Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
-
BDRY fino napreduje. Od tog dna je do danas porastao cca 25%. Danas raste oko 6%. Ima jos dosta prostora.
Eh, da mi je trgovati indeksima umjesto dionicama... dionice su cudljive i uvijek kaskaju.
BDRY apdejt
Evo ga i breakout. Danas imamo rast od 9%.
-
Malo brate, malo je .....što kažeš na zločkicin graf i put do 480 na 23,6% fibo retracement ?.........
-
Malo brate, malo je .....što kažeš na zločkicin graf i put do 480 na 23,6% fibo retracement ?.........
Moguće je, to bi bio 0,618 Fib retracement. I kod mene na grafu imaš naznačenu tu zonu, to je druga stepenica ako ova prva bude uspješno osvojena. Igramo korak po korak.
-
Moguće je, to bi bio 0,618 Fib retracement. I kod mene na grafu imaš naznačenu tu zonu, to je druga stepenica ako ova prva bude uspješno osvojena. Igramo korak po korak.
aha, sad vidim 0,618 na 485 kn......bio sam brzoplet pri pregledavanju a ostalo mi je u sječanju tih 480 i nešto od zločkice nedavno, pa sam išao brže bolje pitat a imam i dugačke noge pa napravim jedan korak dok drugi naprave dva pa sam odmah tih 450 preskočio.......
-
BDRY apdejt
Evo ga i breakout. Danas imamo rast od 9%.
BDRY apdejt
Eto nas na targetu. Potez od +50%.
-
BDRY
Isti ovaj graf kao u prethodnom postu, dan poslije i sa prikazanim svijećama. Kolege tehničari, šta kažete na ovo? Kuda ovaj brod plovi?
Na dnu smo vidjeli bullish divergenciju koja je nagoviještala odbijanac, cijena je bila na razini podrške, RSI oversold. Potom smo vidjeli odbijanac, cijena je došla do 0,5 Fib, tu je i dobra razina otpora, volumen u rastu opada, danas vidimo crvenu spinning top svijeću (barem za sada, dan još nije gotov). Volatilnost u rastu sve manja.
-
Dolaze nam najdraži dani u godini pa bi zamolio da onako u stilu pikada date umjetničko djelo božićnog relia za crobexa nakićenog kao naše jelke da uživamo malo i radujemo se uzletu naših perjanica jer fondovi nam mogu priuštiti to veselje.
Cure i dečki nek bu zdravlja a vjerujem da dolaze i bolji dani
-
-
-
U stilu pikasa a ne pikada
-
KOEI
Simple as that.
Target >850 kn
-
BDRY
Isti ovaj graf kao u prethodnom postu, dan poslije i sa prikazanim svijećama. Kolege tehničari, šta kažete na ovo? Kuda ovaj brod plovi?
Na dnu smo vidjeli bullish divergenciju koja je nagoviještala odbijanac, cijena je bila na razini podrške, RSI oversold. Potom smo vidjeli odbijanac, cijena je došla do 0,5 Fib, tu je i dobra razina otpora, volumen u rastu opada, danas vidimo crvenu spinning top svijeću (barem za sada, dan još nije gotov). Volatilnost u rastu sve manja.
BDRY apdejt
Prekrasna reakcija na razini otpora. BDRY je danas trenutno -7,04%. Treba pratiti šta će se dalje događati pa pokušati pogoditi tajming za sljedeći dobar ulaz.
-
-
HPB apdejt
Mašala! Moram revidirati target . Nakon ovakvog silovitog poteza za očekivati je i nastavak.
-
-
VIX apdejt
Izgleda da je ovaj VIX u iznosu 2,00 nekakva značajna granica, nešto kao 30 kod pravog VIX-a. U zadnjih 200 dana je VIX dva puta dao dobar sell signal - prikazano je na grafu.
Da kad ga je presao ali cesto kada je Vix dosao do dva pa se okrenio je bio naznaka preokreta ili nastavka tako da je tanka linija jel okret ili nastavak, a i trebalo bi gledat malo vecu seriju mislim da je ovo ipak prekratko za nesto zakljucit, a i bilo bi dobro mozda uz dnevni ubacit i tjedni graf.
-
VIX apdejt
Izgleda da je ovaj VIX u iznosu 2,00 nekakva značajna granica, nešto kao 30 kod pravog VIX-a. U zadnjih 200 dana je VIX dva puta dao dobar sell signal - prikazano je na grafu.
Da kad ga je presao ali cesto kada je Vix dosao do dva pa se okrenio je bio naznaka preokreta ili nastavka tako da je tanka linija jel okret ili nastavak, a i trebalo bi gledat malo vecu seriju mislim da je ovo ipak prekratko za nesto zakljucit, a i bilo bi dobro mozda uz dnevni ubacit i tjedni graf.
Slažem se, treba ga testirati na većem skupu podataka, to sam i napravio, testiram ga na podacima od 2013 do danas. Ima tu još puno posla, a slobodnog vremena imam koliko imam pa to sve skupa traje malo duže.
Ne očekujem da će mi VIX biti nekakav idealan ili univerzalan indikator, ali bi mogao biti dobar u kombinaciji sa drugim indikatorima, isto kao i CBOE VIX - njega nikada ne gledaš samostalnog, izdvojenog, već uvijek u kombinaciji. On je više nekakva smjernica.
Ova granica od 2,0 se, barem prema saznanjima koje sada imam, na detaljnijem grafu pokazala kako nekakav značajan pivot, a 4,0 mi izgleda kao granica ekstrema. Pogledaj ovaj dolje graf.
Graf za zadnjih 200 dana sam razradio malo detaljnije pa na njemu pokušavam "programirati" signale. Tu recimo uzimam u obzir standardne devijacije VIX-a, pa mi tako graf daje signal samo kada VIX pređe 3SD, i to iznad granice 2,0. Još je to "work-in-progress". Inače, VIX nam može dati samo sell signal, ne i buy signal jer nikada ne znaš koliko visoko može ići, nije ograničen nekim rasponom. Npr., vidiš na grafu kako je za vrijeme "Covid crash-a" otišao čak do 33, što je ekstrem za ovaj period godina. Drugi ekstrem je "Todorić crash".
-
Da kao i svaki drugi indikator nije isto jel predhodno bio u range-u ili trendu, jer svaki koristi povjesne podatke.
-
Da kao i svaki drugi indikator nije isto jel predhodno bio u range-u ili trendu, jer svaki koristi povjesne podatke.
Točno tako. Zato dodatno koristim standardne devijacije za promatrani kraći period da jasnije vidim širu sliku. Volatilnost unutar volatilnosti
Sve u svemu, fora je da i CROBEX ima svoj VIX
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k