ja na igi ocekujem laganu korekciju nakon izvjesca, ali dionica je općenito u up trendu.
Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
Cekam i ja hladjenje i na Dlkv i na Igh. Sto ne znaci da jos necemo imati dan sa rastom.
Dakle, ako sam dobro shvatio... sutra bismo još mogli rasti, ali i ne moramo, ali ako se dogodi da rastemo, onda u četvrtak sigurno padamo, osim ako ne padamo već sutra jer onda u četvrtak možemo nastaviti padati, ali i ne moramo jer možemo i rasti.
Kolege ovdje hoće reći da je dionica pregrijana i u normalnih okolnostima bi hlađenje bilo očekivano. Međutim, kada je tržište u stanju euforije onda ponekad imamo situaciju da dionica ode u neslućene visine, ali uvijek se nakon toga vrlo brzo strmoglavi. Što je veća euforija to je i kasniji pad veći. Iznimka ovom pravilu je samo slučaj ako je rast prouzrokovan nekom pozitivnom vijesti koja bitno pozitivno utječe na poslovanje firme.
Pogledajte graf primjerice DLKV danas i usporedite ga sa sličnom situacijom iz 3. mjeseca 2017. Danas na DLKV imamo paraboličan rast, cijena je trenutno 40% iznad 50EMA, RSI(9) je 94,5 - toliko visok nije bio nikada (na grafu imam podatke od 2008.), cijena je ispala iz Bollingera...
Sa druge strane, 2017. je cijena bila 55% iznad 50EMA, tako da tko zna koliko visoko ovo može još otići. Ono što je važno primijetiti je da je 2017. pad nakon takvog rasta bio 30%, tako da su vjerojatno mnogi gadno ovdje opekli. Kada nakon ovakog rasta krene pad tu je onda važno imati najbrži prst.
Ne tvrdim da će sutra ovdje biti ovo slučaj, možda se tek trebaju objaviti nekakve vijesti koje bi opravdale ovakav rast (ipak smo mi zemlja insajdera), zato -tko će ga znati.
2020.
2017.
-
Mitkko, kad će hlađenje S&p-a?
-
IGH apdejt
Cijena je prekjučer došla do downside targeta koji je bio postavljen na 108-111 kn i jučer smo vidjeli lijepi odbijanac. Danas nažalost vidimo gravestone doji svijeću, što znači da ćemo sutra još malo prema dolje. To bi trebao biti retest ovog trokuta i dobra prilika za kupnju prije novog impulsa prema gore.
IGH apdejt
Ne volim kvariti zabavu, ali ovaj rast ne izgleda tehnički zdravo. Imamo danas ružnu topping svijeću, RSI pokazuje bearish divergenciju. Nisam siguran koliko ovo može ići još gore, prije očekujem konsolidaciju na zoni 113-115 kn. Ja nisam kupac dok se ova slika ne popravi.
Kolega mitkko, igh ima highest high i highest low. To je pravi bull, dok nemamo potvrdu stagnacije ili promjene trenda ovo je po meni up i dalje.
-
Da, slazem se, mislim da ce samo u korekciju kako sam prikazao ma grafu. To ce biti higher low i onda idemo dalje prema gore, tako to barem za sada izgleda. To ce biti prilika za kupnju.
Mitkko, kad će hlađenje S&p-a?
Ne znam kada ce hladjenje. Ovo nije usporedivo sa S&P. S&P je imao tehnicki zdravi rast, ne parabolicni (koliko je zdravo fundamentalno je drugi par opanaka). Bilo je nekoliko slucajeva kada sam mislio da ce ozbiljnije pasti jer su se ukazale neke formacije koje su davale naznake tome, ali se nikada nisu potvrdile.
-
RIVP apdejt
Dok traje zabava na stečajušama, RIVP prolazi ispod radara. Cijena se pokrenula, tehnički je lijepa slika, MACD i Stochastic bi danas trebali dati buy signal. Target je 25,50 kn.
INGR
Gledao sam ovaj rastući trokut, ali nisam očekivao da će cijena doći do targeta u samo jednom danu. Ako ćemo se držati zdravog razuma, cijena bi se trebala konsolidirati negdje do zone 8,10 i onda nastaviti dalje do 9,50. Ali eto, ovih dana svjedočimo manijakalnoj euforiji, pa tko zna šta će biti i sa ovime.
-
-
mitkko imaš li noviji graf za ATPL, ili stari apdejtan?
-
44, 50 ??
-
44, 50 ??
Pardon, 54,50.
-
-
ADRS2 is on the move.
Cijena je uvjerljivo osvojila zonu 370 kn i sada (za početak) stidljivo ide naprijed. Vjerujem da ćemo uskoro vidjeti veće dnevne poraste na povećanim volumenima. Cijena je iznad 50 EMA i svi indikatori su bullish.
Upozorio sam na priliku za kupnju po 363. Do danas smo došli gotovo do pola puta tadašnjeg targeta. Sada bih se usudio čak i malo podići target do cca 400-405 kn, što je +7%.
Znam da ovaj potencijal rasta nije ni blizu usporediv sa potencijalom koji smo vidjeli na DLKV, INGR ili IGH (i sličnima). Ja osobno ne volim trejdati sa velikim novcima na tim dionicama jer su velike fluktuacije u likvidnosti i često je slaba podrška bida pa tako onda možeš lagano zaglaviti ako iz nekog razloga moraš brzo sa velikom količinom izaći iz pozicije. Zato koliko god sladak bio taj postotni rast, zarada u apsolutnim iznosima nije ne znam kakva. ADRS je opet sa druge strane primjer dionice u kojoj puno komotnije ulazim sa većom pozicijom.
ADRS2 apdejt
ADRS2 stabilno napreduje. Volumeni su pristojni iako bi mogli biti i veći, indikatori stabilni. Kada završi zabava sa stečajušama vjerujem da će i ovo ozbiljnije potegnuti.
-
Po tome ce adris 2 doci na razine adrisa
Hm, da. Uvijek je postojala premija na R-A. Jel zna netko ovdje koliko je to povijesno bilo u prosjeku? Nisam dugo pratio ovu dionicu, ali po sjećanju bih rekao da je bilo oko 20%. Ako je suditi prema ovom grafu da će ADRS2 nastaviti sa rastom, onda je ADRS trenutno podcijenjen i pratit će u rastu. Trenutno je premija 13,75%.
-
Mittko, možeš li graf za VIRO ? hvala
-
Po tome ce adris 2 doci na razine adrisa
Hm, da. Uvijek je postojala premija na R-A. Jel zna netko ovdje koliko je to povijesno bilo u prosjeku? Nisam dugo pratio ovu dionicu, ali po sjećanju bih rekao da je bilo oko 20%. Ako je suditi prema ovom grafu da će ADRS2 nastaviti sa rastom, onda je ADRS trenutno podcijenjen i pratit će u rastu. Trenutno je premija 13,75%.
Oko 60 kn u prosjeku, što znači da je ova korekcija prema gore bila očekivana s obzirom na cijenu R-A od 320 kn. Sad smo opet u očekivanom omjeru.
-
Oko 60 kn u prosjeku, što znači da je ova korekcija prema gore bila očekivana s obzirom na cijenu R-A od 320 kn. Sad smo opet u očekivanom omjeru.
Kako mislis 60 kn? Trebali bi gledati postotnu razliku.
-
Zašto postotnu. Razlika je u glasačkom pravu, a to market cijeni kao 60 kn. Kako cijena raste / pada tako se i % mijenja.
-
Zašto postotnu. Razlika je u glasačkom pravu, a to market cijeni kao 60 kn. Kako cijena raste / pada tako se i % mijenja.
Razlika u cijeni je premija zbog glasačkih prava. Postavi si stvari ovako - da recimo sutra ADRS2 vrijedi 1 kn, jel bi ADRS vrijedio 1+60 kn?
-
Ružna svijeća danas na DDJH. Tko je kupio ujutro, do kraja dana je izgubio 37%. Neće mi nikada biti jasno kako to ljudi uvijek tako lakomo reagiraju. Tko je jednom prošao ovu školu, brzo nauči, ali izgleda da uvijek bude nekih novih naivaca. Tako na to treba gledati - to je škola. Been there, done that Sada su dugoročni.
-
Ružna svijeća danas na DDJH. Tko je kupio ujutro, do kraja dana je izgubio 37%. Neće mi nikada biti jasno kako to ljudi uvijek tako lakomo reagiraju. Tko je jednom prošao ovu školu, brzo nauči, ali izgleda da uvijek bude nekih novih naivaca. Tako na to treba gledati - to je škola. Been there, done that Sada su dugoročni.
Iskreno priznajem da sam na Djuri trzila 0 kuna. Neka me "nasamare" na dlkv ili igh a ne na necemu sto ce sigurno propasti.
-
A tko je prodao u jutro a kupovao dan,dva prije
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k