1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 25, 2021 at 7:06 PM
    • #1,501

INGR

Izgleda da ova dionica više nije u fokusu, evo već dva dana nema trgovanja. Šteta, jer graf izgleda bullish.

Cijena je pala do 100EMA, probila trendlajn i sada leži iznad 50EMA i iznad Ichimoku cluod-a. Stoch izlazi iz oversold. Da nam je burza likvidnija, kupio bih ovo, ali budući da je stanje tako kakvo je, ovaj graf stavljam jer će moguće biti zanimljiv onima koji su već u dionici.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 25, 2021 at 7:36 PM
    • #1,502
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

TPNG

I dalje ništa zanimljivo. Cijena je previše puta testirala ovo dno na 42,40 i rekacije su sve lošije. Vjerojatno ćemo ubrzo vidjeti nekakav veći pad.

Pozitivna stvar u svemu ovome je što ovo sve više sliči na Wyckoff akumulaciju, a što je bullish. U toj varijanti bi se cijena trebala kretati ovako nekako kako sam ucrtao na grafu.

Nemam ovu dionicu pa ne pratim vijesti. Prodao sam što sam imao ubrzo nakon što u 9. mjesecu nije uspjela probiti 56,50 kn. Zadnje što znam je da im je dosta brodova na spotu, a vozarine su jako nisko, pa je očekivanje za Q4 dosta loše.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

TPNG apdejt

Lijepo se ovo zakotrljalo. Jučerašnja svijeća se lijepo zaustavila na 40,00 kn, što je bilo prijašnje dno. Mislim da je još za tvrditi da je ovo bilo dno, mislim da ima još prostora za pad, barem ako je suditi po indikatorima koji još uvijek ne ukazuju na preokret trenda. Kota 38,00 kn mi se čini ključnom.

Pratimo dalje.

Display More

TPNG apdejt

Stavit ću samo apdejt onog starog grafa, da se može pratiti, vidim da je krenulo drukanje na temi TPNG :)

Edit: Švrlju na grafu sam morao rekonstruirati jer mi se stari graf obrisao.

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • March 25, 2021 at 9:26 PM
    • #1,503
    Quote from godo

neznam zasto baš 142, ali preskokom preko 138 bi sigurno stvorilo neku drugu mogućnost.

..zašto preskokom 138?..iako vidiš gap-ić na 127,;) >ne vidiš zadnju gap-činu, sa 139 na 136, nastalu između 15. i 17. ožujka =O,

ista bi sigurno stvorila odličnu mogućnost da izađu svi oni koji su tu čamili čekajući Godo-a :D :thumbup:

oligarhija

• godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • March 26, 2021 at 2:24 PM
    • #1,504

crobex na granici hs. gdje će, što će, nezna se.

Files

CBX.JPG 37.3 kB – 0 Downloads
  • godo
    Student
    Reakcija primljeno
    181
    • March 26, 2021 at 2:47 PM
    • #1,505

rivp je napredniji od cbx, pa ga već odradjuje.

Files

RIVP (1).jpg 48.61 kB – 0 Downloads
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 26, 2021 at 10:11 PM
    • #1,506
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

JDPL apdejt

st-brajo evo nešto za napucavanje :) rekli bi - hešteg ZSEbets :)

Ima sve preduvjete za napucavanje - stečajuša, veliki spread, trenutno povoljna klima u dry bulk-u, potencijalno preuzimanje... Moram napomenuti da sam ovdje u sukobu interesa, imam puno ovih dionica :)

Cijena je narasla 39% od mog zadnjeg grafa, a očekujem još toliko. Nedavno smo vidjeli breakout i retest. Pratimo dalje.

Display More

JDPL apdejt

JDPL napreduje dalje, daily graf izgleda malo kaotično zbog male likvidnosti i velikog spreada, ali bitan je trend. Weekly graf izgleda čišće.

Cijena je napokon opet iznad 200EMA, to je najviša cijena u zadnjih više od godinu dana. Sve u svemu, i dalje izgleda bullish.

Display More

JDPL apdejt

Šta reći drugo nego "prekrasno" :) Od mog prvog posta na temu JDPL cijena je otišla +94%. Bilo je vremena za kupiti po 9 kn, pa i ispod 9, ali malo ih je u ovo vjerovalo.

Cijena je u principu došla do prvog targeta koji sam ranije zadao na 17,10, a kasnije ga podigao na 18,30. Inače, često je da kada imamo slučaj da cijena brzo dođe do targeta, često ga "prepuca" - tako smo i ovdje prepucali target.

RSI je ušao u overbought, tako da bi sada uskoro konsolidacija bila očekivana.

Zanimljivo je da se sada ovdje već nazire potencijalni cup&handle, sve kako je prikazano na grafu ispod. Cijena bi se mogla povući do 0,382 Fib, tu negdje će biti i sve tri EMA (50, 100 i 200), a tu je ujedno i zona podrške od prije. Živi bili pa vidjeli! Target u ovoj varijanti je 29 kn.

Ja osobno neću prodavati jer sam se namučio dok sam skupio količinu koja me zadovoljava. Dionica je jako nelikvidna - prije nije nitko htio kupiti, a sada nitko ne želi prodati :) Likvidnost će se vjerojatno povećati sa povećanjem cijene, tako je oduvijek bilo i bit će :)

• delboy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    270
    • March 27, 2021 at 8:43 AM
    • #1,507

ja osobno vidim ovako igh

obrnuti HS

BULL obrazac

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • March 27, 2021 at 8:49 AM
    • #1,508
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

JDPL apdejt

JDPL napreduje dalje, daily graf izgleda malo kaotično zbog male likvidnosti i velikog spreada, ali bitan je trend. Weekly graf izgleda čišće.

Cijena je napokon opet iznad 200EMA, to je najviša cijena u zadnjih više od godinu dana. Sve u svemu, i dalje izgleda bullish.

JDPL apdejt

Šta reći drugo nego "prekrasno" :) Od mog prvog posta na temu JDPL cijena je otišla +94%. Bilo je vremena za kupiti po 9 kn, pa i ispod 9, ali malo ih je u ovo vjerovalo.

Cijena je u principu došla do prvog targeta koji sam ranije zadao na 17,10, a kasnije ga podigao na 18,30. Inače, često je da kada imamo slučaj da cijena brzo dođe do targeta, često ga "prepuca" - tako smo i ovdje prepucali target.

Zanimljivo je da se sada ovdje već nazire potencijalni cup&handle, sve kako je prikazano na grafu ispod. Cijena bi se mogla povući do 0,382 Fib, tu negdje će biti i sve tri EMA (50, 100 i 200), a tu je ujedno i zona podrške od prije. Živi bili pa vidjeli! Target u ovoj varijanti je 29 kn.

Ja osobno neću prodavati jer sam se namučio dok sam skupio količinu koja me zadovoljava. Dionica je jako nelikvidna - prije nije nitko htio kupiti, a sada nitko ne želi prodati :) Likvidnost će se vjerojatno povećati sa povećanjem cijene, tako je oduvijek bilo i bit će :)

Display More

A potencijalni dokap za koji je sve pripremljeno nećeš spomenuti? Samo ‘pro’? Ništa ‘cons’? Njega naravno nema na crtežu, al ako vijest izadje, onda će se “šalica razbiti u x komada. Ako uvjeti dokapa ne budu u skladu s tržištem, a ne znam zašto bi bili ako i sam tvrdiš da je dionica nelikvidna, a shodno tome i cijena manipulativna.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 27, 2021 at 9:23 AM
    • #1,509
    Quote from Flight
    Quote from mitkko

JDPL apdejt

Display More

A potencijalni dokap za koji je sve pripremljeno nećeš spomenuti? Samo ‘pro’? Ništa ‘cons’? Njega naravno nema na crtežu, al ako vijest izadje, onda će se “šalica razbiti u x komada. Ako uvjeti dokapa ne budu u skladu s tržištem, a ne znam zašto bi bili ako i sam tvrdiš da je dionica nelikvidna, a shodno tome i cijena manipulativna.

Display More

Sada smo na temi TA - komentiramo graf, a graf mi izgleda tako kako sam pokazao, i pro i contra. Ako se šalica i razbije, neće biti prva koja se razbila. Za sada nemam razloga vjerovati da će se razbiti.

Ako znaš nešto o dokapitalizaciji i fundamentima, molim te da to podijeliš s nama na temi JDPL, ja o tome ne znam ništa osim onoga što je uprava objavila. Budući da su se sada vjetrovi promijenili i perspektiva brodara je dobra, ja da sam u upravi ne bih srljao sa dokapitalizacijom. U svakom slučaju, ne znam kakve će uprava donijeti odluke, zato do daljnjega gledam graf i prilike na dry bulk tržištu, i shodno tome trgujem.

Kako si već primijetio, ja sam oportunist koji je spreman riskirati ako je risk/reward povoljan :)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 27, 2021 at 9:27 AM
    • #1,510

Graf i grah.

Kažu da budući događaji bacaju duge sjene

Ovako je izgledao graf od Sunca, i bio bi čisti Buy da sam ga se sjetila pogledati. Al' nisam.

A/D linija ne laže, a smjer je bio samo Up

Files

Sunce koncern.png 36.19 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 27, 2021 at 9:39 AM
    • #1,511

Rekao je jedan naš kolega- Kad bi čovjek znao gdje će poginuti, nikada tamo ne bi išao.

No.

A/D linija

Gledam Opte daily graf, i A/D linija se penje od 20.01. ove godine

Future Events.

Opte ima naviku da se pomiče kružno, i ovdje se čeka buy signal , cijenu oko 6,70

Ako pogledam po najjednostavnijem pravilu, measured moves, target je cca 8 kn. Opte se pomiče dvije fibo naprijed, jednu nazad.

Što je Raj za trejdere. / Oni je i iscrtaju :S /

Za sada ne vidim ništa što bi demantiralo uptrend. Higher Lows, Higher Highs, osim kada se netko ono baš istrese, što je jednodnevan događaj.

Files

dvije naprijed, jednu nazad.png 44.75 kB – 0 Downloads uphill.png 47.81 kB – 0 Downloads
  • Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • March 27, 2021 at 9:41 AM
    • #1,512
    Quote from mitkko
    Quote from Flight

Sada smo na temi TA - komentiramo graf, a graf mi izgleda tako kako sam pokazao, i pro i contra. Ako se šalica i razbije, neće biti prva koja se razbila. Za sada nemam razloga vjerovati da će se razbiti.

Ako znaš nešto o dokapitalizaciji i fundamentima, molim te da to podijeliš s nama na temi JDPL, ja o tome ne znam ništa osim onoga što je uprava objavila. Budući da su se sada vjetrovi promijenili i perspektiva brodara je dobra, ja da sam u upravi ne bih srljao sa dokapitalizacijom. U svakom slučaju, ne znam kakve će uprava donijeti odluke, zato do daljnjega gledam graf i prilike na dry bulk tržištu, i shodno tome trgujem.

Kako si već primijetio, ja sam oportunist koji je spreman riskirati ako je risk/reward povoljan :)

Pa ja isto komentiram jednu od mogućnosti da se uzorak promijeni promjenom bitnih uvjeta na tržištu odnosno u okrilju kompanije. Ti ne bi srljao.... al ti o tome ne odlučuješ. Ti jedino o čemu odlučuješ su tvoji papiri. Onaj tko je potencijalno bio u dealu taj odlučuje i taj vjerojatno neće htjeti dokapitalizirati po većoj nego po manjoj cijeni, a cijenu su podigli sitni špekulanti. Ionako je sve bilo pripremljeno da se dokap napravi po 10 kuna, pa ako će ići onda će vjerojatno ići po toj cijeni. Ako neće onda neće.

No, Jadroplov si ne može dopustiti dočekati sljedeći downturn bez novog kapitala jer ga vjerojatno bez njega vise neće biti. I to treba imati na umu i to crtkarijama nećeš pokazati. Hype je tu i dalje traje, ali aanaliza se ne temelji samo na sbbkbb crtežima nego i stvarnim činjenicama u i oko kompanije. Pogotovo ako su javno dostupne i poznate.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 27, 2021 at 9:57 AM
    • #1,513
    Quote from Flight
    Quote from mitkko

Pa ja isto komentiram jednu od mogućnosti da se uzorak promijeni promjenom bitnih uvjeta na tržištu odnosno u okrilju kompanije. Ti ne bi srljao.... al ti o tome ne odlučuješ. Ti jedino o čemu odlučuješ su tvoji papiri. Onaj tko je potencijalno bio u dealu taj odlučuje i taj vjerojatno neće htjeti dokapitalizirati po većoj nego po manjoj cijeni, a cijenu su podigli sitni špekulanti. Ionako je sve bilo pripremljeno da se dokap napravi po 10 kuna, pa ako će ići onda će vjerojatno ići po toj cijeni. Ako neće onda neće.

No, Jadroplov si ne može dopustiti dočekati sljedeći downturn bez novog kapitala jer ga vjerojatno bez njega vise neće biti. I to treba imati na umu i to crtkarijama nećeš pokazati.

Sve to što pričaš je ok, ne zanosim se sa idejom da će uprava raditi u korist dioničara, ipak smo na brdovitom balkanu. Uzdam se u onu da "kradu, ali i nama daju" :)

Ali šalu na stranu, moj stav je da ako već gledaš graf, onda gledaj graf i "act accordingly". Ako cijelo vrijeme očekuješ "break" TA strukture iako ništa na grafu na to ne ukazuje, a ti si takvog stava radi nekakvih vijesti koje bi mogle promijeniti fundamentalnu sliku, a vijesti nikako da dođu, niti znaš kakve će te vijesti biti i hoće li ih uopće biti, na taj način propuštaš najlukrativniji dio rasta cijene. Do sada je cijena narasla već 90% dok većina ovo gleda sa strane. Pogledaj sličnu priču na INGR, OPTE, DLKV, nastavi niz... Većina se uključi tek pred kraj, nakon što cijena već odradi najveći dio rasta. Dobar primjer ti je i tržište u SAD-u sada uslijed korone - multiple sulude, cijene eksponencijalno rastu, a mi svi se čudimo dokle će tako i propuštamo priliku.

Hoću reći, kada me graf demantira, promijenit ću svoj stav. Za sada na grafu ne vidim razloga za nezadovoljstvo.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 27, 2021 at 10:06 AM
    • #1,514

Sve su ovo sindikalna pitanja :S

Papir je prošao fazu akumulacije, Wyckoff na djelu.

Pa pogledajte zato kupce. Oni su vam sutrašnji prodavaći :S

• Obrazovanje
    Početnik
    Reakcija primljeno
    9
    • March 27, 2021 at 1:41 PM
    • #1,515

Samo ja vidim?

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • March 27, 2021 at 2:25 PM
    • #1,516
    Quote from Flight
    Quote from mitkko

JDPL apdejt

Display More

Display More

A kako uopće crtati TA za dionicu koja se veliki broj radnih dana uopće ne trguje, a kada se trguje je promet par tisuća kuna?

Zadnjih par dana je izuzetak.

• delboy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    270
    • March 27, 2021 at 3:18 PM
    • #1,517

mitko

dali sam na pravom putu što se tiče igh i mog osobnog viđenja te dionice

HS obrnuti tj BULL obrazac

hvala

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 27, 2021 at 3:23 PM
    • #1,518
    Quote from Marielena
    Quote from Flight

A kako uopće crtati TA za dionicu koja se veliki broj radnih dana uopće ne trguje, a kada se trguje je promet par tisuća kuna?

Na takvim grafovima mozes pratiti sire trendove, bez obzira sto se ne trguje svakodnevno i na malim prometima. Primjecujes obrasce, imas zone podrske i otpora, i vec samo to je dovoljno za izvuci neke zakljucke. Ne mozes samo dejtrejdati.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • March 27, 2021 at 4:16 PM
    • #1,519
    Quote from Marielena
    Quote from Flight

Pa pretpstavka je da će se rastom cijene prometi i interes s jedne i druge strane povećati. Al ja ne bih rastavljao analizu neke dionice na segmente TA i FA i analizu ostalih faktora, jer time gledajuci samo jedan dio “slike” nećemo vidjeti njezinu cjelinu i dobiti dovoljno kvalitetne podatke za primjerenu procjenu. To je otprilike kao kada bi o svijetu koji se nalazi oko nas zaključivali isključivo temeljem onog sto vidimo. Kada vidljivom spektru dodamo zvučni i osjetilni onda obicno dobijemo mnogo bolji pregled i procjenu svijeta oko nas i našeg okruzenja.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • March 27, 2021 at 5:12 PM
    • #1,520
    Quote from delboy

ja osobno vidim ovako igh

obrnuti HS

BULL obrazac

Meni graf izgleda kao da je u downtrendu, ali neka odgovori netko iskusniji od mene.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 20, 2025 at 8:36 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. superfly

May 20, 2025 at 8:36 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

superfly May 20, 2025 at 8:36 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago