Zanimljiv graf kolega, ali svi indikatori ukazuju na pregrijanost. RSI na 86. Prepregrijano.
Ako Crobex ide 2500 onda mora prvo pasti na 1880-1920 i onda gore.
Ako isto ne uradi onda slobodno mozete prodati ovaj market na svakom rastu. preko 2100.
Zanimljiv graf kolega, ali svi indikatori ukazuju na pregrijanost. RSI na 86. Prepregrijano.
Ako Crobex ide 2500 onda mora prvo pasti na 1880-1920 i onda gore.
Ako isto ne uradi onda slobodno mozete prodati ovaj market na svakom rastu. preko 2100.
Pogled na petogodišnji weekly graf. Crobex
Ispali smo sa linije uptrenda, držim da se radi samo o sidetracku
Obzirom na sezonu izvješća, i isplatu dividendi, mislim da ćemo up, a ne down
Mogućni cup u razvoju, ni to ne znamo. Black Swan, Bear market, just name it......
Ali graf izgleda dobro.
@Neo, gdje vidis da je RSI 86? Na monthly grafu je 66, na weekly 63, na daily 51. Gledam na mobitelu pa mozda stvarno nesto ne vidim dobro.
Druga stvar je da se RSI moze hladiti i sideways kretanjem cijene, sto je zapravo vrlo cesto u bull marketu.
Ako dobro gledam, 85 kn je prvi val nakon izvjesca.
ne iskljucujem kolega...ma te dnevne grafove pratim sve manje. Gledam samo weekly i monthly i oni su najbolji jer daju siru sliku.
Crobex ima formiran SHS pattern. Pukne li 2017 ide do 1982..tu negdje.
S obzirom sa smo i dalje u rastucem trendu koji kao da je na aparatima, ocekujem pad malo nize, na cca 1960 i onda prema 2150 i dovrsenje vala. Potom opet korekcija..mislim da ce ova godina biti jako jako dosadna.
I slazem se s vama da Crobi formira cup..potom korekcija i handle.
Target 2800
Imaš i na 6,25.taj je najbrutalniji
Ajd vi Nostradamusi sad lijepo recite - po tehnickoj analizi, gdje ovo ide?
Ako iz ovoga ovi "tehničari" ne nauče nešto, onda neće nikad. Ko mala djeca gledaju uzorke i crtaju po grafu, uvjeravajući se da to nešto znači. Jedino što mogu s tim je pogubiti pare. Presmješno. Al nek se vesele i nek se igraju ako ih to zabavlja. Vjerujem da će bar neko skužiti da to gledanje u kristalnu kuglu nema nikakvog smisla i da svi ti tehničari ispadaju smješne neznalice bilo kome ko pogleda to malo relano sa strane...
I zato je moj prijedlog da se to svakako izdvoji u posebnu temu, a da se tu ne objavljuju te dječje crtkarije....
@Kresso M, ja sam jedan od tih tehničara i dječaraca koji voli grafove. Ali dječarac koji zarađuje👍 I naravno, ne gledam u nikakve kristalne kugle. A ti radi onako kako najbolje znaš, to je tvoja stvar.
Ah...value investitori i " tehnicari "
Ljudi su tesko povjerovali i da je Zemlja okrugla 🙂
Graf nas uci koje zamke treba izbjeci .
I sto se moze ocekivati.
A ne sto ce biti.
Ajd vi Nostradamusi sad lijepo recite - po tehnickoj analizi, gdje ovo ide?
Ako iz ovoga ovi "tehničari" ne nauče nešto, onda neće nikad. Ko mala djeca gledaju uzorke i crtaju po grafu, uvjeravajući se da to nešto znači. Jedino što mogu s tim je pogubiti pare. Presmješno. Al nek se vesele i nek se igraju ako ih to zabavlja. Vjerujem da će bar neko skužiti da to gledanje u kristalnu kuglu nema nikakvog smisla i da svi ti tehničari ispadaju smješne neznalice bilo kome ko pogleda to malo relano sa strane...
I zato je moj prijedlog da se to svakako izdvoji u posebnu temu, a da se tu ne objavljuju te dječje crtkarije....
A ti mu ga dodješ kao znalac, pa si ovo sve znao i predvidio iz literature bez slikica. Pa mogao iz iz humanih razloga reći ljudi moji sad ce potop. Ili si tako sebičan da se samo ti bogatiš. Prema tom šuti i ne javljaj se.
A ti mu ga dodješ kao znalac, pa si ovo sve znao i predvidio iz literature bez slikica. Pa mogao iz iz humanih razloga reći ljudi moji sad ce potop. Ili si tako sebičan da se samo ti bogatiš. Prema tom šuti i ne javljaj se.
Tema je Optima... Ali samo da se nadovezem na TA - meni je ona korisna da znam odrediti trendove... Nisam daytrader, ulazem na duzi rok i to po dva modela ulaganja - ili trazim dionice koje isplacuju dividendu ili one za koje sumnjam da ce biti preuzete... Sva ostala trgovina dionica se svodi na spekulaciju (negdje dnevnu, negdje dugorocnu)...
Naravno da nisam predvidio. Meni ovo nije važno. Kao što se nisu predvidjele ni neke druge puno veće krize pa ih je value investiranje nadišlo. One uopće nisu važne. Oni koji se zavaravaju tehničkom analizom ovakve stvari sasjeku...
P.S. Na to tvoje "šuti i ne javljaj se" ti mogu samo reći "_________ i _________", al onda bi dobio zabranu, pa neću. .I.
crobex danas "bitka " oko kvote 1926. hoće li gore ili dolje ?
Tko je pratio forum mogao je vidjeti moj post u kojem sam rekao da slijedi korekcija do 1810-1840. Dakle ima se roniti po meni jos. Al sve sto brzo padne brzo se i odbije.
Ja ocelujem padanje ali laganije narednih dana i onda nagli rast Crobexa preko 2200.
Da ne bi bilo zabune moguće je jače zelenilo već sutra i tijekom tjedna.
Vjerujem da je Crobex prošao najgore. Dno dna i dalje ponavljam mislim da tehnički ne bi smjelo
niže od rapsona 1820-1860.
Dobro se mi i držimo kolega.
Te usporedbe si možemo okačiti mačku o rep. Hint Agrokor-Borg.
Ja sam se prepao ovog pada...
Kaj da radim? Da se rasprodam?
Ameri u 10% korekciji
Drž' te gaće 🙃
Ovo gore pitanje, bježati ili ostati, hm...
Nema tu odgovora sa strane.
Sve ovisi koliko dobro čovjek podnosi bol. I da li je po orijentaciji dugoročan ili timer