1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 26, 2020 at 6:06 PM
    Quote from zlocesti

Dokupila sam neki dan Opte, i bila hrabra i to i priznala, Pepeljugu jučerašnju...

I danas sam, prije uzleta

Razmišljam o obrascu današnjeg trgovanja

U načelu se treba bojati rasta ostvarenog na malim prometima

Ovo je danas bio ogroman promet, pomeo se sav raspoloživ ask u munjevitoj akciji, cca 100 tisuća komada, pa bi se reklo da netko ipak ulazi, a ne da izlazi

Ne znam. Vrijeme će pokazati.

Display More

Dajte vi nama graf za Optimu :)

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 26, 2020 at 6:07 PM

Za što, za Viro ili Opte ?

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 26, 2020 at 6:08 PM

Pa Optimu naravno, što drugo :)

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 26, 2020 at 6:09 PM
    Quote from harpun
    Quote from mitkko

Ružna svijeća danas na DDJH. Tko je kupio ujutro, do kraja dana je izgubio 37%. Neće mi nikada biti jasno kako to ljudi uvijek tako lakomo reagiraju. Tko je jednom prošao ovu školu, brzo nauči, ali izgleda da uvijek bude nekih novih naivaca. Tako na to treba gledati - to je škola. Been there, done that :) Sada su dugoročni.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

A tko je prodao u jutro a kupovao dan,dva prije

Taj je moj idol :) Čestitam!

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Sinner99
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • August 26, 2020 at 6:10 PM
    Quote from zlocesti

Za što, za Viro ili Opte ?

Moze i za Viro ? :)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 26, 2020 at 6:20 PM
    Quote from BudFox

mitkko imaš li noviji graf za ATPL, ili stari apdejtan?

Nije se dogodilo ništa značajno od zadnjeg puta pa nemam šta apdejtat. Imamo velikog kupca i velikog prodavača koji arbitriraju oko cijene pa je graf u distorziji. Tehnički smo i dalje u aptrendu, cijena se drži iznad ključnih razina. Dok se ovaj prekrcaj ne okonča, nećemo daleko.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 26, 2020 at 6:21 PM

Viro.....

Ovo je od prije nekoliko dana, čisti charting i malo Wychoffa, , ništa indikatori

Izašli smo iz linije falling wedge, malo ćemo se cijenom prošetati, i ako nam Bog od burze ne bude nesklon, up

Files

Viro, jump across the creek, back up to the creek.png 65.52 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 26, 2020 at 6:32 PM

Za Opte se ne može učiniti korektna analiza.

Danas izrazito bullish svjećica. Svijeća

Na prvoj smo liniji otpora, iduća na 5,30

Ako je to trgovanje u čijoj je pozadini vijest, nikakva TA to ne može popratiti

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • August 26, 2020 at 6:42 PM
    Quote from mitkko
    Quote from harpun

može li isto za DDJH da vidimo,obradovao si me sa jdpl pa možda

Evo i DDJH. Sada mi je žao što mi netko ranije nije skrenuo pozornost na ovu dionicu. Imam dosta ograničen spektar dionica koje pratim, uglavnom samo likvidnija izdanja.

DDJH je kratkoročno bullish. Odlična zona za kupnju je bila prije par dana u zoni 1,40-1,50. Cijena je već treći put testirala tu razinu, uz istovremenu prilično jasnu bullish divergenciju. Cijena je danas zatvorila iznad ovog trokuta, malo ispod 26EMA, ali na nikakvom volumenu.

Potencijal rasta u ovom valu je do 2,15 kn, što je +21%. Agresivniji kupci će kupiti već sada i čekati target, dok malo konzervativniji trejderi bi sačekali možda retest trokuta negdje oko 1,65-1,70. Ja sa druge strane neću kupovati jer imam pravilo da ne trejdam prije objave neke važne vijesti - u ovom slučaju je to skupština u utorak. To je event koji će bitno utjecati na cijenu, tako da TA u tom slučaju neće biti relevantna. A kako ja nemam dovoljno informacija da znam ili mogu sa dovoljnom sigurnošću pretpostaviti ishod glasovanja, ovo ću promatrati sa strane.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More
    Quote from mitkko
    Quote from harpun

A tko je prodao u jutro a kupovao dan,dva prije

Pa vi ste preporučili kupnju

bez ocjena molim

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 26, 2020 at 6:45 PM
    Quote from gta1

Mittko, možeš li graf za VIRO ? hvala

Kolega, evo i VIRO.

Cijena je trenutno u konsolidaciji nakon breakouta iz dugog downtrenda, taman ispod 50EMA i zone otpora od ranije. Pri dnu smo imali jasnu bullish divergenciju koja je ukazivala na preokret.

Kako ovu dionicu inače ne pratim, ne znam kakva je baš likvidnost i spread, ali ako u sljedećim danima ne padne ispod 47 kn velika je vjerojatnost da će otići skroz do cca 59 kn. To je upside potencijal od 19%.

PS. Vidim da si mi i ranije pisao nešto na wall-u, nisam to vidio, pa shvati ovaj graf kao moju ispriku :) - i btw, kaže se Bok :)

Edited once, last by mitkko (August 26, 2020 at 6:53 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 26, 2020 at 6:51 PM
    Quote from harpun
    Quote from mitkko

Evo i DDJH. Sada mi je žao što mi netko ranije nije skrenuo pozornost na ovu dionicu. Imam dosta ograničen spektar dionica koje pratim, uglavnom samo likvidnija izdanja.

DDJH je kratkoročno bullish. Odlična zona za kupnju je bila prije par dana u zoni 1,40-1,50. Cijena je već treći put testirala tu razinu, uz istovremenu prilično jasnu bullish divergenciju. Cijena je danas zatvorila iznad ovog trokuta, malo ispod 26EMA, ali na nikakvom volumenu.

Potencijal rasta u ovom valu je do 2,15 kn, što je +21%. Agresivniji kupci će kupiti već sada i čekati target, dok malo konzervativniji trejderi bi sačekali možda retest trokuta negdje oko 1,65-1,70. Ja sa druge strane neću kupovati jer imam pravilo da ne trejdam prije objave neke važne vijesti - u ovom slučaju je to skupština u utorak. To je event koji će bitno utjecati na cijenu, tako da TA u tom slučaju neće biti relevantna. A kako ja nemam dovoljno informacija da znam ili mogu sa dovoljnom sigurnošću pretpostaviti ishod glasovanja, ovo ću promatrati sa strane.

Quote from mitkko

Pa vi ste preporučili kupnju

Display More

haha, da ustvari, jesam, na 1,78 :) komentirao sam tada da ne volim kupovati pred objavu nekakvih važnih vijesti jer ne mou biti cijeli dan pred kompjuterom i igrati se najbržeg prsta. Isto je tako lako mogla biti velika svijeća prema dolje. Ne znam jeste primijetili kako je kupnja snažno ojačala i potjerala cijenu gore i prije službene objave glasanja. To je bio dobar signal od braće insajdera :) nisam nažalost stigao reagirati pa je pobjeglo. Poslije je bilo preriskantno za ulaz pa sam gledao sa strane. Nije mi žao, čestitam onima koji su uspjeli profitirati. Uvijek bude drugih prilika.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 26, 2020 at 8:59 PM
    Quote from mitkko

PTKM

OVo je graf od jučer, danas se još podaci nisu ažurirali. Ovo je swing trade, vraćamo se barem na prethodni top.

Danas se cijena već pokrenula, sada nam je potreban follow-through. Target je 83 kn, što je od danas +9,5%.

PTKM apdejt

Tko nije uspio neki dan ući, danas je imao priliku za popravni. Cijena je lijepo probila 50EMA i danas napravila retest. Indikatori su bullish, RSI se napinje prije breakouta, Stochastic samo što nije izašao iz oversold.

Target je 83 kn, potencijal +14%.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 26, 2020 at 9:08 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

IGH apdejt

Cijena je prekjučer došla do downside targeta koji je bio postavljen na 108-111 kn i jučer smo vidjeli lijepi odbijanac. Danas nažalost vidimo gravestone doji svijeću, što znači da ćemo sutra još malo prema dolje. To bi trebao biti retest ovog trokuta i dobra prilika za kupnju prije novog impulsa prema gore.

IGH apdejt

Ne volim kvariti zabavu, ali ovaj rast ne izgleda tehnički zdravo. Imamo danas ružnu topping svijeću, RSI pokazuje bearish divergenciju. Nisam siguran koliko ovo može ići još gore, prije očekujem konsolidaciju na zoni 113-115 kn. Ja nisam kupac dok se ova slika ne popravi.

Display More

IGH apdejt

Danas smo vidjeli bearish engulfing candle koja je potvrda preokreta u trendu - dalje idemo prema dolje. Ovaj moj tagret od 113 kn se školski uklapa u sliku bullish cyphera, što bi značilo da nakon toga idemo opet prema gore.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 26, 2020 at 9:16 PM

Moj kolega, za to nam ne treba TA:S

Sutra će se novac iz svih papira slijevati u Opte, i tako riba ribi grize rep

Sve vrtirepi na ovoj našoj burzi, sve sami ulagači :)

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 26, 2020 at 9:22 PM

Kolegice, danas bila bjezanija iz dlkva u djuru. Sutra iz djure u opte. Valjda se i vrati putujuci cirkus u dlkv😂

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 26, 2020 at 9:27 PM
    Quote from mitkko

TPNG

Evo još jedan tip. Cijena opasno koketira sa zonom otpora 44,50. Ako ovo probije vjerujem da ćemo vidjeti relativno brzi rast do cca 60 kn.

TPNG apdejt

Eto nam danas i breakout. Volumen je dobar, čak zadnjih dana i fundamenti idu na bolje i podržavaju rast. Pratimo dalje, target 60-63 kn, što je potencijal od +13%.

• naim
    Guest
    • August 26, 2020 at 9:31 PM

Ma te sve tehničke pričice i crtkarije su vrlo ograničenog karaktera i zbog male likvidnosti su ugkavnom jako dvojbene i manipulativne. To je danas zorno pokazalo trgovanje sa DDJH ili Opte.

To je tak. Piš mi vrit. Vrijedi dok netko sa malo većom količinom novaca ne rasturi pattern i ne nacrta svoj. Preko bare i na razvijenim marketima to uglavnom nije tako. Iako se i tamo špekulanti igraju, kao i ovdje sa penny stocks, short squeezevima i nazovimo ih manipulativnim trading strategijama. U tome nema nist loše, dapače.... ali u nas TA nažalost nema tu prediktivnu vrijednost i nazovimo to “moć”, koju ima ili može imati na velikim, superlikvidnim tržištima i najvećim stockovima.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 26, 2020 at 9:32 PM
    Quote from naim

Ma te sve tehničke pričice i crtkarije su vrlo ograničenog karaktera i zbog male likvidnosti su ugkavnom jako dvojbene i manipulativne. To je danas zorno pokazalo trgovanje sa DDJH ili Opte.

To je tak. Piš mi vrit. Vrijedi dok netko sa malo većom količinom novaca ne raturi pattern. Preko bare i na razvijenim marketima to uglavnom nije tako. Iako se i tamo špekulanti igraju, kao i ovdje sa penny stocks, short squeezevima i nazovimo ih manipulativnim trading strategijama. U tome nema nist loše, dapače.... ali u nas TA nažalost nema tu prediktivnu vrijendost koju ima ili može imati na velikim, superlikvindim tržištima i stockovima.

Nemoj onda ovo pratiti i sve ok.

• naim
    Guest
    • August 26, 2020 at 9:43 PM

Hocu i ukazivat ću upravo na tu nekonzistentnost i slabu prediktivnost zbog ograničene i male livindnosti.

Oliti stvarno misliš da možeš usmjeravat tržište svojim crtkarijama?

Pa forum je mjesto rasprave pro et contra... ja mislim da su tvoje simulacije sbbkbb zelje. Sorry.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 26, 2020 at 10:05 PM

Samo ti ukazuj, nema problema.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 6:57 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. KitoLovac

June 6, 2025 at 6:57 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 11:54 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. Blister

June 5, 2025 at 11:54 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

KitoLovac June 6, 2025 at 6:57 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

Blister June 5, 2025 at 11:54 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago