1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 8, 2020 at 7:29 PM
    Quote from bubimir

Playing the Gap..

Iako je prosjek današnjeg trgovanja bio iznad (samo psihološki bitnih, inače nebitnih) 30kn, čini se, za sada, da se radi samo o Exhaustion gap-u (signalu završetka trenda), i to zbog nešto smanjenih protrgovanih količina pri ulasku u gap zadnjih par dana (razine od 28,50 do danas max postignutih 30,40). Za Breakaway gap (pravi signal za novi trend), količine bi trebale biti puno veće, kao što sam već naglasio. Dakle treba tu sada malo pričekati i promatrati, sve u pripravnosti ako se količine ipak povećaju pri vrhu gap-a (>30,70).

To Fill or Not to Fill:

https://www.investopedia.com/articles/tradi…playinggaps.asp

Ovaj gap o kojem svi pričamo nije exaustion gap, to je bio breakaway gap u downtrendu - jaki indikator da će se pad nastaviti. Sada pričamo kako cijena pokušava zatvoriti taj gap, jer se navodno gapovi moraju ispuniti. Ja to tako ne vidim, ali ajde, neka bude, možda se i dogodi (dogodit će se sigurno kad-tad, ali ne zbog TA, već jednostavno zato što će korona proći i gospodarstvo će se nastaviti razvijati nekim svojim tempom pa će i cijena dionice rasti i zatvoriti taj gap). U svakom slučaju, to je sada jedna prirodna zona otpora.

Gapovi su stvar psihologije tržišta. Da nam je burza likvidnija i da imamo mogućnost shorta, pridavao bih tim gapovima veću važnost. Iako, vidjeli smo nedavno da institucionalci kod nas ipak imaju mogućnost shorta pa možda ovo i ima nekakvu težinu, a čega bi mi mali investitori trebali biti svjesni i ne ulijetati bezglavo u njihove mreže. Kako si i sam rekao, mali su volumeni, kilav je taj rast, možda stvarno veliki investitori (tko god oni bili) dižu cijenu da navuku male i onda udare po shortu. Ne znam, ali promatrat ću ovo sa strane.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • December 8, 2020 at 8:27 PM

mittko i/ ili netko drugi tko može

imate li kakav graf od adpl?

Hvala

• Brljam
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    338
    • December 9, 2020 at 10:21 AM

bubimir

tnx, iako za cup&handle treba još duže da se iscrta

@mittko

hvala na komentaru, posebno mi je ovo pomoglo:

"Dna bi trebala biti u par postotaka razlike, dok je ovdje u tvom primjeru ta razlika 17%."

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • December 9, 2020 at 10:48 AM
    Quote from hugh

mittko i/ ili netko drugi tko može

imate li kakav graf od adpl?

Hvala

Nisam stručnjak, ali mogu pogledat 😁

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kako se čini, mogao bi uskoro golden-cross (krizanje MA50 i MA200), a to je krasan bullish signal.

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • December 10, 2020 at 1:12 PM

poštovani ovi vani nas vide na crobi 2200 jer kod nas kupaca nema pa štimaju nijemce da kupe naše dionice

kaj vele Vaši grafi jer vidim adpl ide u bullish

Evo šta Nijemci pišu o nama... Hrvatsko gospodarstvo premašit će razinu prije krize već 2021. godine. Burza u Zagrebu doživljava pravi vatromet. Plus od 30 posto dovoljan je za novi vrhunac svih vremena. https://www.fondsprofessionell.de/news/maerkte/h…069/newsbild/3/

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • December 10, 2020 at 2:09 PM

zanimljivo za adpl.......dionica je kao na dopu od 130,00 kn o samo raste bez korekcije......gotovo 30% u kratkom vremenu........ja tipujem na korekciju to vrlo brzo.....

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • December 10, 2020 at 2:10 PM
    Quote from hugh

zanimljivo za adpl.......dionica je kao na dopu od 130,00 kn o samo raste bez korekcije......gotovo 30% u kratkom vremenu........ja tipujem na korekciju to vrlo brzo.....

Mislim da bi mogla potegnuti do 180, što je neki target, a da li bude, vidjet ćemo.

Cijena se otključala kada su objavili novi ugovor od 20 mil Eura prije par tjedana,

što je odagnalo sumnje investitora u popunjenost kapaciteta prozvodnje za sigurno

slijedećih nekoliko godina.

Možda netko od tehničara može nacrtati graf?

Isprika, ako je netko već nacrtao, pa može samo reply na ovaj post.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • December 10, 2020 at 7:41 PM

poštovani Ima li graf za crobi

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 10, 2020 at 8:33 PM
    Quote from hugh

ADPL

Da, izgleda ko na dopu. Nisam mislio da će ovoliko potegnuti, ovako brzo i u jednom šusu. Debelo je u oversold, raste na malom volumenu, korekcija bi morala doći uskoro. RSI je užaren, a MFI ne podržava ovaj rast.

Ipak, ima ona izreka - "never stop in front of a moving train" (tako nekako). Upside target je 174-176 kn, dok ju ja čekam na 150-155 kn. NE bih se usudio sada kupovati.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 10, 2020 at 8:41 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

ATPL apdejt

Još uvijek čekamo "eksploziju brodara" :) Šalu na stranu, ova trenutna konsolidacija izgleda kao bull flag. Cijena se povukla do 0.382 Fib i formira trokut. Možda budemo vidjeli još kratkoročno istresanje do cca 150 (možda i 145), ali rekao bih da će se rast nastaviti. Target je 192-197 kn, što je cca +25%.

ATPL apdejt

Kako je bilo za očekivati, cijena je došla do 145 kn i tu se odbila, Prije tri dana smo vidjeli breakout iz bull flaga. I dalje mislim da idemo gore, samo target sada revidiram na cca 190 kn jer je ovaj flag malo izduljeniji nego što bih volio. To samo znači da je trend slabiji, ali smjer je i dalje prema gore.

Display More

ATPL apdejt

OK, izašli smo iz flaga, vidjeli smo retest, sada bi bilo lijepo da potegne malo jače prema gore, da i ja nešto napokon na ovome zaradim, već pomalo gubim strpljenje. Fali volumen, dionica nije u fokusu.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 10, 2020 at 8:53 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

OPTE apdejt

OPTE fino napreduje, ima još prostora za rast do prve veće prepreke.

OPTE apdejt

Eto nas i na prvom targetu. Tko je zakasnio na ulazak, rekao bih da bi bilo mudro kupiti na pullbacku i targetirati 5,90 kn.

DLKV

Ovo sada pecam, ako probije trokut vjerujem da će ići do 8,90 u prvom "šusu", što je +24%.

Display More

DLKV apdejt

Tko misli kupovati DLKV, rekao bih da mu je sada dobra prilika. Uvijek je to tako, svi su požurili kupiti na onu vijest, a sada ju više nitko neće.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 12, 2020 at 4:04 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

ADRS2 apdejt

Za sada ide sve po planu. Obrisao mi se stari graf pa sam morao crtati novi, tako da sada nisam crtao opet ovu "švrlju" (projekciju kretanja cijene), ali vidite na starom grafu koji je bio game-plan. Do danas je cijena porasla 5,26%, sada idemo do 394 kn, što je još +3,68%. Cijena je danas sramežljivo izašla iz downtrend kanala, što će se vjerojatno zahuktati u sljedećim danima i snažnije porasti do targeta. Za dalje ćemo vidjeti.

ADRS2 apdejt

Konsolidacija ispod 200EMA je bullish, neka vas to ne obeshrabri, ima još prostora za rast. Vrlo blizu smo mog targeta, iako strogo tehnički gledano, target ovog downtrend kanala je 405 kn, što se trenutno također čini vrlo izglednim.

Display More

ADRS2 apdejt

Mislim da je jučer bila dobra prilika za kupnju. Cijena je testirala zonu podrške (379 kn +/- koju kunu), gdje je i gornji rub downtrend kanala, 20 EMA i sredina Bollingera. Za sada se cijena uspješno zadržala iznad. Ovo je i dalje bullish struktura. Vrlo blizu ispod su 50 i 100 EMA (375 i 373,50 kn), što su kritične zone podrške i jasne zone za stop-loss. Targetiram 405 kn, što je +7,43% (uspio sam jučer kupiti po 377 kn), a riskiram 1,03%, što je odličan R/R omjer (1:7).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 14, 2020 at 6:19 PM
    Quote from plavi01

poštovani Ima li graf za crobi

između 3 prilike za short koje su opisane na slici, stvorio se bottoming pattern, mada, koliko vidim po literaturi, nepravilan.

kupci su očito malo ispod fibo linije 38.2 na 1550 bodova.

od kad se uključio ETF glatko smo osvojili fibo linije 38.2 i 50 i sad smo se odbili od linije 61.8 koju nismo uspjeli osvojiti.

vidljive su vam sve tehničke potpore.

a o generalnom kretanju nek ostali tehničari kažu svoje mišljenje :)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 14, 2020 at 6:38 PM

Dragi moj kolega, nikada se ne shorta ispod EMA. Ovo sada je prilika za short, a neki je i koriste

Ovo je bio top, hoće li biti SHS ... i gdje ćemo se odbiti, tko zna........nevewhere:)

Možda bude prilike kupiti velike lijepe papire povoljnije, pa odvoziti još jedan krug

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 14, 2020 at 7:33 PM

Šmrcko, zaboravila sam i crtati

Puna glava drugih briga

Crobex, on se miče za mačju dlaku gore, za dlaku dolje, sve skupa ravna linija

EMA još nije okrenula, EMA kasni, ali je directional zaokrenuo

Što isto ništa ne znači.

Na ovako plitkom tržištu dva tri fonda mogu raditi što ih je mila volja

Files

Crobex.png 64.24 kB – 0 Downloads
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 14, 2020 at 7:40 PM
    Quote from zlocesti

Dragi moj kolega, nikada se ne shorta ispod EMA. Ovo sada je prilika za short, a neki je i koriste

Ovo je bio top, hoće li biti SHS ... i gdje ćemo se odbiti, tko zna........nevewhere:)

Možda bude prilike kupiti velike lijepe papire povoljnije, pa odvoziti još jedan krug

kolegice, za mitkko i Vas, svi skupa smo šegrti ^^

teško je išta pametno prognozirati.

za početak bi rekao da bi valjalo testirati fibo liniju 50, a di se trenutno skupila i jaka tehnička potpora sa MA/EMA.

kažu da je trgovina oko linije 50 uvijek ključna.

tu ćemo vidjeti jesmo li pukovnik ili pokojnik :/

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 14, 2020 at 11:17 PM

Sto je tice tehnicke, ne znam puno o tome. Stvarno ne znam. Ali nesto svi pisu da je nakon 10 godina jada sad dosao pocetak neceg sto se zove commodity super cycle. Onog kad svi kupuju stanove, aute, a nije rast vezan samo za finance i tech, kao sto je bilo ovo zadnjih 10 g. I kad sve raste. Zivi bili pa vidjeli.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • December 14, 2020 at 11:17 PM
    Quote from st-brajo
    svi skupa smo šegrti na ZSE

jasno da je teško išta pametno prognozirati, kada nemamo osnovne podatke o trgovanim količinama. Poanta je u tome što ne želite koristiti samo cijenu - you want to use volume and price action.

Od onoga što se može vidjeti, na Crobexu zadnjih par dana raste Money Flow Index (incorporates both price and volume data, as opposed to just price. For this reason, some analysts call MFI the volume-weighted RSI)

Također je sjajno dodati još jednu tehniku provjere valjanosti, poput Fibonaccija na grafikonu.

oligarhija

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • December 15, 2020 at 11:05 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

OPTE apdejt

Eto nas i na prvom targetu. Tko je zakasnio na ulazak, rekao bih da bi bilo mudro kupiti na pullbacku i targetirati 5,90 kn.

DLKV

Ovo sada pecam, ako probije trokut vjerujem da će ići do 8,90 u prvom "šusu", što je +24%.

Display More

DLKV apdejt

Tko misli kupovati DLKV, rekao bih da mu je sada dobra prilika. Uvijek je to tako, svi su požurili kupiti na onu vijest, a sada ju više nitko neće.

Display More

Kolega mitkko,trebat ce malo prilagoditi tehnicku od Dlkv jer ovi građevinci kao i Igh igraju "prljavo ispod pojasa"☹

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 15, 2020 at 11:37 AM

Da, na putu sam, ali pratim malo forum na mobu. Gadan onaj clanak, TA u ovakvim situacijama puno ne pomaze. Vidit cemo kako ce se stvari razvijati, pogledam i graf navecer.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago