati ali sigurno ne dioničar koji ima 10, 20 ili 30K udjela nego oni koje sam naveo gore!

.

Display More

tako bi i trebalo biti da su stvari posložene kako treba. ali u hrvatistanu ce se samo ponoviti scenario tipa uljanik. nema tu likovanja, samo surova realnost. povjerenje u vlastitu drzavu nula a domoljublje na razini zamracivanja svega novca sto je moguće vise. da ne hranim to bahati nesposobni nepotisticko stranacko uhljebnicki organizam.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 25, 2020 at 10:01 AM
    Quote from BudFox

PPD je suvlasnik i Petrokemije, ako se ne varam

https://www.poslovni.hr/hrvatska/vujno…akovica-4247467

ako ja dobro pratim, Pavel će uskoro biti suvlasnik pola hrvatskog gospodarstva

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago