1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 25, 2021 at 9:13 AM
    • #3,061

Na žalost, ili na sreću, liječimo se po načelu solidarnosti, tako da sretniji dobiju manje nego su platili, a nesretniji više. Paradoksalno

Tako da - Ja hoću.... mački o rep

Za to postoje privatni osiguravatelji čija će premija biti znatno viša. Pa čak i tamo ne ide - Ja hoću, nego meni je potrebno

accountant

Niste Lud, sve je moguće i dešava se.

-COVID-19’s incubation period lasts up to 14 days. If you have the virus, it takes time to build up in your system. Early testing can result in samples that don’t contain enough of the virus’ genetic material to show a positive result. A COVID-19 test is limited in that it represents only a snapshot in time. A negative PCR test for COVID-19 does not mean that an individual is free of infection, but rather that, at that particular moment, the sample did not contain viral levels at a high enough concentration to be measured as a positive.

If you’re fully vaccinated, wait a few days after a COVID-19 exposure before getting tested
    If you’ve been vaccinated, the best time to get tested is three to five days after an exposure. If you aren’t fully vaccinated, quarantine right away.
    nortonhealthcare.com
  • renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • November 25, 2021 at 9:18 AM
    • #3,062
    Šmit kritizirala Stožer: "Donošenje mjera s odgodom je neozbiljno!"
    Ivana Šmit iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika gostovala je u N1 Studiju uživo te je govorila o situaciji u bolnicama i komentirala nove mjere.
    hr.n1info.com

Vrijedi poslusati. Ovo su ljudi koji u ovim kriznim situacijama pruzaju skrb. Poslusajte sto imaju za reci.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 25, 2021 at 9:27 AM
    • #3,063

Tako da da... u praksi se dešava da pacijent primljen na bolničko liječenje, sa negativnim testom ne starijim od 72 sata pred prijem, zarazi sve cimere u sobi

Dešava se da ljudi sa jasno izraženim simptomima imaju tek drugi ili treći test pozitivan.

Al' to je tako.

Te nesretne Covid putovnice na javnim okupljanjima meni na razini osobne sigurnosti malo znače, one imaju značaj na nivou vjerojatnosti, statistike, i mase....

Sve su te naše mjere u načelu neadekvatne, zakašnjele primjene, provode se nedosljedno i trala...la, i predstavljaju kompromis, ponekad bolji, ponekad lošiji sa uvođenjem povremenih perioda lockdowna.

Deeply disappointed.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • November 25, 2021 at 9:37 AM
    • #3,064

A glede osiguranja kao takvog. Osiguravas se od nekog izglednog dogadjaja koji se moze i ne mora dogoditi. Kod zdravtvenog osiguranja osiguravas se za digadja koji CE SE SIGURNO DOGODITI. Kada tada. Sigurno ce nam zatrebati lijecnik i bolnica. Zato zdravstveno osiguranje puno kosta, puno vise od autoosiguranja, a u njemu se funkcionira po nacelu solidarnosti. Svi uplacujemo, a koriste bolesni. Da nije to tako organizirano puno nas ne bi imalo za placanje zdravtvenih usluga. Stariji ljudi koji su cijeli svoj radni vijek uplacivali, a nisu koristili zdravtvene usluge, mogli bi npr traziti povrat uplate za premiju zdravtvenog sa kamatama. Jeste li svijesni koliko je to novca ? Po cemu.mislite da vi koji uplacujete 2500 kuna imate vise prava od njih ?

Najmanje su uplacivali mladji ljudi. Da se vrate novci mladjima koliko su uplatili u krankenkassu ne bi imali novca niti za najjednostavnije operativne zahvate koji u privatnom sustavu kostaju od 30 000 do 50 000 kuna out of pocket. A o lijecenju politrauma nakon prometnih udesa novcano opterecenje raste i do 100 000 eura.

Sto se tice usluge " odmah i sada " to ne postoji nigdje u svijetu niti u kojem obliku zdravtvenog sustava pa niti u privatnom. Samo za hitne pacijente koni uslugu moraju dobiti unutar zlatnog sata. A ostalo po nacelima struke i mogucnosti.

Privatno osiguranje kao i HZZO je jeftinije sto je veci broj osiguranika. Nama broj osiguranika pada, manje nas uplacuje novce za krankenkassu i sve je manja kosarica usluga koju mozemo koristiti.

U javno zdravstvo uplacujemo primjericr i ja i moja obitelj i mi zelimo da se iz tog novca lijece pacijenti koji imaju covid.

Ako netko zeli posebni privatni sustav kojega ne optereciju covid pacijenti neka placa privatne ustanove .

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • November 25, 2021 at 9:42 AM
    • #3,065

Evo kako zvuči i ponaša se pravi znanstvenik i intelektualac:

Prof. Jay Bhattacharya: I stand by the Great Barrington Declaration
    Freddie Sayers meets Jay Bhattacharya.Accompanying article here: https://unherd.com/thepost/prof-jay-battacharya-i-stand-by-the-great-barrington-declaration/...
    m.youtube.com
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 25, 2021 at 9:43 AM
    • #3,066
    Riječka bolnica puni se daleko brže nego u trećem valu: 'Pacijenti su sve mlađi i uglavnom necijepljeni' - Novi list
    RIJEKA - Visoke dnevne brojke novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj sve se više odražavaju na preopterećenost bolnica. Ministar zdravstva Vili Beroš
    www.novilist.hr

--------a nakon što su pomoć u kadru zatražile varaždinska i čakovečka bolnica, organizira se pomoć za i bolnice u Splitu i Pakracu. Samo u trećem valu, kako je kazao, bila su preraspodijeljena 1.544 zdravstvena djelatnika, odnosno 500 liječnika i 860 sestara.

Rekao meni moj frend da bi on radije živio od socijalne pomoći, nego ovo radio
    Tako da je za neke rat i idu gdje im se kaže, neki pak traže pun opseg svojih prava i sloboda, uz uvjet da im oni prvi budu na raspolaganju

Istina je rijetko čista, i nikad jednostavna- Oscar Wilde.

Polarizirali smo se kao društvo već odavno, i ovo je sada samo simptom, nije uzrok.

I pritom smo zaboravili na ljudsku dobrotu, solidarnost, suosjećanje, milosrđe.

Laktovima prolazimo kroz život.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • November 25, 2021 at 9:56 AM
    • #3,067
    Quote from renchi

A glede osiguranja kao takvog. Osiguravas se od nekog izglednog dogadjaja koji se moze i ne mora dogoditi. Kod zdravtvenog osiguranja osiguravas se za digadja koji CE SE SIGURNO DOGODITI. Kada tada. Sigurno ce nam zatrebati lijecnik i bolnica. Zato zdravstveno osiguranje puno kosta, puno vise od autoosiguranja, a u njemu se funkcionira po nacelu solidarnosti. Svi uplacujemo, a koriste bolesni. Da nije to tako organizirano puno nas ne bi imalo za placanje zdravtvenih usluga. Stariji ljudi koji su cijeli svoj radni vijek uplacivali, a nisu koristili zdravtvene usluge, mogli bi npr traziti povrat uplate za premiju zdravtvenog sa kamatama. Jeste li svijesni koliko je to novca ? Po cemu.mislite da vi koji uplacujete 2500 kuna imate vise prava od njih ?

Najmanje su uplacivali mladji ljudi. Da se vrate novci mladjima koliko su uplatili u krankenkassu ne bi imali novca niti za najjednostavnije operativne zahvate koji u privatnom sustavu kostaju od 30 000 do 50 000 kuna out of pocket. A o lijecenju politrauma nakon prometnih udesa novcano opterecenje raste i do 100 000 eura.

Sto se tice usluge " odmah i sada " to ne postoji nigdje u svijetu niti u kojem obliku zdravtvenog sustava pa niti u privatnom. Samo za hitne pacijente koni uslugu moraju dobiti unutar zlatnog sata. A ostalo po nacelima struke i mogucnosti.

Privatno osiguranje kao i HZZO je jeftinije sto je veci broj osiguranika. Nama broj osiguranika pada, manje nas uplacuje novce za krankenkassu i sve je manja kosarica usluga koju mozemo koristiti.

U javno zdravstvo uplacujemo primjericr i ja i moja obitelj i mi zelimo da se iz tog novca lijece pacijenti koji imaju covid.

Ako netko zeli posebni privatni sustav kojega ne optereciju covid pacijenti neka placa privatne ustanove .

Display More

Renči, sve to stoji i ljiepo ste to napisali!

uvijek ima neki ALI: ako se moglo ići u reformu mirovinskog (iako trenutno stoji, itencija je bila da se postupno povećava izdvajanje za osobni II. stup i time manje opterećuje I. generacijsko-solidarni stup), nije li se moglo isto napraviti sa zdravstvom?

tako bi slično kao u mirovinskom modelu, dio novca završio na vašem privatnom zdravstvenom računu kojeg bi mogli koristiti za preglede/pretrage/operacije i kod privatnih poliklinika i na taj način manje opterećivati javne ustanove skrbi

ok, svjestan sam toga da veći operativni zahvati kao i dan ležanja u bolnici košta jako puno i da bi brzo ispraznili taj privatni račun, ali da vam je dobar dio troškova pokriven, nebi li radije išli u privatnika? gdje nema čekanja termina? gdje su bolje opremljeni?

što da se s time krene odmah i da mlađi sudionici tržišta rada uplaćuju određenu svotu na privatni račun/fond i 20-ak godina prije nego im zatreba operacija?

tko misli da to nije moguće, samo pogledajte privatne domove za starije i nemoćne osobe

mislim da u tom smjeru treba razmišljati

svaki dan čekanja, bez prave reforme, košta puno

tako da ovo što trenutno imamo, nije generacijsko-solidarni zdravstveni model, već onaj koji zadužuje i one koje trenutno ne rade putem zaduživanja države, a to su - naša djeca!

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • November 25, 2021 at 10:00 AM
    • #3,068

Apsolutno se slazem sa svim napisanim od accountant samo je pitanje tko ce biti taj osiguravatelj. Da je osiguravatelj HZZO pa placa privatnicima to je isto, to nije reforma.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • November 25, 2021 at 10:17 AM
    • #3,069

HZZO je uveo i obavezno i dopunsko osiguranje. Obavzno se placa njima i obaveznu premiju zdravtvenog osiguranja imaju svi osim povlastenih grupa koje su oslobodjene placanja premije. Tako da i onih ranije spomenutih 2500 kuna premije je optereceno sa troskom zdravtvenog osiguranja posebnih skupina koje ne placaju. Nesto slicno kao u mirovinskom sustavu samo jos gore.

A HZZO je uveo i dopunsko osiguranje koje je oslobadja participacije. To.placa samo 30 % osiguranika. Da se ukine obavezno osiguranje i da svako sam iz svog bruto.dohotka odlucuje hoce li.ili ne platiti 2500 kuna mjesecno za osiguranje misli se da bi to bilo tek nesto.malo vise od ovih 30 % sa dopunskim. Vjerojatno.bi najmanje 50 % Hrvata bilo zdravstveno neosigirano. E pa tako i sa privatnim osiguravateljima. Koji bi broj osiguranika to sebi zelio i mogao priustiti ? U zemlji koja svakim danom ima sve manje stanovnika koliko bi to kostalo ? Ako bi pruzatelj tog privatnog osiguranja bio HZZO to je nista, to je isto kao i do sada. Reforma zdravstva svakako, ali privatno osiguranje odvojiti od drzave. I bilo bi skupo. Jedini nacin da bude privatno osiguranje jeftinije i ukupno zdravtvo jeftinije je da se u maloj zemlji s malim.brojem.osiguranika omlguci da privatne osiguravajuce kuce udju i u obavezno zdravstveno osiguranje. Kao pruzatelji usluge i kao krankenkassa. Sve ostalo nije reforma.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 25, 2021 at 10:18 AM
    • #3,070
    Potpuno cijepljeno 6% ljudi, najavljivala se katastrofa. Što se događa u Africi?
    KADA se koronavirus prvi put pojavio prošle godine, zdravstveni dužnosnici bojali su se da će pandemija zahvatiti Afriku i usmrtiti milijune.
    www.index.hr

evo, ovi žive u prašini, neki i bez pitke vode, nemaju normalno ni državno, a privatno osiguranje da ne spominjem, i na kraju ih je najviše partilo baš u Južnoj Africi koja ima ovaj naš "zapadnjački" model.

nisam ni anti-vakser niti anti-masker, ali čini se da je jedina razlika nas i njih to što još uvijek jedu prirodne, netretirane namirnice, od poljoprivrednih proizvoda do mesa.

i naravno, imaju nešto i prirodnog imuniteta, za razliku od nas koji se krećemo u pretjerano steriliziranim uvjetima, jedemo previše i preobilno, i to hibride poljoprivrednih i stočarskih proizvoda zbog intenzivnog uzgoja.

kod njih virusi i bakterije, u prvom valu, odstrane sve koji nisu dobrog zdravlja, a mi štitimo svakoga zbog svojih kršćanskih nauka.

uostalom, imamo i primjer katolibanske Željke Markić, koja, gle čuda, radi baš u farmaceutskoj industriji.

posljedica sve je to da imamo sve bolesniju populaciju, jer neki, koje bi ranije priroda (ili Bog, kako već hoćete) odnio na drugi svijet prije nego taj isti uđe u reproduktivnu fazu i širi svoju narušenu genetsku strukturu.

ja razumijem humanost i porive da se svakoga zaštiti, ali time široj populacije stavljamo čavao u lijes, šta zdravstveno, šta financijski, jer će se morati kljukati sa sve više farmaceutskih preparata da bi imali normalan život.

gdje će to, u konačnici, dovesti, strah me o tome iti razmišljati, mada mi se čini da će baš ova naša zapadna civilizacija, jednostavno početi odumirati.

btw., to se već i događa sa sve manje živorođene djece, od kojih se, u zadnje vrijeme, sve više njih javlja sa raznoraznim genetskim greškama.

jesu li ovaj virus i cjepiva protiv njega neke stvari možda i ubrzale, ja to ne znam, ali činjenica je da zapadna civilizacije, zbog pretjerane humanosti, sama sebi kopa grob, koliko god to nekome ružno zvuči.

p.s. kad je put u pakao popločan dobrim namjerama, pojedinac se jedino može zaštiti na način da bude samoodrživ (jede svoju organski uzgojenu hranu, ima svoju struju i vodu, boravi što više u prirodi) i za životnog partnera bira nekoga čija obiteljska povijest bolesti ne ispunjava puste kartice teksta, jer je, u protivnom, osuđen i na zdravstveni i na finacijski jad, sa ili bez ovog virusa koji je sada aktualan, jer će, za koju godinu, opet doć i neki, iz laboratorija pušten, drugi, onako, u ritmu kako globalnoj eliti bude odgovaralo.

nažalost.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • November 25, 2021 at 10:39 AM
    • #3,071

Afrikanci nemaju očito dovoljno stručnjaka da ih uvjere kako su bolesni, a da toga nisu ni svjesni.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • November 25, 2021 at 11:14 AM
    • #3,072

Nizozemske bolnice zatrpane, pacijente 'izvoze' u Njemačku (telegram.hr)

prema 'Our World in Data', ukupna procjepljenost u Nizozemskoj je 12,66 mil ljudi (72,6%)

ne znam jesu li im kapaciteti u zdravstvu manji nego naši ili je nešto drugo u pitanju

pitanje za Stožer, gđu Bubaš i ine samoprozvane 'stručnjake' epidemije: tko to širi zarazu u Nizozemskoj, isto ovi koji se nisu cijepili?

dok mi dođemo do tih stopa cijepljenih bar jednom dozom, treba uvesti doze na blagajnu u Konzum i šoping centre, te 50-ak mobilnih timova po terenu da cijepe starije koje sjede doma i ne mogu čekati u redu na velesajmu

• VoraX
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • November 25, 2021 at 11:23 AM
    • #3,073
    Quote from accountant

prema 'Our World in Data', ukupna procjepljenost u Nizozemskoj je 12,66 mil ljudi (72,6%)

ne znam jesu li im kapaciteti u zdravstvu manji nego naši ili je nešto drugo u pitanju

pitanje za Stožer, gđu Bubaš i ine samoprozvane 'stručnjake' epidemije: tko to širi zarazu u Nizozemskoj, isto ovi koji se nisu cijepili?

dok mi dođemo do tih stopa cijepljenih bar jednom dozom, treba uvesti doze na blagajnu u Konzum i šoping centre, te 50-ak mobilnih timova po terenu da cijepe starije koje sjede doma i ne mogu čekati u redu na velesajmu

Pa očito je da zarazu šire tzv. "vreće virusa" od mila zvana djeca.

Treba njih sve izbosti, od 1 do 12 godine, to je sveti gral farma industrije, ogromni tržišni kolač, bez njih nema tolikih milijuna bonusa CEO-ima

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • November 25, 2021 at 11:48 AM
    • #3,074
    Quote from renchi

Display More

Nema frke.

Samo onda lijepo moje pare od javnog osiguranja neka idu privatno.

I ne krocim nogom u javnu bolnicu.

Jer ovo sad je daj pare i odhebi.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • November 25, 2021 at 11:49 AM
    • #3,075

Zar nisu u Nizozemskoj imali supespreading evente nedavno ?

A po broju umrlih na milion stanovnika smo mi daleko ispred njih.

A pitajte se isto tko kod njih nije cijepljen.

Ujedno Nizozemci imaju problem s kapacitetom, zato i salju bolesne u Njemacku.

Pametna Slovenija sada ulaze u kapacite. Za koga ? Tko posudjuje cjepiva od Slovenije ? Tko je potrosio novce na 500 000 doza cjepiva ? Pa razdjelio Rusima i Brazilcima .

Quote from accountant

Odlicna ideja

Edited once, last by renchi: Merged a post created by renchi into this post. (November 25, 2021 at 11:50 AM).

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • November 25, 2021 at 11:57 AM
    • #3,076
    Quote from VoraX
    Quote from 5. Element

Ne prihvacam to.

Placam zdravstveno osiguranje preko 2500 kn mjesecno i ne pada mi na pamet da zbog kovida nemam doktora kad mi zatreba, a platio sam ga debelo i masno, i to unaprijed.

Ne dolazi u obzir.

Epidemija moze trajati vjecno, virusi mogu mutirati, sto god ja napravio ili ne napravio, prema tome ne zelim slusati floskule nego hocu isporuku onoga sto placam. Neka drzava osnuje poseban fond i novi zdravstveni sustav ekskluzivno za kovid i neka se s tim bave tamo.

A ja svoju robu hocu jer sam ju platio.

Apsolutno ste u pravu. Neki još ne shvaćaju kako je ova cijela priča dobro zapakirana. Govorim vam ne iz prve ali iz druge ruke jer mi je dio familije u liječničkim vodama. Korona se koristi samo kao izlika za neke druge svrhe o kojima gotovo nitko od nas pojma nema.

Činjenica je da je koriste kako bi ljudima otežali zdravstvenu zaštitu ukidanjem hladnih pogona i odgoda operacija i pregleda kako bi u konačnici izvršili pritisak na ljude da se cijepe. Pokazuju "kolaps" u zdravstvu kao posljedica korone što apsolutno nije točno, kolaps je radi njihovih odluka da se zatvore gotovo svi odjeli osim Covid odjela,

Upute idu jasnom vertikalom: ministarstvo - ravnatelji - šefovi odjela. Nemaš puno manevarskog prostora jer te smjene u roku od 7 dana i dođe netko tko jedva čeka izvršavati naredbe za malo veću plaću.

Doktori većinom šute jer su im povećane maksimalno plaće od kada je "kriza" počela nabijanjem dežurstava do zakonskih maksimuma a posla nikad manje osim ovima u covid odjelima.

Naravno da nikome ne odgovara da se vrati na "staro normalno" kao što Stožeru ne odgovara da se raspusti i vrati ovlasti Saboru, zašto bi? Idu naknade i plaće.

I za kraj, ako vam je stalo do zdravlja građana toliko da ste izveli u neku ruku državni udar da bi nas zaštitili (haha) pa što niste izgradili nove bolnice ili povećali zarazne odjele da se možete nositi sa novo nastalom situacijom tako da ostali osiguranici ne pate?

Naravno da neće jer im zdravlje građana nije cilj.

Display More

I sumnjao sam da je tako nesto u pitanju.

Koristi se guzva.

Ako je ovo istina, stvarno, da ukidaju i ono sto ne bi morali kako bi napravili pritisak na ljude, to mora javno izaci i to je za najtezu kaznu. Za Goli otok u lancima. Dozivotno.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • November 25, 2021 at 11:58 AM
    • #3,077

ovo postaje sve ružnije... i ružnije

idemo dalje, Irska:

Pfizer jab effectiveness wanes in just three months (independent.ie)

unatoč tomu, nove mjere su 'na stolu' u Irskoj:

Home visits and hospitality among new possible measures (independent.ie)

ovo nisam ovdje zalijepio da se izrugujem 'vakcini' općenito, nego Pfizeru: ako ne mogu osigurati poboljšanu inačicu cjepiva i potrošiti malo od tih silnih profita koje rade, onda nek se gone

naplaćuju nešto što više, realno, ne vrijedi

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • November 25, 2021 at 12:08 PM
    • #3,078
    Quote from 5. Element
    Quote from VoraX

Apsolutno ste u pravu. Neki još ne shvaćaju kako je ova cijela priča dobro zapakirana. Govorim vam ne iz prve ali iz druge ruke jer mi je dio familije u liječničkim vodama. Korona se koristi samo kao izlika za neke druge svrhe o kojima gotovo nitko od nas pojma nema.

Činjenica je da je koriste kako bi ljudima otežali zdravstvenu zaštitu ukidanjem hladnih pogona i odgoda operacija i pregleda kako bi u konačnici izvršili pritisak na ljude da se cijepe. Pokazuju "kolaps" u zdravstvu kao posljedica korone što apsolutno nije točno, kolaps je radi njihovih odluka da se zatvore gotovo svi odjeli osim Covid odjela,

Upute idu jasnom vertikalom: ministarstvo - ravnatelji - šefovi odjela. Nemaš puno manevarskog prostora jer te smjene u roku od 7 dana i dođe netko tko jedva čeka izvršavati naredbe za malo veću plaću.

Doktori većinom šute jer su im povećane maksimalno plaće od kada je "kriza" počela nabijanjem dežurstava do zakonskih maksimuma a posla nikad manje osim ovima u covid odjelima.

Naravno da nikome ne odgovara da se vrati na "staro normalno" kao što Stožeru ne odgovara da se raspusti i vrati ovlasti Saboru, zašto bi? Idu naknade i plaće.

I za kraj, ako vam je stalo do zdravlja građana toliko da ste izveli u neku ruku državni udar da bi nas zaštitili (haha) pa što niste izgradili nove bolnice ili povećali zarazne odjele da se možete nositi sa novo nastalom situacijom tako da ostali osiguranici ne pate?

Display More

Koristi se guzva.

Ako je ovo istina, stvarno, da ukidaju i ono sto ne bi morali kako bi napravili pritisak na ljude, to mora javno izaci i to je za najtezu kaznu. Za Goli otok u lancima. Dozivotno.

Display More

Zar je ikada i bilo sumnje?

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • November 25, 2021 at 12:49 PM
    • #3,079
    Quote from accountant

ovo postaje sve ružnije... i ružnije

idemo dalje, Irska:

Pfizer jab effectiveness wanes in just three months (independent.ie)

unatoč tomu, nove mjere su 'na stolu' u Irskoj:

Home visits and hospitality among new possible measures (independent.ie)

SA

ovo nisam ovdje zalijepio da se izrugujem 'vakcini' općenito, nego Pfizeru: ako ne mogu osigurati poboljšanu inačicu cjepiva i potrošiti malo od tih silnih profita koje rade, onda nek se gone

naplaćuju nešto što više, realno, ne vrijedi

Display More

Moram priznati da sam se ja jucer pitala gdje su ostale uspavane ljepotice i zasto nisu dosli s necim boljim. Gdje je MSD, Elli Lilly ? Zar iz pipeline nema nista bolje i dugotrajnije ? A i Pfizer bi se mogao malo trgnuti. Iako sto se sigurnosnog aspekta tice, kako je sve brzo islo, logicno bi bilo da ne nesto sto relativno kratko djeluje sigurnije nego nesto sto izaziva dugitrajni imunoloski odgovor .

Ovi Rafali lete iznad Zgb. Samo ih cujes, ali ih ne vidis

• VoraX
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • November 25, 2021 at 1:07 PM
    • #3,080
    Quote from 5. Element
    Quote from VoraX

Display More

Koristi se guzva.

Display More

Ma tko će vam izaći kolega?

Kažem isto bratu i nekim poznanicima s kojima sam studirao pa smo ostali u dobrima, odgovor je vazda isti, a i vi ga znate.

Kada bi netko od njih i progovorio odmah bi bio optužen za ravnozemljaštvo i antivaxxerstvo (to dvoje ide zajedno ne znam zašto) te bi se i kolege distancirale od istih jer bi ih šefovi etiketirali kao problematične elemente.

A da vam ne govorim o medijskom pritisku kojem bi bili suočeni.

Brat je šef jednog odjela i uredno se testira svaka dva dana, ali ravnatelj bolnice je politički postavljen i jedva čeka da makne sa položaja neistomišljenike.

Isto tako vrijedi za neke šefove bolnica koji su kontra ovog ludila, ako progovore ministar ih smjenjiva. Ako ministar progovori (što neće jer je već namješten onaj pravi) premijer ga miče a ako premijer progovori leti i on.

Kao odgovor kolegi emil za članak o stoci krupnog zuba.

Nisam ja protiv cijepljenja, dapače, to je jedno od revolucija u medicini, međutim protiv sam guranja eksperimentalnog tretmana.

Izvolite pa si pročitajte izvješće Pfizera od 31.12.2019, što su sami govorili o mRNA tehnologiji.

Čudo, par mjeseci nakon toga odobreno!

Files

Screenshot_20211122-122950_Drive.jpg 160.2 kB – 0 Downloads Screenshot_20211122-122845_Drive.jpg 165.1 kB – 0 Downloads Screenshot_20211122-122900_Drive.jpg 241.29 kB – 0 Downloads

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona