evo još malo do cilja ili je već tu. A po zakonu geotermalne inkluzije morati ce se značajnije korigirati.
Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
evo još malo do cilja ili je već tu. A po zakonu geotermalne inkluzije morati ce se značajnije korigirati.
dok se to ne desi, samo neka ide.
evo, meni danas raste i brodar i "polica osiguranja".
blaženi USA market
-
Stvarno, što ćemo sa hatejićem ?
Fondovi su se isprsili neki dan, bilo bi poučno znati tko je prodavao
I bilo bi zgodno znati dokle će se cijena povući ?
Kada je ex dividend day ?
-
RIVP apdejt
RIVP polako krvari, kako je bilo za očekivati. Cijena je propala ispod 30,80, testirala ju i nastavila padati. Dobra zona za bounce je blizu - 28,60-29,20. Hoće li biti kratkoročni bounce prije daljnjeg pada ili će biti preokret, to tek ostaje za vidjeti. Stvari će biti puno jasnije kada vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni.
RIVP je definitivno postala kandidat za prodaju (double top is an extremely bearish technical reversal pattern), .. ipak sa trenutnih razina podrške (fondovi) zadnji put u februaru, uspješno se odbila ..mogli bi je ovaj put spustiti malo jače, iako ne znam zašto bi se to trebalo dogoditi (možda 3. val pandemije )?
koliko vidim na tvom grafu, cijena je propala ispod 10 EMA (žuta linija).. pretpostavljam da su 20 EMA i 50 EMA plave linije, a graf je daily?
"..Perhaps the most important aspect of a Double Top Reversal is to avoid jumping the gun. Wait for support to be broken in a convincing manner, and usually with an expansion of volume. ... Until support is broken in a convincing manner, the trend remains up."
praktični primjer (M za Ford, slučajno sličnih cijena)
-
RIVP apdejt
RIVP polako krvari, kako je bilo za očekivati. Cijena je propala ispod 30,80, testirala ju i nastavila padati. Dobra zona za bounce je blizu - 28,60-29,20. Hoće li biti kratkoročni bounce prije daljnjeg pada ili će biti preokret, to tek ostaje za vidjeti. Stvari će biti puno jasnije kada vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni.
RIVP je definitivno postala kandidat za prodaju (double top is an extremely bearish technical reversal pattern), .. ipak sa trenutnih razina podrške (fondovi) zadnji put u februaru, uspješno se odbila ..mogli bi je ovaj put spustiti malo jače.
koliko vidim na tvom grafu, cijena je propala ispod 10 EMA (žuta linija).. pretpostavljam da su 20 EMA i 50 EMA plave linije, a graf je daily?
"..Perhaps the most important aspect of a Double Top Reversal is to avoid jumping the gun. Wait for support to be broken in a convincing manner, and usually with an expansion of volume. ... Until support is broken in a convincing manner, the trend remains up."
pa i vrijeme je da nam netko malo "našamponira" mirovine.
nisu odavno
-
RIVP apdejt
RIVP je definitivno postala kandidat za prodaju (double top is an extremely bearish technical reversal pattern), .. ipak sa trenutnih razina podrške (fondovi) zadnji put u februaru, uspješno se odbila ..mogli bi je ovaj put spustiti malo jače, iako ne znam zašto bi se to trebalo dogoditi (možda 3. val pandemije )?
To su 50, 100 i 200 EMA - zuta, plava i ljubicasta, daily graf.
-
pa i vrijeme je da nam netko malo "našamponira" mirovine.
nisu odavno
već jesu , baš čitam na logicno.com...preko vode do slobode
https://www.logicno.com/politika/eu-na…-putovanja.html
..Predsjednica Komisije rekla je da se epidemiološka situacija na kontinentu “pogoršava” i da je “zabrinjavajuća”, dodajući da postoji “opasnost trećeg vala koja se formira u državama članicama.”
To su 50, 100 i 200 EMA - zuta, plava i ljubicasta, daily graf.
uffff..znači već se "otkvačila" sa EMA 50..ajmo još promatrat, ali nije dobro.
-
Nisam danas pratio trgovanje, vidim da je danas porasla, to bi mogao biti dobar znak. Pogledam graf malo kasnije, nisam sada uz kompjuter.
U nastavku prilazem prepisku sa jednim kolegom od zadnjih dana na tu temu, mozda ti sta pomogne.
"Zabrinjavajuće je što na ovom rastu jako opada volumen svakim danom, to ti govori da će ubrzo hlađenje, zato pripazi. Možda potegne još do 440 kn, to je nekakva ranija zona otpora, a i psihološki okrugla brojka. Bollinger je "razvaljen", Stochastic u overboughtu."
"Vidim da se ADRS2 fino korigira, cijena je došla skoro u kunu do targeta na ovom grafu iznad Korekcija je bila očekivana. Sada mi se čini da bi dobra kupnja mogla biti u zoni 405-411 kn. Ako ništa drugo, tu negdje bi trebao biti prvi odbijanac."
ADRS2 apdejt
Evo malo nade za one koji su u dionici. Ovo izgleda kao rounding bottom, cijena teži ka 439 kn, tu će vjerojatno zastati, formirati "handle" i onda ćemo imati visoki "cup&handle" target. Ovo je sve još na dugom štapu, ali poanta je da za sada mislim da neće više bitnije padati u odnosu na ovu razinu.
-
Nekako na istom tragu
Ja pak vidim trgovanje u rasponu, onda run... formiran flag, i ništa
Ode opet u sideway
Target je nekako isti kao mitkkov. Doljni
Gornji... ha.. ovisiti će o mnogim stvarima
-
A evo vam jedan lijepi.......
Ako me pitate gdje će Opte, gore će
Na istim papirima se ponavljaju isti obrasci, valjda i zato što je uvijek ista ekipa unutra. Koja ima uvijek isti prag podnošenja boli od straha i boli od pohlepe.
Uz to što su se jednom ruke stvarno zatresle.
Prijatelji stari gdje ste........
Papir neće i neće ispod 6 kn, sudeći po nalozima na bidu ni neće.
Šmrcko.
-
-
Ozbiljna.
Bilo kuda, Opte svuda. Jutros razmišljam kako je tako puno žaljenja na burzi. Kao i u životu.
Zašto nsam kupio više, a moglo se.
Zašto nisam prodao ranije ?
Zašto nsam još malo pričekao ?
Itd
Opte, ozbiljna
Još uvijek smo unutar kanala kojeg su formirale dvije trendline
Ovo je c podval petog vala.... formirala se mala falling formacija . Voljeni pattren, uglavnom ima naviku okinuti gore.
Scallopsi još uvijek nisu demantirani, otvorena je mogućnost za još jedan valid scallop.
Linija akumulacije ima nagib uzbrdo... sve skupa pametnome dosta. A kažu i da sreća prati hrabre.
Al' šmrcko, čarapica prazna.
-
Ajmo tehničari, da vas vidim kako baratate sa Elliottom, pomozite drugaru.
Pokušavam savladati ovu tehniku - puno je mogućnosti, pravila, varijacija... nisam stručnjak pa zato molim da me korigirate.
Idemo se okušati na primjeru OPTE.
Ako dobro gledam, ovo bi mogao biti primjer impulsnog vala sa extended 3. valom. 2. val se korigirao u jednostavnom (abc) obliku, a ovo što sada gledamo bi mogao biti 4. korektivni val. Ako primijenimo pravilo alternacije (2. i 4. val se obično izmjenjuju u kompleksnosti), 4. val bi mogla biti (abcde) korekcija u obliku trokuta koji se nazire. Korekciju su se odradile školski - 2. val do 0,5 Fib, 4. val do 0,382 Fib.
Ako uzmemo u obzir da je duljina 5. vala u ovoj varijanti sa extended 3. valom najčešće jednaka duljini 1. vala, onda je target negdje oko 7,25 kn.
Na grafu sam negdje zanemarivao ove neke visoke wickove - ZSE je dosta nelikvidna pa mi se ti wickovi ne čine nešto posebno značajni, a dosta iskrive sliku.
Za početak vala sam uzeo dno iz 10. mjeseca prošle godine, što je dno onog starog Adam&Eve patterna, a ujedno se dobro uklapa u flat varijantu abc korekcije koju smo vidjeli zbog korone.
Šta mislite?
-
A majke mi mitkko, ja ih pobrojala u dječjoj brojalici, graf iznad
Target neću reći, sukob interesa
Godo i Vlad dobro broje. Hellou vas dvoje .......
P.S. Elliot je umro u siromaštvu
Ovdje je u igri jedan od harmonica, a u prvi sam target sigurna ko' u smrt i porez.
Al' za to ne treba graf, samo common sense
-
iako moja najvoljenija za mene kaže da i nisam baš nekakav tehničar, ja mislim da se vara. Tehnika je u očima promatrača.
dakle, ovo je komplet sve u jednom, brojalica, zatim bullish 5-0 pattern koji bi se pretvarao da je shark bearish ali samo da zavara, i onda bi se eto trebali naći na istom mjestu u točki 5.
-
Lako tako......
Al' ste ga zakomplicirali
Target one falling zastavice je 6,90
Ako bude scallops, onda smo prilično preko 7 kn
Kada se ponovno desi korekcija, računajte 50% od xy
Svežiteeeeee se
-
evo tu se vidi da je takav slican 5-0 već bio odradjen gdje je odradio 50% pada, da bi nastavio gore, jer zato se i zove bullish. Jelte
-
Ajmo simple, ono scallops i fibo
Weekly graf, običan mali skroman graf
Još smo u uptrendu, nismo ispali niže od posljednjeg nižeg.
Nije se do sada desilo ništa što bi ovaj graf demantiralo.
-
Vidim da dosta vas vuce Fibo linije drugacije od mog shvacanja kako bi se one trebale koristiti. Primjer sada na OPTE, zasto vucete od pocetka ovog rasta pa do trenutno najvise cijene? Sta time dobivate? To ima smisla samo ako mislite da je odradjeno svih 5 valova impulsa i onda sada trazite retracement, a vidim da svi mislite da slijedi 5. zavrsni val, pa mi to onda nema smisla.
Ako trazimo retracement ovog trenutnog vala (u ovom slucaju je to cetvrti), onda valjda trebamo Fibo vuci od pocetka prethodnog vala (treceg), a ne skroz od prvog vala - time se nista ne dokazuje.
Jel nesto krivo gledam?
-
Fibo je od vrha ever do dna u ozujku.
Kolektivno pamcenje
-
Fibo je od vrha ever do dna u ozujku.
Kolektivno pamcenje
To je, rekli bi, legitimno
-
-
Nepročitani postovi
-