Moja topla preporuka je hvatati crtu iz opte na 5.8kn-6kn..moja procjena je 4.6kn iduci tjeda
Kolega Neo vrhunski stručnjak uzima bi po 4,6 ja ti svoje dam tek priko 10 hehe.
Moja topla preporuka je hvatati crtu iz opte na 5.8kn-6kn..moja procjena je 4.6kn iduci tjeda
Kolega Neo vrhunski stručnjak uzima bi po 4,6 ja ti svoje dam tek priko 10 hehe.
Ono je bio pinocchio bar, jedna svjećica..
Flag je u širem vremenskom okviru.......... al' to ide up !!!!!!!!!!!
da. na tjednom grafu fina zastavica.
po drugu Fibonacci-u targeri 7.13 i 7.52.
sasvim izgledno ako zastavica svoje odradi.
ovo plašilo na 6,24 sa 45.000 kom će se vjerojatno ukloniti čim rast krene.
dnevni Elder kaže buy, čekamo da tjedni još okrene, al već se sramežljivo nazire.
Ovako to izgleda, dječji uradak
Mjesečni prikaz trgovanja, satni interval
Il' ga vidiš, ili ne vidiš
Cup, handle povlačenje cijene , i target 6,80
Handle će biti sitniš
Nema divergencija, sve školski uredno
Moja topla preporuka je hvatati crtu iz opte na 5.8kn-6kn..moja procjena je 4.6kn iduci tjedan.
Može li graf?
Optima - tjedni graf.
meni ovo izgleda kao jutarnja zvijezda.
The morning star candlestick pattern is considered a sign of hope in a bleak market downtrend.
It is a three-stick pattern: one short-bodied candle between a long red and a long green.
Traditionally, the ‘star’ will have no overlap with the longer bodies, as the market gaps both on open and close.
It signals that the selling pressure of the first day is subsiding, and a bull market is on the horizon.
molim kolege za mišljenje.
što mislite o DDJH ?
Morning Star, samo joj fale tall candlesticks
Al ' mi smo mala burza
Gledam godišnji, daily... pennant
Konsolidacija, a što god pogledam izgleda mi za break up, a ne down. Al' ovo je čisti charting, ništa indikatori
Nevažno.
Čista ezoterija.
Ne trejdam opte, trčala sam dva puta za papirom i zamjerilo mi se
Zlocesta malo sam bacio oko na te grafove nije bas da cesto to radim ali ta slika mi bas ne lici na morning star iskreno, malo sam pogledao taj tjedni i mjesecni graf realno meni to s tehnicke strane na tjednom grafu izgleda ovako da je nastao lower low s onim padom od 8 na 4 s te strane tehnicki mozemo onda reci da je down trend jer trend se definira tim da cijena radi higher high ili lower low, ovaj desni dio mogli bi reci da izgleda kao zastavica medjutim ako s definicije trenda gledamo da je ta zastavica formirana u down trendu nisam siguran da se bas moze uzest kao bulish mozda kratkorocno, s druge strane ova linija pokazuje i moguci razvoj head and shoulder pattern-a, iako to je sve ono moguce vidjenje necega sta jos nije definirano, pattern nastaje samo kada se probije i tek tada mozemo rec da je se radi o nekom patternu s druge strane kako kazu ovo je nelikvidno trziste da bi tehnicka imala puno smisla jer nelikvidnost radi preveliku oscilaciju u cijeni, s druge strane pattern-i samo kazu da je veca vjerovatnost na nekoj strani da ce krenit cijena sta ne znaci da i suprotno nije realno.
Zlocesta malo sam bacio oko na te grafove nije bas da cesto to radim ali ta slika mi bas ne lici na morning star iskreno, malo sam pogledao taj tjedni i mjesecni graf realno meni to s tehnicke strane na tjednom grafu izgleda ovako da je nastao lower low s onim padom od 8 na 4 s te strane tehnicki mozemo onda reci da je down trend jer trend se definira tim da cijena radi higher high ili lower low, ovaj desni dio mogli bi reci da izgleda kao zastavica medjutim ako s definicije trenda gledamo da je ta zastavica formirana u down trendu nisam siguran da se bas moze uzest kao bulish mozda kratkorocno, s druge strane ova linija pokazuje i moguci razvoj head and shoulder pattern-a, iako to je sve ono moguce vidjenje necega sta jos nije definirano, pattern nastaje samo kada se probije i tek tada mozemo rec da je se radi o nekom patternu s druge strane kako kazu ovo je nelikvidno trziste da bi tehnicka imala puno smisla jer nelikvidnost radi preveliku oscilaciju u cijeni, s druge strane pattern-i samo kazu da je veca vjerovatnost na nekoj strani da ce krenit cijena sta ne znaci da i suprotno nije realno.
A gap na 3 zinuo i čeka...
Gledala sam i ja isti graf, mislim da sam ga i postala...... ovo je na trogodišnjem mogao biti lijepi školski shs..al' je došla korona i papiri su se bacali
Flag.... istina je... ali je flagpole takav da bode oči
Pa računam da je flag dok ne dokaže suprotno
Morning star su labavo shvaćene tri posljednje weekly svjećice..., ali na gornjem grafu nisu svjećice, nego barovi
Sve skupa, TA nije egzaktna znanost, osim što dobro pokazuje supporte i otpore
Neki autori navode da angled linije možeš baciti niz vodu / Greg Morris/ , samo trend linije, i horizontalne linije imaju smisla... pa to unosi dodatnu smutnju.
Sve skupa, bavimo se......... ezoterija
Maloprije mi piše frend, jedan od rijetkih koji se može svrstati u kategoriju Tape Reader, da ako u tri pokušaja down ne ide down, onda je vjerojatnije d aide up
Whatever.
Il' si vjernik, il' nisi
Gap.. piše Bulkowsky da razlikuje 11 vrsta gapova... a da nekima treba i tri mjeseca za overlap
Mislim da je Elder pisao da se većina gapova popuni unutar godine dana, a i nama bi se to moglo desiti ako nam se desi odgoda... to i vrapci znaju
A mi se u stvari ovdje samo zabavljamo, čekajući.
P.S. nadam se da me na temi TA nitko ne shvača ozbiljno
Gap.. piše Bulkowsky da razlikuje 11 vrsta gapova... a da nekima treba i tri mjeseca za overlap
Mislim da je Elder pisao da se većina gapova popuni unutar godine dana, a i nama bi se to moglo desiti ako nam se desi odgoda... to i vrapci znaju
A mi se u stvari ovdje samo zabavljamo, čekajući.
P.S. nadam se da me na temi TA nitko ne shvača ozbiljno
Znate kako je pokojni Kuže rekao: Samo za novce koje si spiskao možeš reći da su tvoji
Display MoreGledala sam i ja isti graf, mislim da sam ga i postala...... ovo je na trogodišnjem mogao biti lijepi školski shs..al' je došla korona i papiri su se bacali
Flag.... istina je... ali je flagpole takav da bode oči
Pa računam da je flag dok ne dokaže suprotno
Morning star su labavo shvaćene tri posljednje weekly svjećice..., ali na gornjem grafu nisu svjećice, nego barovi
Sve skupa, TA nije egzaktna znanost, osim što dobro pokazuje supporte i otpore
Neki autori navode da angled linije možeš baciti niz vodu / Greg Morrsi/ , samo trend linije, i horizontalne linije imaju smisla... pa to unosi dodatnu smutnju.
Sve skupa, bavimo se......... ezoterija
Maloprije mi piše frend, jedan od rijetkih koji se može svrstati u kategoriju Tape Reader, da ako u tri pokušaja down ne ide down, onda je vjerojatnije d aide up
Whatever.
Il' si vjernik, il' nisi
I Peter Brandt je rekao da trend linije nemaju stastisticki neku vaznost s tehnickog aspekta da su neki patterni vazniji medju prvima shs
Ako pogledamo na mjesecnom grafu onda mozemo rec da je formiran bio double bottom i da je ovo bio pad na neckline i sad formiranje simetricnog trokuta, tako da kako god pogledas mozes naci uporiste i na jednu i drugu stranu, moguce je vrlo lako ponovno testiranje necklinea s obzirom da je to veci otpor
Display MoreJedan, dva, tri..... veseli smo svi
Istina je da imam iznimno malen monitor, business klasa.... al' ovo je tri
Jedino nam taj sideway ne ide u prilog, ili ide........
Ajmo pitati mittka
Mislim da ovo nije ascending broadening wedge, za tu formaciju bismo trebali barem dva dodira sa gornjom i donjom linijom trenda.
Evo kako ja to vidim (graf u prilogu). Uzmite u obzir da sam zadnjih dana bearish nastrojen, pa sam možda malo pristran. Nemam OPTE.
Graf ne pokazuje nikakav poseban pattern. Prije dva dana smo imali breakdown ovog trendline-a na povećanom volumenu, što ukazuje na potencijalni nastavak downtrenda. Cijena je radila higher low (HL) i higher high (HH), dok je RSI bio u downtrendu. MACD ukazuje na sell, Stochastic je već neko vrijeme u downtrendu.
Na grafu su Heikin Ashi svijeće, to trenutno gledam da filtriram buku jer cijena zadnjih dana ne pokazuje jasan trend. Meni dvije velike Heikin Ashi svijeće ukazuju na nastavak downtrenda. Ako bi bilo nekog preoketa trenda u sljedećim danima, logično mjesto za to bi bilo između 0,5 i 0,382 Fib linija, što je negdje između 5,10 i 5,40 kn, ali to ne čekujem u sljedećih nekoliko dana. Ako do preokreta i dođe, prije toga očekujem sideways kretanje sa laganim trendom prema dolje.
Projekciju kretanja cijene sam ucrtao na grafu. Mislim da ćemo testirati prijašnje dno, odnosno zonu 0,786 Fib, što je cca 18% niže od današnje cijene.
Moram napomenuti da nisam zadnjih mjesec dana pratio vijesti vezane za preuzimanje, nemam pojma šta se po tom pitanju događa. Ova projekcija cijene je čisto tehničke naravi.
trgovanje baš onako kako je kolega i prognozirao.
testirali smo fibo 50% i izdržala je.
pa smo imali proboj prema 6 kn i testiranje fibo linije 23,6% na 5,84 kn koje je propalo i sad idemo prema potpori na fibo liniji 38,2% na 5,44.
potpora zasad izgleda dobro, čim se cijena približi 5,50 postave se veliki nalozi na kupnju.
molim prognozu za daljnje trgovanje kad budete u mogućnosti
Display MoreATPL
Ovaj graf je vrlo zanimljiv, kompliciran i trenutno nepredvidiv. Trenutno smo u "no trade zone". Moj plan je pratiti svakodnevno i "act accordingly", a za to imam dva scenarija.
Cijena je od zadnjeg dna radila higher high (HH) i higher low (HL), a sada prije dva dana smo imali prvi lower high (LH). Sada je trenutno na prijelomnoj točki , leži na liniji trenda i može ići u dva smjera - ili probija trendline prema dolje ili se odbija, radi higher low (HL) i ide dalje prema gore. Uvijek je naravno moguć i fake breakout.
RSI je već probio rastuću liniju trenda i dolazi do potencijalne linije podrške. U slučaju da cijena u sljedećim danima napravi HL, ova linija na RSI bi trebala biti linija podrške.
Stochastic je u downtrendu, MFI i MACD histogram također. To načelno nije dobar znak, ali isto tako ne mora biti ako je cijena u konsolidaciji. Zato je ovo sada no trade zona. Volumen cijelo vrijeme opada, Bollinger se sužava, cijena je ispod svih EMA i Ichimoku cloud-a, cijena je u svojevrsnom trokutu, a takvi trokuti mogu mogu imati breakout u oba smjera.
Dakle, da zaključim, imamo dva scenarija, sve kako je ucrtano na grafu. Prvi scenarij govori -43% (cca 100 kn), drugi +54% (270 kn). Moguće je naravno i nešto između, ali to za sada na žalost ne mogu predvidjeti. Stvari će biti jasnije nakon breakouta, bilo prema gore ili prema dolje.
Ako se cijena odbila od 160 kn prema 175 uz današnji porast BDI-a, pretpostavljam da je
trenutno aktualan scenarij B i potencijal porasta +54% (270 kn), dakako uz daljnji porast BDI-a.
Display MoreDisplay MoreMislim da ovo nije ascending broadening wedge, za tu formaciju bismo trebali barem dva dodira sa gornjom i donjom linijom trenda.
Evo kako ja to vidim (graf u prilogu). Uzmite u obzir da sam zadnjih dana bearish nastrojen, pa sam možda malo pristran. Nemam OPTE.
Graf ne pokazuje nikakav poseban pattern. Prije dva dana smo imali breakdown ovog trendline-a na povećanom volumenu, što ukazuje na potencijalni nastavak downtrenda. Cijena je radila higher low (HL) i higher high (HH), dok je RSI bio u downtrendu. MACD ukazuje na sell, Stochastic je već neko vrijeme u downtrendu.
Na grafu su Heikin Ashi svijeće, to trenutno gledam da filtriram buku jer cijena zadnjih dana ne pokazuje jasan trend. Meni dvije velike Heikin Ashi svijeće ukazuju na nastavak downtrenda. Ako bi bilo nekog preoketa trenda u sljedećim danima, logično mjesto za to bi bilo između 0,5 i 0,382 Fib linija, što je negdje između 5,10 i 5,40 kn, ali to ne čekujem u sljedećih nekoliko dana. Ako do preokreta i dođe, prije toga očekujem sideways kretanje sa laganim trendom prema dolje.
Projekciju kretanja cijene sam ucrtao na grafu. Mislim da ćemo testirati prijašnje dno, odnosno zonu 0,786 Fib, što je cca 18% niže od današnje cijene.
Moram napomenuti da nisam zadnjih mjesec dana pratio vijesti vezane za preuzimanje, nemam pojma šta se po tom pitanju događa. Ova projekcija cijene je čisto tehničke naravi.
trgovanje baš onako kako je kolega i prognozirao.
testirali smo fibo 50% i izdržala je.
pa smo imali proboj prema 6 kn i testiranje fibo linije 23,6% na 5,84 kn koje je propalo i sad idemo prema potpori na fibo liniji 38,2% na 5,44.
potpora zasad izgleda dobro, čim se cijena približi 5,50 postave se veliki nalozi na kupnju.
molim prognozu za daljnje trgovanje kad budete u mogućnosti
Da, prognoza je bila prilično točna. Za dalje nažalost ne vidim duge i jednoroge.
Cijena je došla do jake linije otpora i tu zapela. Ispod svih je EMA-ova, tendline-a, RSI je također zapeo na trendline-u i nastavlja downtrend, Stochastic je dao sell signal, MFI također u downtrendu.
Ključna razna koju treba pratiti je 5,10 kn, ako cijena na toj zoni pokaže kilavu reakciju, odosmo dolje do cca 4,40 kn.
Odoh za vikend na pecanje, nema mobitela i laptopa, nema signala, samo ja i pajdo, roštilj, rijeka, boca gina i sedativi u obliku smotuljka u rizli
U nedjelju planiram pogledati ostale grafove pa se javim ako bude štogod zanimljivo.
ako budeš u stanju
Znate kako je pokojni Kuže rekao: Samo za novce koje si spiskao možeš reći da su tvoji
Ako je stvarno tako glasila, izreka je totalna glupost, kao što je i Kuže bio u najmanju ruku ne baš bistar.
Ako si spiskao novce definitivno više nisu tvoji, bili su tvoji dok ih nisi spiskao.
Ako je stvarno tako glasila, izreka je totalna glupost, kao što je i Kuže bio u najmanju ruku ne baš bistar.
Ako si spiskao novce definitivno više nisu tvoji, bili su tvoji dok ih nisi spiskao.
Čuo sam tu izreku sa više strana, nije ju Kuže smislio.
Ima više varijanti, ali svi su sa istom poantom, važno je uživati u plodovima svoga rada, jer ako se samo fokusiraš na to kako zaraditi što više novaca a ne trošiš te novce na sebe i svoje bližnje, sve skupa je besmisleno.
"Saving money is important, it is but the moral of my story is that “money not spent or not enjoyed is not yours”. It is true that we need to save money and we need to be frugal but if we do not know how to enjoy the fruits of our labor, you will ask yourself what you did with your time on earth."
"No Point Making Money If You Don’t Spend Your Money."