CORONA virus
-
-
-
Zanimljivo gostovanje Korade Korlevića kod Čeljuske na HRT. Dotakao se i Sars-Cov-2 kad je upitan :
- znalo se od ranije da će sljedeću epidemiju (kao vjerojatno i onu iza) uzrokovati virus iz skupine korona
- bili smo pripravni na to, dokaz su spremna mRNA cjepiva, nazvao ih je aplikacijama radije nego cjepivima, zbog široke primjene i kupovati ćemo ih (ne mi, nego vlade) poput apps za mobitele (spomenuo je i fin. potporu US administracije tada nepoznatoj maloj biotech Moderni)
- situaciju s maskama je gledao kroz prizmu djece: kako objasniti njima da se na igralištima, parkovima i druženjima ljube, pljuju i skaču jedno po drugom a onda u školama sjede pod maskama? Nije komentirao kovid potvrde, srećom
- ovo je otprilike vježba za neki sljedeći opasniji korona virus
Izgleda svima osim Bubaš iz HZJZ i ovima iz Stožera je jasna situacija. Zato je potrebna multidisciplinarnost pristupa epidemiji i pluralizam mišljenja.
U ostatku intervjua naglašavao je politički utjecaj na svako društvo i odluku politike u kojem se smjeru ide (eto potpora Moderni je jedna, pa ulaganje u djecu i neprofitne organizacije i udruge i sl.). Kaže da se krivo govori kako su naša bogatstva voda i priroda, jedino bogatstvo svakog naroda su djeca. Kroz njegov program u Tićanu prošlo je do sada preko 5.000 djece, učeći fiziku, kemiju, IT, biologiju... i ponešto astronomije. Kaže kako prepoznati darovito dijete: manipulira roditeljima da dobije što više, upravlja vremenom da uloži što manje truda u rezultat, zato treba naći ono što ga zanima i u tom smjeru ga gurnuti, ostalo će napraviti samo.
-
U UK od srpnja do danas umrlo oko 200 na 1 milion stanovnika. U UK nikakve mjere ne postoje od srpnja. Niti maske, niti razmak, niti potvrde, niti zabrane okupljanja. Nista. U UK je u srpnju zavrsilo cijepljenje odraslih, tada su ukinte mjere.
Pa zato što su na vrijeme i relativno brzo procijepljeni AstraZenecom. AstraZeneca ima jedno dobro svojstvo, potiče T-stanice na imunološki odgovor i relativno dugo pamti informaciju o kontaktu s virusom. To cjepivo je manje učinkovito od onih na bazi mRNA, ali ima tu jednu povoljnu karakteristiku da T-stanice koje se inače sporije aktiviraju, zaista i budu aktivirane, pa kad se ljudi i zaraze, imaju relativno blagu ili blažu sliku od onih koji nisu cijepljeni. Vjerojatno je dosta njih koji su se zarazili prehodalo bolest bez značajnijih nuspojava, vjerojatno zato UK ima manje umrlih na milijun stanovnika.
Kod nas se cijepljenje neopravdano oteže od strane pojedinaca koji vjeruju u gluposti i kojekakve smiješne teorije globalne zavjere i onda kako imunosni odgovor organizma vremenom slabi, tako se već cijepljeni mogu ponovno razboljeti. I onda se sve ponavlja u krug. Cijepljenje treba biti brzo i u što većem opsegu da bi bilo učinkovito za populaciju.
Za kraj, vjerojatno u UK (NHS) imaju i nešto bolji bolnički i općenito zdravstveni sustav, veći broj osoblja, specijalista intenzivista i obučenih sestara i općenito je stanovništvo prosječno gledano bolje obrazovano od lokalnog, bolje poštuje mjere, pa i bolje razumije rizike, kao i koristi od cijepljenja. Tome u prilog govori i recimo usporedba sa Slovenijom ili Austrijom koje također imaju mnogo manji broj umrlih na milijun stanovnika, a nisu baš najprocijepljenije nacije.
AstraZeneca CEO links Europe’s Covid surge to rejection of its vaccineScientists sceptical about Pascal Soriot’s suggestion Oxford jab may give longer-lasting protectionwww.theguardian.com -
Zanimljivo gostovanje Korade Korlevića kod Čeljuske na HRT. Dotakao se i Sars-Cov-2 kad je upitan :
- znalo se od ranije da će sljedeću epidemiju (kao vjerojatno i onu iza) uzrokovati virus iz skupine korona
- bili smo pripravni na to, dokaz su spremna mRNA cjepiva, nazvao ih je aplikacijama radije nego cjepivima, zbog široke primjene i kupovati ćemo ih (ne mi, nego vlade) poput apps za mobitele (spomenuo je i fin. potporu US administracije tada nepoznatoj maloj biotech Moderni)
- situaciju s maskama je gledao kroz prizmu djece: kako objasniti njima da se na igralištima, parkovima i druženjima ljube, pljuju i skaču jedno po drugom a onda u školama sjede pod maskama? Nije komentirao kovid potvrde, srećom
Izgleda svima osim Bubaš iz HZJZ i ovima iz Stožera je jasna situacija. Zato je potrebna multidisciplinarnost pristupa epidemiji i pluralizam mišljenja.
U ostatku intervjua naglašavao je politički utjecaj na svako društvo i odluku politike u kojem se smjeru ide (eto potpora Moderni je jedna, pa ulaganje u djecu i neprofitne organizacije i udruge i sl.). Kaže da se krivo govori kako su naša bogatstva voda i priroda, jedino bogatstvo svakog naroda su djeca. Kroz njegov program u Tićanu prošlo je do sada preko 5.000 djece, učeći fiziku, kemiju, IT, biologiju... i ponešto astronomije. Kaže kako prepoznati darovito dijete: manipulira roditeljima da dobije što više, upravlja vremenom da uloži što manje truda u rezultat, zato treba naći ono što ga zanima i u tom smjeru ga gurnuti, ostalo će napraviti samo.
ja sam taman uletio baš na ovaj zadnji dio.
ako bude još uvik aktivan, kad bude vrime, definitvno ću odvest dite da vidi to sve tamo.
a, bome, i ja bi bia spreman proć kurs ili barem popričat s njim.
čudo od čovika
-
ja sam taman uletio baš na ovaj zadnji dio.
ako bude još uvik aktivan, kad bude vrime, definitvno ću odvest dite da vidi to sve tamo.
a, bome, i ja bi bia spreman proć kurs ili barem popričat s njim.
čudo od čovika
Kada bi nekoliko ovakvih ljudi upravljalo Hrvatskom, samo nebo bi nam bila granica!
-
ma neeee, uopće nismo pristrani: naslovnica Večernji 24.11.2021.
kaže nalsovnica 'cijepljeni su manje zarazni' kao i 'cijepljeni manje prenose virus'
REACT Study se provodi u fazama, svaki mjesec se uzimaju uzorci testiranih (100-150 tis.), i to u dvije 'grane': REACT-1 je klasični bris sluznice nosa (prisutnost virusa), REACT-2 mjeri anti tijela u krvi (prisutnost antigena), ovdje više o studiji
na ovim stranicama je službeni Press Release zadnjeg testiranja iz listopada koji, pročitaje sami, ni u jednoj rečenici nema riječ transmission, već samo prisutnost, cijepljenje i sl.
a kamoli da bi izravno govorila o tome da su 'cijepljeni manje zarazni' kao gore Večernjak?!
za ovo mi je trebalo doslovno 10 min. posla, otvoriš par linkova i to je to
naravno da će stoka sitnog zuba koja čita to smeće od novina povjerovati takvom naslovu i pojuriti cijepiti i svoju djecu, ako zatreba
dragi gl. uredniče, prisutnost virusa u cijepljenih i njegova transmisija nije znak jednakosti
ovdje imate i October 2021 Final Results, i opet nigdje ni riječi o transmisiji cijepljenih/necijepljenih
-
Razvili su domaće cjepivo koje strani stručnjaci nisu ni pogledali, a rezultati su zapanjujući!
Na otoku Kubi potpuno je cijepljeno 79,9 posto svih stanovnika, dok je barem jednu dozu dobilo čak 90 posto ljudi. Jučer nitko nije umro od covida.
Patente koji su u većini slučajeva razvijeni javnim novcem, no profit od njih ide u džepove zapadnih farmaceutskih kompanija.
Razvili su domaće cjepivo koje strani stručnjaci nisu ni pogledali, a rezultati su zapanjujući!Na otoku Kubi potpuno je cijepljeno 79,9 posto svih stanovnika, dok je barem jednu dozu dobilo čak 90 posto ljudi. Jučer nitko nije umro od covidawww.jutarnji.hr -
Vidim da pojedinci predlažu cijepljenje djece i da se pomalo priprema teren.
Prenosim sinoćnju izjavu Alemke Markotić.
“Jako je važno da shvatimo da nitko nikoga sad ne tjera, ali kažu da treba ispitati cjepiva. A na čijoj ćemo djeci ispitati cjepiva. Dakle puno puta smo brojna cijepiva rađena u zapadnim zemljama ispitivana u siromašnim područjima Azije i Afrike. Na sirotinjskoj djeci, na nečijoj djeci se to mora ispitati da bi moje djete bilo sigurno, kad primi. Na čijoj ćemo. Dakle, ovo je prvi put. Ovaj Covid je svašta izvlačio. Neke stvari stavlja u red. Dakle sada se ispituje i na europskoj i na američkoj i na drugoj djeci, a ne samo na afričkoj i azijskoj.”
-
ma neeee, uopće nismo pristrani: naslovnica Večernji 24.11.2021.
kaže nalsovnica 'cijepljeni su manje zarazni' kao i 'cijepljeni manje prenose virus'
REACT Study se provodi u fazama, svaki mjesec se uzimaju uzorci testiranih (100-150 tis.), i to u dvije 'grane': REACT-1 je klasični bris sluznice nosa (prisutnost virusa), REACT-2 mjeri anti tijela u krvi (prisutnost antigena), ovdje više o studiji
na ovim stranicama je službeni Press Release zadnjeg testiranja iz listopada koji, pročitaje sami, ni u jednoj rečenici nema riječ transmission, već samo prisutnost, cijepljenje i sl.
a kamoli da bi izravno govorila o tome da su 'cijepljeni manje zarazni' kao gore Večernjak?!
za ovo mi je trebalo doslovno 10 min. posla, otvoriš par linkova i to je to
naravno da će stoka sitnog zuba koja čita to smeće od novina povjerovati takvom naslovu i pojuriti cijepiti i svoju djecu, ako zatreba
dragi gl. uredniče, prisutnost virusa u cijepljenih i njegova transmisija nije znak jednakosti
ovdje imate i October 2021 Final Results, i opet nigdje ni riječi o transmisiji cijepljenih/necijepljenih
Tebate ovaj komentar zalijepit na komentare članka u VL ,takk da je vidljiv i tamo
-
evo za "stoku krupnijeg zuba i za bezube" neki drugi link pa neka ga polako prouce.
Antivakseri se groze mRNA tretmana, ali hoće li i dalje prosvjedovati protiv njega kad bude liječio rak, uklanjao kolesterol i rješavao autoimune bolesti?Prije jedva godinu dana, Anna Blakney radila je u neupadljivom, nišnom u laboratoriju u Londonu. Malo je ljudi tada izvan njenih znanstvenih krugova uopće čulo…slobodnadalmacija.hr -
-
evo za "stoku krupnijeg zuba i za bezube" neki drugi link pa neka ga polako prouce.
Eh koliko je dosad bilo najava o spasonisnim lijekovima i tretmanima za liječenje raka ,a on i dalje i sve više kosi ! Ali dobro ,bitno da gispođa ina milijune lajkova na tik-toku
-
Razlika izmedju slovacke i hrvatske nije u pricijepljenosti, jer slovacka je slicna hrvatskoj po procijepljenosti postotno u stanovnistvu. U Hrvatskoj ima oko 2100 timova primarne zastite koji imaju po timu najmanje 3 starije osobe od 80 + koje su slabije pokretne i ne mogu cekati na masovnim cjepilistima. A do sada se nitko nije niti pobrinuo za njih da ih se cijepi. Oni su najugrozenija populacija.
Slovacka nema superspreding events koji su zapravo " kruha i igara " dogadjanja koje zabavljaju mase dok politika vlada - memorijalna okupljanja sa par desetaka tisuca ljudi, nogomoteni stadioni sa par desetaka tisuca ljudi, nenajavljeni prosvojedi sa par desetaka tisuca ljudi. Ne mozemo se usporediti s mjerama niti sa svedskom jer ista mjere ima liberalne, ali ne dozvoljava superspreading events da bi vladajuci vladali, kao sto je procijepila puno vise i to pevo najugrozenije. Nase su mjere deklarativne naravi i zato izazivaju nepovjerenje pa i prema cjepivima.
-
Capakova zamjenica: to je rizik koji možemo prihvatiti (index.hr)
Zato što cijepljeni prenose virus puno rjeđe nego necijepljeni, to je toliko rijetko da je to rizik koji možemo prihvatiti kao što prihvaćamo rizik da onaj koji nije cijepljen, a ima negativan test ipak možda je zarazan", rekla je Pavić Šimetin.
zlocesti molio bih komentar, jesu li zaista svi sišli s pameti ili samo ja?
Ovih dana zove frendica, zdr. radnica, ona i cijela četveročlana obitelj u koroni. Samo jedno dijete nema simptome. Cijepljeni dva puta, ona je taman bila na korak da može primiti i booster dozu.
Razbolili se ozbiljno a ona je, vjerojatno par dana dok nije dobila test rezultat, radila i sijala 🤔
O slučajevima da su hospitalizirani ljudi pokupili kovid u bolnici čuo sam za dva slučaja. A hebeni sam introvert i ne znam puno ljudi
edit: jučer furam starog u bolnicu, treba manji zahvat koji je bio dogovoren, kaže doktor sve operacije otkazane do daljnjeg, mislim da su ravnatelji svjesni da imaju problem s koronom...
-
Lijepo dodjes i kazes dobar dan mi dosli na operaciju, mi platili taksi, uzeli vrijeme i nema nikakve price da je sad tu neki kovid hitniji od dogovora zbog kojeg sam dosao. Nije. Izvoli napravi posao pa dalje koviduj.
A ako bas neces raditi svoj posao evo tebi prijatelju faktura za svaki sat odgode operacije, recimo 300 kn ja cijenim svoje vrijeme cekanja, pa da vidimo.
Ponasaju se kao bozanstva, a saugaju em vise love em smanjena kolicina usluga skoro za pola.
-
Booster doze se preporucavaju vec 5. mjeseci od 2. doze jer blijedi imunoloska zastita . Zdravstveni radnici se i cijepe boosterom jer su ugrozeni. Niti to nismo bili u stanju provesti na vrijeme. Sustav zdravsva je u kolapsu zbog previse bolesnih, a to je zbog neprocijepljenosti i nepridrzavanja mjera. Po bolnicama leze od corone ozbiljno bolesni ljudi koji zazimaju kapaciteze i infrastrukturu tako da nema za druge. Ako se danas ozbiljno razbolis tesko ces dobiti uslugu jer nemas gdje niti od koga. Corona pacijenti su sve okupirali.
Jedini izlaz je : pretati kukati sto nema doktora, jer svi znaju zasto ih nema. Naviknuti se da dok traje korona u vrhu vala tesko je dostupna zdravsvena zastite jer su kapaciteti usko grlo.
Ako zelis imati zdravsvenu zastitu : pripomoci u zaustavljanju epidemije.
-
Booster doze se preporucavaju vec 5. mjeseci od 2. doze jer blijedi imunoloska zastita . Zdravstveni radnici se i cijepe boosterom jer su ugrozeni. Niti to nismo bili u stanju provesti na vrijeme. Sustav zdravsva je u kolapsu zbog previse bolesnih, a to je zbog neprocijepljenosti i nepridrzavanja mjera.
Sustav zdravsta je u kolapsu long time ago.
Ne zbog korone nego zbog visoke pokradenosti na svim razinama.
Koliko su novaca opustošili bilo bi za fleksibilniju borbu protiv zaraze....
-
Booster doze se preporucavaju vec 5. mjeseci od 2. doze jer blijedi imunoloska zastita . Zdravstveni radnici se i cijepe boosterom jer su ugrozeni. Niti to nismo bili u stanju provesti na vrijeme. Sustav zdravsva je u kolapsu zbog previse bolesnih, a to je zbog neprocijepljenosti i nepridrzavanja mjera. Po bolnicama leze od corone ozbiljno bolesni ljudi koji zazimaju kapaciteze i infrastrukturu tako da nema za druge. Ako se danas ozbiljno razbolis tesko ces dobiti uslugu jer nemas gdje niti od koga. Corona pacijenti su sve okupirali.
Jedini izlaz je : pretati kukati sto nema doktora, jer svi znaju zasto ih nema. Naviknuti se da dok traje korona u vrhu vala tesko je dostupna zdravsvena zastite jer su kapaciteti usko grlo.
Ne prihvacam to.
Placam zdravstveno osiguranje preko 2500 kn mjesecno i ne pada mi na pamet da zbog kovida nemam doktora kad mi zatreba, a platio sam ga debelo i masno, i to unaprijed.
Ne dolazi u obzir.
Epidemija moze trajati vjecno, virusi mogu mutirati, sto god ja napravio ili ne napravio, prema tome ne zelim slusati floskule nego hocu isporuku onoga sto placam. Neka drzava osnuje poseban fond i novi zdravstveni sustav ekskluzivno za kovid i neka se s tim bave tamo.
A ja svoju robu hocu jer sam ju platio.
-
Epidemija ce u Hrv, ako ovako nastavimo ili virus ne mutira, trajati vjecno. Naviknite se na to. Naviknite se da svaki puta iz superspreading events imate nagli porast oboljelih. Ako zelite skrb uvijek i sada to ce kostati puno vise od 2500 kuna mjesecno. Za sada je za 2500 kuna mjesecno ovo sto imamo i kapacitetom i ljudima. Biti ce jos manje.
-
Epidemija ce u Hrv, ako ovako nastavimo ili virus ne mutira, trajati vjecno. Naviknite se na to. Naviknite se da svaki puta iz superspreading events imate nagli porast oboljelih. Ako zelite skrb uvijek i sada to ce kostati puno vise od 2500 kuna mjesecno. Za sada je za 2500 kuna mjesecno ovo sto imamo i kapacitetom i ljudima. Biti ce jos manje.
Ja hocu ono sto ja placam.
Sad i ubuduce.
A te stozerske price neka si okace macku o rep.
-
Ne prihvacam to.
Placam zdravstveno osiguranje preko 2500 kn mjesecno i ne pada mi na pamet da zbog kovida nemam doktora kad mi zatreba, a platio sam ga debelo i masno, i to unaprijed.
Ne dolazi u obzir.
Epidemija moze trajati vjecno, virusi mogu mutirati, sto god ja napravio ili ne napravio, prema tome ne zelim slusati floskule nego hocu isporuku onoga sto placam. Neka drzava osnuje poseban fond i novi zdravstveni sustav ekskluzivno za kovid i neka se s tim bave tamo.
A ja svoju robu hocu jer sam ju platio.
Apsolutno ste u pravu. Neki još ne shvaćaju kako je ova cijela priča dobro zapakirana. Govorim vam ne iz prve ali iz druge ruke jer mi je dio familije u liječničkim vodama. Korona se koristi samo kao izlika za neke druge svrhe o kojima gotovo nitko od nas pojma nema.
Činjenica je da je koriste kako bi ljudima otežali zdravstvenu zaštitu ukidanjem hladnih pogona i odgoda operacija i pregleda kako bi u konačnici izvršili pritisak na ljude da se cijepe. Pokazuju "kolaps" u zdravstvu kao posljedica korone što apsolutno nije točno, kolaps je radi njihovih odluka da se zatvore gotovo svi odjeli osim Covid odjela,
Upute idu jasnom vertikalom: ministarstvo - ravnatelji - šefovi odjela. Nemaš puno manevarskog prostora jer te smjene u roku od 7 dana i dođe netko tko jedva čeka izvršavati naredbe za malo veću plaću.
Doktori većinom šute jer su im povećane maksimalno plaće od kada je "kriza" počela nabijanjem dežurstava do zakonskih maksimuma a posla nikad manje osim ovima u covid odjelima.
Naravno da nikome ne odgovara da se vrati na "staro normalno" kao što Stožeru ne odgovara da se raspusti i vrati ovlasti Saboru, zašto bi? Idu naknade i plaće.
I za kraj, ako vam je stalo do zdravlja građana toliko da ste izveli u neku ruku državni udar da bi nas zaštitili (haha) pa što niste izgradili nove bolnice ili povećali zarazne odjele da se možete nositi sa novo nastalom situacijom tako da ostali osiguranici ne pate?
Naravno da neće jer im zdravlje građana nije cilj.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner