pokušava se sitnim petardama koje imaju jak odjek u crobexu narušiti ravnoteža na 1620, do kraja dana se očekuju i dimne bombe, ne dajte se zbuniti
Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
Baš, i to na ERNT, PODR sa sramotno sitnim nalozima.
-
Tehničari, kako vam izgleda SPY?
Na weekly grafu imamo ogromam rising wedge (iako, imali smo ih po putu već nekoliko :), cijena je ispala i radi retest, ispod su sve tri EMA i podrška Clouda. Nezgodacija je ovdje što je Stochastic po prvi puta u ovom rallyu dao sell signal, a MACD histogram pada već četiri tjedna zaredom. Vjerojatnost je da u sljedećim tjednima idemo prema dolje, pitanje je samo koliko duboko. Prva stanica je vjerojatno 100EMA koja koincidira sa dnom Clouda (zona cca 290), a ako to pukne odnosmo dalje do 270. Zanimljivo je još da je target ovog rising wedge-a na 250, što je dosta ispod 200EMA, a to onda opet znači veliki overhead otpor cijeni. Bumo vidli
Na daily grafu se vide detalji. U ovom prvom padu su sve tri EMA bile dobra zona podrške. Ako je vjerojti projekcijama iz weekly grafa, projekcija cijene na ovom grafu bi mogla izgledati otprilike kako sam ovdje ucrtao - vjerojatno ćemo imati jedan do dva odbijanca na tim EMA-ovima, onda bi mogli otići dolje do dna clouda, tu se odbiti ponovo prema gore do EMA-ova koji su sada jaka zona otpora, i onda opet prema dolje do cca 250. Na ovom grafu je zanimljivo što je po prvi puta u ovom rallyu Tenkan prešao Kijun, što je prema Ichimoku zakonitostima sell signal.
U svakom slučaju, cijena je u teškoj poziciji, malo iznad EMA-ova koji bi morali obraniti cijenu ako misli dalje rasti. Sve ispod je nezgodacija sa velikim potencijalom daljnjeg pada.
-
Renoir .
Respect !
I točka, i zarez, sve je kako piše
-
SPY ETF, o tome govorimo ?
Standard & P 500 indeksni?
Već pada
-
SPY ETF, o tome govorimo ?
Standard & P 500 indeksni?
Već pada
Da, ETF. Njega pratim umjesto SPX jer na investing.com iz nekog razloga nema volumen na SPX grafu.
-
Kolega Mitko taj klin mozete zaboraviti. Ja sam 99% uvjeren da ce dogodine Sp500 na novi ATH.
-
Kolega Mitko taj klin mozete zaboraviti. Ja sam 99% uvjeren da ce dogodine Sp500 na novi ATH.
Ne znam, ali nadam se da si u pravu. Kada pada nema zarade (mislim na ZSE)
-
Njima slijedi novi impuls. Svijet se opet normalizira. Bakar poskupljuje...nafta se drzi na 40.
-
CROBEX
Stavit ću ovo javno, slobodno me iskritizirajte, ni ja ne bih volio da se stvari ovako odigraju. Kako god, graf ne izgleda dobro.
Danas je nezahvalno raditi projekcije bilo čega za neki duži period jer se stvari mijenjaju iz dana u dan, ogromni novci se upumpavaju na tržišta, strane burze divljaju iako već neko vrijeme očekujem veći pad a indeksi neumorno svakodnevno osvajaju ove vrhove. Na američkim indeksima smo također imali rising wedge koji nakon propadanja ponovo formira još veći wedge, i tako unedogled. SPX je ovih dana ispao iz jednog takvog wedge-a, vidit ćemo kako će dalje. Kako ZSE jako dobro prati strane burze u padu a slabo u rastu, ne bi me čudilo da nam se burza povede za padom vani koji vjerujem da dolazi uskoro.
U svakom slučaju treba biti oprezan. Graf iscrtava rising wedge, target je 1450-1470. Došli smo do 0,5 Fib, tu je i 100EMA, indeks je već ispao iz wedga, RSI je probio liniju trenda, moment cijelo vrijeme opada, MACD okreće prema dolje.
Komentari su dobro došli.
ovo je graf S&P iz 1929., prije ogromnih novaca koji se upumpavaju na tržišta.
sličnost sa našim CROBEX-om je nevjerojatna.
ovdje nema tih novaca koji se upumpavaju, jer naše banke već neko vrijeme ne koriste naš repo market.
mirovinci čekaju novo zaduženje i/ili ovaj mogući propad CROBEX-a, jer nam je prinos na 10-godišnju obveznicu sa 0.5% u 11/2019, uzletio na 1,5% ili 3x u samo 6 mjeseci
-
-
CROBEX
Stavit ću ovo javno, slobodno me iskritizirajte, ni ja ne bih volio da se stvari ovako odigraju. Kako god, graf ne izgleda dobro.
Danas je nezahvalno raditi projekcije bilo čega za neki duži period jer se stvari mijenjaju iz dana u dan, ogromni novci se upumpavaju na tržišta, strane burze divljaju iako već neko vrijeme očekujem veći pad a indeksi neumorno svakodnevno osvajaju ove vrhove. Na američkim indeksima smo također imali rising wedge koji nakon propadanja ponovo formira još veći wedge, i tako unedogled. SPX je ovih dana ispao iz jednog takvog wedge-a, vidit ćemo kako će dalje. Kako ZSE jako dobro prati strane burze u padu a slabo u rastu, ne bi me čudilo da nam se burza povede za padom vani koji vjerujem da dolazi uskoro.
U svakom slučaju treba biti oprezan. Graf iscrtava rising wedge, target je 1450-1470. Došli smo do 0,5 Fib, tu je i 100EMA, indeks je već ispao iz wedga, RSI je probio liniju trenda, moment cijelo vrijeme opada, MACD okreće prema dolje.
Komentari su dobro došli.
ovo je graf S&P iz 1929., prije ogromnih novaca koji se upumpavaju na tržišta.
sličnost sa našim CROBEX-om je nevjerojatna.
ovdje nema tih novaca koji se upumpavaju, jer naše banke već neko vrijeme ne koriste naš repo market.
mirovinci čekaju novo zaduženje i/ili ovaj mogući propad CROBEX-a, jer nam je prinos na 10-godišnju obveznicu sa 0.5% u 11/2019, uzletio na 1,5% ili 3x u samo 6 mjeseci
Je ali je im je index bio vec ozbiljno pregrijan, kupovale se dionice na jeftine kredite i bio je ogromni bubble. To nije usporedivo sa našim trenutnim stanjem. Da se tako zroka kod nas imali bi na nekim kompanijama prelude multiple. Imali smo mi naš 5500 krah. Luda vremena...samo sam stiskao F5 i gledao kako prije ručka "zaradim" pola plaće a popodne drugu polovicu...koja vremena. Nakon toka plač i averzija prema svemu što zvuči kao financijski instrument .
-
To je to...Crobex 1600... poništene negativne divergencije.
Idemo sad rasti.
Dax već potegao u plus.
-
Idemo sad rasti.
Dax već potegao u plus.
mislim da je ovo razlog.
https://www.teletrader.com/ecb-announces-…9828?internal=1
čini se da ministar Marić ima više sreće nego pameti, obzirom da se u 11./2019. mogao zadužiti na 10 godina po stopi od 0,5%.
-
Idemo sad rasti.
Dax već potegao u plus.
kod švabe se radi, oni iz jedan minus u jedan plus, a mi ni makac, valjda se želi ovih 1600 natempirati točno u bobu, sada je 1600,24
-
I jedan dječji
Trokut.
Ascending triangle
Njih se treba čuvati, piše da grizu, al' ovaj je posložen za Up
-
kod švabe se radi, oni iz jedan minus u jedan plus, a mi ni makac, valjda se želi ovih 1600 natempirati točno u bobu, sada je 1600,24
Danke Deutschland bi mogla ipak na kraju dana zavrsiti oko nule jerbo Wirecard ide u bescjenje. Sa valuacije od cca 28 milijardi u jednom trenutku kompletan bankrot u par tjedana. Potres poprilicno velike magnitude.
Ispalo da 2 milijarde na papiru u knjigama nisu ni postojale. Vidi se da i nijemci imaju talenta za kreativno racunovodstvo.
-
bome ga ovi rokaju gadno, nešto kao naš Uljanik
-
Fintech stecajusa prve klase. Samo kaj malo ljudi shvaca da kad si fintech tesko je primjetiti koju nulu vise ili manje u excelu tj. na CRM platformi. Tko uopce danas gleda sto i kak upisuje u telefon. A bas su si fino nadodavali nepostojece klijente i promet po njima.
-
Idemo sad rasti.
Dax već potegao u plus.
ništa od ovog. prva stanica na 1550.
-
zasad još uvijek sve crveno, osim VIX-a
al koliko sam vidio po TA, tržišta rade korekcije prema fibo linijama (pa tako i CROBEX)
a evo i malo dobrih vijesti.
https://www.teletrader.com/ecb-releases-l…etails/52512229
a ima i malo špekulacija
https://www.teletrader.com/dow-down-over-…2511?internal=1
vidit ćemo hoće li nam sutra slijediti odbijanac ili daljnji propad.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k
- harpun